- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Billentyűzet gondom van
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz
Komplikato #40 üzenetére
Engem még az sem győzött meg, pedig minden este megy a dilemma,
hogy melyiket is vegyem fel? -
Komplikato
veterán
Meggyőztél. De úgy emlékeztem a polár megoldás a fényerő 2/3-át az aktív szemüveges "csak" az 1/3-át bukja.
Egyébként én VR szemüveg párti volnék. Mai technológiával szerintem egy közepesen jó kormány árából ki lehetne hozni két lencsés, állítható fókuszú, a szem fókuszát követő VR szemüveget. Anno túl korán jött ki a dolog, amikor beton nehéz CRT-t használtak, és nem volt érdemi HW 3D gyorsítás, már ha akkori több millió SGI gépeket nem számítom. Monitoron magában a szem fókusza vs kiszámolt kép probléma nem igazán megoldható szerintem, úgy meg igen csak rongálhatja a szemet.
-
Biliskmer
aktív tag
Végigolvastam a kommenteket, van itt eltérő vélemény a 3D-vel kapcsolatban bőven.
Amíg a 3D-hez szemüveg kell addig engem nem nagyon érdekel, mivel elég kényelmetlen 2 szemüveget viselnem egyszerre - szeretném megragadni az alkalmat és üzennék a gyártóknak: dioptriás 3D szemüveg
Addig is ITT van egy alternatíva azoknak akik nem szeretik a 3D szemüveget...
-
krino
tag
válasz
old_artist #36 üzenetére
a magicspeed technológiára gondoltam, s-pva panelnél, van egy kép is ennél a panel résznél, plusz ezt találtam(igaz nem itt
"This monitor is recommended for gaming and other multimedia applications, according to Rerevo, because of Samsung's MagicSpeed feature. MagicSpeed allows you to have a 6ms response time from gray to gray." - mondjuk ez 2010-s cikk.
link: [link]
-
madgie
titán
válasz
Bogyó bá' #34 üzenetére
Jaja, fején találtad a szöget. Lényegében ugyanúgy szemet vizsgál, mint a doki, de szembetegségekkel (szürkehályog, stb) nem foglalkozhat (vagyis tudja, mi micsoda, de csak tovább küldhet az orvoshoz)
Mellesleg az optometrista tényleg ritka kis hazánkban (meg úgy worldwide) én hülye meg anno nem tanultam tovább (3 év lett volna, azóta meg több, mint dupla fizetés). -
Bogyó bá'
nagyúr
-
-
krino
tag
válasz
old_artist #26 üzenetére
én ezt olvasgatva találtam pl S-PVA panel válasz ideje már 5ms a samsungnál.
-
8nemesis8
veterán
Majdnem vettem egy 3D-s LG tv-t, de a jelenleg jó minőségben elérhető filmek száma elég kevés, így lemondtam a 3D-ről egyenlőre.
A passzív tényleg elég jól néz ki, de a nézőpont sokat számít. -
Márton
nagyúr
válasz
Komplikato #23 üzenetére
Pont hogy a passzív jelenleg a világosabb.
Szerinted miért jön az nvidia most a lightboost-tal?..."A felezett sor meg nem akkora vész"
Nem, én főleg ezért adtam el a moncsimat..
Iszonyat zavaró, nem igaz hogy nincs jelentősége, mivel a másik szemed
megkapja a hiányzó infót.2 vagy 3milliótól indul az az egylencsés projektor ami cirkuláris polárszemüveggel megy..
LG azt hiszem. -
old_artist
addikt
Üdv!
Ebben egy kicsit tévedsz, különösen a PVA paneleseknek volt rosszabb a válasz/reakció ideje (ha nem is 3,5ms (OFF)- jó is lett volna(/OFF), de inkább 35ms, de sok esetben talán inkább 50-80ms), az S-PVA paneleseknek, amik már rendelkeztek overdrive gyorsítással, még azok is sok esetben sem érték el (sőt manapság meg sem közelítik) az IPS paneles monitorok válasz/reakció idejét, s nem beszélve az Input-lag-ról, ami talán a legfontosabb - és mérvadóbb.
-
krino
tag
válasz
Komplikato #23 üzenetére
én inkább egy PVA panel mellett tenném le a voksom, annak a válaszideje 3.5 ms, míg az IPS 5.9 ms.
-
Komplikato
veterán
Aktív szemüveges megoldásokban is erősen esik a fényerő, persze a polarizációs megoldásnál nyilván jobban. A felezett sor meg nem akkora vész, ha úgy is a két képből rakja össze agyad az egészet.
Hát minden áron 3D monitort akarnék venni, akkor inkább az LG 23"-os IPS panelesét venném. Annyira a 3D engem mondjuk nem motivál, de nem is tartom annyira taigetosz pozitívnak mint itt sokan.
A 20 fok viszont tényleg gáz lehet. Maradnak a játékprogik film helyett, ami még talán élvezhető.Jut eszembe projektorokból létezik olyan, ami a mozis körpolarizációs passzív szemüveges megoldást tudja?
-
krino
tag
passzív 3d... nagyszerű csak egy 20 fokos szögben nézhető(vertikálisan) azonkívűl szellem képes lesz vagy telejsen elveszti a 3d hatást, plusz ez a váltósoros megoldás megfelezi a képfelbontást is, ráadásúl az LG kénytelen volt több ledet pakolni a tvbe,mert így vesztett a fényerejéből, így a fogyasztása is nőtt. Az aktív 3D-hoz, csak a médiákban stb helyen van "bumfordi" szeműveg, hogy kiprobáld otthoni felhasználásra normális szemüveget kapsz. mondjuk az igaz, hogy óccó műanyag ha eltörik, nem probléma pótlása
-
Recon666
Közösségépítő
Jó dolog ez a szemüveg nélküli 3D.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ő sem ezt mondta, csak csökken az érdeklődés, ami igaz. Akit érdekeltek ezek a szemüveges megoldások azok vettek, így kell valami új, ami meggyőzi a többieket is, vagy esetleg a régi felhasználók váltanak. Az látható, hogy az aktív megoldást nem szereti a nép, így a gyártók most követik az LG-t a passzívra, mert a Cinema 3D nem sikeres, de a többi verzióhoz képest egész jól teljesít.
-
Zanik
addikt
Én csak egy nagyáruházban próbáltam az LG passzívját, de nekem is jobban bejött, mint az aktív bumfordi-szemüveges megoldások. Persze, ennek is megvoltak a hibái, pl. nézés szögének változásával néha én szellemképesen láttam, de a szemüveg könnyű és olcsó, ami szerintem nagy pozitívum. Mondom mindezt annak ellenére, hogy nagy "3D ellenes" vagyok, mert nekem inkább maga a film számít (történet, rendezés, színészi játék), nem a látvány!
-
-
aram01
nagyúr
válasz
enamessias #5 üzenetére
azért mert már elavult?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Azt a nyomorult TN-panelt felejtenék már el...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A V3D231 jelzésű monitor szakít az aktív elképzeléssel, és az alacsony árra helyezi a hangsúlyt.
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Delta Force (2024)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone SE(2022) 64GB Aktiválatlan! ÚJ! Független! 12 Hó Jótállás!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest