- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Steam Deck
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Aktív témák
-
Coolstuff
csendes tag
háj!
nekem asus p4s533-x áldogál a kaszniban, egy 1.7 es willamette-vel,gyári hűtővel, ezüst szilikonnal... van 1pont amit én nem érteni, mégpedig,hogy cikketekben ezek a cerkák 256 l2vel mennek, nekem pedig a sandra,aida32 nameg a lap is aszongya hogy csak 128am van!?
miféle izé ez? (kb 2hónapja vettem)...tuning? 17x állandó szorzó-n 333as pc2700ddr-rel a cpu 1955-n adta le a legjobb értéket (sandra) úgy hogy noname ramom hűtés nélkül 385mhz-n ment. ettöl a cpu csak ugy ment feljebb ha a ramot levettem 333-alá(300,266,240) igy viszont lassabnak ígérkezett.(ram mhz csökk).
talán ram hűtővel....ja és az alaplapcsippre kiabált a sandra hogy nagyon meleg. -
biker
nagyúr
hát, nem megy sokkal feljebb. 117-en már egy-két progi klépett futás közben, 120-on meg csakl szirénázott a gép, nem indult be.
még azt nem értem, hogy ha a biosban kiválasztom a fix pci opciót, és kiírja, 115/66/33, akkor a sandra miért mondja azt, hogy a pci 39MHz, és túl magas. -
biker
nagyúr
tényleg, parci! megnéztem én is sandrával(ahogy a cikkedben van), és nálam is azt írja ki a sandra, hogy thermal throttling nincs. azon ban az aida meg azt, hogy automatick clock controll enabled. ez lényegében ugyanaz, nem?
amúgy most egyelőre 115MHz-en nyúzom a kicsikét, és remekül megy 1.8V-on, és 3°c-al lett melegebb, 460MHz-es quad pumped FSB-nél.
többre számítottam! -
biker
nagyúr
megvágtam volna, ha nem siettem volna.
bocs, parci, tudom elfoglalt vagy, de azért írtam e-mailt, mert a te kezedben voltak a procik, és te láttad, mit tudnak. amúgy ott basztam el, hogy a num.bill. nem müxik a bios setupban, én meg kenményen be akartam ütni a számokat.
még annyit, hogy a cikk táblázatában szereplő hőfokok az üzemi max. hőfokok, vagy a halálközeli max. hőfokok, hogy a 1.5-ös max. 74°c?
köszi a e-mail segítséget! -
biker
nagyúr
újabb kérdés, amit nem értek.
a biosban próbáltam átállítani a fsb-t, de ott vagy auto, vagy ha be akarnék adni bármit, akkor megjelenik egy beviteli mező: Enter a key in DEC number. és egy piros beviteli mező, ahol nem látod, mit irsz be. mint valami jelszó.
mit tehetek ilyenkor? az alaplapon engedélyezve van a soft menu
amugy abit bl7 alaplap -
biker
nagyúr
ezeket a képeket akartam beszúrni, parci.
erre a procira igaz a tuningolhatóság? -
biker
nagyúr
béna vagyok, nem megy a képbeszúrás. bocs.
-
biker
nagyúr
szevasztok!
Főleg Parci!!
van egy socket478-as 1.5GHz-es p4em, elvileg c1(cpuid 0f0ah). abit bl7(i845)ben.
ezt akkor elvileg nyomhatom feljebb, de max 70°c ig? hol méri a hőfokot? magban?
volt athlonom régen, és az a borda hőfokát nézte,nem a magét, így 45°c-ot jelzett, a sandra szerint meg 75°c-os volt a mag. most viszont a HWmonitor és sandra egyaránt 45-50°c terheléstől függően. húzás nélkül. -
guest
veterán
Hát én inkább maradok a PowerPC prociknál (G5 rulez).
-
guest
veterán
Kicsit off a téma, ...
de én sürgősen megváltoztatnám ezt a "Plus a Lot Golden Awardot" valami értelmes nevűre. Erre soha senki nem fog hivatkozni (ellentétben a C|Net, ZDNet értékeléseivel) pedig lehetne azok magar megfelelője, de NAGYON béna név.) Meg ez az hollywoodi Alladin adaptációból való csodalámpa is kicsit gagyi a fényképen. -
guest
veterán
valoban kiraly kis cikk ez :) bar nem vagyok egy nagy Intel fan de megis elvezettel olvastam :D innen ismerni fel a jo cikket...
-
Az RDRAM-ot is fejlesztik tovább, lesz PC1066-os, nagyobb sűrűségű, kisebb latency-jű... tehát OK, hogy a DDR-es cumók utolérik a mostani RDRAM-ot, de az RDRAM sem pihen.
Én amúgy azt mondanám, hogy értelme van, de az áron dolgozni kell. A DDR RAM tuti befutó, mert az SDR RAM-nál kevesebbet fogyaszt, így az SDRAM piacot biztosan átveszi hosszútávon. Az RDRAM pedig nagy kérdőjel, de szerintem még nem lehet temetni. -
karib
addikt
-
guest
veterán
Úgy sejtem, hogy a Socket 478 a 845, míg a Socket 423 az i850-es chipsetjéhez kötődik. A kinézett SUPERMICRO P4STA, pedig 850-es.
-
guest
veterán
Szia Parci!
Újra jövök a hülye kérdéseimmel. A piacon nem találok 20. (május) hétnél frissebb procit. Ez normális? -
Hi iMi!
Miért "Parci", és nem Parci?
Amúgy a klasszisokkal lekörözés leginkább a feature-ökre vonatkozott. Ha pl a tuning egyáltalán nem érdekel, és nem akarod a procit alapórajelnél magasabb frekvencián járatni, akkor biztosan nem jársz rosszul egy Supermicróval.
Ha viszont kell a tuning, akkor az RDRAM szorzóállítás elengedhetetlen feature, amelyik lap nem tudja, az ""nem ér semmit""...
Itt egy leírás:
[L]http://www.supermicro.com/PRODUCT/Manuals/MB/850/p4sta_1.0a_manual.pdf[/L]
Nézd meg, hogy mire jucc, én nem akarom most letölteni a cuccost :). -
guest
veterán
Szia "Parci"!
Tüzetesen végig olvastam a cikkedet.
A "és mindkét lap klasszisokkal lekörözi összes többi ellenfelét" félmondatod megingatott egy SUPERMICRO P4STA vásárlásában. Jpgos az aggodalmam?
ájemáj -
LordX
veterán
Csak az a sok okos ember ne lenne, hogy +látja, hogy ol5awulaw nevű alaplapról van szó, akkor az sz*r.
Volt dolgom pár Noname alaplappal, és velük sem volt sok gond, legalábbis nem több, mint monnyuk egy ASUS-al.
Na jó, annyira nem lehetett velük tuningolni... :D -
guest
veterán
Ez a cikk tenyleg nagyon isten volt.
Nagyon reszletes es egyedi mar ami a magyar p4 leirasokat illeti.MiNden elismeresem
Thomas -
Adi
senior tag
Erasmusnak még egy gróf volt a logopédusa. :) Jut eszembe:
Gróf bemegy a kupiba, oda megy hozzá egy lány, megszólal:
- Vanda vagyok!
- Az hagyján, de még öveg is! :D -
guest
veterán
Nem olyan vész, ha összehasonlítod az Athlonnal:
Maximum maghőmérésklet (1,1 GHz felett): 95 Celsius; Max. Thermal Power: 76 W. Szerintem egyébként a Pentium 4 még mindig kategóriákkal hűvösebb, mint pl. az 1,4 GHz-es TB.
A cikk király. Csak egyet nem értek: ki ez a Celtic?:D
üdv,
Erasmus:D -
Adi
senior tag
Durvák ezek a hőmérsékletek. :)
-
karib
addikt
Tízpontos cikk, Parci, gratulálok :)) Az embernek egész megjön a kedve a P4-hez.
-
LordX
veterán
Ahogy lapozok, úgy jelenik meg Celtic hozzászólásai :))
Nade nem is ezt akartam...
ÉN ELOLVASTAM az Azza cikket, úgyhogy nem maradt olvasatlanul :D
Egyébként mért lett hirtelen angol? :(
Csak nincs meg mind1ik cikk englisül is? -
Celtic
tag
Mijazhogy kivénhedt?!?!?!?!?!?!?!?!
Jah, hogy a ház kivénhett, értem... :) -
Végre hogy kikerült ide is... :))
Na + azért is írok, nehogy a buzgó kelta harcosunk legyen itt is az első hozzászóló. :)
Aktív témák
Hirdetés
ph MSI 850 Pro2 kontra P4T, 1.4GHz P4 kontra 1.4GHz P4 - lerántjuk a leplet pár P4-es huncutságról...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest