- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
Donki Hóte #32 üzenetére
Egészen pontosan erről beszéltem egészen eddig.
-
Sokkal jobb hangszóró nem lehet benne, a gyári adatlap szerint az Edifier MP230 bluetooth speaker súlya 850 gramm, van benne 250 gramm akku, 100 gramm erősítő, 200 gramm doboz, tehát a két hangszóróra marad 300 gramm, vagyis egy hangszóró max 150 gramm lehet.
150 grammba pedig se erős mágnes, se erős acél kosár, se kevlár membrán, se erős tekercs se fér bele...
-
dabadab
titán
válasz
Donki Hóte #29 üzenetére
Szóval szerintem a posztbeli bluetooth hangszóró alkatrészeit akár te is össze tudod szedni 40-45 dollárért, egy kínai gyár nagyker áron ezekért legfeljebb 27-30 dollárt ad ki.
Abból egyrészt simán lesz a kiskerben 100 EUR vagy inkább több is (ugye eleve ott van rajta a 19-27% ÁFA), másrészt meg amit összeraktál, az szintén elég gagyesz, leginkább a hangszóró miatt.
-
carl18
addikt
válasz
Donki Hóte #28 üzenetére
A T6 Max soha nem ment 15/18E forintért, azt garantálhatom.
24E forintért vette haverom szállítással, és ahhoz járt a bolti garancia.
Nyilván az amazonos árba benne van a szállítás, egy ideje nem szállítanak magyarba ingyen. De minden esetre jelentősen szebben szól a Dockin/W-king mint bármelyik Tronsmart.
Egy kicsit drágább szállítással a W-king és társai, de jelentősen szebben szólnak és az akku idő is határozottan jobb.
A Dockin más ligában dalol mint egy T6 max és a Tronsmart a felét se éri annak mint a D Fine. Nekem van most mind kettő, a Tronsmart nagyol távol áll az tőlem pedig nem vagyok audifil. -
csodák nincsenek: ha száz euróba bele kell férni a erősítőnek, BT modulnak, akkunak, hangszóróknak (oké, egy hangszórónak, mert hangváltó meg külön közép-mély ide végképp nem jön ki), akkor az behatárolja a lehetőségeket.
Nem tudom...
Egy 50+50 W-os bluetooth csatolós erősítő 10-11 dollár.
4 db 3400 mAh-s 18650 akku szintén 10-11 dollár.
2 db 5 cm átmérőjű hangszóró szintén 10-11 dollár.
Egy 80 dekás fröccsöntött műanyag doboz famintás tapétával legyen szintén 10 dollár.
Szóval szerintem a posztbeli bluetooth hangszóró alkatrészeit akár te is össze tudod szedni 40-45 dollárért, egy kínai gyár nagyker áron ezekért legfeljebb 27-30 dollárt ad ki.
-
A Dockin D Fine-t 38.000 ft-ért vettem amazonon szállítással együtt. "BlackFriday"
A W-king szállítással kihozható 30.000 ft-ra amazon.de oldalról.Igen, különböző akciókban, egy év alatt összegyűjtött kuponok felhasználásával, speciális kedvezményekkel valóban féláron lehet termékekhez jutni, de ilyen esetben a Tronsmart sem 30 eFt, hanem 15-18 eFt-ért meg lehet venni.
Szóval ha azokat az árakat hasonlítom össze, amely árakon bárki, bármikor hozzájuthat a termékekehez, akkor az az ár-arány jön ki, amit én mondtam
-
Gainka
őstag
Szép, tetszetös darab.
-
carl18
addikt
válasz
Donki Hóte #22 üzenetére
A Dockin D Fine-t 38.000 ft-ért vettem amazonon szállítással együtt. "BlackFriday"
A W-king szállítással kihozható 30.000 ft-ra amazon.de oldalról.
Szóval ne akarjuk már bemagyarázni a Dockin és W-king annyira vastagon áraz. A Tronsmart is alig olcsóbb , főként a hangolás hiánya a probléma.Mikor a Dockin D fine megjelent 140 euroért ment, a JBL Xtreme meg 300 euros áron futott. Azért bátran ki lehet jelenteni jelentősen ár alatt képes volt felvenni a versenyt a JBL-el.
DOCKIN D Fine vs JBL Xtreme - outdoor soundcheck
És ebben az időszakban egy Charge 3 is belekerült 45-55E forintba.
"Azzal talán egyet értek" Talán túl kritikus voltam az Edifierrel.
Tény fa dobozos és talán hangminőségbe biztos tud valamit felmutatni.#25dabadab
Igen, abban igazad van hogy csodák nincsenek és sajnos ilyen árkategóriában valahol mindig spórol a gyártó. Sajnos csodák valóban nincsenek, de azért az árért cserébe már kaphat az ember egy igen jól szoló hangszórót! -
dabadab
titán
Igen gondolom te is kipróbáltál annyi hangszórót amennyit én az évek folyamán
Nem tudom, hogy mennyit meg mit próbáltál ki, de csodák nincsenek: ha száz euróba bele kell férni a erősítőnek, BT modulnak, akkunak, hangszóróknak (oké, egy hangszórónak, mert hangváltó meg külön közép-mély ide végképp nem jön ki), akkor az behatárolja a lehetőségeket.
Az persze szubjektív, hogy kinek hol van a "szarul szór" eleje meg vége, de ezek azért mindenképpen a minőségi skála alsó fertályán vannak és nincs sok közük mondjuk egy Klipsch The Sixeshez (hogy maradjunk a retrós BT konzumer hangdobozoknál).
-
mad823
őstag
Nem mennék el az IKEA Eneby-k és Symfonisk mellett sem, azoknak is Sonos a bele, és elég baráti áruk van.
-
törölt tag
A JBL az a JBL Xtreme? Mert az sem épp a hangminőségben emelkedik ki, persze, nem csodálom, ha a threadben sorolt kétpálcás szarok mezőnyében egyfajta mércének számít.
Ha hordozható és a hang a fontos, akkor én olyasmi gyártókat vártam volna, mint a korábban említett Sonos, akár Dynaudio, vagy ha dizájn is kell B&O, még ha utóbbi nekem nem is szimpatikus.
-
Az a helyzet, hogy a W-King D8 és a Dockin D-Fine is kb. 50 ezer Ft-ba kerül, persze, hogy jobban szólnak, mint a 30 ezer Ft-os Tronsmart.
Szóval nagyon nem igaz, hogy pl. a D-Fine töredék áron hozza a JBL minőségét.
Anker Motion Boom-ot nem ismerem, szerintem nálunk sose forgalmazták...
-
Chaser
legenda
válasz
#72042496 #20 üzenetére
olcsó is, az edifier nem ebben az árkategóriában remekel, de ahogy néztem lefednek minden ársávot kb 30-100e ft-ig
pl egy s2000 pro már más világ - de emlékeim szerint az s1000db is nagyon jó, és volt idő hogy 75e körül dobálták itthon, persze ezek nem akkusak -
nekem egy ggmm m4 van akkus/bt-s megoldásnak, abból is a kék, meglepően szépen szól méretéhez képest, persze nem audiofil ( : -
törölt tag
A formaterv jópofa, de az arányok miatt nekem uncanny, és képről is olcsónak látszik. Gondolom, hangban sem épp egy Sonos Move (ha már akkus), bár az fizikailag is elég méretes.
-
carl18
addikt
Igen gondolom te is kipróbáltál annyi hangszórót amennyit én az évek folyamán.... Nem a "Trashmartból kell ki indulni. Itthon nyilván csak azt a márkát sponzorálják a hazai youtuberek.
#14Donki Hóte
"T6 Max" ? LOL Ajánlott vétel?" kevesebb mint fele áron nagyjából hozza a JBL hangminőségét"A Tronsmart egy JBL minőséget sose produkál, a 80 euros W-king D8 és nagyon megfingatja. Valahogy szerintem nagyon távol állnak a minőségtől. Én kipróbáltam majd nem az összes hangszórójukat, valahogy sose produkáltak értelmes hangot.
Tronsmart T6, T6 Plus, T6 max, element mega. Mindegyik kritikán aluli hangzást nyújtott, és a torzítás is megszokott jelentés volt.
Most birtoklok is egy T6 Maxot, de nagyon távol áll a "jó" hangszórótól.A Motion Boom ugyan úgy víz és strapa bíró mint a JBL csak hát töredén áron kínálják ezeket a felszereltségeket. + Ott van a Dockin D fine ami szintén JBL Konkurencia. Szerintem már rég nem azt a időt éljük mikor csak JBL-t szabad vásárolni. Kis utána járással remek hangszórókat lehet találni
-
mad823
őstag
válasz
Donki Hóte #14 üzenetére
Aki otthon akar valami értelmezhetőt, az semmiképp ne álljon neki akkumulátorról működő valamit összeeszkábálni, hanem rendes hálózatról működő aktív, BT-s hangdobozpárt vegyen. Például egy jó Edifier-t.
-
A dolog megítélése nagyban függ attól, hogy kinek mire kell egy bluetooth hangfal. Aki szabadtéri partin akar hangoskodni, ahol lelökik, leöntik sörrel, neadisten esetleg bedobják a medencébe, annak nincs mese, vennie kell 80 ezer Ft-ért egy JBL Extreme hangszórót
Az bírja strapát, vízmentes, atombiztosan össze van rakva, 100 %-os torzítással is tud szólni.
Aki a gyerek szülinapi kertipartiján akar némi zenét elfogadható hangerővel és elfogadható minőségben megszólaltatni, annak elég egy 30 eFt-os Tronsmart Element T6 Max, kevesebb mint fele áron nagyjából hozza a JBL hangminőségét, de se vizet, se a lelökést nem bírja.
Aki biciklizés közben akar zenét hallgatni, az vegyen egy könnyű Xiaomi hangszórót, zajkeltőnek jó az is.
Aki viszont szobában akar értelmezhető minőségű bluetooth hangrendszert elfogadható áron, az jobban jár, ha inkább csinál magának egyet. Vegyen egy 12 V-ról működő D osztályú bluetooth-os erősítőt (pl. egy ilyet), csináljon hozzá 4/8 db Li-Ion akkuból egy akkupakkot és csatoljon hozzá egy rendes méretű szobai hifi hangfalat.
-
"XD Komolyan láttom te mindennek utána jártál"
ikszdé láthatóan többet, mint amennyit te a konkrét hírről szóló termékről."De szólt le az Anker úgy hogy nem hallottad."
Én a linkelt review-ból idéztem. Nem alkottam véleményt a termékről. Egyikről sem. Most sem. Hiszen nem hallottam egyiket sem.
Te viszont azonnal leszaroztad az Edifiert, pedig nem említetted hol és mikor hallottad szólni."Az Anker csak mert kínai cég még nem jelenti hogy rossz, manapság mindent kínában gyártanak."
Pár kommenttel ezelőtt az Edifier a kínai szar volt, most meg azt mondod, nem minden rossz ami Kínában készül? Nem érzed ellentmondásosnak? -
carl18
addikt
Ezek komoly dolgok a tények magukért beszélnek!
V.Laky - Bunda bunda
-
jerry311
nagyúr
Wow, ennyi év után kell felfedeznem, hogy a PH!-n van óvoda is!?!?
-
carl18
addikt
XD Komolyan láttom te mindennek utána jártál, az Anker Motion Boom-nak van saját apja. És a firmwareba menti el az egyedi EQ beállításod ami után a hangja hatalmas javulást ér el.
"Nekem van saját Motion Boom" és mondhatni valóban a legjobb hangszórók között van. Az áráért a legtöbbet nyújta és nem kell agodnod, nem a "Vegyél" Kínai weboldal inspirált a vásárlásra.
Oluv Gadgets és Alan Rossi is áldását adta a Motion Boomra.
Azt elismerem a Motion Boom Signature gyári EQ-val nekem se jött be igazán. De az Anker App használat után dimenzió váltás jött ki belőle.De szólt le az Anker úgy hogy nem hallottad.
Az egyedi EQ beállításom.
Az Anker csak mert kínai cég még nem jelenti hogy rossz, manapság mindent kínában gyártanak. -
"100 dollárért már kapni garantáltan jó hangszórókat is"
Ki garantálja ezt és milyen módon? Vagy ez csak ilyen szólás-mondás mint a "legendás", "szeretett", "aki ismeri, annak nem kell bemutatnom"?"nem vagyok benne biztos ez a kínai doboz "Edifier" név alatt versenyképes volna velük."
Valóban nem. A kínai Anker úgy látszik elsősorban a hangerővel vonja fel magára a figyelmet, meg hogy lehet preset-tel játszani rajta. A review szerint pedig mindent is tud, csak épp nem szól jól. De azt legalább hangosan csinálja."Szóval kétlem hogy szűkség volna rá a piacon."
Írjál nekik gyorsan egy levelet, hátha még vissza tudják vonni a piacról nagyobb veszteségek nélkül."Nyilván a Bluetooth hangszóró gyártás mindenkinek megy, olcsó kínában előállítható és nagy rajta a haszon. Senki se akar belőle kimaradni."
Csak nekem tűnik úgy, mintha a JBL sikerét akarná ez az Anker meglovagolni?Bármikor előbb vennék vakon egy Edifiert, mint ezt a jól csengő, legendás Anker márkájú "partyboxot" a weddmegonline vagy a rendeljkínait webáruházból, mert ahogy mad823 is írta, az Edifier már tett le az asztalra sok értékelhető dobozt.
-
carl18
addikt
Hát ősszintén? Lehet szépen szól de szerintem 100 dollárért már kapni garantáltan jó hangszórókat is.
Anker Soundcore Motion+
Anker Soundcore Motion Boom
Színtén 100 dollárért megy a 2 fent említett hangszóró, és nem vagyok benne biztos ez a kínai doboz "Edifier" név alatt versenyképes volna velük.Szóval kétlem hogy szűkség volna rá a piacon.
Nyilván a Bluetooth hangszóró gyártás mindenkinek megy, olcsó kínában előállítható és nagy rajta a haszon. Senki se akar belőle kimaradni.
-
FlashLed
senior tag
Nagyon fura ez a régi dizájn, de valamiért mégis szerethető.
-
mad823
őstag
Látom beindult a fikázás. A konkrét termék nem egy audiofil cucc, ekkora méretben nyilván nem is lehet az. De nem írnám le az Edifiert, elég rég óta gyártanak elég jó cuccokat, elég megnézni a hangdobozaik értékelését mondjuk az amazon.de-n...
-
jerry311
nagyúr
Az 50-es évekből jött, oda még jók voltak ezek az értékek.
-
válasz
Acélfarkas #2 üzenetére
A 70 Hz meg az alkalmazott kb. 8 cm átmérőjű hangszóró miatt hihetetlen.
Illetve az nincs odaírva, hogy hány dB-el az üzemi szint alatti hangnyomáson mérhető a 70 Hz, szerintem olyan -30-40 dB-el szólhat a 70 Hz az 1 kHz szintje alatt...
-
válasz
Acélfarkas #2 üzenetére
Az biza gyenge. De csak rá kell nézni a hátlapra, ezen is ott a "made in china". Szóval kici, occó, kínai. Ja ilyen tudással nem is olcsó ennyiért...
-
Acélfarkas
őstag
"70 és 13 000 Hz közti frekvenciaválasz-tartományban dolgozó". Nem lesz ez kissé karcsú? Az a 13000 Hz felső tartománynak igen gyenge.
-
Watchdog
aktív tag
Hová süllyedtünk, még varázsszem sincs rajta...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Könyvet nem szabad a borítójáról ítélni, mert ez esetben a retrós külső modern belsőt takar.
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest