Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• ElEvEn11

senior tag

válasz #54625216 #195 üzenetére

4 éve élek Dániában. Amikor kijöttem 42 Ft körül volt egy dán korona. Most az 50-et simán nyaldossa, de volt felette is. Ha a koronát az euróval hasonlítom össze, akkor gyakorlatilag az látszik, hogy 2003-tól a mai napig szinte ugyanaz az árfolyam. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy szinte csak szimbólikus – nemzeti érzelmeknek persze megfelelő – jelentősége van annak, hogy itt még van nemzeti valuta, de az valójában euró már így is. Értelmesebb lenne valahogy így kalkulálni, de a gazdaságilag és nominálisan is „független forint”, mint „önálló nemzeti valuta” mítosza olyan fontos a regnáló kormányzatnak és gazdasági holdudvarának, hogy ez még így marad egy darabig szerintem. Most persze pilláznak, hogy amíg tudtak játszani a forinttal, addig mekkorákat tudtak rajta nyerészkedni, most meg nem ők irányítanak a háború miatt és totál kicsúszott az árfolyam a kezükből. :U

Ha az, ami az aláírásodban van vas, fizikailag is megvan öregem, akkor hatalmas nagy kalapot emelek előtted és kicsit irígy is vagyok. :R

Új hozzászólás Aktív témák