Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
félisten
Akkor passz. ÉN ebben a számban gondolkoztam végig .
Nekem ez gyanúsan kevés, mivel csak a Google a kis céget amire el kezdte alapozni ezt a z egészet 400 Millióért vette, 2 éve és fejleszti felfele, az IBM féle együttműködés meg több mint 1 milliárdos befektetés, Ez mellé még hol van a többi gyártó által eszközölt fejlesztés?Intel, stb stb..és ugye 2022 ről beszélünk.
Logikus az lenne,ha az az összeg lenne reális, amiről én írtam, illetve gondoltam.
Így értem az álláspontodat.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Nincs itt only write mód, nem neked szólt a kommentem , hanem a kapitalista üzletszemszögű felvetésre válaszoltam és a legfontosabb , hogy nem neked.
A billió magyarul és a legtöbb nyelven milliószor milliót, azaz ezermilliárdot jelent.1800 milliárd és nem millió. ha csak 5% hardver üzletrészt számolsz NV nek, ami a jelenlegi állás szerint egy pesszimista becslés, már az is többszöröse a befektetett 2 milliárd dollárnak. Mivel IBM és NV együttműködésben van és IBM kezd nagyon előkelő helyre kerülni ezen a téren Intellel szemben,( ugye Google IBM procikat akar Intel helyett és mellé)+ ( nem véletlen a Volta kialakítása és remek együttműködése IBM re vonatkozóan ) meglátjuk mi sül ki belőle."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Jelenleg ilyen olyan cikkek, források, többek között Forbs állítása szerint 1.8 billió dolláros üzletág lesz 2022 re, ami 4-5 év.
Google segít ezen adatok megtalálásában."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz #32839680 #85 üzenetére
Hát meglátjuk mit hoz a jövő, ha ők nem ,még van azért pár cég, aki kihasználhatják ezt.Reméljük asztali GPU-k formájában is visszaköszönnek ezek a fejlesztések.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Mátrix számítás szempontjából az FP 16 kikerülhetetlen, alapvető dolog amire épülhet az egy órajelen belüli FP32 de akár 64 számítás is és ez vegyítve .Ha szükség van FP16 számításra az nem fog így akkor erőforrást lekötni , mint a Nem tensor alapú kártyáknál, és az órajelen belüli hozzákapcsolás, vegyes összeszorzás erőforrás barát az eddigiekhez képest,ha jól értelmezem,de szerintem Te jobban értesz ehhez a dologhoz, én laikus vagyok abszolút.
Olvasd el amit linkeltem róluk.[link]
Nekik nincs is más lehetőségük másfele fejleszteni, ha jobban belegondolsz.Se a genetikus fejlesztésnek nincs más lehetősége, se a mesterséges intelligenciával megtűzdelt robotikának.
ha megnézed az oldalt, amit linkeltem , és tovább lépsz a tensorflow oldalára , láthatod, hogy az ARM, Intel, IBM, Ebay, Google mind fő támogatói ennek. ha csak az ARM , Intel, Google szentháromságot kiemeled ezekből, érthető NV fejlesztése.
Persze én is csak írok valamit, ahogy Én gondolom ezt , mert igazad van abban, hogy nincs rálátásunk erre de úgy gondolom, hogy NV-nek van, ha ekkora fejlesztést erre alapoz.[ Szerkesztve ]
-
félisten
A méretét láthatod, hogy a Goggle erre tette fel a jövőjét. száz részleggel kutatják és fejlesztik, többek között nekik a legfontosabb a TensorFlow, és igazából szerintem Nv is nekik, vagy hasonló méretű, költségvetésű,cégeknek fejlesztette ezt a kártyát. Ezen kívül meg még sok cég használhatja majd. Ezek a Tensor modulok nem csak FP 16 miatt fontosak, az a lényege, hogy össze tudja ezeket szorozni és hozzá tudja adni egy FP 32 számításhoz egyetlen órajelen belül.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Rendben, akkor sok olyan terület.
Egyébként mi a célod ezzel a dologgal, amiben feleslegesnek tartod a gépi tanulást? jelenleg szinte mindenki a mesteriséges intelligenciában látja a jövőt.
csevegőrobotok fejlesztésében például a mátrixszámítás lassúsága akadályozta a legjobban a fejlesztést, volt olyan viselkedésmód modul amit hetekig számoltattak ,pl a szleng használata bizonyos érzelmi reakciók alatt.szerintem az van a dolog mögött,hogy nincs megfelelő rálátásod a dologra,se az üzleti részére se a felhasználási módjára. Nem mintha nekem lenne, de hát gondlom a világ egyik legnagyobb VGA gyártójáról beszélünk, reménykedhetnél benne, hogy tudják mit csinálnak, csak úgy mint a Google. [link]
Ez csak egy egyszerű példa, amit linkelek,[link] hogy a Go játékban az első számítógépet ami MI által vezérelt programban verte meg a világ legjobb Go játékosát 176 GPU !!!! hajtotta meg. Hol vagyunk ezzel még ahhoz, hogy mesterséges intelligenciáról beszéljünk, ahogy azt az emberek elképzelik? Kb ez a hajnala ezeknek a dolgoknak, KB a világ első számítógépéhez tudnám hasonlítani ezeknek a Volta szerű kártyáknak a tudásást az MI kutatásban.Szerény magánvéleményem szerint ez a számítástechnika, robotika, orvoskutatás jövője is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
"Ha 64 bites lebegőpontos operációról, azaz FP64-ről van szó, akkor egy darab 8 utas, FP32 esetében már egy darab 16 utas, integer mellett egy darab szintén 16 utas, míg az új Tensor műveleteknél egy darab 128 utas tömb áll rendelkezésre. Utóbbi esetben fontos kiemelni, hogy ezek strukturálva vannak, vagyis egy 128 utas tömb gyakorlatilag két darab úgynevezett tensor magot jelent, amelyek 64-64 darab ALU-t használnak. Ezek a tensor magok egyébként speciálisan gépi tanuláshoz, ezen belül is mátrixaritmetikára tervezett, kevert pontosságú feldolgozók."
" Tensor magok, amik csak ezzel foglalkoznak. 4*4-es mátrixokkal végeznek műveleteket, két FP16-ost össze tudnak szorozni, majd hozzáadni egy FP16-oshoz vagy FP32-eshez egyetlen órajel alatt. "
[ Szerkesztve ]
-
félisten
DNS és fehérje szekvencia illesztő algoritmusok,kvantumalgoritmusok tervezésére, kvantumkutatás, kombinatorikus csoporttesztelés, ( önvezető autók), modellezés, repülőgép és űrrepülőgép kutatás, elemzés modellezés., jelkép-feldolgozás, adatbázis elemzés és hibaszűrés, képfelismerés és elemzés,stb..
Minden olyan terület, ahol a Mátrixszámításnak fontos feladata van...és lényegesen gyorsabb hardverre van szükség. ezen a területen a volta többszörösen hatékonyabb, mint a pascal a tensor magok miatt.UI : gondolom desktop vonal teljesen más felépítéssel jön szerintem is, de el tudom képzelni a Tensor magok egy átalakított változatát az AI és Fizkai számítások hatékony felhasználására játékmotorokban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest