Hirdetés

Belekóstol a passzív 3D-be a ViewSonic

A ViewSonic számára sem sikertörténet a 3D, de ez tulajdonképpen általánosan is elmondható. A technológiát azonban nem szabad feladni, így a vállalatok továbbra is bombázzák a piacot újabbnál újabb kijelzőkkel. Sokan eddig az aktív 3D-s szemüvegekkel próbálkoztak, de látva az LG Cinema 3D értékelhetőnek mondható eladásait a koncepció megváltozott, és egyre több vállalat próbálja bevezetni a passzív szemüveggel működő 3D-t, ami polarizációs eljáráson alapszik. A ViewSonic V3D231 jelzésű monitora is ilyen, így a gyártó megpróbálja az alacsonyabb árazással, és a jelentősen könnyebb, elektronikát nem tartalmazó szemüvegekkel meggyőzni a vásárlókat.

Hirdetés

A 23 hüvelykes mérettel és 16:9 képaránnyal rendelkező kijelző natív felbontása 1920x1080 pixel, míg a fényerő a dokumentáció szerint 250 cd/m². A LED-es háttérvilágítással felvértezett, 60 Hz-es frissítésre képes megjelenítő – szürkéből szürkébe történő váltás esetén – 2 ms-os válaszidőt alkalmaz, a bemenetek tekintetében pedig D-Sub, DVI és HDMI 1.4-es interfész van jelen. Fontos megjegyezni, hogy a 3D aktiválásának hatására a felbontás függőlegesen feleződik, mivel a páros és a páratlan sorok eltérő polarizációjú fényt biztosítanak a passzív szemüvegek számára.

A gyártó a 20 000 000:1 dinamikus kontrasztaránnyal rendelkező, TN panelt használó terméket felvértezte egy SRS Premium Sound sztereó hangrendszerrel, mely 4 wattos összeteljesítmény leadására képes. Az újdonság maximális fogyasztása 36 watt, de a termék ECO módban 26 wattal is beéri, míg készenléti állapotban 1 wattnál is kevesebb energiát igényel. A PC-n a 3D-s keretrendszert a DDD TriDef 3D nevű megoldása szolgáltatja, de a monitor a PlayStation 3 3D-s technológiájával is kompatibilis.

A ViewSonic V3D231 már megvásárolható a nagyobb webáruházakban, az ajánlott fogyasztói ára 350 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés