- Milyen monitort vegyek?
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- Bluetooth hangszórók
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
grandtour2
tag
"ugyanakkora EIRP teljesítménnyel dolgozhat"
tehat akkor a valaszod: ugyanakkora teljesitmennyel dolgozik 2.4Ghz-en egy N-es router, mint egy G-s router?. Koszonom, utana fogok nezni, es ha ez valoban igy van, le fogom cserelni oreg linksysemet."több kell, mint egy szimpla walkie-talkie, főleg az antennáját tekintve" -> nekem egy 2 wattos picike kezi Cobra-m van, ugy olvastam meg regen ha kiforrasztom megfelelo meretu (par 10 meteres) antennara (a megfelelo interface-el), lazan korbe tudom loni vele a foldet. Tehat, ha amit irtam "2wattal es megfelelo antennaval" igaz, akkor nem kell frissiteni e teren a poros ismereteimet.
-
And
veterán
válasz grandtour2 #39 üzenetére
Érdekes irányt vett ez a topik.
#37: "csak erdeklodtem, h az N-es routerek tobb sugarzast tolnak-e, mint az G-sek"
A limitek nincsenek külön wifi-módokra meghatározva, hanem az alkalmazott sávra érvényesek. Tehát a 2,4GHz-en működő n-es cucc ugyanakkora EIRP teljesítménnyel dolgozhat, mint b/g-s társai. Az más kérdés, hogy az n-szabvány támogatja az 5GHz-es üzemet is, és ott magasabbak a limitek, ez viszont a 802.11a eszközökre is igaz, amelyek eddig is léteztek.
"Ugyebar 2wattal es megfelelo antennaval korbeloheted a foldet is, eleg hozza egy erosebb walkie talkie ;-)"
Azért ahhoz egy kicsit több kell, mint egy szimpla walkie-talkie, főleg az antennáját tekintve. Ha már a 'Földet körbelövő' rádióknál tartunk, és utáljuk a normálalakot, akkor említsük meg azt is, hogy az ilyen vevők bemenetén akár 0,00000000000000008 Watt jelteljesítmény is elegendő lehet az értékelhető vételhez. -
grandtour2
tag
Ha felmész Sástóra (mátrafured utan), a környéken nem 100%-os a terero, felmesz a kilatora, amire telepitettek atjatszot, 100%-ra ugrik alatta a tererod.
Vasarnap neztem eppen. Vagy rosszul szigetelik a cuccost, vagy ki tudja miert, de sajat magad is meggyozodhetsz rola.trafohaz... nos, voltal kint a kincsem magnesdombon (Tápiószentmártonban)? Egyszer menjetek ki, erdemes. Kezzel foghato a dolog ott szo szerint :-)
- the natural radiation on the surface of the ground in these types of frequencies is D'approximately 0,0000000005 microwatt/cm2.
- the radiation from which disturbances of the brain can be noted is of 0,02 microwatt/cm2.
- the amount of radiation of a portable directly stuck against the ear and the brain is of 2000 microwatt/cm 2.
termeszetesen, a tavolsag kis novekedesevel felezodik (vagy meg jobban csokken) a teljesitmeny/cm2, es a legutolso pelda a fejhez szoritott mobil volt, es abbol is szerintem a 900-as rendszerben a legrosszabb korulmenyek kozott forgalmazo telefon.
(a becopyzott ertekeket nem ellenoriztem, mert lusta voltam)Ugyebar 2wattal es megfelelo antennaval korbeloheted a foldet is, eleg hozza egy erosebb walkie talkie ;-)
[ Szerkesztve ]
-
LordX
veterán
válasz grandtour2 #36 üzenetére
Javíthatatlan vagy...
A térerő az ilyen házban NEM jó. Mert nem sugároz lefelé. Minden adótoronyban irányantennák vannak, hülyék lennének lefelé irányítani. Tehát az ilyen házban nincs nagyobb térerő.
A trafóházas dolog meg hogy jön ide? Azért a 60 Hz "kicsit" más a telefonok 900-1800-1900-2100 MHz-étől, annak nem nyeli el az energiájának 90%-át 1 cm vastag papírtömb, míg a telefonét igen (nah jó,itt sarkítás esete forog fent, a lényeg, hogy a magas frekik energiáját jobban nyelik el a dolgok, mint a kicsikét)
-
grandtour2
tag
válasz Jim Tonic #35 üzenetére
"Meg ne győzz már arról, hogy a gabonamaffia létezése miatt már minden meg lett vásárolva az EU-ban." -> nem ezt irtam, arra utaltam, h a gabonamaffia reven takarmany buzakent veszik at a megfelelo minosegu kenyer gabonat, kiviszik az orszagbol, es szar minosegu nem magyar gabonat hoznak be es azt eszed.
"Milyen szar a világ, jobb nem is élni. Kissé demagóg vagy." a rendszerben hivo emberek boldogabban elnek, mint a ketelkedok, ez teny.
"Sosem ettem kenyeret, nem is áll szándékomban." -> paszka is kenyerlisztbol keszul
"Egyébként igazad is van, be kell tiltani a mobil távközlést." -> ilyet sosem mondtam, csak erdeklodtem, h az N-es routerek tobb sugarzast tolnak-e, mint az G-sek, es ha lehetoseg szerint probalom a csaladomat kisebb sugarzasnak kitenni. Gondolom ezt nem iteled el.
Tovabbi szep napot!
-
grandtour2
tag
Az ilyen hazaknak beszallnak a kozos koltsegeibe is ezek a cegek, ugy tudom, azaz fizetnek valamit, h az atjatszo ott legyen, szal kecsegteto lehetoseg, es remek terero lenne a mobilodon.
Gondolom bekoltoznel abba a haztombbe is (h leleplezodjon ez az urban legend es teveszme) ahol van az a trafohaz (tudod volt a teveben is) es szerencsetlen veletlenul, de semmikepen nem a magneses sugarzas miatt, majdnem mindenki rakos lett :-)
Egesz jo m2 arak vannak most ott!! -
nagyúr
válasz grandtour2 #32 üzenetére
Jajj. Meg ne győzz már arról, hogy a gabonamaffia létezése miatt már minden meg lett vásárolva az EU-ban. Milyen szar a világ, jobb nem is élni. Kissé demagóg vagy.
Sosem ettem kenyeret, nem is áll szándékomban.Egyébként igazad is van, be kell tiltani a mobil távközlést. Pfff...
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
LordX
veterán
válasz grandtour2 #23 üzenetére
10 emeletes házba más okok miatt nem költöznék a legfelső szintre Egyébként meg inkább abba a házba költöznék, amelyiken van adó, mint egy szomszéd épületbe, ha egyáltalán érdekelne az egész.
-
grandtour2
tag
válasz Jim Tonic #28 üzenetére
Az a MON810, amirol beszelsz, ez meg a 863.
http://www.omgk.hu/pages/euag/EUAkeret2006.htmMegjegyzem 20 évig foglalkoztam búza exporttal, tudod miért esik ki a kenyered kozepe mikor levagsz egy szeletet? Irhatnek neked barmit, te magabiztosan hiszel a rendszerben, ugyhogy nem megyek bele (neked a gabonamaffia, a sikértartalom ellenorzesi disznosagok is mind urban legendek)
Sajnalom, ha nem tudsz absztrahálni és párhuzamot vonni a kukorica és egyéb más "egészségre nem ártalmas" dolgok engedelyeztetese kozott.
-
nagyúr
válasz grandtour2 #26 üzenetére
Megjegyzem, a MON863 kukorica génkezelt növény, és az EU csak takarmányként való felhasználásra engedélyezte. Viszont fogalmam sincs, hogy jön ide.
-
nagyúr
válasz grandtour2 #26 üzenetére
Tényleg, inkább higgyek neked, mint az EU-nak. Most már leesett.
-
grandtour2
tag
válasz Jim Tonic #19 üzenetére
Ugy velem te annyira megbizol az EU teljes koru vizsgalatainak, h siman megeszed a MON863 kukoricat is. Mert ugye erre _is_ kimondta, h semmi káros hatása nincs az emberi szervezetre.
na mind1, olvasom tovabb egy erdekes elektrosmog cikket, a varosok wifi gridjeirol meg a nem szabalyozott mindenfele antennakrol amiket hasznalnak benne
-
grandtour2
tag
"Egyébként meglepetés: a mobil akkor is be van kapcsolva, amikor nem telefonálsz vele "
En ugy tudtam, h minden x. percben kuld egy alive jelet a toronynak (talan 8-10 percenkent nem tudom pontosan) amugy meg nem sugaroz semmit sem a koztes idoben, valamint ugy, h videken, ahol kevesebb az atjatszo torony, meg mindig foleg 900-as atvitelek vannak (ahol a vegkeszulekek 2x akkora teljesitmennyel adnak, mint mondjuk egy atjatszoktol zsufolt 1800-as nagyvarosi halozatban)"A probléma persze ott van, hogy nincs olyan felmérés, ami hosszú távon csinált volna jelentős mintaszámmal" - pontosan ez az amire ra akartam vilagitani.
"vízszintesen szóró toronyból fizikai lehetetlenség, hogy sugárzást kapjál" - tehat te bekoltoznel 10 emeletes legfelso szintjere a csaladoddal, amelynek tetejen atjatszo van. Igen? Vagy inkabb olyanba ahol nincs ilyen.
-
tothbe
addikt
Nos, ami nekem fontos, elsőként az, hogy routerként jó legyen, na meg az N-es wifi, ami jó az F8Sv-hez (szintén asus noti) és mellette kell egy usb-s print szerver funkció, meg 2 gép hálózatra kötése legalább 100-as hálón, ár gigabit sem lenne utolsó.
A trükközés (pl. openwrt) meg a hálózati vinyós lehetőség nem elengedhetetlen, de azért jó lenne.
Nézegettem még Linksys-eket is, de ott mindig valami hibádzik, meg szóbakerült az SMC SMCWGBR14-N , de az meg ugye smc, ami nem mindig jelent jót.By(e) Tothbe
-
nagyúr
válasz grandtour2 #14 üzenetére
Szerintem ennek, amit írtál, a valóságtartalma a 0-hoz konvergál.
Hosszú lenne kifejteni, miért, de pl. a mobilhálózatok antennái pont nem fogják beszórni az alattuk lakókat.
Ezen felül legyen elég, hogy az EU teljes körű vizsgálatot rendelt el, amely figyelembe veszi a hosszú távon várható eredményeket is, és kimondták, hogy semmi káros hatása nincs az emberi szervezetre. Az összes többi dolog csak urban legend.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
rudi
nagyúr
Kérdés, hogy mi a fő szempont. Ha nem fontos a hálózati HDD, de kell, hogy gyors legyen, akkor szerintem célszerűbb az olcsóbb Edimax N-es cucc. Nekem az szipmatikusabb volt már csak alacsony ára miatt is. Ha viszont trükközni akarsz a routerrel (főkénz OpenWRT), akkor ez az Asus jó választás lehet, meg ugye ott a nyomtatószerver is.
Persze, az is számít (úgy tűnik, az N-es cuccoknál hatványozottan), milyen eszközök (milyen chipsetes) lesznek még a hálózatban.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
tothbe
addikt
De elmentetek itt környezeti hatások meg rádióhullámok off-ba.
Inkább abban segitsetek, vegyem ezt, vagy mit vegyek helyette ami ezeket tudja.[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
And
veterán
" riaszto telepitesek utan a pir-ek kibocsajtott infrajara vannak emberek akik eros migrent kapnak es ez nem vicc.."
Lehet hogy lemaradtam valamiről, de a PIR-szenszor az nem teljesen passzív? Mintha a neve is ezt jelentené. Akkor meg milyen kibocsátott infráról lenne szó? -
LordX
veterán
A közvetlen feletted levő vízszintesen szóró toronyból fizikai lehetetlenség, hogy sugárzást kapjál, hacsak nem teszel egy tükröt az adó elé.. Ha még mindig félsz a sugrázástól, akkor a hiba az Ön készülé.. agyában van, keresse fel pszihológusát.
Az, hogy x wifinek "kitett" emberből y zsibbadt/migrénes/rákos/akármilyen lett, az abszolút semmit nem jelent, amíg nincs ott a kontroll csoport, hogy "besugárzás" nélkül hány embernek lett ugyanilyen baja. A probléma persze ott van, hogy nincs olyan felmérés, ami hosszú távon csinált volna jelentős mintaszámmal. Van olyan, ami pár 100 emberből próbál statisztikát készíteni: ekkor vagy elfelejtették közölni az eredmények hibaszázalékát, vagy a megállapított hatás a hiba alatti (mivel az nagy).
Egyébként meglepetés: a mobil akkor is be van kapcsolva, amikor nem telefonálsz vele
[ Szerkesztve ]
-
grandtour2
tag
en ezt maskeppen tudom. a 900Mhz, 1800Mhz-el _allandoan_ (is itt a szo az allandosagon van, mivel mobilt par percet hasznal jobb esetben az ember per nap) besugarzott patkanyokon/egereken erdekes valtozasok mennek vegbe - persze ott a dozis is nagyobb.
PL a tesztoszteron szintjuket jocskan megemeli, egyszer beszelgettem rola egy szegedi kutato sraccal aki egy _nagy_ telefon tarsasag felkeresere vegzett teszteket anno sok eve es erdekes modon nem nagyon hallottam publikus infot rola.
En nem cserelnek azon emberkekkel (es gondolom te sem), akik panel lakasa folott (legfelso szint) GSM atjatszo rendszereket telepitettek, hiaba h cso alakban szornak az antennak es csinaltak par _fuggetlen_ felmérést, amely bizonyitja, h milyen egeszseges is ott lakni. (mondjuk ezeknek a testeknek a futasideje nem 10-20 ev volt, mert ugye a hangsuly itt az allando es hosszutavu behatasrol szol)
Csak egy masik pelda (bar ez teljesen elter a wlanttol), riaszto telepitesek utan a pir-ek kibocsajtott infrajara vannak emberek akik eros migrent kapnak es ez nem vicc.. Ajanljak ilyenkor h allitsanak a pir szogen, vagy mashova telepitsek.
Regebben jobban erdekelt ez a tema, sok kulfoldi forumot olvastam rola, bizonyos emberek sokkal erzekenyebbek a wlan-ra mint masok, pl a fulenel melegedest erez, zsibbadast, stb..(mondjuk 100 emberbol 1) Es ezek meg csak rovidtavu behatasok.
-
kovasz
senior tag
valojaban nem. csak annyi van, hogy a 11-es visszalep pl 2Mbps-re es akkor akar 15dB-el kevesebb jel is eleg. egyebkent a legjobb valasztas sebesseg es tavolsag ugyben egy 54g-s cucc 18Mbs-re allitva fixen. akkora jel zaj viszony kell neki,mint a 11b-nek de 3Mbps helyett 8..12Mbps-t visz at tartosan.
egyebkent nekem a szemelyes rekordom az 54g-vel 35km, stabilan 18..23Mbps tcp/ip sebesseggel. igaz kellett hozza ket 120-as parabola
-
LordX
veterán
válasz grandtour2 #5 üzenetére
A 802.11n alapból nem használ több csatornát egyidejűleg. Az egy másik kérdés, hogy az egyik n implementáció a 108 Mbites g mintájára két csatornát használ egyidejűleg. Egyébként meg de, szennyezi, de még mindig jóval kevesebb sugárdózist kapsz, mint a mobiltelefonodtól..
-
nagyúr
A WL-500W egy rakás szar. Megvettem egy vagyonért, és nem ér semmit. A 20. firmware jön ki hozzá, de alig valami javulás. Egy darabig látni sem lehetett, mint wireless routert, a mostanival már látni, de csatlakozni nem lehet rá. Ha nyomsz egy full resetet, egy darabig működik, aztán annyi. Ez a legtöbb külföldi tesztben is előjött, de ha megkeresitek az ASUS oldalán a termék fórumát, csak erről szól.
A termék egyébként okkal ilyen srága, ugyanis megveszed vele a garanciát az N szabványra, azaz ha véglegesítik, akkor az ASUS vállaja az UPGRADE-t, akkor is, ha ehhez ki kell benne cserélni a wireless modult.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
rudi
nagyúr
válasz grandtour2 #8 üzenetére
Egyszer majd rajzoltatok valami nagyokossal egy skálát, hogy a körülöttünk lévő sugárzások (UV-k, rádiók, TV-k, mobilok, mikrók, wireless hálózatok stb.) milyen mértékben károsak az egészségre, de szerintem nem ártalmasabbak pl. a budapesti levegőnél egy-egy jobb szmogos napon. Aztán lehet, hogy tévedek.
-
grandtour2
tag
hello, igen 54-es, csak az 56-ot neha keverem, a reakcios multam miatt :-))
Szal szerintem az uj szabvany tobb szabad csatorna hasznalata miatt kvazi ado es vevo kozott nagyobb miliWatt teljesitmenyt jelent mondjuk 10 meter atvitel alatt optimalis esetben.
abszolut nem ertek hozza, teljsen laikus vagyok a temaban, csak felek h a csaladomat egy ilye kutyu megvasarlasa eseten esetleg nagyobb sugarzasnak tennem ki, mint egy 54G alatt
es ugye ez a sugarzas 24 oras nalam az ev minden napjaban kb.
[ Szerkesztve ]
-
domi007
őstag
válasz grandtour2 #5 üzenetére
egy 11 mbites wlan routert tegnap es 3 emelet magassagban a hazunkban igen jo az atvitel (az igerthez igen kozeli).
Igen, a 11mbitesek hihetetlen adáserősségre képesek:
2-es erősséggel észlelni tudom (persze integrált Intellel) a főtéren lévő szálloda WiFijét, úgy hogy köztünk van egy templom, és legalább 200méteres nincs benne mas, sem 11, sem 56-os
Ez gondolom 54-es akart lenni. A kérdésedre a válasz: az adásteljesítmény nagyobb, erősebb a 11mbitesnél, de azt nem tudom, hgy ez több sugarat jelent-eSzerintem ne tedd a párnád alá, és ok
DOMy
[ Szerkesztve ]
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
-
grandtour2
tag
Sziasztok,
"2006 áprilisában addig soha nem látott vezeték nélküli átviteli tempót produkált" =>
nem az volt akkoriban botranyos h par meterre elvittük egymastol oket es nagyon nagyot esett az atvitel?
Ez meg manapsag is fennal? pl 3 ezeret vettem egy 11 mbites wlan routert tegnap es 3 emelet magassagban a hazunkban igen jo az atvitel (az igerthez igen kozeli).Ha ezt azota kikuszoboltek elnezest majdnem kerek,
de van meg itt valami zavaro nekem, 3 antenna, stb.. N protokol tobbek kozott gondolom tobb csatorna egyidőben hasznalata, kerem szepen, ez az N-edik dimenzio (a temahoz huen) nem szennyezi nagyobb teljesitmennyel a minden napjainkat?Tehat ha az N router N halozaton (es nincs benne mas, sem 11, sem 56-os), szal homogen, peak powerben a fejem korul nagyobb-e a besugarzas vagy nem?
Ha nem, akkor minden tiszteletem az N korul!
-
LordX
veterán
Ilyen routert nem azért kell venni, mert jó a szoftvere, hanem mert egyből fel lehet zúzni rá az OpenWRT-t (vagy származékait) Kár hogy még nem megy rendesen az n támogatás alatta.
-
-
rudi
nagyúr
Jó 2 hétig ment a router minden komolyabb para nélkül. Persze, ehhez hozzá tartozik, hogy a legújabb firmware-t tettem fel rá, ami mostanában jelent meg. Az eggyel korábbi volt rajta alapból, azzal időnként minden indok nélkül megállt a Wi-Fi rész és újra kellett indítani. Olyat tudott még, hogy az MSI PR200-as Intel N-es Wi-Fi adapter simán látta, de egy Dell D400-as régebbi intellel csak csatlakozin tudott a Wi-Fi-re hálózatra - lekezelte a jelszót - de IP-t nem kapott a DHCP servertől.
Átfutottam a topicot és több olyan kérdés is van benne, ami nem feltétlenül router-rapar, hanem vindózos szívás, ami bejön bármilyen más routernél is. Ami a HDD-t illeti, úgy tűnik, csak FAT32-es meghajtókat kezet, NTFS-t nem (gondolom, a rajta lévő linux szólhat bele ebbe).
Egyébként nagy misztikum az egész Wi-Fi téma. Amellett, hogy semmi sem garantálja a térerőt teljesen általános, hogy X vagy Y adapter nem szereti. Múltkor (valami sajtóeseményen) pl. úgy jártunk egy Netgear és egy D-Link cuccal, hogy a Netgeart látta az Asus és Toshiba noti, de egy ThinkPad T41-es nem, a D-Linket meg az Asus és IBM látta, a Toshiba viszont nem. De hogy miért...? Itthoni D-Link ADSL2+ modemes routerem meg azt csinálja, hogy időnként lekapcsolja a Wi-Fi részét, de semmi rendszeresség nincs benne, van hogy hetekig nem csinálja, aztán meg naponta többször. Aztán van egy olyan Edimax ami egy adott környezetben nem működik, de bárhol máshol igen. És ezek csak a szűk környezetemben lévő paranormális hálózatok
[ Szerkesztve ]
-
tothbe
addikt
Az a baj, hogy ez alapján még meg is venném a wl500w-t, de a termék topicját olvasgatva több a hiba, mint ami müködik rajta.
A teszt alatt ebböl semmi sem jött ki?By(e) Tothbe
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest