- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
1 kompatibilitási kérdésem lenne: ASUS P7P55D alaplapot veszek a napokban, de bajban vagyok ami a RAM-okat illeti.
Az alaplap Memory Support List-ben eredetileg egy ilyen ramot néztem: GEIL DDR3 1600MHz 4096MB (Kit of 2) (1600-8-8-8-28) 1.6V
Ez azonban az üzletben nem csak hogy nincs (ahol a többi cuccot veszem) hanem le is beszéltek róla, helyette egy Kingmaxot ajánlottak: Kingmax 2x2Gb 1600 cl7-7-7-21
Ez viszont nem szerepel konkrétan a MemorySupportListben, csak egy közeli rokona: Kingmax 2Gb 1600 cl 9-8-9-28.
A kérdésem, hogy a CL 7-es Kingmaxból ha veszek 2x 2 GB-t, akkor az fog Dual Channelbe működni ???
A bolt ezt a RAM-ot nem kit-be árulja, hanem darabonként. (és más bolt is)
A Kingmax oldalán ezt találtam: [link]
Ez most akkor azt jelenti h tudja?Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
SimonYana
addikt
-
őstag
Ez az alaplap nagyon tetszik, ahogy van, de főleg a színek tetszenek rajta.
-
Csaba_20_
őstag
A hálózatból felvett teljesítményt nagyjából megtudhattuk a képről, de mennyit fogyasztott ebből a konfigod? 80%-os hatásfokkal számolva kb. 385W-ot. A 450W-os Chieftec nem feltétlen amiatt lehet kevés tuning esetén, mert a konfig 450W-nál többet fogyasztana, hanem a terheléseloszlással akadhatnak majd gondjai. Ettől függetlenül az esetek többségében - pl. nem tuningolva a végletekig - a 4 érintkezős +12V-os tápcsatlakozós PSU-kal is működőképesek az ilyen alaplapokkal felépített konfigok.
-
Zájec
veterán
a PCI-E slot túlságosan is felülre került, igen csak közel van a cpu-hoz...
tehették volna lejebb egy kicsit,, elfért volna..
nemjó ha a VGA annyira közel van CPU hütéshez...
-
knbs
senior tag
Azert az a 450-s csifi igen karcsu lesz, ha majd megkuldod 4GHz-n a procit es teszem azt melette lesz meg egy combosabb vidkarid is!
here is a shot of my wattmeter measuring the consumption from my rosewill 1000W PSU running Prime 95 @ 4464 Mhz; vcore about 1.40v.
A ffogyasztas ennel a konfignal volt merve:1.) EVGA X58 - 3X SLI - CLASSIFIED (760 ver; beta bios: E760S60Z)
2.) INTEL i7 - 920 'D0' (2.66 Ghz; Batch: 3849B041)
3.)12 GB's CSX DIABLO DDR3-2000 MHZ, 9-9-9-24, 1.65V (Samsung IC's) (CORSAIR fan kits for cooling)
3A.) 12 GB's CORSAIR DDR3-2000 MHZ, 8-8-8-24, 1.65V
4.) 2 - 128 GB, G.Skill FALCON SATA II 2.5 inch drives (w/64 MB cache per drive)
5.) 2 - WD VelociRaptor 300 GB drives
6.) EVGA GTX 285, 2 GB of DDR3 (PCIe 2.0)
6A.) EVGA 9800 GTX 500 MB, DDR3 (PCIe 2.0)
7.) THERMALRIGHT ULTRA EXTREME 120 Heatsink w/1366 Adapter and 2 - 2.7k RPM fans (120x38mm)
7A.) ZALMAN CNPS9900 LED ALL COPPER HEATSINK.
8.) OS: Windows XP 64 bit and Windows Vista 64 bit Ultimate
9.) DVD (ide) writer
10.) 3.5 USB FLOPPY Drive
11.) OCZ 700 Watt PSU (will try this first) (EDIT: found out this supply had no 8 pin EPS plug for the cpu power)
12.) ROSEWILL 1000 Watt PSU (this PSU had only one 8 pin EPS plug; i will have to order adapter to see if EVGA's claim of extreme overclocking is true by applying
TWO 12v feeds to the cpu )[ Szerkesztve ]
A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
DeSanto
őstag
Legalább a VGA-t ne kellene kiszedni ram cserélésekor...
Erre oly régóta oda kellene figyelni. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
-
FRENK1988
veterán
Nekem az EP45-DS3-as deszkámon is 8 pines plusz táp van mégis megy a 460W Gigabyte táppal amin meg csak 4 van. Le van írva hova kell rendesen bedugni. A tuningban sem leszel lemaradva . Jah és a VGA 8pines csatija nem használható fel a alaplapra
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
h_mate
tag
válasz D4rkAv3ng3r #32 üzenetére
Nem hiszem, hogy a 4870 x2 olcsóbb lenne egy 4870 crossfirenél.két darab 4870-est meg lehet oldani 80 ezer alatt, míg egy 4870 X2 száz körül van még, de hát kitudja lehet,hogy azt is úgy vágják utánunk nemsokára mint a 4850-eket.
Esetleg 4850 x2-t jobban megéri, mint a crossfire ha valahol lehet még kapni.de javítsatok ki nyugodtan.
Suhognak a Fuck.
-
Jamby18
senior tag
Tehát egy 450 csifivel amin csak 4pin van be lehet-e röffenteni ezeket a lapokat,mert mostanság már csak ilyen 8asokkal látok kijönni alaplapot.
Thrawn korrekt válasz, de valami előnye lesz ha 8al megy. Illetve ugyanígy VGAn a 8pinesssel megáldottakat a 6pinessel is lehet használni mert ott akkor 2pin marad oldalt valamelyik oldalt.
[ Szerkesztve ]
-
Jamby18
senior tag
Egy valamit nem értek ennél a lapnál.
Van ugye a 20+4 tápcsatlakozó tápegységen illetve a lapon ezután jött a kiegészítő tápcsatlakozó azt hiszem P4 néven jött be pár éve kis 4pin kocka 2föld 2sárga vezeték 12volt.
Most ennél a lapnál már8pines van[link] tehát ha az én kis 4pinesemet belecsatlakoztatom nem indulna a lap?? mivel csak ez jön ki a tápomból, újabbaknál persze gondolom hasonlóan a VGA hoz már tesznek ilyen 8ast.
Jön a köv amit nem értek,hogy le van takarva kis fekete műanyag lappal,magyarán minek??
Lehet is meg nem is bekötni 4-8 al vagy micsoda..
Valaki jó lenne ha válaszolna, előre is köszönöm
Mer ha a 2 SLI lap közé tesznek 1Molex tápcsatlakozót az Oké az a 2VGA áramfelvétele miatt kell, de ez??? -
JColee
őstag
azert kell uj foglalat, mivel a prociban van a pcie vezerlo is
a videokartyaknak 16 savot tud adni, igy ez slinel v crossfirenel 2*8 lesz -
D4rkAv3ng3r
senior tag
Nagyon jól néz ki az alaplap és a minőséggel sem lesz gond, csak az árral.
Egyébként nem tudom miért lenne gond az, hogy 8xPCI-E van 2 kártyás rendszernél, mivel még mindig nem éri meg CF-et sem SLI-t építeni. Inkább 1 db erős VGA kell és kész. Ha meg annyira CF kell ott vannak az X2-es modellek amelyek amúgy is olcsóbban jönnek ki, mint 2 db egyforma ATI VGA.
Egyébként nem tudom minek ez a nagy titkolódzás a hülye is tudja, hogy a TurboV egy tuning távirányító. Elég csak ránézni a gombok felirataira.
[ Szerkesztve ]
-
Fáraó
őstag
Szépen néz ki, de a harmadik 16-os sín szvsz felesleges - de úgy ált. a második is, mert aki SLI-t vagy CF-t használ az inkább 2X16-os deszkát vesz.
VIGYORRRGAZMUS.....
-
Daveedka
tag
gondolom az ára is deluxe lesz
-
kisedi
csendes tag
Igen. úgy tűnik a drága I7 majd az olcsó alaplapokkal hódit. Ne felejtsük el hogy nem kell költeni északi hídra(northbridge) mert a mem vezérlő már a CPUban van beépítve.
A lapról hiányzik a SATA 6GB/s és az USB3.0 is szval reálisan egy 20-25k Ftban amiért el lehet adni. Ez a CPU árát ismerve még mindíg sok, az I7 lapoknak legalább egy 10k val
kell olcsóbbnak lenniük hogy megérje. És itt a kisebbik I7 re gondolok még persze.. -
MODERÁTOR
Látom egyre több alaplapon kap helyet egy VIA-s hangkeltő chip. Amivel végül is semmi probléma sincsen, de driver támogatásban össze szedhetné magát a VIA. A QSound elég jól feltuningolja a hangzást, ez sokat jelent használhatóságilag. Csak intenzívebben gyártsák a cuccost hozzá, és rakják ki a legújabb béta drivereket is a honlapjukra. Windows 7-es tökéletesen működő drivert szinte lehetetlen találni a neten. Én is csak egészen véletlenül akadtam rá, de azóta már ott sincsen fent.
[ Szerkesztve ]
-
Ricco_hun
senior tag
válasz darkarthur #18 üzenetére
Szintén zenész. Jól elleszek még pár évig az lga775-ös foglalattal. Ettől a kétféle foglalat (lga1156 & 1366) használattól mindig kinyílik a bicska a zsebemben. Mégha architektúrális különbségek is vannak a cori5 meg a corei7 között, tuti meg lehetett volna oldani, hogy egy foglalatba illeszkedjen mindkettő (logikusan az lga1366-ba). És akkor mondjuk csak az aktuális processzortól függne, hogy hogyan tudod kihasználni a lapodat. De hát akkor nem lehetne még több pénzt legombolni a júzerről. Szánalom.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Hebry
senior tag
Biztos nem lesz olcsó mulatság, de én is megvárnám az új SATA-t meg az USB3-at.
Az e-satát meg hiányolom róla. -
Televan74
nagyúr
Jó kis lap lesz. De a "Deluxe" nekem magasabb árkategóriát sejtet.
Bár nekem mindegy , mert a másik tábort erősítem, már pár éve.Mindenbe beleugatok!!!
-
syC
addikt
Csini
•
-
Beaver
csendes tag
Devid_81: Az architekturális különbségek miatt. Pl. más memória vezérlő. Az intel legalébbis ezzel indokolta, de sztem stratégiai lépés is.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Még mindig nem világos, hogy minek kell 2 foglalat típust használni egyszerre az intelnél merthogy, elvileg a 1156 a "buta" verzió és sorba jönnek ki a "sokszáz" fázisú tápellátással rendelkező lapok.
...
-
Xirtam
veterán
Nagyon brutálul néz ki nagyon tetszik, szerelmes lettem!
-
darkarthur
senior tag
Hát, én még egy darabig biztos nem töröm platformváltáson a fejem...
Samsung S23 Ultra 5G
-
DEJVID
őstag
Alaplap mellé még mindig sli híd jár, de a képen is látszik, hogy ez az. Crossfire híd a vga-hoz jár.
-
M107
addikt
Milyen a bios AMI vagy AWARD?
Ha AMI akkor még fizetnének akkor sem kellene
Utálom az AMI bios-tEgyébként ma még senki nem tudná kihasználni szerintem tetszik ez a déli híd lefedés külsőleg is szép
A tudását én nem használnám ki még az elköv. 5 évben sem (net, zene hallgatás, egy kis game medium graffon)
bár amennyit mostanság játszomikább csak a tottal commandert látom + nerot
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
El Tebe
tag
Turbóóó távirányító... ez nagyon loller....
"Metált? Bírod?!" tibi-team.hu | webböngésző.hu | webfejlesztovagyok.hu
-
LackoMester
addikt
egész pofás,a tuning képességekre remélem majd egy PH teszt során fényderül...A dupla hálókártya pozitivum,a 2x8PCI-hát igen az csak a X58-nál jár,sajnos(valamilyen szinten érthetö ez a Inteltöl )egyébként tetszik
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
.mf
veterán
Látom nem nagyon nézegetted közelebbről az alaplapokat, mert különben tudnád, hogy ez teljesen szokásos; sőt, még egy (hangkodek) vagy két (+ Gb Eth NIC) Realtek chip is elő szokott fordulni.
A lap okésan néz ki, de van egy olyan érzésem, hogy nem lesz olcsó. No meg kivárom a SATA-6Gbps és USB3.0-val szerelt lapokat, pár hónap ide vagy oda... addig talán bejelentenek egy olcsóbb i7 Lynnfieldet is (tudom, remény hal meg utoljára )
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
shteer
titán
válasz Mr.Csizmás #5 üzenetére
néhányadik amin gondolkodnék, h elfogadjam-e pedig szinte mindig asus volt
pár cucchiányzik róla, aminek a küszöbén állunk - persze ahogy a tények is mutatják, ki kell forrniuk - majd ha kinőtték a gyermekbetegséget
szerintem jónak tűnik..
-
adorjant
őstag
intel,jmicron,via,mi lesz még egy alaplapon?
-
Wyco
aktív tag
Cuki...de akinek nem surgos mostmar megvarja az USB3-at szerintem.
BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
ftc
nagyúr
válasz juliabrilke #2 üzenetére
Elvileg ezt tudja az Asus TurboV
#3 Uncore Speed: This multiplier applies to the non-CPU related items in the processor. The limit on this multiplier is set by the memory multiplier.
[ Szerkesztve ]
-
Ari18
őstag
Megvan a következő lapom, kifejezetten tetszenek a fekete sata kábelek.
Az ára nagyon érdekelne, persze a tesztek is várom.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
első asus cucc amit elfogadnék szó nélkül
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
toyone
őstag
Várom a tesztet.
Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
juliabrilke
veterán
Megint egy "letaposott" bordás lap.
A TurboV vezérlőre meg kíváncsi lennék.
-
zed1983
őstag
Egy korrekt felépítésű lap...itt ránézésre is minden a helyén van.
Talán egyetlen negatívum elsőre, hogy 2 x 8 PCIe sáv áll rendelkezésre[ Szerkesztve ]
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Apple notebookok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asszociációs játék. :)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- BMW topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...