Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- Azonnali fotós kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
A TCL ma nyilatkozta a 2019-2020-as modellek amelyeken most Android TV 9 fut, Q3-ban érkezik a Google TV 11!
-
sub71
aktív tag
Sajnos bizony a gyártó is töröl! Amikor megvettem 15 prémium app volt, ahogy látod 2 maradt, az sem működik rendesen. A Netflix családi csomag fiókjai között nem tudok választani. Tv okosítót kellett rákötnöm. Pont ezért gondolkodom droidos tévében....Amint lejárnak a licence jogok az adott tv-re, már törlik is, használhatatlan lesz az app. Nálam HBO, Facebook, Googe térkép, Fuso, stb... már 2 év után elkezdtek fogyatkozni. Nem mintha a többség hiányozna, de azért ez nem korrekt!
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
Tegnap rákerestem mert kíváncsi voltam rá van-e más tévén kívül, és kiderült, hogy van monitor is, csak azok 300e-től indulnak. És akkor az olyan hangzatos dolgok, mint pl. HDR+, nem néztem van-e bennük. Bár ha monitor, akkor elvileg jobbnak kéne lennie mint egy tv panelnek. Ha meg már monitor, akkor játék is, akkor meg már FreeSync jó lenne, abból egy találat volt 400e-ért.
HR24.hu
-
Somatom
veterán
-
zseko
veterán
Én úgy emlékszem a régebbi Samsung tévékből így 'távozott' a skype, és az HboGo(?). Jött egy frissítés és pápá: volt app a tévén, nincs app a tévén. Részben ezért sem vettem az elmúlt öt évben tévét. Na meg a másik ok, hogy pc-t használva nem találok indokot a vásárlásra. Most már én is közelítek a tíz évhez, hogy nem nézek hagyományos tévét. Ami van, az is második monitornak van használva, be sincs húzva bele a kábel. Bár most már jó lenne egy ~55"-os 4k-s valami a Netflixhez és a HBO MAX-hoz, majd, mikor lecserélik a GO-t, de még mindig nem érzem elég erős indoknak ezt egy tévévásárláshoz.
HR24.hu
-
Somatom
veterán
A gyártó nem töröl semmit. A tartalomszolgáltató változtat valamit, amihez a kliensappot a gyártónak hozzá kéne igazítania. De, nem teszi. Az app ott van, csak nem tudod használni. Másfél éves volt a tévénk, amikor az LG dobta a Netcastot a WebOS -ért. Bye-bye HBO GO! Részemről soha többet nem veszek semmilyen LG terméket.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
zseko
veterán
Ha azzal akarnak rákényszeríteni az új tévére, hogy törlik az addig működő appokat és a hozzáférést, az fix, hogy attól a gyártótól többet nem veszek tévét. Innentől kezdve viszont a méregdrága tévé vásárlása is okafogyottá válik, elég egy panel és megy a pc-re, vagy valami box hozzá.
HR24.hu
-
Zanik
addikt
Teljesen jogos érv, viszont a mai profitorientált világban ez egy hiú ábránd.
Max azt tudnám elképzelni, hogy valamelyik gyártó létrehozna egy külön termékvonalat, ahol direkt a környezettudatosságra építenék fel a marketinget, amivel talán meg tudnák szólítani az ökotudatos vásárlókat, de még akkor is kevés esélyt látok rá, hogy ez egy működőképes (nyereséges) modell legyen hosszútávon. Sajnos.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
bteebi
veterán
Megveszed a "moduláris" TV-t a nem moduláris helyett, aztán meg pár évente upgradeled. Vaaagy... nincs moduláris TV, és a moduláris TV+kit helyett veszel két nem moduláris TV-t. Vajon melyik jobb a gyártónak? Hiába választod A gyártó TV-je helyett B gyártó moduláris megoldását, ha összességében A és B eladásai, és haszna is csökken ez által. Rá kell tudni venni az embereket, hogy új TV-t vegyenek, mert a legtöbb embernek nem kritikus az, hogy éppenséggel mennyi a natív kontraszt meg a lag, vagy éppenséggel hány bites és hány hertzes a panel. Viszont ha nem megy a Skype meg a YouTube, azért azt észreveszik...
#15: Én a TV-imet rákötött számítógéppel (ha úgy tetszik, HTPC jellegű asztali gép) okosítom. Ott nem kell attól tartani, hogy nem mennek majd a programok.
Nem a dedikált/moduláris okosító ellen vagyok, csak lássuk be, a gyártóknak egyáltalán nem érdeke, ezért "gyári" nem lesz. Külső okosítót meg már nagyon régóta lehet venni mindenfélét. Én a PC-re esküszöm. Nem a legkisebb, nem a leghalkabb, és nem is a legolcsóbb, viszont nincs vele semmi gond.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
moleculez
veterán
-
mad823
őstag
Na most az van, hogy szerintem egyikünk sem ismeri a hirdetők - google - android TV gyártók hármasának üzleti modelljét. Meglepne, ha nem csorogna valami a google-nek minden egyes androidos TV után, illetve ne folyna vissza valami a reklámok és egyebek után a TV gyártóknak. Szóval szerintem összetettebb ez, mint holmi hardver kérdés.
-
Zanik
addikt
Van-e ilyen elérhető árú megoldás (TV+box)? Mi a garancia, hogy 3-5-10 év múlva is tudok hozzá venni új okos részt?
Amúgy meg ahogy én látom nem sokkal gyorsabban fejlődnek a TV-s okosrendszerek, mint a paneltechnológia megoldások, ergo ha 5 évig elvagy egy rendszerrel, és 5 év múlva a lecsorognak a panelmegoldások az olcsóbb szegmensekbe, akkor miért ne cserélnéd a TV-det is egyben?
Szóval nem látok sem valós fizetőképes igényt felhasználói oldalról, sem elkötelezett szándékot egy ilyen rendszer kidolgozására gyártói oldalról.
Aztán lehet tévedek.[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Somatom
veterán
De, ha egy becsúsztatható egység lenne az okos rész, akkor a user nem tapasztalna semmilyen különbséget a beépítetthez képest. Csak, amikor megszűnik a támogatottsága, akkor elég lenne egy kis kütyüt cserélni az egész TV helyett. Kisker áron húsz ropis vasról beszélünk. Mennyibe kerülne ez egy TV gyártónak?
-
mad823
őstag
Két külön dolog van. Volt a Samsung Evolution Kit-je, ezzel hardveresen lehetett upgradelni a TV-t, de drága is volt, meg hamvában holt kísérlet.
Külső dobozt (pl. One Connect Box) most is ad a Samu pár felső kategóriás TVhez, ennek semmi köze az "okossághoz", ez szimplán kiszervezett hardver, ami nem fér el a kijelző mögött, ha minimál méretű TVt szeretnének gyártani. Ennek nincs külön ára, a TV részét képezi. -
Zanik
addikt
Samsung próbálkozott ilyen külső box-szal, illetve LG bizonyos nagyméretű OLED-jeihez is külső okosegység jár.
Sokan hangoztatják ugyan, hogy nem lenne szükségük TV-be integrált okosrendszerre, és megoldják külső készülékekkel, viszont egyelőre úgy tűnik a felhasználók közül sokkal többen igénylik hogy YouTube/Netflix/Amazon/stb. elérhető legyen a TV-jükön alapból.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
zseko
veterán
Azok után, hogy a Samsung pár év után egy frissítéssel kiszedte a Skype-ot, és ha jól tévedek az HboGo-t egyes készülékeiből, 'mert csak', nem tudom kitől is lenne érdemes venni bármit is, hogy használhassam is arra amire szeretném. Annyiból tartom szerencsésebbnek az android vagy a google tv-t, hogy itt nem a gyártó dönti el, hogy nézhetem-e pl. az HboGo-t, hanem letöltöm és nézem.
Aztán reméljük tényleg ilyen egyszerűen is fog működni.HR24.hu
-
Somatom
veterán
Pontosan itt van az eb elföldelve. Persze, hogy megy a nyafogás, amikor a fél millás TV -nél spórolnak egy 20 ropis S905 SOC -on és olyan vasat raknak az OS alá, amin az alap rendszer is rogyadozó térdekkel vánszorog. Eleve nem értem, hogy miért nem moduláris a TV -k "okossága". A csatolófelületek nem nagyon változnak. Egy váltásnál nem kéne a TV drága egységeit is cserélni, elég lenne az okos részt. Lejárt az LG -n a netcast támogatás, vettem egy boxot. Miért nem lehet ezt integrálni? Kihúzom a netcastos vasat, bedugom a WebOS -est és újra naprakész a rendszer. Az új Chromecast TV boxban ugyanúgy AML S905 -ös SOC van, mint a legtöbb kínai boxban.
-
bteebi
veterán
Ha az a TV van a képen a címnél, akkor a talpa borzalmas lesz. Amúgy kifejezetten várós, remélhetőleg ezek már fényerősebbek lesznek a jobb HDR-hez, mint a korábbi modellek (pl. C715/C815), amik amúgy sok szempontból nagyon rendben voltak.
Nem tudom, hogy milyen a Google (Android?) TV, de remélhetőleg kellően erős SoC lesz a meghajtásához. Ha jól vélem, az Android TV-t szokták szeretni (már csak a nagy app választék miatt is), a Firefox OS-t (FFOS) viszont nem.
Vajon elérhető lesz-e itthon, és ha igen, akkor mikor és mennyiért?
#2: Ha nincs support, az még szerintem önmagában nem olyan nagy baj. Ha nincs új fícsör, az nem igazán zavaró - az viszont az, ha régi fícsöröket (pl. Youtube, böngésző, Netflix) vesznek, vennének ki.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
jalos
csendes tag
Soha nem vennék Google alapú TV-t, mert holnapután Google kitalálja hogy mégsem megy olyan jól az üzlet, dobja a termékskálát.
Nagy cégektől nem érdemes a Cégen belüli rétegterméket megvenni, mert azzal csak kisérleteznek, és 5-ből 4-szer megy a kukába, a vásárló meg 1-2-3 év után ott áll a support nélküli cuccal. Mondjuk a TV gyártó saját cuccai sem olyan okék. Legjobb a saját okostévédoboz, a TV gyátrótól meg elvárom a jó minőségű Displayt. -
Zanik
addikt
Közben meg az LG állítólag "szétbarmolja" a WebOS-t, és a sávos rendszer helyett teljes képernyősre váltanak: [link]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest