- Otthoni időjárás-állomás
- VR topik
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- OLED TV topic
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcee
addikt
Igen, ez így van szerintem is. Csakhogy ArchiCAD-nél éppenséggel szabad a választás, a licenc szabadon használható a támogatott OS-ek alatt bármilyen kombinációban, így az egyéni preferencia dönt.
Az építészekkel meg nem egyszerű
jelentősen túlértékelik a dizájnt. Többeket ismerek, akik megvették az iPhone-t (2-3-4 generációt), imádták az előző (persze sokkal olcsóbb) ócska okostelefonjaikhoz képest, aztán vettek MBP-t, végül egész irodát állítottak át Mac-re. Én nem szeretem az apple-t, de elismerem, a termékeik előnyeit is. A csendes, kábeldzsungel mentes iMac-ekkel tényleg más hangulatú az iroda. Persze ilyenkor mindenki elfelejti, hogy a megelőző PC-ket max 200e ft-ból vette és fejlesztette 10 évig, az iMac-ek 7-8-900e-be kerültek és egyben kell majd "kidobni" (oké, az értéküket jobban tartják).
De volt olyan iroda is, ahova a windows-os gépek mellé beült egy kolléga a frissen vásárolt saját retina iMac-jével. Azt mondják nem volt olyan megrendelő, tárgyaló fél, aki ne hozta volna a szóba a Mac-et, ne tett volna rá valami megjegyzést, ne akarta volna megnézni, stb, attól voltak elájulva, máshogy viszonyultak onnantól hozzájuk. A slusszpoén, hogy a tulajnak nem is jött be, azóta visszaváltott windows-ra.
Időközben azt az információt kaptam, hogy a Graphisoft már régóta tud az opengl api leépítéséről, és már egy éve dolgoznak az api váltáson, ami egy többéves folyamat lesz.
-
marcee
addikt
Mit lép vajon a Graphisoft? Az ArchiCAD is openGL-t használ Windows-on és Mac-en is. Az ArchiCAD eleve Mac-en indult, csak később lett belőle windows-os kiadás, és amennyire rálátok (kb. ~60-70 építész munkaállomás alapján) nekik jelentős bázisuk használ Mac-et még itthon is (esetemben kb. 15-20%).
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Latitude 5450 27% 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Új Steelseries Arctis Nova 4 Wireless gamer fejhallgató 1 év garanciával
- Urmet Dialog PA3120 180 wattos digitális erősítő 1 év garanciával
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest