- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hobby elektronika
- Lézervágás, gravírozás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Champipi
aktív tag
válasz CyberPunk666 #36 üzenetére
"Ezt fejtsd ki nekem kérlek, és indokold meg."
.
.
.
Miért nem te fejted ki és indoklod, hogy mi nem világos? -
Ati1979
veterán
Ennek így nem sok értelme van. Alkalmazások alig vannak, rendes Win8 nem fut rajta. Tabletnek egyenlőre vérszegény ebben a formában.
Ehhhez képest az ára....
Nyakukon fog maradni. -
flamich76
tag
Akkor megpróbálom megfogalmazni pontosabban.
Akkor rá lehet a telenoros USB-s mobil internetes csatlakozást dugni oly módon, hogy interenetezésre alkalmas legyen? Mert ugye azokban a modellekben amikben nincs 3G, azokba a SIM kártyát egyéb módon nehéz lesz beletenni másképp.
-
fordfairlane
veterán
Hát furcsa egy kompromisszum, hogy NFC-t raktak bele, GPS-t nem.
x gon' give it to ya
-
flamich76
tag
Rá lehet dugni telenoros mobilnetet? Tud vele működni?
-
gabel
csendes tag
Szerintem a céges vonalra fognak nagyon rászállni erős marketinggel. Ha a nagyvállalati környezetbe könnyebben belesimul mint az Ipad vagy az androidos tabok (értem ez alatt, hogy a rendszergazdáknak kevesebb és könnyebb dolguk lesz beállítani a szükséges dolgokat, mert most hallom nálunk, hogy átkozódnak az IT-sek mind a két platformmal kapcsolatban) akkor már nyert ügyük lehet. A rendszergazdák már meggyőzik a cégvezetőket, hogy arra van szükségük. Ha ott el tud terjedni és az emberek megszokják mint anno a sima Win-t, akkor akár szép lassan átkúszhat ez a hétköznapi emberekhez is megfizethető áron, de ez szerintem sem a 2013-as évben lesz.
-
nagyúr
Mi a fene indokolja ezt az árat? Az egész hardver kb. 200$.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
virkir
veterán
válasz CyberPunk666 #38 üzenetére
alkalmazásboltban beszerzett dolgok mennek mind a kettőn
Szerintem meg nem.
Ha az asztali förmedvényen akarsz metro/modern/tökömtudjaéppenhogyhívják alkalmazást meg RT-n akkor az szépen jól külön tötikézheted.
Hogy ez egy árban lesz-e vagy külön-külön ki kell pengetni azt nem tudom de az utóbbira fogadnék.
Aki meg metros appot akar használni desktop-on az meg is érdemli ráadásul."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
CyberPunk666
senior tag
"az rt-asztali alkalmazásbolt átjárhatósára
Elsőnek mindjárt ez. Na ilyen a fentebb kitárgyalt okokból nem holnap lesz ha lesz egyáltalán."Az alkalmazásboltban a metro (modern) felületre lehet alkalmazásokat letölteni és ezek egyszerűen fordíthatóak mind a két verzióra.
Az RT-asztali alkalmazásboltot úgy értettem, hogy az alkalmazásboltban beszerzett dolgok mennek mind a kettőn, és nem az asztali programok arm-en való futtatásara utaltam.Amúgy x86 alapú táblák is jönnek, azok viszont képesek lesznek arra is.
-
virkir
veterán
válasz CyberPunk666 #32 üzenetére
Egy pár dolgot elfelejtettél
az rt-asztali alkalmazásbolt átjárhatósára
Elsőnek mindjárt ez. Na ilyen a fentebb kitárgyalt okokból nem holnap lesz ha lesz egyáltalán.
mivel most indult ez egy képtelen dolog, hogy azonnal 6millió alkalmazás legyen
Ez így van de akkor talán az árazással kéne ösztönözni a felhasználókat, hogy legyen bázis amire már érdemes programokat fejleszteni.
az MS inkább RT-DESKTOP kombinációt és nem PHONE-RT-t, ahogy az apple meg a google
Na ez megint egy érdekes dolog amit majd az idő fog eldönteni de én inkább az apple/google párosra fogadnék mivel az ő koncepciójuk sokkal közelebb van egymáshoz úgy a felhasználás mint kezelés terén. Lásd a tapis felület desktopon illetve a desktop felület a tableten. Nagyon nem oda valók ahova a MS erőlteti őket szvsz."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
rizso
addikt
Újabb úri-muri. Egyébként tetszene.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
fojuzer
aktív tag
Nos ieh szép,jo bár hazánkban méreg drága a valós/Prolik/ jövedelméhez,A Benchmark mérések? nos inkább a felhasználhatoság,gyorsaságg,kéényelem a döntö a Felahsználok tömege nem /szakmérnök PhD-vel/ bizony.ínekik kell irni,bemutatni,a szsakik,egymás közt vitázzanakíííííííííííí4
föolvaso
-
Champipi
aktív tag
189 900 Ft dokkoló nélkül
Ennyiből veszek egy iPad Minit magamnak, egyet a barátnőmnek!
Ja nem, meggondoltam magam, inkább veszek egy Windows 8 tabletet kétszer annyiért!
Alkalmazások: kábé olyan alkalmazások lesznek rá, mint a Windows Mobile-ra voltak az iPhone 3 idejében.
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Dilikutya #31 üzenetére
oké, hogy nincs rá alkalmazás és nem is érdekel, hogy majd lesz.
De mivel most indult ez egy képtelen dolog, hogy azonnal 6millió alkalmazás legyen pláne, hogy ezek ugye ellenőrzött alkalmazások.Viszont szerintem az rt-asztali alkalmazásbolt átjárhatósára miatt hamar meg fog telni. Az asztali piac még mindig sokkal nagyobb, mint bármelyik másik. Többek között szerintem ezért is csinált az MS inkább RT-DESKTOP kombinációt és nem PHONE-RT-t, ahogy az apple meg a google, mert mindenkinek ott kell domborítani ahol erős.
-
Dilikutya
félisten
1. Szomorú, hogy csak itt nyer értelmet az a kezelőfelület, amit rá akarnak kényszeríteni a PC-s felhasználókra.
2. Indokolatlanul drága. Ennyi pénzért használhatatlan,munkára egész biztos nem fogják venni, programkínálat nélkül viszont magáncélra is csak az veszi meg, aki nem ért hozzá, vagy nem is számít, hogy használhatatlan, egyszerűen csak elég neki, hogy van egy drága tabletje. A jobb Android/iOS készülékek sem kerülnek ennyibe, és azokra még program is van. Engem, mint felhasználót nem érdekel 190 ezerért, hogy majd lesz rá alkalmazás, ha a többire már van.
Még mindig egyéni, szubjektív vélemény, hogy a tablet fölösleges létforma.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Gusztáv
addikt
Jó kis gép ez, csak nem épp olcsó. Majd lejjebb megy az ára, ha már nem lesz újdonság, meg talán az MS is újragondolja a licencdíjat, ha nem fog fogyni.
Laci
-
nagyúr
válasz oliverkiss32 #28 üzenetére
Ahogy mondod!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Asus-ék eléggé ekqrvultak mostanság az árképzés terén; először a negyedmilliós PadPhone most meg ez a tablet Oké-oké a technológiai áttörések, meg a prémium minőség, az egyediségről ne is beszéljünk de ezek igazából az Apple kiváltságai (mint ahogy mostanság nem csak a technológiát, hanem az árakat is róluk koppintják, lásd: Zenbook)
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
őstag
Jaa, nem. Nem úgy értettem, hogy teljesítményben azonos szinten vannak. Eszembe nem jutna iPad-et venni laptop helyett. Csak, az árak az érdekesek, viszonyítás = átszámítás. Szerintem, az iPad erre jó alap, mert az Apple cuccok árazása elvileg egységes. Persze, országok/régiók szerinti különbségeket kivéve.
Mondjuk, ha egy 13-as Win8-as tablet 150 ezer jen, akkor nagyjából el lehet képzelni, mennyi lesz otthon. Egyébként, ez a hardver, ami benne van ezekben a táblagépekben legyen az ARM, Atom, vagy Core, nem indokolja ezt az árat. Atomos tablet 80 ezer jen dokkoló nélkül? 240 ezer forint lenne az iPad árazása alapján... röhej.
A PC-k meg úgy 450 ezer forint körül. Ha tele lennék pénzzel sem venném meg. Mondjuk, nekem is tetszenek, ez tény. Nagy feeling lekapni a billentyűzetről, és kézbe venni a "képernyőt". A Win8 csempe felülete is egyből értelmet nyer. Még akkor is, ha kicsit nehéz, kicsit melegszik, meg aktív hűtése van. Ezeket mind el tudnám neki nézni. Az árat, azt nem.Icewolf || kósza ||
-
lorinser
senior tag
"Egy fullos tablet, mondjuk Panasonic, vagy Fujitsu 13-as képpel, Core i5-tel, 4 GB memóriával, 120-as SSD-vel, dokkolóval, Win8-al úgy átlag 150k jen.
Viszonyítás gyanánt egy iPad4 WiFi, 16 GB 43k jen, és hozzá egy normális Logitech billentyűzet 10k körül van."
Le is írtad a különbséget ami indokolja az árkülönbözetet: a Win8-as gépekben sokkal nagyobb a háttértár, erősebb a proci és nem telefonos szoftver fut rajta hanem egy teljes értékű oprendszer amin a jól ismert PC-s szoftverek is futnak.
Ha lenne annyi pénzem és ha nem most vettem volna egy Lifebook-ot akkor biztosan az általad említett Pana vagy Fuji gépek közül választanák, az iPad szóba sem jöhetne még ha valamivel olcsóbb is.Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
atti_2010
nagyúr
válasz zsírsámán #20 üzenetére
Had ne soroljam fel kik lopják meg a pénzt ha csak átvitt értelemben is, nem akarom így év végén kitiltatni magam, ezt biztos nem a 200 euróért güriző melósok fogják vásárolni nem csak azért mert nincs rá elég pénzük hanem mert annál több eszük van.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
M3oH
addikt
Szep es jo, de ennyiert nem lesz tomeg cucc meg kulfoldon sem.
-
Elrood
őstag
Ez igaz, persze ha nem ARM-os SIMD utasítással van teli .
Ha csak generikus kód van, akkor valóban semmi probléma nincs a keresztplatformos fordítással.
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Cyberpunk
félisten
válasz oliverkiss32 #16 üzenetére
Nem hardvere értettem természetesen.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
őstag
Kicsit elszállt az árazás.
Itt Tokióban már kapható a TF810 is, ami X86-os (Atom Z2760, 2 GB RAM, 64 GB, Win8), az dokkoló nélkül 80k jen. Amiből mondjuk 10%-ot jóváírnak ha törzsvásárló vagy. A TF600 60k jen dokkoló nélkül, és 75k dokkolóval. A dokkoló külön vásárolva 15k jen.Egyébként, úgy vettem észre, hogy a japánok körében sem túl népszerű a TF600 (810-et még nem láttam élőben), nem tolongtak úgy a demókészülék körül, mint az Apple standjánál az iPad, meg az iPad mini esetében.
Egy fullos tablet, mondjuk Panasonic, vagy Fujitsu 13-as képpel, Core i5-tel, 4 GB memóriával, 120-as SSD-vel, dokkolóval, Win8-al úgy átlag 150k jen.
Viszonyítás gyanánt egy iPad4 WiFi, 16 GB 43k jen, és hozzá egy normális Logitech billentyűzet 10k körül van.
Szerk:
Rudi: Köszi a tesztet, jó volt végre magyarul is olvasni róla. Mondjuk, engem nem győzött meg a készülék. Érdekes, nekem a kijelzője volt az egyik legnagyobb negatívum, pixelesnek tűnt, meg kicsit fakónak.[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
-
Elrood
őstag
Pedig vannak esetek, amikor nem.
Ha külső library-t használ az ember és azokban mondjuk vannak SIMD utasítások, akkor gond van, mert rengeteg helyen beégették, hogy ha MSVC, akkor az x86.
Még ARM-ra nem kellett fordítanom, csak x86 Windows Runtime-ra, az is rengetek idő volt. (cairo+pango+opencv+ffmpeg+függőségeik tartott 120 munkaórába).
Illetve nekem is vannak x86 SIMD kódjaim, azokat is írhatom újra.
Pl. opencv és cairo tartalmaz SIMD-t, opencv-nek ráadásul intel háttere van, úgyhogy kétlem, hogy megcsinálnák maguktól, majd nekem kell megint átírni a kódot.
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
smkb
őstag
Eközben a Dokkolós TF300T 32gigával 126.000-129.000 huf, a TF201T 64gigával meg 123.000 huf... hát... Win RT ide vagy oda, borzalmasan drága.
-
Cyberpunk
félisten
válasz oliverkiss32 #10 üzenetére
Mobilos OS szóba sem jöhet. Nagyobb kijelzőn kívül semmivel sem tud többet a mobilomnál.
-
Elrood
őstag
A Windows RT és Windows 8 között viszont van átjárás, az előbbihez készült alkalmazások könnyedén lefordíthatóak az utóbbi számára is emészthető formára.
Ez kicsit erős kijelentés volt .
-
spammer
veterán
Ennyiért remélem az Asus nyakán marad Amúgy szép, tetszik a dokkolós bill megoldás, de ennyi pénzből már notebook/netbook + tablet is vehető, vagy szinte bármilyen más kombó (telefon, pc, akármi...) Igaz, hogy ez így kettő az egyben, de ennyit nem ér meg a dolog. 1-2 év és tucatjával lesznek ilyenek, sokkal olcsóbban.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
jocek91
aktív tag
Vinnék ezt mint a cukrot, csak nem ennyiért, ennyiből már vesz az ember egy jobb lapost.
-
Cyberpunk
félisten
Drága, nagyon drága.
-
musculus
tag
Az olvasás alatt végig a cikk konklúziója járt a fejemben.
Mennyibe fog ez kerülni, mennyit ér meg a jó office meg a Windows név?Hááát, ennyit nem ér meg, legalábbis nekem és a közvetlen ismerőseimnek biztos nem.
Homo sapiens non urinat in ventum - "And so it goes..."
-
atti_2010
nagyúr
229 000 Ft az rengeteg sok pénz egyet kell értenem, ez azok játékszere lesz akik lopják a pénzt, a másik dolog hogy nem is ér ennyit.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- 2025 - Boldog Új Évet Kívánunk!
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hobby elektronika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Remek áron eladó dobozos új 11.Generációs i5 8gb 256 Microsoft Surface Laptop Go 2 garanciával!
- Lenovo ThinkPad L450, 14" HD Kijelző, I5-5200U CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10, 27% áfás számla, 1
- Dell Latitude 7400 Notebook/Laptop, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfá
- Dell Latitude 7400 Notebook/Laptop, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 1TB SSD, W10/11, 27% áfás
- Dell Latitude 7400 Notebook/Laptop, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfá
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest