- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz Szirtimorc #48 üzenetére
Háát azt vesszük amit adnak, viszont azt adják amit akrarnak....
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Alchemist
addikt
Pivot mode..?
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Szirtimorc
aktív tag
Még pár év, és három méter széles, húsz centi magas monitorokat fogunk nézegetni
Notebooknál (és nem filmezésre használva) még mindig zavar az áttérés 4:3-ról 16:9-re, ugyanakkora képátlónál. Nem értem ezt a tendenciát.
Sokkal jobban örülnék egy 1920x1440-es modellnek, olyat meg senki sem gyárt.[ Szerkesztve ]
Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
ledgeri
nagyúr
válasz Komplikato #45 üzenetére
Vimeón is sok olyan van ami szélesképarányú-csíktalan
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Komplikato
veterán
Miért lenen erőforrásigényed? Mai Radeonokon, még a leggagyibb integrálton is szépen megoldja. TV-nél meg pont a drágábbak skálázása szokott értelmes lenni, meg normális lejátszók is tudnak olyan skálázást, hogy még a DVD is kinéz valahogy a HD tévén.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
Ez mennyire biztos, hogy így van a BD lemezeknél, mert én sajnos csak BD ripeket szoktam látni, de ott marhára nincs belekódolva a fekete csík (vagy is NEM 1080 soros) és rémlik, hogy néhány elszabott magyar DVD kiadást kivéve (Ötödik elem első kiadás) nem volt szokás ott sem fix képarányban feltenni a filmet, mert onnantól a képarány állítás menük értelmüket vesztették volna.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
"A filmeknel valoszinuleg oldalt is lesz fekete csik, hogy megmaradjon a 16:9-es keparany."
Szerintem meg pont nem, a legtöbb film közelebb van a 2:1-hez, mint a 16:9-hez. A legtöbb filmnél pont a 16:9-es monitoron van fekete csík alul és felül, nem?
-
Mardel
őstag
Az elozo link Mobilrol irok es a ph! nem az altalanosan megszokott tageket hasznalja. Szóval utólagosan lehetne felnagyitani a videot de szamitogepen nagyon eroforras igenyes lenne, dragabb tvk-ben sem annyira igazi az upconvert funkcio. Minosegben meg kb olyan lenne mint a DVD felnagyitva egy FullHD TV-n.
[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
[url=http://ipon.hu/index.php?article=24719&sh=1]NEC 21:9[/url] Bár picit drágább. Mondjuk annyiból igazam volt, hogy nem igazán lenne alkalmas filmnézésre. Hiába hogy a filmeket 21:9-ben rögzítik, de a BD-re 1920x1080-as felbontasban kerul fel, tehat downscale-elve van 16:9-re ezert is van a videon gyarilag alul,felul a feketesav, hogy az eredeti keparanyt megtartsa.
2540x1080 felbontasu filmet meg nem lehet jelenleg kapni. Ez a cinemawide kicsit tul van lihegve, valoszinuleg a Philips is (aki anno elkezdte a 21:9-es TVk gyartasat) azert nem folytatja, mert nem alakult ki ra piaci igeny.[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Locutus
veterán
Ezen a képen meg kifejezetten gagyinak tűnik a kávája, meg a gombjai is. Sőt az méginkább, hogy a kép körül még egy extra fekete keret van a síkon...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Locutus
veterán
Amúgy érdekes ha megnéztek a neten képeket a monitorról, akkor a csatlakozós résznél több féle kép is található. Ami ebben a cikkben is van, azon kevés csati van, de vannak olyan képek is, amin több.
De még a gyártó saját PDF-je se egyértelmű, mert az egyik oldalon még azt írja hogy Displayport: No, utána meg már azt, hogy 2db is van rajta (daisychain).
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
Nem csak FPS-hez, de autószimulárohoz is jobbnak tűnik, viszont repüléshez már több kéne egymásra...
-
fojuzer
aktív tag
Hm Az Árak,,420 EU=121Ezer HuFt 450EU140 EZHuFt s igy felfelé./Átlag csori Magyar/ nem rohan érte,ez nem "REZSI" csökkentés!
föolvaso
-
El Kebir
őstag
ahogy írod, ezek a 21:9-es monitorok egy nyújtott 23"-ra hasonlíthatóak, az áruk meg a normál méretű 27"-osra... nagy árrássel árulhatják (vagy az eddig gyártott kis darabszám miatt drágák), és a képátló erősen megtévesztő, valahol a 24"-os 16:10 árában lenne ezeknek a helye...
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Jose73
tag
Ez az ár egészen baráti, szívesen olvasnék egy tesztet.
-
ROBOTER
addikt
Szerintem engem azért zavar ennyire, mert kvázi elektronikus nyomatként használom a monitort. Előhívás közben sokszor nézem "egyben" a kép összhatását, amikor színeket, kompozíciót nézek, ha valami jól sikerül, azt kiteszem háttérképnek és akár hónapokig kint lehet. Ha jön családtag, akkor fullscreen üzem, úgy mutatom a képet. Viszont ilyenkor a portré kép egy csík középen. Na tényleg abbahagyom az offot.
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
Én is elkezdtem ezeken gondolkodni, pedig kezdetben egyáltalán nem tetszett. Most is kevésnek érzem az 1080 sort, de bavallom fps játékhoz nagyon jó lenne Multimédiával dolgozni viszont semmit nem nyújt a 27-es monitorhoz képest és fov-ot is lehet állítani. Tehát baromi jó fps játékokhoz az elrendezés, ugyanolyan vízszintes felbontás mint a 27-es, 30-as kategóriában, kisebb DPI.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
ROBOTER
addikt
-
ROBOTER
addikt
Én szeretek nagyokat ugrani a technikai cuccaimban. Ritkán adok pénzt kis fejlődésekért.
PC-t legutóbb hat év után cseréltem, de a mostani is már négy és fél éves.
A mostani 2709W-t csak valami 30''-osra, vagy ha 21:9 akkor 32'' felettire cserélném. Ha nem zavarna a túl nagy áramfogyasztás, már rég szereztem volna egy másik, használt 2709W-t és kétmonitoros üzemben használnám. De most egy pici, régi Samsung van mellette.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
-
ROBOTER
addikt
Érdekességek:
A függőleges méret kedvéért:
-
total90
veterán
Én komolyan tervezem egy hasonló vásárlását, csak várok még, amíg lesz olyan, hogy 32" és nem 1080p, hanem 1440 vagy nagyobb. Persze IPS panel és akkor megyek venni
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
ROBOTER
addikt
Én teljesen a te félelmeidet osztom, de itt lehetne másról szó. A lényeg a "lehetne".
Nem szabad csak a klasszikus egymonitoros környezet megújításaként felfogni, hanem a többmonitoros környezet kiváltásaként kell értelmezni.
Viszont a 29'' becsapós adat. Óriásinak gondolja az ember ezt a monitort, de nem az, kisebb a képfelülete a 16:10-es 27-eseknél, és a függőleges kiterjedés kicsit vicces. Így tényleg a játék, videoszerkesztés, egyes táblázatkezelők jöhetnek számításba inkább.
[ Szerkesztve ]
-
Tomcat
őstag
Őrület igen, csak kinél melyik értelemben. Van akinél hype jellegű, nálam inkább a rémálom jelleg dominál a csíkképernyő miatt. Nem volt elég a videos képarányt erőltetni most már van mozis is. Csak nehogy ez legyen az újabb fejőstehén a panelgyártók szemében. Nekem hiányzik a WUXGA... A következő nagy dobás mi lesz, 42:9, és az is 1080 sorral?
Tomcat
-
Mardel
őstag
Nah igen. Elobb olvastam hogy par gyarto abbahagyja a 21:9-es TVk gyartasat.
Monitor vonalon meg nemtudni hogy meddig lesz eletkepes.[ Szerkesztve ]
-
jokerke86
tag
Nekem bejön, melóhoz nagy excel tábláknál, hosszú idősoros grafikonoknál, vágásnál kifejezetten előnyös ez a képarány. A szélesvásznú filmek is közel ebben a képarányban készülnek, igaz nem pont ennyire laposak, na meg a játékoknál szinte körbe tudsz nézni egy ilyenen. A kezdeti 420 eurós ár sem vészes, én a 16:10-es 22"-es képernyőmet kb 300 euróért vettem 5-6 éve. Az elején a weblapok mondjuk két oldalt nagy széles üres sávokkal fognak szerepelni, de idővel majd arra is optimalizálják őket a fejlesztők. Az ilyenre amúgy kell valami spéci videókártya, vagy a 9800GT elvisz egy ilyent gond nélkül?
-
NoMagix
addikt
úúú ez nagyon tetszik!
-
törölt tag
nem olcsó a 130k-s ár, de ha beleveszem hogy nyitóár, ujdonság, stb, akkor azért annyira nem vész. simán be fognak ezek esni első generációval is 100 alá, én olyan 70 körül tervezem hogy beszállok egy középkategóriába
-
atike
nagyúr
Vesszek meg, de tetszenek ez a 29"-esek... Határozottan. Mind filmhez, mind munkához nagyon is bejönnének....
Mehet is a wishlistre.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Vajon a csatik balosra is átrakhatók ezen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest