Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kenand

veterán

válasz erdoke #71 üzenetére

iPad jobban használható, mit az Aus transformaer az oprendszere miatt, azzal is csak az a bajom, hogy kis hazánkban jelentősen túlárazott. 400USD-s USA ár (ipad 2) már reálisabb.
    iPadról csak egy USB port, és egy microSD kártyahely hiányzik....Hagy bővíthessem már utólag, és ha nem 3G-s modellt vettem, hagy dugjak hozzá már- ha úy tartja kedvem egy 3G modemet

• manchester85

veterán

válasz erdoke #71 üzenetére

"Próbálj ki egyszer egy iPadet mindenféle szoftverrel, amit direkt rá írtak, és csak akkor akarod majd kézbe venni a laptopot, ha nagyon muszáj."

Én most rendeltem meg az iPad 2-met, de egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy "be fog válni", pedig anyámnak iPad-je van, tehát teljesen jól ismerem az eszközt.

A problémám a következő: míg egy normálisan működő laptop touchpad-en egyetlen ujj mozgatásával mindent elérsz, addig iPaden a 10 hüvelykes kijelző teljes területén mozgásban van a kezed. Mikor anyámnál huzamosabb ideig használtam az iPad-et, arra jöttem rá, hogy fáradt a kezem, a csuklóm, míg laptop esetében a csuklóm, kézfejem a noti élén támaszkodik, és a mutatóujjam mozog egyedül, és a csuklóm is végig rögzítve van. Tehát sokkal kisebb fizikai mozgást igényel egy touchpad, mint egy érintőkijelző. Mindenesetre megpróbálunk "összebarátkozni", mert maga az eszköz csalogat, és bizonyos dologra sokkal gyorsabb elérést biztosít, ugyanakkor úgy gondolom, hogy egyhuzamban használva egy iPad (meg egyáltalán maga a tablet) sokkal fárasztóbb, mint megtámasztott könyökkel, csuklóval, egyetlen ujjal touchpaddel vezérelni egy laptopot. És akkor a fórumozásról, gépelésről nem is beszélve...

Új hozzászólás Aktív témák