-
PROHARDVER!
[Re:] Bemutatkozott az iPhone SE
Teszt topik: [Re:] Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
Új hozzászólás Aktív témák
-
Årpi
őstag
válasz
B-L-A-C-K #1099 üzenetére
Én szívesen kihoznám akár akkor is ha csak 15-20k különbség lenne az eredeti és a dominós ár között...régen azért nem így volt ez,elég szép differencia volt a kártyafüggetlen és a dominós árak között. Így meg valószínűleg megveszem ausztriában annyiért kártyafüggetlenül amennyiért 2 év hűséggel vehetném meg a legkisebb csomagban
-
B-L-A-C-K
titán
Holnaptól lehet hivatalosan APR-ekből előrendelni, valaki fog?
-
törölt tag
Boldog nyulat mindenkinek
-
B-L-A-C-K
titán
Brutál Apple fan vagyok
Megtetszett az iPhone SE
De pénzem rá nincs semmiSE
Kérnék tőled egy 20 ezrest
Cserébe meglocsollak kedvesem!
Szabad locsolódni? -
harry3
őstag
Várható lesz, hogy a 6 ára csökkenni fog, vagy a 7 megjelenéséig kizárt?
-
r3dsnake
nagyúr
The Verge teszt az SE-ről.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
csadi0011 #1062 üzenetére
Amúgy a windowsnál is megfigyelheted, hogy minél több ramot teszel bele, annál többet ír tele bekapcsolás után. Előre tölt több dolgot. Ha sok memóriád van, akkor sokat. De amikor szükség van ezekre a területekre pl. egy nagy PC játék miatt, akkor felszabadít helyet.
-
csadi0011
őstag
Nyilván nem veszem magamra, de érdekelne, hogy ki miatt írtad.
@r3dsnake: Megpróbálom máshogy kérdezni. Mindig ugyan annyi idő visszaolvasni a RAMból egy appot? Ha már a háttérben tárol több alkalmazást a telefon, akkor is ugyan annyi idő visszaolvasni, mintha csak egy app futna, és azt nyitnám meg újra memóriából?
-
csadi0011
őstag
válasz
r3dsnake #1045 üzenetére
Én ezt értem, de mást kérdezek. Én azt kérdezem, hogy az App újra töltésének az ideje nem változik? Nekem androidon pl nem mindig töltődnek újra ugyan olyan gyorsan az appok, hiába vannak még a memóriában. Ugyan azt az állást hozza vissza, de lassabban. Szóval én ezt akarom IOS-en kérdezni. Nem lehet, hogy tovább látjuk a képernyőképet, ha már nagyon terheljük a RAM-ot? Érted, hogy mit kérdezek? Addig kéne várni, amig meg nem tudunk bizonyosodni róla, hogy teljesen visszatöltött az app. Meg kellet volna böködnie, hogy műxik-e már az app, vagy még csak a képernyőképet látjuk. De ő azt eléggé elsiette. Honnan tudjam, hogy tényleg betöltött minden app teljesen?
@lacy86: Te most rólam beszélsz?
-
B-L-A-C-K
titán
Hát igen ahogy megjelennek az újabbnál újabb csúcstelefonok annál több pont is lesz ebben, mondjuk az S7 nem dobott most nagyot, a fél évvel megjelent 6S szintét hozza, de van hogy alatta teljesít. i7 szerintem fog kapni vagy 160-200 ezer pontot ebben, bár mint említettem már ennek tényleg nem sok értelme (ettől függetlenül én is sokat baszakodtam vele
)... De ez kb olyan mikor több milliót költ valaki egy gépre csakhogy több pontot kapjon 3Dmark és ehhez hasonló programokban...
-
B-L-A-C-K
titán
-
lacy86
addikt
BLACK
Ugy latom megint belefogtal az IQ bajnokokba!
-
törölt tag
válasz
szupermacs #1028 üzenetére
sajnos igazad van.Nehéz most normális barátnöd találni,de hála isten én már húsz éve házas vagyok
Black: kb 15 évesek voltak.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
csadi0011 #1044 üzenetére
Nagyon egyszerű a dolog. Az utolsó két app a Spotify és az Amazon. A Spotify MINDIG nagy zöld logoval indul, ha nem a memóriából tudta visszahívni az OS, az Amazon beágyazott webes oldala pedig újratöltött volna. Tehát az összes app elfért a memóriában egymás mellett a második kör végére is.
-
csadi0011
őstag
válasz
r3dsnake #1043 üzenetére
De nem az újratöltésen van a lényeg, hanem hogy ténylegesen mikor lehet használni az appot. Ahogy írtad, addig nem reagál semmire. A videóban a második körben csak azt várja meg az emberke, hogy bejöjjön az app. De hogy tudunk arról megbizonyosodni, hogy az app már használható is? Ilyen gyorsan. Nem hiteltelen így a teszt?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
csadi0011 #1042 üzenetére
De, bizonyos esetben azért van, főleg gyári alkalmazásoknál. Viszont akkor is látod, hogyha újratölt, mert villan egyet, meg addig nem reagál semmire. A fentebbi i6s-es videóban a memóriából hívta elő, nem töltött újra. Pláne, hogy valami autós játékokkal tesztelte, olyannál kidobna a legelejére.
-
csadi0011
őstag
válasz
B-L-A-C-K #1038 üzenetére
Hát igen ez egy személyes tapasztalat, de nem a teljesítményen alapul, és nem más készülékekkel szemben. Inkább az érdekelt volna. De köszi, hogy leírtad. A lényeget értem.
@r3dsnake Tényleg ez a véleményed egy ilyen kérdésre? Szerintem ez csak ellenszenv.
Feltett kérdésemre sem adott senki választ ([link]), pedig ennek a válasznak a hiányában nem szabadna arra a videóra alapozni. Nem azt mondom, hogy nem gyorsabb az iPhone, főleg a Samsung agyonfunkciózott rendszere ellen, de szerintem ez nem is fontos dolog. Csak zavar a tudatlanság, aztán mindig megy a vita a semmiről.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
csadi0011 #1035 üzenetére
GTA San Andreas pl 5S-től főlfelé teljesen hibátlanul megy, vagyis nekem is megvan 5S, i6, 6S-sen patika volt.
Hosszan kifejtem, a többi kérdésedet összefoglalva:
Egyrészt idéznék magamtól mert már a napokban leírtam:
Mielőtt megvettem az első iPhone-om fikáztam én is, parasztvakításnak, és nagyzolásnak tartottam az egészet, majd végül úgy voltam vele csak kipróbálom, na ez volt kicsivel több mint 3 éve, azóta csak iPhone telefonom volt. Igaz a rendszer sokkal zártabb, azaz nincs annyi személyre szabhatóság, de nekem pont annyit ad amennyire szükségem van, és cserébe stabil az egész
Kiegészíteném még annyival nekem nagyon fontos a céges email-eket pontosan megkapjam, na android vonalon itt sokszor szívtam ezzel nem jött meg időben. Akkor maga a rendszer már nem tetszik, annyi állítási lehetőség van hogy állandóan azt b@sztattam, tudom senki se kötelezett rá, de akkor is ott volt a lehetőség, ilyen téma, olyan ikon, ilyen ez az, egyszerűen kényszert éreztem rá csináljam. Na most iOS-nél mint írtam pont annyit ad amennyi kell nekem, se többet se kevesebbet, így nincs ez a felesleges b@sztatás rajta. Maga a rendszer sokkal stabilabb, átláthatóbb, kényelmesebb, de míg nem használsz egyet sose fogod megtudni (anno én se hittem el míg nem használtam, csak ment részemről is a fika).
Akkor itt a másik kérdés amit bárki feltehet. Ott az 5S, használtan már 80 ezerért jót lehet venni, mi a túrónak kell lecserélni 160 ezerért SE készülékre?
Ha egy átlag felhasználó vagy, elvileg semmi értelme, ugyanolyan jó az is. Viszont ha zavar pár helyen egy kis lag, kell a gyorsabb betöltéssel, illetve gördülékenyebben akarod használni az alkalmazásokat, nem akarod hogy az oldalak újratöltődjenek, jobb kamerát akarsz, jobb üzemidőt szeretnél, akkor nem kérdéses a váltás. Nekem ez a hobbim, szeretem cserélgetni a telefonokat, tesztelni őket, véleményt nyilvánítani róla, segíteni ezzel kapcsolatban másoknak...stb. Szóval én biztos váltani fogok, így hogy mi értelme remélem megkaptad a választ, de még mindig azt mondom ha egy átlag user vagy, nem éri meg azt a + 80 ezret ha jelenleg használt 5S-t és új SE készülék árát vesszük alapul.
-
csadi0011
őstag
válasz
B-L-A-C-K #1031 üzenetére
És neked gondot okoz, hogy kevesebb pontot ér el egy telefon?Azt elfogadom, hogy biztos kisebb ereje van egy telefonnak, ami fele annyi pontot ér el, de az a fontos, hogy ez hol üt ki. Mert pl a Galaxy S7 még mindig nem képes a GTA San Andreas-t használható módon futtatni, pedig Antutu-n a pontokkal nem kell szégyenkeznie. De ez csak egy szélsőséges példa, nem gyakori. Biztos valami kompatibilitási probléma, de ha én GTA-zni akarok egy S7-en és nem élvezhetem, az elég ciki, hiába szélsőséges példa.Engem inkább az érdekel, hogy mi az a tevékenység, amiben nem viselnéd el, ha Z5-ön kéne elvégezned. Pl melyik az a játék, amiben kevesebbet nyújt a Z5? Tegyük fel, hogy mindkét platformon elérhető ugyan az, amit használni akarsz, mindkét telefon tetszik, az áruk is hasonló. Szóval ilyenkor azt választod, amelyik jobban teljesíti azt, amire használod a telefont. (Vagy valakiből azért lesz iOS/Android user, mert ő az Apple/Google környezetet szeretné igénybe venni, de ettől most következtessünk el)
De miért mondja valaki, hogy gyenge a Z5, ha meg sem tudja mondani, hogy számára miben nyújt kevesebbet?Szerk: Bocs, nem frissítettem a topicot, mielőtt elküldtem.
Hát így konkrét példák nélkül nehéz ezt megmondani. Sajnos én sem tudok ránézni iPhone-okra, hogy megértselek. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
B-L-A-C-K #1031 üzenetére
Javítanám magam:
4S-sen és egy 5S-en is már sokkal részletesebb egy komolyabb játék a gpu miatt, 6s ről meg nem is beszélve.4S-sen gyengébben néz ki egy komolyabb játék mint 5S-sen, sokkal részletesebb a gpu miatt, 6s ről meg nem is beszélve.
Erről anno csináltam is összehasonlítást pár játékkal, csak most nem tudom megmutatni mert otthon van a kép...
-
Medocsabi
addikt
válasz
csadi0011 #1029 üzenetére
Nagy elvárásaim nincsenek,most htc m7 em van,gyengébb telefont nem akarok,de ez bőven megfelel (mondjuk kevés telefon van már,ami nem veri kenterbe).Nálam tényleg csak a méretbeli kompaktság a szempont(már),meg ha nagyobb üzemidőt kapok,a jelenleginél(sajnos1 napot se bír).
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
csadi0011 #1029 üzenetére
Ezt kifejthetnéd. Nem tudom milyen tesztelős programokra gondolsz.
Pl ott van az Antutu Benchmark, ami mindent tesztel, proci,gpu,memória....stb.
iPhone SE ~130 000 pont
Sony Compact Z5 ~62 000 pontPersze ez is olyan semmi értelme hogy 60 ezer pont vagy 130 ezer pont, mert én se erre verem, de akkor is bizonyítja jóval erősebb.
Akkor most nem tudok konkrét példát mondani, de tapasztaltam már hogy egy játék teljesen máshogy néz ki grafikailag egy komolyabb telefonon, mint egy gyengébben. Mivel le van butítva hogy normálisan menjen. De ez iphone vonalon is tapasztalható, pl egy 4S-sen és egy 5S-en is már sokkal részletesebb egy komolyabb játék a gpu miatt, 6s ről meg nem is beszélve.
-
Wesder
titán
válasz
szupermacs #1028 üzenetére
Ne foglalkozz velük, ez a generàció megérett a pusztulàsra.
-
csadi0011
őstag
válasz
Medocsabi #1026 üzenetére
Ha nagyon fontos a teljesítmény, és most gondolkodsz a vásárláson, akkor gondolom a tavalyi Z5 Compact kevés lesz neked (bár nem tudom nálad sem, hogy miben kell a hardvernek teljesítenie). Idén pedig még nincs a láthatáron Compact készülékük, szóval nem tudsz min gondolkodni. Amúgy sem ajánlani akartam a Sony-t. Nem szeretem mások vásárlását befolyásolni. Csak ezt a dolgot akartam megbeszélni, hogy mintha senki sem tudná, hogy van akkora csúcskategória.@B-L-A-C-K: Engem csak az érdekelt, hogy miért van mindenki ilyen véleménnyel a teljesítménnyel kapcsolatban. Vagyis, most éppen tőled kérdeztem. Azt írtad, hogy "Teljesítményben köze sincs az SE-hez". Aztán hogy "komolyabb játékoknál már megérzed, tesztelős programokban szintén". Ezt kifejthetnéd. Nem tudom milyen tesztelős programokra gondolsz. És melyek ezek a komolyabb játékok?
Csak hogy ne tereljük el a szót: Nem azért beszélek erről, mert ellened vagyok, hanem mert én még nem tudtam megtapasztalni azt, amiről beszéltek. Ezt a teljesítmény különbséget - ami annyira fontos, hogy egy lapra se vennéd ezeket a készülékeket - szeretném megérteni.Na meg felhozhatnám az anyaghasználatot is, szerintem minőségibb érzetet kelt egy SE mint egy Sony Z C.-t Ez nálam nem fontos, nem akarok senkit meggyőzni, hogy melyik a jobb telefon.
-
szupermacs
veterán
válasz
#19708160 #1002 üzenetére
Erre csak annyit mondok, hogy nyáron haverommal kint voltunk a Deákon, a velünk szemben lévő padon meg 2 csaj beszélgetett arról, hogy egyikük hány haverjával feküdt le, majd elsétált előttünk egy ecsethajú srác kinyúlt trikóban és a csaj elkezdett hangosan olyanokat mondani, hogy "húúú de lesz@pnám, nem bírnék neki nemet mondani, le akarom sz@pni"... Csak néztem, hogy mi van vele. Elég ha valaki felnyírja a haját és felvesz egy trikót (mellesleg sovány fiú volt, nem állt jól neki) és már a kukacát se kell belógatni, hogy jöjjön rá valaki, akkora utolsó ordas kurv@k vannak.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
csadi0011 #1025 üzenetére
Miben nyújt keveset mondjuk a Z5C hardvere?
Teljesítményt ha úgy nézzük egy 5S is elég mindenre, szóval mivel nyújt kevesebbet átlagos felhasználásban nem fogsz nagy ódákat hallani erről. Viszont komolyabb játékoknál már megérzed, tesztelős programokban szintén, na meg a két rendszer se ugyan az eleve. Na meg felhozhatnám az anyaghasználatot is, szerintem minőségibb érzetet kelt egy SE mint egy Sony Z C.-t
-
-
csadi0011
őstag
válasz
B-L-A-C-K #1024 üzenetére
Nem mondom, hogy nincs igazad, de azért az túlzás, hogy "ilyen alapon az összes hasonló méretű készüléket lehet konkurenciának nevezni".
De miben mutatkozik meg ez a teljesítmény? Miben nyújt keveset mondjuk a Z5C hardvere? Mármint számodra, hogy egy lapra sem veszed az iPhone-nal.@Medocsabi: A vastagságon kívül nem értem a méretkülönbséget. Phonearena-n van méret összehasonlítás, nézd meg. Azt a minimális méretet, amivel kisebb az SE, azt nem mondanám mérvadónak. Ahhoz szerintem nagyon kukacoskodónak kell lenni, hogy fontosnak tartsd azt az 1-2 mm-t. Élőben fogdosd meg őket, ha van rá lehetőséged. A vastagságon tudsz csak megakadni. Legalábbis ez az én tapasztalatom.
-
Medocsabi
addikt
válasz
B-L-A-C-K #999 üzenetére
Pedig sztem qvajól néz ki!
én ilyen kompakt-b...zi vagyok (na nem azt jelenti hogy mini-homoszexuális) gépből is mini-itx stb...
sosem volt még almás telefonom,ha lenne ILYEN formában ILYEN méretben és LEGALÁBB ILYEN hardverrel szerelt zöldrobotos teló,azt venném de nincs,így ezt nagyon várom!! -
B-L-A-C-K
titán
válasz
univerzita #1019 üzenetére
Na meg ha mondjuk legalább tanulsz is.
-
delibab
senior tag
válasz
univerzita #1014 üzenetére
Nyugi, vannak nálad rosszabbak is akiknek Magyar az anyanyelve...
-
Vangelis
félisten
válasz
Ennyi hiba akkor nem is sok.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
univerzita #1009 üzenetére
Már nem először írod helytelenül, így csak jelzem, "aszt" úgy kell írni "azt".
-
Vangelis
félisten
válasz
univerzita #1009 üzenetére
Aszt akkor jól megírta.
-
delibab
senior tag
válasz
univerzita #1006 üzenetére
Az elég jó. Főleg a mérete miatt!
-
Tibee86
nagyúr
válasz
univerzita #1003 üzenetére
Azért ez elég baba.
-
delibab
senior tag
válasz
univerzita #1003 üzenetére
Két óra mivel? Ha annyival többet lehet telefonálni akkor az jó, de ha a készenléti idő hosszabb 2 órával akkor az nagyjából mindegy...
-
univerzita
addikt
Teszt SE[link]
-
univerzita
addikt
A első tesztek aszt mutatják hogy a SE két órával többet bír mint a 6s.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Apple nagyszabású sajtóeseményen végre piacra került az Apple A9 chippel szerelt, 4 hüvelykes készülék, amire oly sokan vártak, és ami újabb lavinát indíthat el.
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest