Asus VivoTab RT – az első Windows RT-s fecske

Hirdetés

Megjelenés

Nemrégiben boncolgattuk a Windows RT operációs rendszert, amivel a Microsoft szeretne igazán komoly szereplőjévé válni a táblagépek piacának. A próbálgatáshoz az egyetlen hazai forgalomban lévő, Windows RT-t futtató táblagépet, az Asus VivoTab RT-t használtuk, most pedig ez a készülék kapja a főszerepet. Igazán gusztusos, 10,1 hüvelykes képernyővel ellátott eszközről van szó, mely vékonyságával (8,3 mm) és igényes, fém hátlapjával kellemes első benyomást kelt.

Ugyanez igaz szép dobozára is, amiből a táblagépen kívül a szokásos tartozékok (töltő, USB átalakító, törlőkendő, némi papíranyag) és egyes modelleknél nagytudású dokkoló bújik elő. A táblagép elejét a képernyő káváját egy síkba hozó, karcálló üveglap védi. Mechanikus gomb nincs rajta, csak egy érintésérzékeny Windows emblémát tettek a hosszú alsó peremére, felül pedig nem pont középpen található a 2,0 megapixeles kamera.

Körbejárva a VivoTab RT-t, a jobb oldalán 3,5 milliméteres jack hangkimenetet és hangerőszabályzót találunk, balra egy kis fedél mögött micro HDMI csatlakozó bújik meg, alatta pedig egy microSD kártyahely van. Az oldal alján az elhúzható retesz a dokkolót oldja. A készülék felső szélére, a bal sarok közelébe került a ki-/bekapcsoló és egyben elaltató gomb, továbbá egy parányi állapotjelző LED. Mindkét oldalra tettek egy-egy hátlapi hangszórót, de sajnos éppen abba a magasságba, ahol kézbe fogba a tabletet eltakarjuk őket. A fém hátlap vonalas textúrájú felső negyedében található a 8 megapixeles, vakuval megtámogatott, autofókuszos kamera.

A vékony készülékház alján található a dokkoló két részre osztott csatlakozója, ami nem kompatibilis a Transformer Pad Infinity hasonló kiegészítőjével. A tényleges csatlakozó a jobb oldali részben van, a másik csak támasztó szerepet tölt be. A táblagép USB átalakítója és egyedi (nem microUSB) töltője is ide csatlakoztatható.

Dokkolt állapotban ezt az egyedi aljzatot a dokkoló bal oldalán találjuk meg, jobbra pedig teljes méretű USB csatlakozót telepítettek. Belül 262,5 milliméteres szélessége révén a netbookoknál megszokott, átlagos notebookokénál kisebb billentyűzet terül el mondhatni klasszikus Windows elosztással, felül funkcióbillentyűkkel, alul Ctrl, Alt, Windows és kurzormozgató gombokkal. Alattuk egy kis touchpad integet a csuklótámaszból. Kívülről nem látszik, de a billentyűzet alatt egy egészen nagy, 22 wattórás akku lapul, így a dokkoló önmagában 538 grammot nyom, vagyis picivel nehezebb a 525 grammos tabletnél, a két rész együtt pedig valamivel több mint egy kilogramm és 18,7 milliméter vastag, vagyis épp akkora, mint egy 10,1 hüvelykes netbook.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés