Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
a gizmodo kep meg vicc. az a muanyag kb 140fokon lesz ilyen,mig a belso elemek meghalnak es leallnak 85es 105 fok kozt. azt meg mindenkinek illik tudni,hogy egy ekkora alu tomb meg akkor se lesz soha 100 fokos, ha egy ponton 100 fokos hoforras eri,mert akkora a holeadasa.
-
biker
nagyúr
igen,szar az apple szerviz itthon es nem,eddig sem sokat ertunk el,sot,de ez hosszú . es ha az apple kijelenti, hogy x dolog garancia ala esik,akkor a bolt benyalhat. megy az ugyved. pl volt olyan imac hiba ahol 18honapig elt a cserejog.
-
joey04
titán
Az Apple hazai szervizének is nevezhető Almárium Pro Kft arról tájékoztatott, hogy az Apple bizonyos garanciás eseteket kívül helyezett a korlátozott garancia hatósugarából. Így például a MacBook modellek aljának repedezése (bottom case), amely a kibocsátott termékek körülbelül 40%-át érinti, immáron nem tekintik garanciás hibának
-
proli1
csendes tag
válasz
moonman #1091 üzenetére
Ezek azok a dolgok, amik a mai társdalomnak nem annyira kell a Skype-hoz, meg a mobiltelefonokhoz, meg a kivetíthes, meg a többi otthoni multimédiás dologhoz...
Ja igen, hogy a srácnak már akkor is egy komoly tervező noti kellett, de vajon Lauren tervezni akar, vagy csacsogni a neten....?
Igen ez logikus felvetés!, Szerintem is inkább csacsogni a barátnőkkel...
Persze a mai MACBOOK PRO-n van de az nincs Pavilion árban. -
moonman
titán
válasz
dabadab #1081 üzenetére
"A merevebb vaz meg normalisabb billentyuzet joval tobbet szamit a teljesitmenynel."
http://cache.gizmodo.com/assets/resources/2007/01/DCP_0005.JPG
-
proli1
csendes tag
válasz
dabadab #1085 üzenetére
Akkor kiemelem amit észre is vehettél volna, ha akartál volna.
"De sajnos van!, Csak kétszer annyiba kerül, mint a Tesco gazdaságos Acer, vagy ASUS, vagy éppen más.
Sajnos én is azt tapasztaltam, hogy ezek a gépek (MacBOOK) nem a minőségre hajaznak, hanem arra, hogy elhitessék veled, hogy Te jót vettél ami a Mini, vagy a MACPRO esetén igaz is lehet, de általáában nem.
Ha pedig azt nézzük, hogy a MacBOOK minősége tescogazdaságos, de az ára a duplája, akkor már nem is állja meg a helyét amit írsz.17" Tesco gazdaságos notebook nem nagyon van, de!
Lenovo W700
MacbookPRO 17"Szerinted?"
Igen képben vagyok, de ezért bocs..., Semmi köze hozzá?, Az lehet, de igaz, és a témához is vág...
-
moonman
titán
válasz
dabadab #1081 üzenetére
Choices:
Intel(R) Core(TM)2 Duo Processor T6400 (2.0GHz)
Intel(R) Core(TM)2 Duo Processor T6600 (2.2GHz)
Intel(R) Core(TM)2 Duo Processor P7450 (2.13GHz)
Intel(R) Core(TM)2 Duo Processor P8600 (2.4 GHz)
Intel(R) Core(TM)2 Duo Processor T9800 (2.93GHz)Choices:
Intel(R) Pentium(R) Dual-Core Mobile Processor T4200 (2.0 GHz)
Intel(R) Core(TM)2 Duo Processor T6400 (2.0GHz)
Intel(R) Core(TM)2 Duo Processor P7450 (2.13GHz)
Intel(R) Core(TM)2 Duo Processor P8600 (2.4 GHz)
Intel(R) Core(TM)2 Duo Processor T9550 (2.66 GHz)
Intel(R) Core(TM)2 Quad Processor Q9000 (2.00Ghz)mindkettő $800 alatt van.
-
dabadab
titán
Elolvastam meg egyszer, az utolagos szerkeszteseiddel egyutt. Vegyuk at ujra:
1. Azt allitod, hogy van az Apple-nek van "tescogazdasagos 17"-es laptopja". Erre azert raferne nemi indoklas, mert az Apple sajat site-jan ennek nyomat se talaltam.
2. Azt allitod (rogton nemi onellentmondasba keveredve), hogy "17" Tesco gazdaságos notebook nem nagyon van". Ehhez kepest a reklamban is ott szerepelt a HP Pavilion DV-7 700 USD-ert.Erdekelne, hogy mit kellett volna figyelmesebben elolvasnom.
Viszont, ha mar figyelmes, ertelmezo olvasas: olvasd mar at meg egyszer az #1081-et (meg az #1075-ot, amire valaszul szuletett) es vesd mar ossze azzal, amiket aztan valaszoltal ra - a kettonek kb semmi koze egymashoz, olyan dolgokat cafolsz, amiket nem is allitottam. Biztos, hogy nekem kell figyelmesebben olvasnom?
-
proli1
csendes tag
válasz
dabadab #1081 üzenetére
"0. A 700 dollaros HP-ben valoszinuleg 2,1-es Turion van, nem C2D, de ez vegso soron mellekkorulmeny.
És a turion gyengébb, mint a G4?
"1. De ez tok mindegy is, mert atlagos usernek az 1,7-es G4 is eleg."
Azt tudom, hogy itt a MAC tulajok között a garancia tabu, de vajon Lauren is így van ezzel?
"2. A merevebb vaz meg normalisabb billentyuzet joval tobbet szamit a teljesitmenynel."
Ez meg nem igaz. Ez az élettartamot határozza meg, a tejlesítményt az alaplaptervezés határozza, meg a gépben lévő technnológia.
-
dabadab
titán
válasz
moonman #1075 üzenetére
"de nehogymár bárki bemesélje, hogy ugyanazt az élményt nyújtják"
0. A 700 dollaros HP-ben valoszinuleg 2,1-es Turion van, nem C2D, de ez vegso soron mellekkorulmeny.
1. De ez tok mindegy is, mert atlagos usernek az 1,7-es G4 is eleg.
2. A merevebb vaz meg normalisabb billentyuzet joval tobbet szamit a teljesitmenynel. -
proli1
csendes tag
válasz
dabadab #1078 üzenetére
De sajnos van!, Csak kétszer annyiba kerül, mint a Tesco gazdaságos Acer, vagy ASUS, vagy éppen más.
Sajnos én is azt tapasztaltam, hogy ezek a gépek (MacBOOK) nem a minőségre hajaznak, hanem arra, hogy elhitessék veled, hogy Te jót vettél ami a Mini, vagy a MACPRO esetén igaz is lehet, de általáában nem.
Ha pedig azt nézzük, hogy a MacBOOK minősége tescogazdaságos, de az ára a duplája, akkor már nem is állja meg a helyét amit írsz.17" Tesco gazdaságos notebook nem nagyon van, de!
Lenovo W700
MacbookPRO 17"Szerinted?
-
proli1
csendes tag
Gyógyulj meg. Sajnos nem cserélték. És meg is volt a szervízes válasza erre. De itt megint nem az APPLE volt a hibás akkor, hanem a magyar kereskedő, de akkoe miért partner az ilyen? Na mindegy, a lényegen nem tudtunk változtatni, utánajártam én, meg a barátaim is, csakhát, mit tudnak tenni?
Ha külföldön próbálkoznának, akkor többe kerülne a leves, mint a hús.Szóval nem lehetne ezeknek a kereskedéseknek, a hírét valamilyen módon eljutatni az APPLE-hoz?
Mert akkor itt sokmindenről nem is az APPLE, tehet, mint inkább a kereskedő, aki íg áll hozzá.
-
moonman
titán
a legdurvább PowerBook G4, amit találtam:
1,67 GHz 512K L2
Mobility Radeon 9700 128 MB
80/120 GB hdd
512 (2×256) MB 333MHz DDR2ehhez képest az átlag Pavilion 2+ GHz Core 2, Radeon HD szintű vga, ~200 GB hdd, 2-4 GB ram. ezzel nem is lenne gond, mert több generáció van köztük, de nehogymár bárki bemesélje, hogy ugyanazt az élményt nyújtják. még ha szarfosgagyi Vista vs. überkirály Mac OS is van rajtuk.
-
dabadab
titán
"De még mindig jobb egy MacBOOK-nál"
17"-es kategoriaban a MB Pro indul, ami - ellentetben ezzel a HP-vel meg a fent emlegetett sima Macbookokkal - tisztessegesne osszerakott gep. Marepdig azon, ha egy gep eleve vacak, azon nem segit a garancia (amibol egyebkent - legalabbis az USA-ban - szinten csak egy ev jar a HP-hoz is).
Szoval, a MB Prot mondjuk egy Thinkpad W-vel lenne erdemes osszevetni, mert azok vannak kb egy sulycsoportban.
-
proli1
csendes tag
Lauren, aki garanciát is szeretne a gépére?
Lauren, aki esetleg játszik is néha?
Lauren aki utánanézett a granciális feltételeknek?
Lauren aki összehasonlította a PC és a MAC alkatrészek, perifériák, szoftverek árait?
Lauren akinek nem akar feleslegesen + 600 - 800 -rt kiadni egy másik gépra, ha nem haszálná ki? (Bár ez a MacBOOK-ra pont nem igaz)
Lauren, aki ha már megvette az új, és nem is annyira gyenge gépét, most dodja sutba, mert egy srác megszánta őt és ad neki egy Mac-et, ajándékba?Na de kollégák, a realitás hol marad? Ha annyira nagylelkű lett volna ez az úriember, akkor miért nem hirdette meg neten. Hogy megmutassa Pl: nekem amit nem tudok...
De még lehet, hogy Lauren is rátalált volna.
-
proli1
csendes tag
Teljesen egyetértek. Na ebben a MacBOOK nincs a toppon.
Amúgy az a MacBOOK amit a srác mutogat, én már azért sem adnám el, mert egyrészt rohadt drága lehetett. A másik, az a RISC proci ami benne dohog, már azért megérné a dolgot megtartani. A jó kis mini gépes cucc.
A Srác sem a minőséget nézte, hanem a teljesítményt, mert akkor nem adná azt a gépet csak úgy. Igen amikor még a Mac-eknek egyéniségük volt!
De ma. -
-
proli1
csendes tag
Igen valóban, de mikor új volt mennyibe került, amúgy nem zavar.
Tudod, ez olyan, minha egy ThinkPad T61-at hasonlítanék, egy új MacBOOK-hoz 3 évesen. A T61 még akkor is legylázná, az új MacBOOK-ot.
Ez a gép amit ez a túlkvalifikált fiatalember mutogat, akkor erősen csúcsmasina volt a korában, persze Mac-ből, mert már akkor is kettéharapta egy 17"-os Dell Precision.
Amúgy nem zavar. -
proli1
csendes tag
Milyen jó fej srác ez! Kár hogy itt nem ilyenek az emberek, Összehasonlítani egy 3000 - 4000 $-os cuccot egy 1000 $-ossal, tényleg ennyire hülyék az emberek, úgy látom külföldön is csak irányt látnak a MAC-esek.
-
proli1
csendes tag
-
bullseye
addikt
válasz
moonman #1052 üzenetére
Na de itt még nincs vége
-
moonman
titán
új MS reklám.
"I'm just not cool enough to be a Mac person."
-
proli1
csendes tag
Bocs, a zavarásért, Te ezt amit írtál komolyan gondolod? Ez az ami megjelent, De hol van a többi ami nem?
Komolytalan márka, komolytalan áron!
Van egy két terméke, mint a Mini, na de 160 - 180 ezer Ft-ért 1 év garanciával?
Ezt az Acer, engedi meg magának, és senki más, de az Acer-e, 40 -ezer Ft-ért mindent megveszel, amit garanciának hívnak.
A MAC 70 - 100 ezer Ft-os garanciabővítései egy kicsit túlzás kategória.
Azért kellene fórumot alapítani, hogy megvédjék az embereket az ilyen átverésektől, nem, azért, hogy az APPLE-t még hirdessék is, hogy mennyire jó.
Persze azt én is tudom, hogy drága termék nincs, csak olyan ami nekem nem felel meg, na de ez kinek felel meg ilyen kondíciók és minőség mellett.
Inkább arra kellene fórum, hogy ezekre a dolgokra felhívják az emberek figyelmét, ne pedig el susmákolják az emberek elől, hiszen, ha már megvették, akkor mindegy mert pénz a kereskedőnél, na de ez nem kereskedelem, hanem szabad rablás.
Igaz az is hibás aki nem néz utána.
Meg tőlünk nyugatabbra a vevőt védi a törvény itt meg a kereskedőt, na ezt ki is használják itt az élő példa: APPLE. -
proli1
csendes tag
válasz
abrakadabra7 #1049 üzenetére
Szia!
Hát nekem is lenne egy ide vágó történetem. Kettő barátom, vett MAC-et, (MACBOOK) valami 13"-os csoda. A következő történt, a zsanéroknál megrepedt a "csodásan" szép műanyag. Gyakorlatilag meg van törve. Megbarnult a fehér műanyag nem egy helyen és úgy néz ki mint egy láncdohányos mutatóujja. Ez még csak a kezdet volt. Elvitték a Mac szervízbe mivel jobban utánanéztek (Állítólag szériahiba, ennyi pénzért?
), és a szervíz közölte velük, hogy mivel külsérelmi nyom van a gépeken, nem garanciális jellegű a probléma. Ez volt másfél éve. Aztán mivel nem egy barátom van aki komoly helyen dolgozik (Macropolis, CHS, Laptop.hu), mondták, hogy ennyi erővel Acer Aspire-t is vehettek volna 150 000 -ért, mert az is tud ilyet, csak nem fehér, és fele annyiba sem kerül. Akkor ráadásul a MACBOOK még valami 350 000 Ft környékén volt.
Szóval nem tudom miért vajazzák ennyire az APPLE-t, de egy selejtes cucc ennyi pénzért?
Mondtam, hogy vegyenek egy Lenovo R61-et, akkor még volt ilyen 150-ezerért, és azzal meg vannak elégedve.
Szóval nem tudom miért jó a MAC. De ezek után a büdös életbe nem néznek sem ŐK sem én a MACBOOK irányába. Ezek után mondja azt valaki, hogy a MacBOOKPro jobb! Nem hiszem al, alumínium ház ide vagy oda.
A Másik, hogy milyen undorító már, biztosan láttátok a Metro újságban hirdet valami MacBolt, valami ISTYLE, és csak 250-nél indul az iMAC, és csak 270 ezer a MACBOOK.
Az Undorító az az egészben, hogy a reklám minden második bekezdése a Windows-ról szól. Így kompatibilis, az office-al, úgy kompatibilis a Windows-al. A hab a tortán, hogy bele írták, hogy lehet rajta Windows-t futtatni.
Már bocs milyen termék az, amit a Windows-al lehet eladni? Ha annyira jó, akkor, miért van szüksége a Windows-ra. Mégha az MS Office a legelterjedtebb akkor is.
És eleve mi az, hogy csak 270 000 Ft- egy gyenge minőségű dizán termékért.
Csak mert ennyibe kerül el Lenovo ThinkPad T400 is, amit sokmindennek el lehet mondani, de gyenge minőségűnek nem.Szóval János kerüld el ha jót akarsz a pénztárcádnak. Már bocs, csak tanács.
-
abrakadabra7
csendes tag
Persze mindenhol, van na de engem az a kifogás nem ment meg, ha gondom van, régen a Mistrallal voltak ilyen tapasztalataim, na de ott azért nagyon sok vevő volt az APPLE, meg közel sem tömegmárka itt Magyarországon, és mostmár értem is miért.
Már meg ne haragudj, de ez nagyon sok, ahhoz képest, hogy csak egy nagyon pici gépszámot értékesítő márkáról van szó (itthon). Mint utólag megtudtam, és ahhoz pedig drága és nagyon rossz a szervíze, hogy ennyire dícsérjétek, mint itt már 3 napja olvasom visszafelé a fórumot, van egy kettő felháborodott ember, és már értem miért.Szóval már ne is haragudj ez nem kifogás, hogy mindenhol van szar szervíz!
-
biker
nagyúr
válasz
abrakadabra7 #1047 üzenetére
1: mindenhol van szar szerviz
2: itthon apple-re sajnos annál több
3: a javasolt viszonteladók pont amiatt sokszor adnak cseregépet indokolt esetben.azért 4 cikk a homárról vs hazai eladott gépek száma.........
-
abrakadabra7
csendes tag
Te úr Isten:
Ez komoly?
????
????
?????
cucka nagyon köszönöm, meg Ferinek a rendszergazdánknak is és én még ezt szerettem volna venni. Te jó élet, ezekhez az emberekhez a kínai piacon lévő vietnami kereskedők úri emberek, még ha számlát sem adnak. És ez egy APPLE partner, mit esznek ezen a gépen az emberek.
Marad a ThinkPad, vagy a Latitude! Hát most nagyot csalódtam ebben a cégben. Ez nem egy divat hóbort, már bocsánat a kifejezésért.
Köszönöm a hozzászólásokat, és hogy felhívtátok a figyelmemet, erre.
Üdv.
Kovács János.
-
abrakadabra7
csendes tag
Köszönöm a válaszod, akkor ezek szerint pláne nem akarok APPLE gépet venni, minden rosszindulat nélkül. Azt gondoltam (ezek szerint nem helyesen), hogy ennyi pénzért ezek a dolgok megoldottak, hiszen a pénzéért elvárna valami extrát az ember ebben az esetben, most most hívta fel a figyelmem a rendszergazdánk valami tékozló homár weboldalra meg is nézem most.
-
cucka
addikt
válasz
abrakadabra7 #1042 üzenetére
Ezekre a strapabíróságot érintő kérdésekre igazán jót nem lehet mondani, mert mindenből ki lehet fogni hibás darabot. Mindenesetre nálam T sorozatú Thinkpad vagy Dell Latitude helyett fel sem merülne, hogy Apple-t vegyek, főleg nem ugyanannyiért, különösen akkor, ha fontos a garancia. Ezekhez a gépekhez alapból 3 év garancia van, a szervizről is csupa jót mondanak, ráadásul vehetsz hozzájuk helyszíni garanciát is. (Tehát ha elromlik, követkző munkanapon házhoz jön a szerelő és javítja vagy cseréli). A fantasztikus magyarországi Apple garanciáról meg lehet sok helyen olvasni. Személyes tapasztalatom nincs velük, de az alapján, amit mások írtak, nem tűnik túl rózsásnak a helyzet.
Az amerikai árak pedig azért olyan olcsók, mert adómentesen írják ki a honlapra. Számold rá a 20% ÁFA-t és már rögtön nem lesz akkora a különbség.
-
abrakadabra7
csendes tag
Köszönöm a választ. Akkor megnézem, holnap az üzletet, amiket ajánlottál. Ezt akarom megvenni hozzá!
Persze nem vászonszatyorban hordanám a notebookot, eddig is ilyen táskám volt:
Sikerült megtudnom közben közel 90 000 Ft, a jótállásbővítés (ez rengeteg, egy fránya jótállásbővítésért, ha már maga a gép is irreálisan magas áron van), szóval 650 000 Ft lenne ez a masina. Ez nagyon sok, nem fogják támogatni.
Azt hiszem akkor marad a ThinkPad. Hát sajnálom, hogy ennyire sok pénzt kérnek ezért a termékért. Ennyit nem ér meg a cégemnek.
Nagyon köszönöm a segítséget, talán, ha majd az APPLE-t árusító cégek is reálisan adják ezt a terméket ismét megpróbálkozom vele.
Üdv.
Kovács János.
-
biker
nagyúr
válasz
abrakadabra7 #1042 üzenetére
igen, bírja.
Van egy barátunk, (lány), ráadásul müanyag macbook, nem alu pro, és ez az egy gépe van, ezt hordja munkába nap mint nap, semmi mást nem használ, terhelésre meg, rengeteg windowsos segédprogramja miatt a parallels desktop szinte mindig fut rajta egyszerre a win és az osx.
egy éves körüli a gép. akksi még 3+ órát bír, legutóbb az orvosnál frissítettem neki a renszert, míg vártunk, DVD-ről, ami 100% proci terhelés mellett tekeri a HDD-t os az ODD-t is, és a frissítés végén kiírt 1:20-at még, majd mivel visszaesett a terhelés, 1:45-öt, és még ment is annyit.ütődések, nyomások: gondolom, ha már ennek teszed ki, van rendes hátizsákod hozzá, amiben van rekesz laptopnak. mert én a laptopomat laptoptáskában hordom, aminek van egy rekesze a gépnek, és még 4-5 egyéb rekesze (buzi nagy táska), és nem szatyorban hordom.
ugyanígy nem dobnám egy natur vászonzsákba, hanem vennék olyan hátizsákot, amiben van ilyen rekesz (ma már szinte mindenki gyárt ilyet, ennek az ismerősünknek olyan van, hogy ez a rekesz pont úgy bélelt, mint egy laptop táska, kis 5-6mm szivacsréteggel)2: nem tudom, de ne is az apple.hu-n érdeklődj, mert .........., hanem xms, vagy macbolt.hu. ott mindent elmondanak
3: kutyát nem hatja meg, kint mennyi, mert NEM TUDSZ KINTRŐL RENDELNI, apple.com csak usa címre szállít, ergo kell valaki kint, aki megrendeli, majd behozatod vele, aki eldugja a vámon, ne kelljen a reptéren a vám+áfa 150.000Ft-ját leperkálni
ezt beleszámoltad?
-
abrakadabra7
csendes tag
Bocsánat az Összevisszaságért, felsorolom tényszerűen:
1. Az APPLE notebook-ok képesek-e kibírni a komolyabb terhelést, azaz, heti 100 - 120 óra működést, napi munkábajárás-nál, BKV-n, nem autóval. (ütődik, megnyomják a hátizsákot sb.), és ugye nem lehet garantálni, hogy nem nyomódik meg!, Mert ezt ki tudja garantálni, monduk a 4 - 6 - oson.
2. Mennyibe kerül a jótállásbővítés, mert nem egyértelmű a kiírás az APPLE magyar oldalán, ugye egy üzleti notebookra-re már alapban 3 év a jótállás, így ott ezzel nincs baj.
3. Kérdésedre a válasz, ugye ki garantálja hogy kibírja ha ráülsz, vagy megnyomódik stb, persze így nyíltan nem, de a T43 bírja ezt a megterhelést, nem is ez a lényeg ebben, hanem, az, hogy a BKV-n való utazás egy street fightcsak ezért?
4. [link]Ugye ez nagyon nem ugyanannyi.
Bár azt írod, hogy itt még olcsóbb, hát..., és mág a jótállásbővítés ára?
Szóval ezek lennének a kérdéseim ismét. Mert kipróbálnám a MAC-et, de ha nem tudom, hogy mit várhatok tőle, akkor maradok a jó öreg Japán mondásnál!
Járt utat járatlanért fel ne adj.
Csak mert, ha ezt nem tudja biztosan a MAC (nem értek hozzá, azért jöttem ide!, De más márkákkal már van tapasztalatom ThinkPAD T, Dell Latitude), Akkor ezeket venném:
Vagy ezt, ha már sokat költök:
Esetleg:
Meg tudnátok mondani, hogy ezt tudja-e egy MacBOOK Pro? Nem is a hardver felépítés érdekel, bár tervezés is folyna néha rajta.
Előre is köszönöm.
Kovács János
-
biker
nagyúr
válasz
abrakadabra7 #1039 üzenetére
franc tudja, sok kérdés, elég vegyesen...
mivel az új alu notik háza egy darab aluminiumból készül, igen erős és masszív. bár ráülni, ki garantálja neked ezt? ennek a kijelzőjén üveg van, nem müanyag, az nem túl erős is tud lenni.
tartósság... a mai gépekre passzolom, én egy 2005 májusi 1.gen G4 minit nyúzok, ez a letöltő gép is, sokszor 24/7-ben megy napokig, ha videót renderel, órákon át megy 100%-on, munkagép, úgy mint írtad, és tökéletesen bírja.
világgari: hordozható gépekre van, asztali gépre nincs (ha jól tudom)
Ár: ami usaban 1000USD, az itthon 900-1000eur, innentől a hazai ár már nem sokkal több, mint a nyugat eu ár, + áfa
-
biker
nagyúr
válasz
abrakadabra7 #1033 üzenetére
ez így van, sajnos intel idők óta egyre több a hiba, nem csak az intel hw-kkel, nv vga-kkal, hanem már a burkolatokkal, és a sony akksikkal is.
amiben benne van a kezük, azzal nincs gond több, mint eddig, de amit vesznek, azzal sorra befürdenek.nekem pl volt bajom a G4 minivel. újonnan sorra nagy terheléskor túl magas venti fordulat, és időnként stand by-ba kapcsolt.
kiderült, a hűtőborda kapcsa nem volt a helyén, és csak úgy ült a procin. ettől ahelyett hogy megsült volna, stand by-ba kapcsolt, még folytatni is lehetett mindent, mert nem kikapcsolt.azért megnéznék egy intel vagy amd procit borda nélkül, működik-e tartósan, és csak akkor hal meg, ha 100%-on megy 1percnél tovább
-
abrakadabra7
csendes tag
Amúgy megtudja mondani, hogy miért van ekkora árkülönbség itthon a MAC-ek között árban és más országokban, illetve, ha MAC-et akarok venni, akkor, ha azt USA-ban veszem meg, vagy Nyugateurópában akkor ugyanúgy él garancia rá itt mint ott, Tehát valódi világgarancia van -e a gépekre, mert a DELL Latitude, és a Lenovo T osztálya azt tudom, hogy igen.
Illetve azt szeretném megtudni, hogy mennyire masszívak ezek a gépek, a THINKPAD-ra már sikerült rálépnem, meg véletlenül ráülnöm, (100 KG vagyok) az kibírta, nem is ez a lényeg, hanem, hogy ha ezzel a géppel előfordulna, akkor ez ezt hogyan viseli.
Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy alapban mintha 1 év jótállás lenne ezekre a gépekre, amit rendkívüli mód keseslek ennyi pénzért, valaki meg tudja mondani, hogy lehet-e jótállásbővítést venni ezekre a gépekre. És mennyibe kerül az?
Valamint az utolsó és legfontosabb kritérium, hogyha ennyi pénzt kiadok akár egy MAC-re akkor az bírja -e azt a terhelést időben amit a céges ThinkPad T43-om (gyakorlatilag közel 3 éve napi szinten hordom munkába, mivel heti 40 óránál nem nagyon alszom, többet), amikor utazom, vagy alszom tulajdonképpen ez a gép akkor nem menne! Azaz heti 100 - 120 órát igen?Csak azért vagyok elővigyázatos, mert ha már félmillió forintot kiadna a főnököm egy ilyen gépre, akkor bírnia kellene a strapát is, ez azt hiszem jogos elvárás lenne, ennyi pénzért!
Szóval aki jól ismeri a MAC-et a természetes elfogultságot félretévve elmondhatná, hogy ez a gép képes-e erre, mert, ha nem (bár szerintem ennyi pénzért ezt vígan bírnia kellene), akkor marad a Lenovo T400, vagy egy DELL Latitude E6400, azokat tudom, hogy olcsóbbak, és tényleg bírják ezt a terhelést, de ha már van rá keret, akkor kipróbálnám a MAC-et. Ha nem felel meg ezeknek a követelményeknek kérlek azt ís írjátok meg...
Nagyon köszönöm.
Kovács Jónos.
-
moonman
titán
válasz
abrakadabra7 #1033 üzenetére
"A megbízhatósági listát nem túl meglepően az amerikai piac két legnagyobb gyártója, a HP és a Dell zárja"
ez valóban nem meglepő, mert minden harmadik embernek hp-ja vagy Dell-je van.
-
abrakadabra7
csendes tag
Csak érdekesség végett írom, nem ércelődésből, remélem nem veszitaek, annak. Aki igen, előre is bocsánat.
Nem annyira rosszak a kínaiak sem.
-
moonman
titán
"igazán csak a rendszergazdák és fejlesztők tudják azt hogy a Microsoft mennyire a tenyerén hordoz minket, nem csoda, ott is mindenki geek [..] nekünk meg a felszín alatt rejtőző csodák tárháza ami naponta arra késztet hogy szívből jövő WOW!-ban törjünk ki."
és még én vagyok a vérfan.
(mondjuk reggelente ebből kakaózom)
-
biker
nagyúr
gondoltam, felrakom a VPC-t a notira is, és teszek rá egy osx-et
ha már a mac-en VPC-n fut az XP.
nem látja a boot lemezt
mondom akkor vista: nem látja a boot lemezt
jobban feltúrva, sem primary sem secondaryn nem látja a noti CD-romot.inentől marad a gyári vhd letöltése, és tesztelése, de hogy miért nem látja a cd-t, az rejtély...
-
moonman
titán
én sem a Vista termékoldaláról jutottam oda, elindultam a base user útvonalán, beírtam Google-be, hogy "vista trial" és hopp, első találat. system requirements-nél szépen le van írva, hogy milyen környezet kell neki, link is van a Virtual PC-re és Server-re is. a virtualizáció mára teljesen hétköznapi dolog lett, aki operációs rendszert próbálgat, annak illik tudnia*, hogy hogyan működik legalább egy Virtual PC.
*apám is használ VPC-t, pedig nem fiatal, ő például új programok kipróbálásához.
-
biker
nagyúr
közben eszembe jutott, mi idegesít a windows letöltős oldalában, és nem tudom, miért nem zavar mást...
eddig bármit letöltöttem onnan, mindennek setup.exe vagy setup.msi volt a neve, így nekem kellett átnevezgetni, amit ha elfelejtettem, másnap csak néztem, mi a szar ez a setup.exe?
egy icipici scriptet írhattak volna, hogy minden filenak rendes neve legyen...most letöltöm a VPC-t próbára, ez is setup.exe
-
biker
nagyúr
válasz
sghc_toma #1019 üzenetére
btw, OSX esetén nem igazán van értelme demóról beszélni, mert csak Apple harvdverre teheted fel, azokhoz meg úgyis jár oprendszer.. nem?
és ha én, aki még 3+ éve vettem minit, ki akarom próbálni a leopardot, akkor?
akkor pl ez a jó megoldás.tényleg, mikor vettem, akkor volt épp átállás a 10.3 panther és a 10.4 tiger közt. A 10.3 idején még a classic (9.x) oprendszer is járt a gépekhez (mondjuk win95-98 kategória), de telepítve a 10.3 volt (kb XP kategória), azonban az átállás miatt kaptam egy ingyenes upgrade DVD-t a 10.4 tigerhez, ha akarom, feltehetem, csak nem volt előre installálva.
melyik windowsos géphez adnak 3db ingyenes, jogtiszta oprendszert?így mindet ki tudtam próbálni ingyen...
-
moonman
titán
"nálam a demo verzió azt jelenti, hogy van a z oldalon a buy now és a try for free opció, és letölthetem a próbát"
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=c2c27337-d4d1-4b9b-926d-86493c7da1aa
-
-
sghc_toma
senior tag
"Bár nálam a demo verzió azt jelenti, hogy van a z oldalon a buy now és a try for free opció, és letölthetem a próbát, lásd photoshop trial verzio, vagy iwork trial verzió, stb."
bobsys már írta, MS-től letöltheted a VHD-ket...btw, OSX esetén nem igazán van értelme demóról beszélni, mert csak Apple harvdverre teheted fel, azokhoz meg úgyis jár oprendszer.. nem?
-
biker
nagyúr
erre azt tudom mondani, ha így kitekerjük, hogy a "kulcs késleltetett beírása a demot jelenti", akkor el kell keserítselek, van demo verzio OSX-ből is, mivel itt a licenc igazolása az eredeti meglévő telepítő lemezzel történik, nincs serial, nincs kulcs, nincs aktiválás, és nem kell hologramos matricát ragasszak a gépre.
Tehát a haver lemezéről felteheted, kipróbálhatod, és ha tetszik, utólag veszel egy telepítő lemezt, és kész.
így akkor van mindkettőből demo.
Bár nálam a demo verzió azt jelenti, hogy van a z oldalon a buy now és a try for free opció, és letölthetem a próbát, lásd photoshop trial verzio, vagy iwork trial verzió, stb. -
Dale
aktív tag
Nem hiszem hogy a dobozos más lenne, de a bolti megvett sima (OEM?) Vista amit gyakorlatilag mindenki vesz, az megengedi hogy ne írj be kulcsot. Csak rákérdez hogy biztos azt a verziót válásztottad-e ki amit megvettél és jó lesz-e ez így, majd később regiszrálod. Szóval a telepítőről bármelyik kiadást próbálgathatod pár hónapig, aztán majd eldöntöd melyiket veszed meg. Persze ez nincs beelírva az EULA-ba ebben a formában, de nem is akadályozzák meg, nekik is érdekük ez a rugalmasság, a felhasználók 99.999%-a pedig úgysem foglalkozik ilyen dolgokkal.
Amit még esetleg kevesen tudnak az az, hogy ha megvettél egy 32 bites verziót, akkor annak a 64 bites párjára simán átállhatsz egy 64 bites telepítő birtokában és aktiválhatod az eredeti kulcsoddal. És bár én úgy emlékeztem hogy csak kb 3-szor aktiválhatod simán, utána telefonálgatni kell, én az elmúlt 2 évben már úgy 5-ször aktiváltam a rendszert és sosem kalimpált, lehet hogy a nagyobb időintervallumok miatt.
Hogy ontopic is legyek, ez mind a Macbookomon történt amire most egy merevlemez upgrade után az OSX 10.5-öt vissza se raktam, úgyis csak sátoros ünnepnapokon bootoltam be (nem újdonság, már OS8 óta használtam, jó de most nincs rá szükségem). Nagyon szép stabil rajta a Windows, jók az Apple kiegészítő driverek a billentyűzethez, touchpadhoz, távirányítóhoz, webkamerához, a többi meg standard Intel. Nem volt olcsó, főleg 2007 elején, de szép, kicsi és könnyű, kellemes beltartalommal, nincs is szándékomban lecserélni. Az asztali gépemre meg 23-as Cinema Display van kötve, az se volt olcsó de még 3 év elteltével is jólesik ránézni és használni, 30-asra majd lecserélem egyszer, ha az marad matt, glossy nem kell. Szeretem az Apple cuccokat, de software téren a Microsoft ecosystem az amihez tartozom és boldog vagyok így. Mindenki használjon azt ami szebbé teszi a napját! Na, be is röffentem a Visual Studiot - perverz örömmel.
[OFF]Zárójelben jegyzem meg hogy akik pl itt mi a Windowst ennyire védjük, többnyire többek vagyunk mint átlagfelhasználó, és igazán csak a rendszergazdák és fejlesztők tudják azt hogy a Microsoft mennyire a tenyerén hordoz minket, nem csoda, ott is mindenki geek, szóval egy átlagos felhasználó vagy egy más rendszert használó ember ezt nem igazán, vagy egyáltalán nem tudja, nem értheti. Nekik a Windows egy grafikus felület ikonokkal amin alkalmazások futnak, nekünk meg a felszín alatt rejtőző csodák tárháza ami naponta arra késztet hogy szívből jövő WOW!-ban törjünk ki. És igen, tudom hogy Mac-en is nagyon jó a fejlesztők sora, de erről az ott levő felhasználók tetemes része szintén nem tud semmit. Most nagyon rárepült a Microsoft a User Experience-re (a látvány és a felhasználói élmény összessége) ami eddig kissé háttérbe szorult, de manapság már nemigen lehet olyan gépet venni amin ez problémát jelentene.
Légyszi ne marakodjatok!
[/OFF]
Szerk: Nem működik az off tag?
-
cucka
addikt
30 napig aktiválás nélkül használhatod és a Microsoft-ot nem érdekli, hogy miről telepíted fel a windowst. Na most hogy ezt demó üzemmódnak hívjuk, ingyenes próbaüzemnek, vagy esetleg valami másnak, az igazából csak megfogalmazás kérdése, a lényeg ugyanaz.
Nyilván, a Microsoft teljesen szándékosan csinálta ezt a rendszert a 30 napos türelmi idővel, tehát még azt sem lehet mondani, hogy trükközni kell vele. Az, hogy ezt az egészen hogyan fordították le jogi nyelvre, azzal foglalkozzanak a jogászok, szerintem valahol valamilyen formában benne kell legyen az EULA-ban is. -
biker
nagyúr
válasz
sztikac #1009 üzenetére
amig nem ütöd be, nem is aktív a tovább gomb, legalábbis nekem ez még nem sikerült...
ez elvileg csak oem verzióknál vagy gyári géphez adott módosított készletekkel lehet
vagy élő, már telepített win újratelepítésekor, ha a windowsból indítod a telepítőt, és parancssorban megmutyizod (google), esetleg ebből új iso-t gyártaszelvileg a bolti megvett win nem lép tovább telepítéskor, míg nem ütsz be termékkulcsot
de moonman majd megmondja
-
biker
nagyúr
mivel mind az osx, mind a win "EULA"-jában nem szerepel ilyen, hogy demo verzió, vagy ingyenes próbaüzem, valamit az szerepel, hogy egyszerre egy darab gépre telepítheted, így nem értelmezhető a "haver cd-jéről telepítheted" verzió sem, csak kínos erőlködés, hogy írjunk valami újat és jót.
-
Superman
nagyúr
válasz
sztikac #1009 üzenetére
Most arról a kiskapuról beszélünk, amelyet kijátszva lehett 120 napig használni a Wint? Mert annak semmi köze nincs a licenszhez, meg a termékkulcshoz. Parancssorból kellett kiadni az "slmgr -rearm" parancsot, ha még jól emlékszem és ezt lehetett kétszer még ezen felül eljátszani. De ezt én nem nevezném demo-nak...
-
biker
nagyúr
sztikac, fter: tehát felmegyek a microsoft.com-ra, és letölthetem a szoftvert legálisan, majd ha nem tetszik, nem veszem meg? na neeeeeeeeeeeee, adj egy linket...
mellesleg 30 napig használható csesztetés nélkül, utána ha nem tetszik a fekete heáttér, meg a felugráló figyelmeztetés, akkor meg kell hosszabbítsd az slmgr -rearm paranccsal +30 nappal 3x, tehát a "120 napig" önmagában nem igaz.
ennyi erővel az osx meg tök szabadon használható, mert se kulcs, se aktiválás nem kell, ha felmásolod, fut. ennyi.
-
Digital
addikt
Én is így vagyok vele!
Szeretnék egy hétre birtokba venni egy almás gépet. Tetszik meg minden, de bizonytalanba kiadni egy rakás manit! Nem tudom mire tudnám használni
Pc-n szoktam játszani, bár az utóbbi időben egyre kevesebbet. Inkább szövegszerkesztés, office programok, zene, videó, letöltés.
Biker nem adod kölcsön a vasad míg a derekadat szegelik? -
biker
nagyúr
közben rájöttem, kivel
No, akkor irány vagy a haver, vagy a StopShop MM, és lehet csekkolni, elvileg minden MM-ben van Macbook
de mi a cél? van valami konkrét, ami miatt váltanál, vagy csak úgy? mert pont olyan gyorsan tudlak rábeszélni, mint adott esetben lebeszélni róla, attól függ, mit szeretnél vele elérni.
de talán azt már ne itt offoljuk szét
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest