Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Elektroncsöves Hi-Fi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
edward2
addikt
válasz
VirsLee #2461 üzenetére
Azért amit többen írtak. Ha az amd mondjuk árban megint ugyanott lesz mint nvidia de mondjuk 5-10%-al gyorsabb akkor a szokásos driver mizériák ellenére sokan nem fogják bevállalni az amd-t. Főleg ha ez az 5-10% nem is a csúcs kategóriában jön ki.
A gyorsabb mint 3090 féláron viszont megérne annyi kockázatot, hogy az ember bevállalja.
-
lacus83
senior tag
válasz
VirsLee #2461 üzenetére
Azért mert akkor Big
Mindig a csúcsot kell megverni,a NO.1et ez mindenre igaz.
Persze én elégedett lennék ha 3080 szintet adná fél áron,de nem fogja mint ahogy a ryzeneket sem adja fél áron az Intelhez képest. Sőt… lassan van ami drágább ugyan abban a kategóriában.
A számokat te hoztad fel,persze hogy reagál rá pár user.Szó mi szó ha lesz is olyan kártyájuk ami lesz olyan erős mint pl a 3080 akkor se lesz sokkal olcsóbb,és ha sajnos oda teszik a szokásos driver gondjaikat,akkor ...
Pl RX 5600XT is jött a nem is olyan erős RTX 2060 ellen,mégis a 2060 lett a tuti,hiába indult az 5600XT 10k-val olcsóbban.Ugyan ez igaz az RX 5700XTre is,az se volt sokkal olcsóbb mint 2070/2070S és sajnos a driver mizéria ott is bekavart.
Lényeg a lényeg jó lenne ha tényleg rendbe kapnák a GPU részleget.
A konzolon nem lehet keresni, most már kiderült, hogy abból dőlt a lé dolgot meg figyeld meg a next konzolok után.Már nem csak PSnek gyártanak.
-
lacus83
senior tag
válasz
VirsLee #2458 üzenetére
Szerintem engem, mint vásárlót kb pont nem érdekli hogy egy cég hogyan,miből,miként tesz le valamit az asztalra.De mehetünk messzebb mert a befektetőt is csak a haszon fogja érdekelni,és az hogy a befektetése megtérüljön.
Hosszú évek alatt kb csak hiteleztek a befektetők az Amdnek,ezt kár jobban más felé csűrni csavarni.
Semmi ellenszenv nincs bennem a cég iránt,elég sok Radeonom volt nekem is,és nem csak azért mert az NV drága
Bizalmat én is adtam a cégnek de az rx 480ál es előtte 390nél elfogyott.
Cput meg kb talán jövőre vennék csak tőllük,talán a következő zen már engem is elcsábít.(pedig az relative is csiszolgatott cucc lesz,szóval nem csak Intel tud ám olyat)
Gpu fronton pedig már brutális az elmaradás,ha időről időre van is kakakó bennük nem tudják kinyomni a dobozból.
A zsé dolgot meg ha már felhoztad,konzolból dőlt a lé szóval ne akarjuk már megmagyarázni hogy a Ryzenből,persze mostanra már lehet de előtte tuti nem.Gpu fronton a speciálisan duzzasztott kripto túrás is sokat segített a számokon.
A next gen konzolból folyó összeg is nagyobb lesz mint a cpu részleg vagy a gpuDe ha gondolod adsz egy 20ast,eskü 5 éven belül 10xeresét fogja érni.
-
gejala
őstag
válasz
VirsLee #2452 üzenetére
"Arról beszéltem neked - csak valamiért nálad beakadt a szalag a profitnál - hogy a középkategória termeli legjobban a pénzt. Intelnek is, AMD-nek is, NVIDIA-nak is."
Én meg erre írtam, hogy ennek ellenére AMD nem keres pénzt, csak az Intel meg az NV. Ha AMD olyan sok középkategóriás cuccot adna el, akkor nem ennyi lenne a profitja. De mivel ennyi, így mégse adhatnak el olyan sokat.
Az oké, hogy többet költenek fejlesztésre. De ez az elmúlt 10 évben soha nem térült meg látványosan. Annyi történt, hogy nagy veszteségből kis profitba fordultak.
De ez csak a tőke elpazarlása. Konkrétan jobban jártak volna, ha 10 éve felszámolják a céget és a pénzből NV részvényt vesznek.Azon mára milliárdokat kaszálhattak volna simán csak a várakozással.
-
gejala
őstag
válasz
VirsLee #2447 üzenetére
"Nem rohannak az emberek a boltba se a 2080Ti-ért, se a 10900k-ért."
Steam szerint mégis több embernél van 2080Ti, mint 5700XT, 480 vagy akár 460.AMD oldalról egyedül 570 és 580 van több, mint 2080Ti.
"De a legnépszerűbb AMD proci nem a 3700X volt, kb. másfélszer annyi 3600 kelt el, mint Intel proci összesen."
Ezek teljesen félrevezető dolgok. AMD-nek előző negyedévben $150 millió profitja volt. Gyakorlatilag egy kisebb botlás és megint veszteségben lesznek. Intelnek ugyanezen időszak alatt $5,1 milliárd volt a profitja, ami 900 millióval több, mint tavaly ilyenkor.
Vagyis Intel egy negyedév alatt annyit keres, amennyihez AMD-nek a jelen helyzetet fenntartva több, mint 8 év kellene. -
Raki
aktív tag
válasz
VirsLee #2427 üzenetére
Nehéz dolog ezt megmondani, de ha tippelnem kéne az új AMD kártya 2080 Ti fölött lesz kicsivel mondjuk féláron. Az a bajom AMD-vel, hogy nv-t utolérni fejlesztésekben hát nem tudom, finoman szólva sem egyszerű.
Utóbbi időben elég sok tech videót megnéztem és az jött le, hogy a zöldeknek rengeteg idejük és pénzük van fejlesztésekre, itt van pl. az RT, DLSS, többféle core alkalmazása a GPU-ban, amiknek dedikált feladataik vannak, persze gondolom a kódnak is úgy kell megírva lennie, hogy ezek jól működjenek.
Nyilván AMD sem malmozik, de jóval kisebb cég, kevesebb erőforrással. Legnagyobb félelmem az, ha AMD megint rossz moziba megy vmi fejlesztési iránnyal, akkor nem tudom mi lesz.
Jó jel viszont, hogy tanultak a múltból és nem engedik, hogy a hype vonat elszálljon, egyszerűen megoldották úgy, hogy szinte semmi infót nem adnak ki.
Én minden esetre drukkolok AMD-nek, régi szép idők 4870X2... -
Raki
aktív tag
válasz
VirsLee #2421 üzenetére
Logikusnak tűnik amit írsz és ahogy levezeted, de ti el tudjátok képzelni, hogy hirtelen szinte a semmiből az AMD lerak egy olyan erős kártyát, ami veri a 3080-at és még talán olcsóbb is?
Ez nekem vhogy teljesen abszurd, de persze ez lenne az optimális.
Javítsatok ki ha tévedek, de AMD-nek jelenleg a legerősebb kártyája az 5700XT, ami kb egy 2070 S-el van pariban, innen a 3080 nagyon messze van, ez nem is 2 generációs ugrás lenne inkább 3 sztm...
Arról nem is beszélve, hogy AMD elvileg eléggé el van maradva az ilyen DLSS szintű dolgokban, bár lehet más ezt jobban vágja itt. -
MegalodonS
őstag
válasz
VirsLee #2034 üzenetére
Mar ne haragudjal, nem tudom, hogy olvastad e valahol, hogy ''LIMITED EDITION''??Magyarul limitalt keves darab szam, mert ez meg kb az alatti darab szammal jott ki.Igen merges vagyok,mert nem tajekoztattak arrol,hogy nem lesz eleg es csak par darab jon, akkor megertem, igy nagyon nem ertem, miert tajekoztattak felre az embereket
Lehet neked nem fontos nekem nagyon az!!!
-
BiP
nagyúr
válasz
VirsLee #2034 üzenetére
Jó, most ne úgy értsd, hogy muszáj neki, meg kötelező. Nyilván nem az. Nem létszükség. De ettől még normálisabb lenne, ha a vásárló jutna hozzá a készlethez, nem a nepper. Mert a boltban már nincs, és _csak_ a neppernél van cucc. Így értem, hogy "kénytelen lenne tőle venni".Mert nincs máshol.
Viszont aki emelt áron is megveszi a neppertől, az meg életben tartja a módszert, tehát nem tesz jót. Ilyenkor hagyni kéne a nepperen rohadni a cuccot.
Én türelmes ember vagyok, kibírom, nem létszükség, de ettől még rühellem az ügyeskedőket. -
Varázslóó
senior tag
1 sem
Mivel nem ezzel foglalkozom
antikomcsi : Hát én nem is mondtam hogy 200k lesz a 3070 es
talán 2021 nyáron
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Sajnos a technikai specifikációkkal nagyon szűkmarkúan bánt a cég, így az érkező VGA-k pontos képességei még ismeretlenek.
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gumi és felni topik
- Mozilla Thunderbird
- További aktív témák...
- BONTATLAN! Sapphire RX9070 / Asus TUF RX9070 Videokártya! BeszámítOK
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- EVGA GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! Beszámítok!!!
- ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX OC
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest