- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Lenovo Legion 5i 15 notebook: légiós fegyverzetben
- Milyen monitort vegyek?
- Apple notebookok
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angel1981
veterán
Örömteli dolog!
Szerintem viszont ebben az esetben pont jól jönne egy megkülönböztető név a "sima" USB 3.0-tól. -
dchard
veterán
"cserébe a tápáram szállításáról le kell mondani"
Ezt sosem fogom megérteni. persze olcsóbb csak optikai szálat tartalmazó kábelt gyártani, de nincs műszaki akadálya annak, hogy a fényvezető mellé még tápvonalat is rakjanak. Nem mintha ez lenne a fő felhasználási irány, de ha már egységes interfészben gondolkodnak, akkor nagyon sok eszköznél prbléma lesz a táplálás hiánya (szinte mindennél).
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
HyP3b0y
senior tag
Ez rendben van, de számomra nem derült ki, hogy most akkor mi kell a 10Gbps-es sebesség eléréséhez?
Azt írja a jelenlegi csatik és kábelek nem problémák, ok, akkor mi lesz, fw frissítés vagy mégis hogy fog ez megvalósulni?"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
sunyijanika
tag
Én is ezen gondolkodom
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
külső 3,5"-2,5" vinyókon kívül max memóriakártyáknak tudtam elképzelni az USB3-at
SSD még szóba jöhetne de azt ki használ adattárolásra? oda sokkal jobb a SATA3
szóval van olyan dolog ami az eddigi USB3-at csutkára kihasználta és már korlátozva volt?inkább arra hajtanának hogy még jobban elterjedjen és már ne lehessen kapni csak USB3-as vinyókat kártyaolvasókat pendriveokat és társait
pl laptopok minden portja legyen USB3-as és legalább 1A-t tudjon adni a rákötött cuccnak
stb...[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Oliverda
félisten
Így válik még feleslegesebbé a drága Thunderbolt.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
mepet
addikt
Thunderbolttal kapcsolatban felmerült bennem:
max 30méter optikán? Az valami szörnyű gyenge minőségű szál lehet, a 30m optikánál semmi.
Többszálas távközlési kábeleknél a simán átviszik a tápáramot is, ha akarják a kábelben, egy szálas kábelnél is biztos van rá megoldás. (merevítésre azért merem remélni, hogy fémet fognak használni, nem csak műanyagot.)
A kábelek ára, ha a gyártási költségeken múlna, akkor alacsonyabbnak kéne, hogy legyenek, mint egy rézkábelnél, na erre kíváncsi leszek!SZVSZ a Thunderbolt egy technológiai zsákutca.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Egy két dolog nem tiszta a cikkből, de én örülök annak hogy a visszafele kompatibilitás még mindig szem előtt lévő dolog. Értékelendő.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
-
-
ViiiiktorOC
senior tag
Ez remek hír!
LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
blaca83
őstag
Jó hír, végre egy hasznos fejlesztés!
Az Usb 2.0-hoz képest is hatalmas fejlődés volt a 3.0 és végre nem kellet órákat üldögélni a "több TB-os " adatmennyiségek mozgatásánál, most pedig ismét a duplájára nőhet a sebesség...
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
TK36
aktív tag
Hajrá USB3.
Az USB, hogy visszafelé kompatibilis maradjon nem lesz hátránya sebesség tekintetében egy idő után? Tehát meddig tolható ki így az USB sebességhatára?
Remélem lesz mindig hova fejlődnie az USB szabványnak; és nem nyomja el a Thunderbolt. -
.mf
veterán
"szóval van olyan dolog ami az eddigi USB3-at csutkára kihasználta és már korlátozva volt?"
Dokkoló, ahogy a cikkben is volt. Egy madzagon monitor(ok), Gb Eth, külső HDD, perifériák. Mivel az ultrabookokon kevés a csatlakozó, jól jön a minél nagyobb sávszél.
"inkább arra hajtanának hogy még jobban elterjedjen és már ne lehessen kapni csak USB3-as vinyókat kártyaolvasókat pendriveokat és társait"
Gratulálok. Az, hogy Kínában Shenzen 184. Vörös Zászló gyár mit gyárt, arra ám rohadt nagy befolyása van egy tervező- és szabványosító bizottságnak. Gondolkozzál már...
S arról ne is beszéljünk, hogy a memóriakártyák és pendrive-ok döntő többségének az USB2.0 sebesség is elég, mert még azt sem érik el...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
pusszycat
nagyúr
"sosem fogják elérni ezt a sebességet" nem rokonod neked Bill Gates?
""No one will need more than 637 kb of memory..."
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
PPatrik
aktív tag
Jonak tunik. Remelem vegre kepes lesz egy sata3-as ssd sebesseget hozni. Mert en mar miota tervezek egy kulso ssd-t, meghozza azert, mert sokkal olcsobb (ugyanakkora meretben) es gyorsabb mint egy pendrive.
Igazabol azt nem ertem, hogy az alaplapokra, laptopokba mindig a legolcsobb vezerlot teszik, ami tersmeszetesen jo lassu is. Peldaul a jelenlegi usb 3.0-al eddig nem labor korulmenyek kozott 390MB/s a maximum, termeszetesen normalis vezerlovel. Ellenpelda meg az en laptopom, ami masfel eves es nem a legolcsobbak koze tartozik, az 160MB/s-t tud csak kipreselni magabol, ugy hogy masik gepen ugyanaz az eszkoz 180-al ment.
-
bteebi
veterán
Szerintem ha kell, akkor megoldják. Ez csak kábel kérdése, nem?
Engem az is érdekelne, hogy mekkora a valós sávszélessége, mert jól hangzik az a 10 Gbit, de félek, hogy alig több, mint a fele (esetleg 3/4-e) lesz igaz.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Bundyta
tag
Nem tudom, hogy fogom kihasználni még az 5 gbps-t sem,
Sehogy. Ez a szokásos parasztvakítás. Ez elvi sebesség. Teszem azt, betesznek egy Velorex-be egy olyan km órát, mely 400km/h-ig van kalibrálva. Vicces, nem?
Itt a PH-n mérték ki valamelyik SSD-t USB3.0-n és a 190Mb/s-ot sem érte el Ez nincs a 40%-a sem a mostani szabványnak. Hiába emelik - elvben - 10Gbyte/s-ra, akkor sem fog - szerintem - ennek a nettó felével sem menni az adatátvitel.
Szóval szép, lehet álmodozni arról, most mindenki meghúzza Jenna Jameson-t, de hát mint tudjuk, mindenkinek csak a képernyőn marad elérhető.
Szar marketing az egész. Azért van, h rád sózzák az alaplapjukat, te meg tudj villogni a haverok előtt, h neked már 10Gb/s-mal hasít... a semmid.
A pénz nem boldogít. Pláne, ha nincs.
-
Bloksma
aktív tag
Így sem túl népszerű a Thunderbolt, de akkor most szépen mehet pihenőre, míg ki nem találnak valami újat, mert olcsóbb nem lesz, az biztos.
-
wolfman
veterán
Akkor lenne ez szép meg jó, ha egy firmware frissítéssel a mostani eszközöket fel lehetne okosítani gyorsabbra, esetleg stabilabbra stb. nem pedig az hogy mostantól már az új eszközök chipjei kezelik a nagyobb sebességet, mert az a jobb. Így rettenetesen sokadlagos hogy van-e új neve vagy nem, ki nem sz@r.a le, ha úgy is új hardver kell hozzá!
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Reggie0
félisten
Mondjuk en orulok neki, mert FPGA melle rohadtul keves az USB 2.0 .
Meg azert arra is gondolhasz, hogyha USB HDD-rol USB HDD-re masolsz, akkor mar boven megvan a 2 Gbit kihasznalasa. Foleg akkor szempont, ha HUB-ot is hasznalsz.HyP3b0y (#3):
A lezerdiodak es a vevodiodak adjak a korlatot. Ezek ara szepen tud noni. Raadasul a kozvetlen modulacio eseten a lezereknel nagyjabol 4 Ghz a korlat, talan egy kicsit tobb. Tehat nagyobb sebesseg eleresehez mar kulso modulatort kell hasznalni, vagy egy kis technologiai ugrast tenni. A vevodidakkal nincs silyen gond, csak az aruk no a sebesseggel, de a lezereknel vagy egy nagysagrenddel nagyobb sebessegre kepesek.
mepet (#7):
A problemat az okozza, hogy mivel atlagembereknek gyartjak ezert sok csatlakoztatast el kell viselnie. Magyarul szamolni kell azzal, hogy szennyezodik a csatlakozokban az uvegszalak felulete, amely reflexiokat okoz. Ha no a kabel hossza, akkor egyre nagyobb kesessel erkezik meg a reflektalt jel es igy a tranziensek lezajlasa egyre nagyobb valoszinuseggel eri el a mintavetelezesi idopontot, amely dontesi hibahoz vezethet a vevoben.
Legközelebb légyszi ilyen formában válaszolj! Köszi!
[ Módosította: Oliverda ]
-
forbence
csendes tag
És valamikor gyártanak majd FireWire - USB átalakítót is? Mert USB 2-nél ez még nem lehetett, de itt már lehetne. Amúgy hajrá, hajrá!!
-
Zodicus
senior tag
Üdítő ilyen híreket olvasni. Hajrá győzzön a jobbik, mi vásárlók csak nyerhetünk rajta.
-
M@trixfan
addikt
Azért várjunk ezzel egy kicsit! A Thunderboltban sokkal nagyobb sávszélesség van mint amit most realizál a költségek minimalizálása miatt. Ráadásul az natív, transzparens PCI-E busz, míg az USB-nél kérdéses arányosan mennyivel fogja jobban terhelni a CPU-t a megnövelt áteresztő képesség. A TB most sem drága azokra a célokra amikhez elsődlegesen való és bizonyos professzionális alkalmazásokban az USB egy nagyon rossz vicc hozzá képest.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Oliverda
félisten
válasz M@trixfan #36 üzenetére
Tisztában vagyok az alapvető különbségekkel, de a Thunderbolt szvsz még így is csak egy nagyon réteg cucc marad. A felhasználók 99,8%-nak egyszerűen nincs szüksége rá, nem tudja kihasználni a képességeit. Plusz ugye ott van a relatíve horror ár is, ami feltehetőleg még maradni fog egy darabig.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
TeeJay
félisten
ha az új fejlesztéssel 400MB/sec körül tud teljesíteni átlagosan akkor szerintem az már teljesen oké lesz addig míg el nem terjed egy szintén univerzális de már optikai átviteli szabvány
gondolom tovább már rézkábelen nem lehet szórakozni muszáj lesz előbb utóbb az USB-t is optikai szálra áttervezni
-
-
Begi
senior tag
Amig az eszközök nem képesek teljesíteni az USB 2.0 maximális sebességét sem, nem beszélve a 3.0-ról, addig ez parasztvakítás.
Több eszköz egy buszra kapcsolása esetén viszont tényleg van értelme.
[ Szerkesztve ]
-
vinibali
őstag
szerintem nem konkurencia egymásnak a két interface...
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
McDog
aktív tag
Hát nem tudom... nekem az USB 3.0 eddigi felállása tökéletes volt. van tápellátás, sebességben sem kell egyenlőre több. HDD pl ugyanolyan gyors mintha SATA-n lenne, gondolom az új szabvánnyal se lesz gyorsabb....
-
TeeJay
félisten
szerintem ennek kicsit nézz utána még...
az USB2-t már gyakorlatilag bármi leszívja : vinyók,pendrive,memóriakártya
szóval pont hogy USB3-kellene már mindenhova legalább 1 de inkább 3A-es táppal és az USB2-t meg elfelejteni mindenhol még a routereken meg telefonokon is...Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Begi
senior tag
Meghajlok tudásod előtt mester.
Bár 3 évnyi USB fejlesztés alatt még nem igazán találkoztam olyan eszközzel ami USB2-es és kihasználja a max. sávszélességet. Lehet rossz eszközöket használok. Vagy az is lehet hogy amiről te beszélsz, az a piac egy kis része.
De ha esetleg veszed a fáradtságot és bedugsz egy hiper-szuper 2.0-ás pendrive-ot egy PC-be, és leméred a sebességét, akkor majd remélem te is belátod hogy nem éri el a maximális sebességet.
Sőt tovább megyek. Sok 3.0-ás pendrive sem éri el a 2.0 max. sebességét.
És az hogy miért nem váltott még az ipar nagy része 3.0-ra, azt hiszem elég jól mutatja a helyzetet. Mert alapvetően az USB "felhasználók" nagy részének teljesen felesleges a 3.0 által nyújtott sebesség. Igen, aki pendrive-ot, kártyaolvasót, külső rack-et fejleszt, annak fontos, de ahogy 2.0 esetében, úgy 3.0-nál sincs semmi jelenleg ami eléri a maximális sebességet. De mivel csak minden 5. eszköz, azok közül ami megfordul a kezem között, használ mass-storage class drivert, igy valszeg emiatt nem találkoztam ilyennel...Másrészről pedig a telefon/router. Minek oda USB3, ha a uC nem képes ilyen sebesség elérésére?
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
A 2 évvel ezelőttieknek is kevés lesz a 2.0.
Persze nem tudom, hogy neked mi számít réginek, mindenesetre szvsz enye túlzás azt állítani, hogy ma alig van eszköz ami képes profitálni a 3.0 nagyobb sávszélességéből.
-
Reggie0
félisten
-
Begi
senior tag
Nyilván, nem is erre gondoltam.
Kiváncsi vagyok azért arra, hogy mértetek-e már 32MB/s sebességet egy 2.0-ás HDD-nél.
Biztos van ilyen.
De igen, igazatok van, meghajlok a HDD->PC előtt.
Természetesen nekik kell a sebességnövekedés. És nem a 5->10Gb/s-re növelésre gondolok itt, hanem a 2.0->3.0-ra.
Labor műszer megint jó kérdés, logikai analizátornál tényleg jól jöhet, bár arra inkább TCP/IP-t használnék. De mivel sajnos 6 éve nem ültem egy előtt sem, igy nem tudom hogy manapság mi a "divat".
A PC-PC kapcsolat meg más kategória. Ott azért van egy bivaly HW, ami ki tudja elégíteni az igényeket.
De ha a PC-t kiveszed a képből, akkor rengeteg olyan eszköz van, ahova teljesen felesleges a 3.0, mert egyszerűen a HW nem képes a sebesség elérésére. Még a 2.0-s felső korlátot se feszegetik.
Pl.: HDD->Router. De akár egy telefon -> PC-t is ide irhatnék. Vagy ott van a CDC-s eszközök tömkelege.Nem állítottam hogy nem kell a 3.0, hanem csak annyit irtam, hogy az 5->10Gb/s növekedés parasztvakitás.
-
TeeJay
félisten
szerintem nagyon a kőkorszakban élsz...
van lassan 2éve egy ADATA 750gigás USB3-as külső vinyóm...
USB2-n kb. 25-26MB-al lehet róla olvasni és írni
USB3-on 100MB körül szóval 4x gyorsabb... 750GB-nál ugyancsak nem mindegy hogy max sebességgel tekered rá a fájlokat vagy lefojt az USB2akkor ott van pár memóriakártya
pl a laptopomban USB2-re van téve a beépített kártyaolvasó
vélhetően 20-22MB-nál többet sosem fog tudni hozni ami még elég egy 3-4évvel ezelőtti nagysebességű SDHC-nak azonban manapság már fillérekért kapsz 50-60 de akár 80MB-os olvasási sebességgel SDHC-t (Samsung Pro például) és ott sem mindegy hogy 4x-es sebességet hoz egy USB3-as kártyaolvasójönnek az okostelefonok táblagépek is, ott sem lesz mindegy mekkora sebességgel tudsz rá csatlakozni
ami pedig egy még fontosabb újítása az USB3-nak a nagyobb áramfeltével támogatás amit szívem szerint 1-ről 2-3A-ra tolnék mert ezen mindenféle eszközt lehet tölteni ami USB2-vel karcosde ha neked nem hiányzik ne használd, sokan meg már örülnének ha az összes laptopon csakis USB3 lenne mert láttam pár olyan eszement terméket ahova 2 azaz 2 USB2-es csatlakozót raktak és ha veszel HUB-ot akkor 1 darab USB portot szépen le lehet szívni már két termékkel is...
majd írok levelet a gyártóknak hogy te semmire se tudod kihasználni neked ne gyártsanak csak USB2-t mindenki más meg örülni fog neki hidd elMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Begi
senior tag
Azt hiszem nem értetted meg hogy mit szerettem volna mondani.
Ezekkel tisztában vagyok. Én is használom az USB3-at, de amiről te beszélsz az az USB felhasználásának egy kis szelete. Lehetsz szarkasztikus, de ez csak a tudatlanságodat támasztja alá.No de nézzük a számokat: ahogy te is irtad USB2-n egyik sem érte el a kihozható max. sebességet. És ez itt a probléma. Bevezethetünk 5x gyorsabb szabványt is, csak ha még a mostanit sem vagyunk képesek kihasználni teljesen, akkor mi értelme? Ott van az a fránya 5Gb/s. Melyik HW éri el ezt a sebességet?
Igen, leirtam én is, remélem el is olvastad, hogy ez a kijelentés nem igaz, ha több eszközt HUB-on keresztül szeretnénk használni.
De megyek vissza a kőkorszakba. Jobb is az hidd el
Peace.
-
Reggie0
félisten
USB 2.0-as HDD-nel 32MB/s? Vagy 3-4 eve tudjak ezt a sebesseget. sot tobbet is.
Az 5->10 ugras valoban csak "parasztvakitas", de valojaban en inkabb valaszlepesnek erzem a thunderboltra. Meg igazabol, mivel nem kap kulon jelolest igy nem mondanam nagy reklamfogasnak. Bar az USB-s VGA adapterek eseten siman lehet letjogosultsaga, vagy akar a videovago eszkozok eseten
.
Ha abbol a szempontbol nezzuk, hogy a jelenlegi eszkozokhoz kepest az 5Gb/s mekkora tartalekot tartalmaz, akkor lathato, hogy nem tul sokat. Egy ilyen bovites korai meglepese, amikor a 3.0 meg nincs nagyon elterjedve, szerintem bolcs dontes, mert a nem bovitett technologia konnyebben es gyorsabban kishiftelodik, igy nem kell annyi eszkozt cserelni es nem lesz nagy kavarodas, valamint hosszabb ideig elhet ez a szabvany. Annak meg senki sem szokott orulni, ha egy csatlakozo/interfesz 1-2 evente cserelodik vagy megujul. -
TeeJay
félisten
elég gáz lenne ha csak akkor találnának ki gyorsabb csatlakozókat ha már teljesen ki is lehet használni...
amúgy meg miért fáj hogy fejlődik a világ? ma már egy USB3 vezérlő szerintem olcsóbb is mint egy USB2-es meg energiatakarékosabb és nagyobb áramot tud tápolni az eszköznek
kit érdekel hogy a billentyűzet és egér nem használja ki ha van egyre több olyan dolog amihez jótékony a nagyobb sebesség?minden külső vinyó, ssd, memóriakártya olvasó, pendrive, de lassan már az AC-s Wifi adapterek is erre váltanak mert szükség is van rá. szerintem még ezen felül is lehetne egy tucat terméket mondani ami gáz USB2-n
-
Oliverda
félisten
"No de nézzük a számokat: ahogy te is irtad USB2-n egyik sem érte el a kihozható max. sebességet. És ez itt a probléma. Bevezethetünk 5x gyorsabb szabványt is, csak ha még a mostanit sem vagyunk képesek kihasználni teljesen, akkor mi értelme?"
Ki tudjuk használni teljesen. Az USB 2.0 már régóta limitáló a tárolók világában. Nem 1 éve, nem 2 éve, hanem régebb óta. Az pedig, hogy a HP akrámijet nyomtatónak, és a Logitech MX456 egérnek még az USB 2.0 is bőven sok, az már egy más tészta.
A személyeskedést pedig mellőzzük, ha lehet!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest