Új hozzászólás Aktív témák

• Vole

aktív tag

válasz Ren Hoek #49 üzenetére

"Ja ezt így szépen el lehet képzelni laikusként..."

Nem tagadom, ebben a temaban laikus vagyok :)

"de a valóság az, hogy egy 4K-s kijelzőbe belehülyülsz mire subpixel szinten összekapcsolsz."

Az egyes panelek nem lennenek 4k felbontasuak, folosleges is. Eleg egy nagy felbontasu panel, amibol ha tobbet osszepakolsz, akkor nyilvan nagyobb meretben tobb pixel lesz. Eleg sok vita volt abbol itt is, hogy bizonyos meret alatt folosleges a 4k felbontas.

"Bármilyen kicsi eltétés egy vonalat fog eredményezni a kijélzőn."

Ez volt a kerdes, hogy technikailag mennyire megvalosithato mondjuk 4 db 720p -s modul osszeillesztese ugy, hogy rendes tavolsagbol ne latszodjon semmi, vagy legalabbis ne legyen zavaro.

"Amiből nem lehet 4K-t építeni értelmes méretben, abból nem lesz termék."

Ezt nem egeszen ertem.

"Arról már nem is beszélve, hogy ahány panel és ahány elektronika, annyi kalibráció kell.
    Egy TV-t el lehet adni kalibráció nélkül... itt ez is kilőve, mert egyesével egymáshoz kell."

Csakhogy nem a 80 -as evekben elunk. Az emberiseg szerintem eljutott mar arra a fejlettsegi szintre, hogy egy ilyen problemat meg tudjanak oldani. Szoftveresen, hardveresen vagy kulso automatikus kalibralassal ( mondjuk a TV -vel szembe fel lehet szerelni egy erzekelot, ami figyeli a modulokat es osszehangolja oket ).

Új hozzászólás Aktív témák