Új hozzászólás Aktív témák
-
Egész hasonlónak tűnik, csak sajna nem lesz ugyanolyan hwigénye, mint a ChromeOS-nek:
Leaked Windows 10X builds paint a picture of a simplified Windows OS
-
Solten
őstag
Azok a nativ appok es jatekok amik a 4 fo Android ABI-val (arm32/arm64/x86_32/x86_64) szallitodnak, futnak gond nelkul. Eleg jo ez az arany a store-ban, a nepszerubbek ilyenek.
Ja, es van dev konzol (bizonyos billentyuparancs elohivja), meg terminal. A regebbi keszulekeken nincs linux tamogatas. -
MongolZ
addikt
válasz
secretgarden #8 üzenetére
A probléma mindig ott kezdődik, hogy ha valaki nem csak internetezésre akarja használni a gépet... Mert arra lassan egy táskarádió is képes.
-
Valakinek van tapasztalata x86 Chromebook Android app (pl. játék) kompatibilitásáról?
Gondolkodtam, hogy laptop+tablet helyett egy ilyet veszek, de nem használtam még ilyesmit.További kérdés, hogy a Chrome OS-en a böngészőkben van Developer konzol?
Köszi előre a válaszokat!
-
Dhampir
félisten
Talán még ez is hasznos információ a cikkben, tekintettel arra, hogy idehaza csupán ilyen-olyan behozott példányok bukkannak fel:
But having an end date at all is still kind of a problem for folks who may be buying refurbished, used, or B-stock Chromebooks. Now that Chromebooks have been around for a while, retailers are often running sales on older models that have either already stopped receiving updates or which may have a year or less of updates left to go.
-
válasz
secretgarden #2 üzenetére
Egyetértek, ChromeOS-nél az üzemidő, és a halkság lenne nálam is a fő szempont, a teljesítmény kb. a legutolsók között van - igazából nem is tudok elképzelni olyan feladatot ezekre a gépekre, ami igényelne egy Ryzen 7-est. i3 kategóriás proci, 4-8GB RAM, SSD (és nem eMMC!) háttértár kb. mindenre elég ebben a kategóriában szvsz, ezen felül inkább olyasmik számítanak, mint képernyő, összeszerelési minőség, hordozhatóság, perifériák, csatlakozók, stb.
És a szoftveres támogatás sem kutya. -
secretgarden
aktív tag
Egyetertek. Annyira jo cucc, hogy par honap haszanalat utan radobbentem, hogy Windowsra nincs is szuksegem, ugyhogy masfel eve mindent csak Chrombookon (es Android tableten, telefonon) csinalok... Az se semmi, hogy egy rohejesen olcso (£140 volt anno, akkori arfolyamon kb. 53000 forint), es rohejesen gyenge Celeron N3060 procis, 2GB RAM-os, 16GB-os laptopon (Acer egyebketn) tokeletesen mukodik a Chrome OS, nyilvan nem egy raketa de abszolute vallalhato fo gepkent is (es egyebkent a 16GB tarhelybol 7.7GB szabadon van...). Akkuja is egy orokkevalosagig birja, internetezesbol ugy 9-10 orat bir, eBook olvasgatasbol meg ugy 16-17-et, keszenleti alvo allapotban meg tobb napot - ezert aztan ez a gep egyszer be lett kapcsolva mikor megvettem, azota pedig meg nem volt kikapcsolva :-) (Cegnel egyebkent van puccos es draga Core i5-os procis Chromebook, az olyan sebesseggel mukodik amit Windowstol meg soha nem lattam, gyakrolatilag minden azonnal tortenik, nem tudok elszamolni egyig es mar meg is tortent, komolyan.)
-
Solten
őstag
válasz
Az "elozo gen" A4-es CPU-k Chromebookokba "passzivak" voltak. Volt AMD-s HP-nk meg Acerunk, passziv hutessel.
-
snemeth
aktív tag
Amúgy nem az van, hogy itthon nem is lehet chromebookot kapni?
-
secretgarden
aktív tag
válasz
(Google Pixelbook Go-bol van £629-ert Core M3 procival szerelt passzivan hutott, csak eppen ketto generacioval korabbi, meg azert ennyiert kicsit draga...)
-
secretgarden
aktív tag
Kár hogy AMD nem készít passzívan hutheto procikat... Úgy lenne az igazi... Így azért Intel továbbra is elonyben van azoknal, akik teljesen csendes Chrombookot akarnak. Ja és ugye a MediaTek után most már jonnek a Snapdragon processzoros Chromebookok is. (Apple meg sajat processzoraival szereli a laptopjait, ha jol tudom azok egy resze is passzivan hutheto). En nagyon varok valami eros(ebb) de passzivan hutott Chromebookot, hogy regi huseges Celeron N3060-nal es 2GB RAM-mal / 16GB tarhellyel felvertezett Chromebookomat lecserelhessem. (Minap majdnem megrendeltem egy £249-re learazott HP Chromebookot ami Pentium Silver N5000 processzorral volt es full HD kijelzovel, csak mint kiderult dacara hogy nem volt erintokijelzos (nem banom) csillgos volt a kijelzoje (ezt viszont igen, mattot akarok))
-
Meridian
senior tag
ezek a C típusú Ryzenek a butított verziók?
Miért csak ilyen butított verziókból jönnek laptopok? Miért nem jönnek a 4800U-kból, stb-ből?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 3000C szériás APU-k a tajvaniak Spin 514 és Enterprise Spin 514 modelljeiben mutatkoznak be.
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Automata kávégépek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Villanyszerelés
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Hobby rádiós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4239
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest