- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Viszont nem érzek különbséget a 150 Ft-os és az 1500 Ft-os egérped között
-
-
dudika10
veterán
Tök értelmetlen árakról beszélni.
Lehet olcsón is jót gyártani meg szart is el lehet adni drágán.
Van két féle besorolás: olcsó-drága (ez semmit nem jelent), rossz-jó. Utóbbi a lényeges.
Nagyon sokan a mai napig IMO-val vagy WMO-val játszanak amik 2,5-4k közt kaphatóak kis hazánkban, de mindennapi felhasználásra nem jönne be nagyon sokaknak. Ellenben egy MX518 már szinte mindenkinek megfelelő lehet akár mindennapokra is.
De a megfelelő egér mindig függ a játékstílustól, egyéntől is. -
Drughi
addikt
Egy mx 518 mondjuk kerül 10e be. Ez egy teljesen átlagos gamer egér. Ha veszünk egy fullosab egeret, pl: razer Imperator, SS Xai, ezek már inkább 18-20e ftba kerülnek.
Hogy megéri-e az áruk a majdnem dupláját? NEM.
Vegyünk egy másik példát: MS intellimouse 1.1a vs MX518
4000Ft vs 10000Ft Ebben a helyzetben sem éri meg a több mint dupla felárat a logitech egér.
Akkor most az MS intellimosue lenne a király?
Lehet a dolgokat sokféle kép nézni.
A felsorolt egerek mindegyike volt a kezeim között, az imperator 1 hónapot, a Xai 2 hetet bírt, utána ment a levesbe (eladtam)
Most vettem kerek 4120Ft-ért egy MS Intellimouset és játék közben nem érzem hátrányát a többivel szemben. Nekem ez bőven elég.
A felár a marketing és a márka megfizetése jó részét felemészti, de azért ott vannak a puszta specifikációk (DPI, szeznor, frekvencia, bevonat és a support)
Attól valóban nem leszel jobb játékos, ha egy drága egérrel játszol, mert a kezed, a szemed és az agyad ugyanaz marad. De ettől még tartom magamat, hogy egy komoly, minőségi cucc, igenis előnyt jelent a "bóvli"-val szemben (bóvli= noname gyártó olcsó terméke)Egy valami nekem biztos: Én nekem megéri a felárat megfizetni a razer, logitech, steelseries, vagy épp microsoft felárért.
Emlékszem, mikor a ballagási pénzemből vettem 8000Ftért valami naname "gamer" egeret, mert nem volt pénzem a 10e ft-os logitechre. Hatalmas hiba volt. ugrált össze vissza, mintha egy tükrön játszanék."Viszont ha nem szélsőségeket nézünk, pl. egy mx518-nál mérhetően jobb-e egy 3-4-szer többe kerülő egér, vagy csak a marketing nyomja?..."
Én nem sok 30-40e Ft-os egérről tudok, talán egyedül a Mamba jut eszembe. Nem tudom miért kerül annyiba és nem is érdekel. De szívesen elmennék egy lanra, amin egy 14éves takony kölyök apuci pénzéből vett mambával villog és bealázza valaki egy egyszerű mezei egérrel.
-
.mf
veterán
Pedig fogadni mertem volna, hogy van SC2 edisön 100 eurós gémer billentyűzet is többezer gigahertzes mintavételezéssel és ötszáz egyszerre lenyomható billentyűval, valamint félmillió makró-kombinációval
Ha már láttál koreai SC-bajnokságot, tudod, hogy mennyire intenzíven használják a billentyűzetet. De nem ez volt a lényege, hanem az, hogy még világbajnokként sem gémer billentyűzetet használt, nem attól lett az, ellenben néhány pistikével, aki elhiszi a marketingnek, hogy ettől lesz jobb játékos.
"Az FPS játékoknál igenis előnyt jelent, abban az esetben ha két egyforma játékos játszik egymás ellen, az egyiküknél gyengébb, a másikuknál erősebb egér van."
Viszont ha nem szélsőségeket nézünk, pl. egy mx518-nál mérhetően jobb-e egy 3-4-szer többe kerülő egér, vagy csak a marketing nyomja?...
-
Drughi
addikt
SC-hez mióta kell drága cucc?
Nameg nem is a billentyűzeten van a hangsúly, hanem a rágcsálón.
Az FPS játékoknál igenis előnyt jelent, abban az esetben ha két egyforma játékos játszik egymás ellen, az egyiküknél gyengébb, a másikuknál erősebb egér van.
Ettől függetlenül Kodiak barátom belőne egy 500ft-os egérrel, ha én egy 30000ft-os razer mambával is megyek ellene. -
Drughi
addikt
válasz
headhunter #28 üzenetére
lidl?
-
headhunter
addikt
4.999 Ft-ért ez sem olyan rossz választás, 3 év garanciával...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #20 üzenetére
Értem.
Nem hát, csak egyesek elfelejtik, hogy nem a nettó árat fizetik a boltban...
-
Drughi
addikt
Én is ezt szoktam, de korántsem teljes a kínálat ott sem.
razerből pl 2félét láttam eddig ott.
Ha kényelems egeret akarsz ami jó játékra is, nálam a logitech MX revolituon a befutó minden téren. Egyedül az ára miatt nem vettem meg soha és nem is fogom.
De aki sokat dolgozik annak megérhet ennyit a kényelem.
De én még mindig azt mondom, hogy egy átlag játékos számára, ha minőséget akar olcsón akkor vegye meg az MS intellimosue 1.1-et -
Cheesy
őstag
Gondoljatok már azokra is, kedves PH! tesztelők, akik naphosszat az irodában ülnek és mondjuk CAD programokat használnak, oda nem csillivilli neonos, meg gémer egér kell, hanem olyan amit kényelmes használni és pontos.
Mondjuk itt bevillant, hogy végül is a gémer egeret is naphosszat használják és pontosnak kell lennieÉn speciel már egy éve akarok otthonra jó egeret venni, munkára és némi (nem hardcore) játékra, de nem tizenezrekért. Bemegyek pl. a media marktba és körbefogdosom, megnézegetem azt a pár egeret ami ott van, de az nem segít. Az lenne a legjobb ha ki lehetne ezeket próbálni, tesztelni. Melóban pl. van egy ősrégi Genius Netscroll optical ps2-es egér (k3009197c), jó használni, kényelmes, de azért ha vennék akkor már ennél újabb legyen
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #18 üzenetére
Ezt értem én, ezért is írtam hogy (nekem) nem éri meg, de nem szóltam le azokat sem, akiknek tellik rá. (és persze szükségük van rá)
Nekem egy csukótámaszos zselés noname egérpadom van amit 6 éve kaptam egyik exemtől.Az a 40 Euro = 40 dollár, meg nem igaz sztem se
-
GrotESC
aktív tag
Az egérpad, és a Giga egér tetszik. Szerintem jó párosítás lenne színben
A Gigabyte egere valószínűleg jobb kezes. Ezen sokat gondolkodtam, és látom másnál is felmerült a kérdés. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #1 üzenetére
Azért ha valaki rendesen tolja, nem mindegy, hogy évente ad ki 1,5k-t új tefloncsíkra, vagy kéthetente.
Ennyit számít egy komoly egérpad. Egy gyengébb minőségű pad akár évi 10k-val is megrövidíthet...
-
zazahoho
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #13 üzenetére
ez engem is érdekelne
revoltec rágcsáló nem lehet rossz -
Beri
addikt
Engem csak az zavar, hogy 40USD=40EUR
-
válasz
Ł-IceRocK-Ł #1 üzenetére
A 30euro jó, ha van 8e forint... Merrefelé 400Ft az euro? Megyek oda eladni.
#: és mi jó belülről egy egérpadon? Ti hová jártok cikket olvasni?
-
dudika10
veterán
Pont azon gondolkoztam el a gigabyte egeret nézve, ha egy 1.1-es optika lenne benne rohannék a boltba venni. Régóta használok 1.1-et, régen imo-t de most épp wmo van ami ugyan az csak 2 gombbal kevesebb. Számomra a tökéletes egér.
Az egérpad pedig méretre készült és házi csinosítgatás áldozata lett, összesen ~1100 forintomba fájt. Az egész project 4k alatt megállt.Ł-IceRocK-Ł: 4mm-es katedrálüveg, sima oldala feketére fújva és leukoplaszt csíkokat kapott az aljára csúszás ellen. A "recés" részén csúszik az egér, hátránya, hogy hangos, de ez nálam nem szempont és hogy nem szereti az összes egér.
30*40cm-es egérpadot egyébként is nehéz találni és nekem kell a nagy pad (2880pixel szélesen kell mozgatni egy 400dpi-s egeret...). Körbe le kell kerekíteni az éleket, hogy ne vágjon és eleinte picit idegen volt, hogy hideg a csuklónak nem úgy mint a szövet padok.
Viszont mióta megcsináltam a Qck-t nem használom. -
Drughi
addikt
Ezzel én is így vagyok.
10év "gamer" pályafutás alatt elszórtam CSAK perifériára 200.000Ft-ot. (egér, bill, egérpad, füles, még SK csuklószorítóm is volt)
Mostanra már csak fun így ezekre nincs szükség.
Azt viszont állíthatom, hogy igenis tud teljesítménybeli különbséget okozni egy profi felszerelés a nem profihoz képest. Mégpedig 2 módon.
1, A bizonyítottan jobb cuccok előnyt jelentenek azzal szemben aki nem azzal játszik.
(gyorsabb, pontosabb reakciók)
Persze az vérciki, ha valaki belő egy 500ft-os tescos görgős egérrel, ha a kezed alatt ott virít egy 20 rongyos cucc. Ezért aki ilyet vesz az előtte tanuljon meg játszani.
2, Pscihológiai előny. Ezt állitólag tudósok bizonyították be, hogy aki komolyabb cuccal játszik, annak a vérnyomása és az idegei jobban rákattannak a dologra és emiatt jobban reagál, jobban tud figyelni. FPS nél ez bizony nagy előny.
Ugyanez igaz pl egy focicipőre is. Aki a legfrissebb nike csilivili csukában játszik az máris Messinek képzeli magát és jobban fog focizni pont a psciho miatt, azzal szemben, aki megvette a legolcsóbb csukát.
Persze a falábú nem tanul meg tőle focizni. -
Воланд
titán
Ezt a hozzáállást nem tudom megérteni. Miért hülye az aki képes több tízezer forintot kiadni egy perifériáért? Nekem például igenis számít, hogy milyen egeret, egérpadot, billentyűzetet használok és nem sajnáltam rá a pénzt, pedig nincs belőle túl sok, hogy csak úgy szórjam, de a mai napig nem bántam meg, hogy több, mint 20.000 forintot kiadtam az egeremért és az egérpadomért. Én sem mondom rád, hogy nem vagy normális, mert csak 6000 forintért veszel egeret, vagy mert 100 forintba került az egérpadod.
Szerk.: Az a Gigabyte egér amúgy nem balkezeseknek van, mert számomra furcsa a dőlésszöge.
-
Razermazer
őstag
A revoltecnek jó a tervezése a kisújj is simán elfér a jobb oldalon kényelmes egér lehet. Nekem csak ezért tetszik.
-
Mans20
addikt
Revoltecből elég volt a hulladék venti meg a neoncső,a razer meg csak belül jó.
-
Drughi
addikt
Kb 1 hónapja adtam el a razer imperator & razer goliathus párosomat, mert marhára nem érte meg a pénzét.
Előtte egy SS xai egerem volt, az sem érte meg az árát.
Most, hogy már nem játszom intenzíven, visszatérek a kezdetekhez, az első "komolyabb" egeremhez, így rendeltem egy MS Intellimouse 1.1a-t egy qck paddal.
Az egész postával tokkal vonóval kijön 8000ből.
Kíváncsi vagyok ki hoz ki ennél olcsóbban jobb cuccost.
Van aki még ma is az 1.1a-ra esküszik -
Boxi88
őstag
A Revoltec FightMouse Elite-et biztos kellemes használni, elég formatervezettnek néz ki...
-
.mf
veterán
40 eurós egérpad, aztanemjóját...
most mx518-am alatt egy kb 100Ft-os szövetpad van, és semmi bajom vele. Igaz a nevem nem Weér -
szaszabee
aktív tag
Nállam egy egér max 6ezer Aki mondjuk a dupláját kiadja az már nem normális
-
Himym
senior tag
Pff 40€ ugyan annyiba kerül a sima destructor is. Minek ennyit kiadni ha simän megteszi egy sharkoon outplay is a dolgát mindössze 10€-ért.
-
syberia
veterán
A FightMouse Elite tervezője mehetne az autóiparba karosszériát rajzolni, nem kicsit vág oda ez a formavilág
Gondolom a belső is olyan komoly mint amit kinézetre sugall.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
A Gigabyte egér pink színbe tetszene az asszonynak.(amúgy kis egyszerű, elmegy egynek)
A Revoltec "márkájú" egérér nem adnék ~12 ezret, annyiért normális márkát (Steel, vagy Roccat,Logitech,) választhatunk, és amúgy is szerintem ocsmány.
Egy egérpadért soha nem adok 1000 forintnál többet, nálam az semmit nem számít hogy egy 500 forintosat koptat, vagy egy 5000 ezreset. Jó arra az 500 as is. (nekem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Avagy a szimpla Gigabyte és gémereknek szánt Revoltec egér esete a különleges bevonatú Razer egérpaddal.
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iOS alkalmazások
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- További aktív témák...
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest