Hirdetés

Az AOC-nél folytatódik a 29"-es, 21:9 képarány „őrület”

A gyártók nagyon rákattantak a 21:9-es képarányú, 29 hüvelykes, úgynevezett ultraszélesvásznú kijelzőkre, amint arról már korábban is szóltunk. Megannyi gyártó után (például Philips, LG, Dell, NEC) az AOC is elérkezettnek látta az időt, hogy kiharapjon egy szeletett ebből a tortából a világ szinte minden táján. A Q2963PM típusjelzést viselő modellt eredetileg már korábban bejelentette a gyártó, majd kicsivel később felbukkant az egyes piacokon, és most már Európában is elérhetővé válik.

Paramétereit tekintve lényegében ugyanazt kínálja, mint a konkurens megoldások, azaz 29"-es AH-IPS panelje 2560x1080 pixeles felbontást képes megjeleníteni. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy az állványzat kevésbé a professzionális vonalat célozza meg, ugyanis csak dönthetőséget kínál, viszont ügyeltek a dizájnra és a csatlakozók is meglepően szokatlan elhelyezéssel büszkélkedhetnek. A panel természetesen széles betekintési szögeket, 1000:1 natív kontrasztarányt és 5 ezredmásodperces válaszidőt kínál, a maximális fényerősség pedig 250 cd/m²-nél tetőzik.

Az ultraszéles megjelenítő képessége természetesen több bemeneten keresztül kamatoztatható beépített kép a képben (PIP) és kép a kép mellett (PBP) funkcióknak köszönhetően. A szokásos HDMI, DVI-D, D-Sub bemenettrión felül MHL-t is kapunk, így az ezzel kompatibilis okostelefonok és tabletek képét közvetlenül küldhetjük a kijelzőre. Természetesen ehhez a megoldáshoz elengedhetetlenek a beépített hangszórók is, ami a szóban forgó monitorból sem hiányoznak.

Az AOC Q2963PM hivatalosan 499 eurós áron rajtolt el, de egyes webáruházakban már 420 euróért is elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés