Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Máris egy Chaintech nForce4 teszt Bővebben: link!
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Uff megfogtál! Tényleg nem megy fel! Lehet, hogy apróság, de figyelnem kellett volna rá mentségemre legyen mondva, hogy a 6800 Ultra hűtése magában is egy kellően jól kivetelezett megoldás, nagyságrendekkel jobb mint a X800 XT coolere.
-
polika
senior tag
már lehet kapni a via k8t890s abit ax8-at is ennél a magiccomp-nál
ez ugye k8t890/vt8237 párosítású nb/sb
az a via vinyl audio chip az egész kafa rajta, és az ára is nagyon ''baráti'' 26250 bruttó
Erről tud valaki vmi konkrétumot? Gondolom tesztekben hasonló lehet az neforce4-es deszkák teljesítményéhez. -
NoNick
tag
Nem nagy dolog de...
A 6800U-hoz Zalman heatpipe hűtőt választottál. Akkor fel lehet rá tenni? Én úgy tudom, hogy nem. -
Hun'reeth
őstag
Valahol lehet tényleg! kapni Nforce4U-ás alaplapot??? Vagy sima nf4-est? Mert én max. SLI-t látok de az kell a fenének. Tud valaki MSI-t, ASUS-t vagy Abit-ot valahol?
''Öregember nem gyorsvonat!''
-
Xmas
tag
Izé... A ''távolságon'' gondolkodtam... ''Van, ahol egy és van, ahol két foglalatnyi távolságra vannak egymástól...'' De akkor ezek szerni az egymás mellett lévők 0 távolságra vannak egymástól? Nem azt kellett volna írni, hogy van ahol 2, illetve 3 foglalatnyi távolságra vannak egymástól?
-
rudi
nagyúr
Hát sajnos ebben a témában én tanácstalan vagyok egyelőre. Elvileg az ATI azt hangoztatta, hogy azért csak most (vagyis hát decemberben) mutatja be, hogy azonnal elérhető legyen. Ennek ellenére prájszvoccson csak az MSI cuccait láttam (130-150 USD), Asus nem mutatott még semmit, Gigabyte-nél SLI-zgetnek, szóval fenetudja mi lesz, de tuti hogy egy darabig még nem lesz a honi piacon RS480-as lap.
-
LordX
veterán
Még valami, az előbb elfelejtettem: RS480-as chipsetes alaplap? Magyarországon? Hamarosan? Hol, mikor, merre, hogyan, menyiért? A gyártók honlapjain még jóindulattal sem mondhatók el, hogy kezdenek felbukkanni..
Viszont nekem valszeg ez a chipset (vagy vmi hasonló utódja) lesz a belépőm az A64 és PCIe világába.. Valahogy nem kívánok minden fő-alkatrészt egyszerre kicserélni... -
anakin
csendes tag
Rudi!
Király lett a cikk! És örülök, hogy megismerhettelek!
Ciksorozatodat első résztől foggva olvasom, hetente várom a folytatást és mindenkinek ajánlom az ismerettségi körömben! Csak így tovább!
anakin -
rudi
nagyúr
Nforces részt elírtam, köszi hogy szóltál, mindjárt helyrerakom.
A P4 SLI: a Gigabyte már nagyon közel van, és a Gigabyte új cuccai nagyon gyorsan benn vannak a honi piacon (erről fLeSs is tudna mesélni - remélhetőleg minél hamarébb fog is) szóval rövidesen akármi lehet, vagy éppenséggel annak a fordítottja - persze annyira rövidesen azért nemResistance Is Futile. You will be assimilated!
-
LordX
veterán
Egy ''hátöö, izé'' fíling a cikkből: ''(...) Socket 939-es, de nForce3 250 alaplapi vezérlő köré épülő (...), és ugyanerre a chipre alapoz a szintén 939 lábú processzorokat fogadó, de VIA K8T800 Pro chipkészletes, (...) Abit AV8'' (aki nem olvasta a cikket : kiszedtem egykét dolgot, de ez egy darab mondat) - Namost mi ''ugyanaz a chip''? Az nForce3 250 és a K8T800 Pro? Ezek nem ugyanazok Vagy a S939-re gondoltál? Akkor viszont vmi ilyesmire javítsd: ''S939-es, nForce3-as blabla, és szintén S939-es, blabla
Más: Inteles SLI konfig? Te vagy tudsz valamit, amit én még nem, vagy Xeonos lesz az az Intel konfig? P4 alá csak egy Gigabyte lap támogat jelenleg SLI-t, és az sem megy a hivatalos nVidia driverrel.. -
rudi
nagyúr
Megtaláltam a cumó nevét:
Dual Power Sysytem K8 (DPS K8)
Specially designed for AthlonTM64 platform, the Dual Power System delivers a total of 6-phase power circuit to provide more solid and durable power supply for the new generation AMD platform. Ensuring a more secure and stable platform than ever before.
és beírtam a guglinak Bővebben: link és elsőre ezt találat:
Bővebben: linkResistance Is Futile. You will be assimilated!
-
csudri
őstag
Az Asus deszkán mi az a kék slot a jobb szélén függőlegesen?
-
rudi
nagyúr
válasz Jim Tonic #42 üzenetére
Hát nem sok esély van oda bármilyen blokk beszorítására, mert még a vizesnek is vannak kimeneti csövei, és ezeket nagy valószínűséggel takarja majd a VGA (és persze fűti a hidat is). Talán éppen emiatt pakolt az Asus két rövi PCI-express csatlakozót a két hosszú közé. Ebből a kicsinek látszó, de annál kellemetlenebb malőrből is látszik, hogy ez az SLI egyelőre kellően kiforratlan megoldás. Kelli de még pár hónap és néhány generációváltás, hogy legyen neki ténylegesen értelme.
-
nagyúr
Lehet, hogy nem ide kellene feltennem a kérdést, de:
a cikkben bemutatott Gigabyte sli lap van a gépemben. Látható, hogy az elsődleges PCI-Ex16-ba tett kártya az NB (vagy már csak B ) fölé lóg. Ez csak azért probléma, mert nem egy halk szerkezet a hűtője. Ajánljatok nekem valami hűtési megoldást oda, akár valami lapos vizesblokkot.
Köszönöm!Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
rudi
nagyúr
válasz afterburner_ #40 üzenetére
Nagyker szionten az alaplap HRP-nél van, a 3500+ több helyen is, 6800GT szintúgy. Legtöbb kiskerben bizztosan tudnak hozni ilyet rendelésre (amúgy jó választás, de szerintem kisebb proci is elég lenne meghúzva).
-
afterburner_
őstag
amugy hol lehet pesten ebszerezni asus a8n-sli lapot?hozzá egy 3500-as 64-es prockot es gefi 6800 gt kartyakat?tud valaki botlot mondani?
>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
rudi
nagyúr
Rajta vannak a Cédrus Kft. aktuális árlistáján: Bővebben: link (most éppen - vasárnap koradélután - nem megy). Próbáld megkeresni őket és kiskereskedelmi partnereikről megkérdezni.
-
Bass_2
tag
A hangszórok hol kaphatóak? Ezek már kereskedelemben is vannak? Lehet, h valahol fel van tüntetve az üzlet, de én nem vettem észre.
-
rudi
nagyúr
válasz afterburner_ #33 üzenetére
Ez biztsot, de akkor a tuningra megy el majd a temérdek pénz Persze ilyen teljesítményre (de még a felére sem nagyon) van szükség mostanában!
Gondolj bele, hogy ha csak feleennyit költesz a gépre, még akkor is 100.000+ marad a CPU-ra, 160.000 a VGA-ra, majd 200.000 az LCD-re és még mindig benne van egy giga RAM, de ez a gép nem is olyan széndékkal készült, hogy ép ésszel megáldott emberfia megvegye. Ma egy jól húzható (2,4 GHz környéke) 2800+-os A64 + giga RAM + Radeon X800XT vagy GF6800 GT mindenhez elég, amihez meg nem, azzal nem érdemes foglalkozni.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Hasonlót összerakva Élienvérből 6200USD jött ki, amire még jönne az ÁFA (1.150.000+ÁFA) és nincs benne még a monitor, hangszóró, füles és pár apróság, arról nem is beszélve, hogy a Xeon nem biztos, hogy tudna mit kezdeni a 4000+-os A64 ellen. Ergo Élienvér még a szemtelennél is pár fokkal drágábban adja a cuccot, aki olyat vesz annak nem a teljesítmény miatt kell, hanem mert megengedheti magának, hogy annyira sznob legyen.
-
afterburner_
őstag
meglehet ezt uszni ezt toredekebol, és kozel ezzel a konfiggal azonos teljesitmenyt kicsiholni (egy kis tuningal)
>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
_Volkovy_
nagyúr
Aki ilyen áron megvesz két 6800 Ultrát,az meg is érdemli.
-
elttiL
senior tag
HI! Az alaplapokon van olyan fekvő foglalat, mint a notik memória foglalata (hasonló), mire szolgál ez? A giga és az asus lapokon van ilyen a cikkben? Na ? Na? Na?
-
vtiti
csendes tag
Én azért az 1.200 eFt-ért (egymillió kétszázezer, még leírni is szép ) inkábbilyet vennék: Bővebben: link
Egy 20 colos LCD-vel (ugyanonnan). Bár most kalkuláltam ki, hogy ez 1.300 eFt lenne, de nem érdekelne. Mert én lennék a király.
Ezt tesztelhetnétek egyszer...
Van itt valami AMD-s konfig is, de nekem akkor is dual XEON kéne. -
Zordkaszás
senior tag
Creative Labs Audigy 2 ZS hangkártya 17 740 Ft
Genius Home Theater 5.1-es hangrendszer 29 900 Ft
Ez a két sor kicsit ellentmondásos a cikkben, minek ide egy 7.1-es hangkártya, ha csak 5.1-et tud a hangfalszett? Na nem mintha sokat számítana a végösszegben█ Egyszer elmegyek érted!! Érted? █
-
rudi
nagyúr
válasz M@trixfan #17 üzenetére
1. igazad van, én inkább eladnám a régi 6600GT-t és nagyobb kártyát vennék.
2. nézd meg a firig squad 6800SLI tesztjét Bővebben: link FarCry 4×AA 16×AF 1600×1200-ban még 41 FPS a single 6800 GT-is. A single X850 XT PE meg majd kb. 55-60 lesz, vagy akár több is. 1600×1200-ban alig kell már az AA, pláne LCD-n. A HDR-es FarCry tesztekben meg egálban van az egy és a két 6800 U. A FarCry-ben szerintem inkább a VGA memória fogy el mintsem GPU kraft, ezt jól példázza a 6600GT vs 6600GT SLI kiegyenlítettsége.
3. fene tudja! Elvileg ez az SLI móka csak a ''legyorsabb grafikus rendszer'' díj megnyeréséhez és a NAGYON vékony hardcore gamer réteg nagyon vékony tehetős rétegét célozza meg, akikért nem biztos, hogy anniyra kapálódzani fognak. A leggyorsabb grafikus rendszer díj megvan és kész! De majd meglátjuk pár hónap múlva.
4. Rendert? Ezek szerintem csak 3D megjeleníréshez használnak gyorsítást. Ha állóképet vagy videot kell belőle csinálni akkor a proci dolgozik egyedül (ő nem csal az AA-ban és AF-en és kellően precíz a LoD-ja meg ilyenek). Persze most a PIC-Expressel ez is változhat.
Hogy látom én:
Szerintem egy 12 futószalagos 500 MHz körül üzemelő 0,11 Low-K-s 256MB memóriás (256 biten persze) kártyából lenne igazán életképes az SLI. Az egyelőre kellően olcsó tudna lenni (olyan 200-250 UDS) és magában még elbírná annyi ideig, hogy kb 150-200 dollárra essen vissza az ára, és akkor a 24 futószalag már akármit tudhatna 512 MB memóriával. A tesztekben meg nem a minél nagyobb felbontást kellene megcélozni, hanem az 1280×1024-et (ugye LCD-sek?) és a HDR-t.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Hogy lett? Ezt adták, mert apu és nagyapa is ezt kapta. Engem nem kérdeztek, de legalább nem volt belőlle 3-4 az osztályban mint Laciból, Petiből vagy Tomiból
Ja és a full móka a vezetéknevem hozzá: Mézes. Ha kijön a mézes rudi, akkor 1000% hogy jelentkezem majd valami jutalékért a DanonnálResistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
ÁÁÁ!!!! Kimaradt a monitor mindig elizélek valamit a táblázatok ban
Noszóval addig is:EIZO FlexScan L985EX-K 21.3'' SlimEdge - 356125 Ft Bővebben: linkResistance Is Futile. You will be assimilated!
-
M@trixfan
addikt
My point of view:
1. Az SLI-nek két 6800GT alatt semmi értelme nincs.
2. Aki 20''-on játszik 1600x1200 vagy 1680x1050 widescreen felbontásban annak nagyon jól jöhet. Szvsz ha nem tudja valaki megvenni mindkét kártyát azonnal akkor fölös az SLI. (Belegondolok, hogy 800x600 a desktopom mert így kíméletes a szememhez )
3. Borítékolom, hogy pár driver és patch után sokkal kevesebb gond akad majd. Nem a sarki fűszeres nyomatja a technológiát. A Hyper Threading analógiájára úgyis minden komolyabb játék támogatni fogja. A HT-nél is mennyi molyolás ment, aztán az összes olyan program támogatja ahol elvárható.
4. Esetleg Maya, Studio max alatt tovább lehetne gyorsítani a rendert sli-vel, nem értek a 3D-hez.twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
kalap_ur
tag
hmm eddig ugy gondoltam h veszek a asus sli-s deszkát bele egy 6800gt-t aztán ha a játékok megkívánják akkor mellé még egyet. nem tom van-e értelme egyáltalán ? hiszen kiváló nforce4-es lapokat lehet venni igazán baráti áron(pl chaintech) . én ebből a cikkből azt szűrtem le h az eladom a régit /hozzárakok pénzt/veszekujabbat modszer nem drágább mint az sli-s mellé rakok még egy ugyanojat modszer
http://kevan.org/brain.cgi?lord_helmet
-
Male
nagyúr
Jó lett a cikk, csak két észrevétel:
Lehet, hogy nem jól olvastam (fáradt vagyok), de a csúcskonfigban a szöveg szerint van monitor, a felsorolásban viszont nincs benne. Ja és a Genius hangfal szerintem nem passzol bele (nem elég drága...).
(amíg gépeltem, addig viharhozo is leírta a hiányzó monitort)
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
Az Amd-s csucskonifgban nem latom a monitort. Gondolom, az lehet a hianyzo 355k jelentos resze.
Ez a Leadtek kartya egyebkent volt is a nakkerben, vagy csak arlistan lattatok? Az Expert meg bekaphatja, ennyi penzert kulfoldon siman kap az ember gyereke egy FX-55ot.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
I_Am
veterán
Korrekt cikk, csak azt nem értem a hagszórók hogy kerültek bele.
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
eXodus
őstag
rudi mégsem tettél az sli csúcskonfigba a vidkarira Gainward vizhűtést ?
-
Bumbi
tag
méghogy nem lehet két 6800 ultrát kihajtani...Adjátok ide nekem (ingyen), majd én kihajtom
42
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
- Új Precision 5690 16" FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 64GB 512GB ujjolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest