Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Supra

tag

Én csak érintőleg ismerem a linuxot (főképp android oldalról), de én a problémát ott látom, hogy olyan oprendszer, hogy linux, nem létezik.

Az egy kernel.

Linux disztribúciók vannak, amelyek jobban különböznek egymástól, mint két egymást követő windows.

Ha meg felteszik a kérdést, hogy "melyiket?" akkor a linuxosok is ölre mennek egymással.

Én mint rendszergazda/programozó már 100x áltam neki, hogy akkor kicsit foglalkozok a linuxal - és mindig odáig jutottam, hogy melyik disztubúció? Csoda hogy a mezei felhasználó már a kérdéstől is megilyed?

Ráadásul a belefektetett munka azért sem teljes értékű, mert nem a linux rendszereket fogom ismerni, csak az adott disztribúciót!
    Ráadásul nézzük meg fejlesztői szemmel: a disztibúciók különböznek annyira, hogy az összes nagyobbra le kelljen tesztelni a játékot - és innentől kezdve nincs az az ár, amiért megérné eladni. 10 ezerrel többért adni egy játékot, csak azért, mert ingyenes oprendszeren fut? (tudom, nem ingyenes, hanem jó oprendszer - de akkor is)

Fogadni mernék arra is, hogy a steam is azért csinált saját disztribúciót, mert ezzel szembesült...

(ne öljetek meg, nem vitát akarok gerjeszteni. csak 1 vélemény)

Új hozzászólás Aktív témák