- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tuning kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
A gamer + mITX még ritkább eset. Gondold azért végig, neked hiába van, hány embernek van épp erre szüksége (ami amúgy kicsit megerőszakolása az mITX-nek) és hánynak egy netezős/office gépre, amire még az mITX is nagy.
Több nagyságrendi a különbség, biztos vagyok benne.Ahogy a 6 USB-s igény is igen ritka.
-
Viktor81
senior tag
-
menpee
aktív tag
Egér, billenytűzet, hangkártya, külső hdd (ebből 2 volt, az egyiket már nem használom), kártyaolvasó, X360 gamepad. Az előlapon van még 2 üres USB3, abba tudok pendrive-ot dugni. 8 elég mindenre
Egyébként mini-itx játékos masinám van, mint a világon valószínűleg néhány (tíz?)ezer emberkének. Nehezen hinném, hogy hirtelen SFX méretre milliószám kezdenék tolni a lapokat és a házakat. A BTX-ben még fejlesztés is volt és előny az ATX-hez képest, erre mindannyian tudjuk a történet végét.
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
nyunyu
félisten
-
zed1983
őstag
Ilyen méretű lapot lapot el tudnék képzelni majd a Zen APU-k alá is
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
sb
veterán
Mire használsz 6 usb-t?
Ennek tényleg lesz piacai, kb. 3 nagyságrenddel nagyobb mint amire te használod.Bár ezt látatlanban mondom mert nem tudom mire használod a gépet, de bővítőkártyákra, féltucat usb-kre, komolyabb hangkimenetekre meg 4-5 HDD-re csak elenyésző kisebbségnek van szüksége.
Nekem is van egyikre-másikra, de ettől el tudok vonatkoztatni. -
menpee
aktív tag
válasz AxBattler #27 üzenetére
Pont ezért írtam, hogy szerintem berakták a két használható kategória közé a senki földjére:
- akinek full alapdolgokra kell, az nem fogja kihasználni az asztali i5 vagy i7 teljesítményét, 32GB-ig bővíthető RAM meg teljességgel felesleges. Ide egy SSD bőven elég a wow effekthez, M.2 meg nem az SFX sajátossága.
- aki kis gépet akar erősen, annak a pci-e csatlakozó lehagyása kizáró ok. A normális hűtéssel bővíthetőség kihagyása kizáró ok. Szigorúan magánvélemény, de kevés az USB (jelenleg 6 portot használok, de azért egy pendrive-ot sem az ördögtől való néha bedugni). Pci-e x1-et sem látok rajta, tehát hangkártya is marad usb-n lehetőségként.Biztos lesz piaca, de jobb megoldások is léteznek régóta.
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
-
sb
veterán
Erre neked és nekem van szükségünk. Mármint HDD-kre és NAS funkciókra.
Kártyára már kb nekünk sincs. Vagy nem tudom te mikor tettél be utoljára bővítőkártyát a gépbe de én elég régen.
A lényeg pedig, hogy 99.9%-nak egyikre sincs szüksége. 1db SSD-s rendszer amin fut a böngésző/office. Erre meg épp ez való, nagyon helyes, hogy mennek le méretben.(Azt csak halkan jegyzem meg, hogy ha kisebb a lap, ram, minden akkor HDD-nek is több hely marad. Én pl. most is egy ATX tápos, 1 HDD-s házba toltam be 3x3.5"-t a táp és egyebek helyére.)
szerk: Meg pl. DDR3-ból aprón olcsóbb a SO-DIMM mint a normál.
[ Szerkesztve ]
-
menpee
aktív tag
válasz AxBattler #19 üzenetére
Na végre rájöttek, hogy a procifoglalatnak nem a pcie foglalattól másfél centire kell lennie.
Jó ez a méretcsökkentés, de itt már szerintem túltolták egy kicsit, túl sok dolog lemaradt. Irodába eddig is voltam iszonyat kicsi aio-k, akinek meg az is nagy, az vegyen sticket. A Excelnek oly mindegy...
-
MiklosSaS
nagyúr
Ami nekem nagyon nem tetszik az az hogy az M2 foglalatban levo ssd rafekudhet a chipset-re.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
-
Borisz76
veterán
Szerintem meg minden szobába ilyen vagy hasonló mini pc kell 1 db SSD-vel.
( Mini PC-ből is van erősebb amivel játszani is lehet...ha fontos lenne.)1 db normális NAS pedig valahol a lakás eldugottabb szegletében.
Így mindenki tud netezni vagy médiatartalmat fogyasztani a nas-ról.
( Nem kell minden mini pc-t teletömni HDD-vel...elég a NAS-t)Szerintem.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
félisten
Eddig is voltak Thin lapok, szvsz nem akkora durranás. Annál nagyobbat szólnak az ASRock új, köztes méretű lapjai: H110M-HDS, és B150M-HDS. Minden van rajtuk, ami egy átlag user-nek kellhet, alig nagyobb az ITX-nél, de a két PCIE-sín miatt nem is kell annyi kompromisszumot kötni. Egyedül az M.2-es slot hiányzik róluk, de 20-25k HUF-os árnál efölött szemet tudok hunyni. Ideális szerintem, remélem terjedni fog más gyártóknál is!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
ALBY
senior tag
Eléggé össze van már nyomorítva a miniITX is,
ez ahhoz képest
még drágább
még drágább bele a ram
még kevesebb wincsi fér mellé
még kevesebb kártya fér bele
még kevésbé szellőztethető
de több centit is megspóroltunk vele az értékes nappali szoba négyzetmétereiből...Ennyi erővel szerencsétlenkedhetek egy tv-re dugott telefonnal/tablettel is.
Biztos a marketingesek buzgálkodtak, a mérnökök meg nyaralani voltak épp.
Tök jó hogy tudnak ilyet, csak mérlegelni kéne hogy minek.Amúgy a külső tápos megoldásokat (alaplapokat) tolhatnák jobban, alig van választék, pedig hasznos lehetőség.
Ha már halk, pici és kevesett fogyaszt egy gép, abban pont az a jó hogy ott lehet hagyni a fenébe a sarokban had kegyegjen egész nap, így egyből NAS-ként is funkcionál. No ez pont azt sem tudja, mert nem lehet wincsiket mellétenni... Gondolom a gyártó épp tudna ajánlani egy kitűnő NAS-t is mellé baráti áron
A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
ALBY
senior tag
Félelmetes mennyi helyet megspóroltak vele a világnak
A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
Sonja
nagyúr
válasz #16939776 #10 üzenetére
Van rajta 2 db SATA3 port + M.2 SSD port a kép szerint.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
törölt tag
Mert a PCH-t az M.2 SSD és a Wi-Fi modul hűti
Nem kell "Thermal-solution"-t venni hozzá, mint a Thin-ITX-hez. Így olcsóbb, és kisebb is lehet, mert a CPU-hoz járó borda elég lehet.
Nekem 1db sata port jól esett volna még, a dobozban bárhova rakható lenne 1db 2,5" drive.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Lehetséges, de nem biztos. Hiszen a proci körül mindenképp sokfelé vezetnek a szálak. Ha lehagyják a pcie sávok egy részét, mivel nincs csatlakozó hozzá, így kb ugyanott lehetnek.
Persze új vagy legalábbis módosított felépítés kell, nem csak copy&paste egy másik alaplap tervéről. Esetleg kisebb szériában csinálják és a fajlagos költség magasabb. Nameg ugye a profitmaximalizálás: úgy árazni, hogy a kereslet még éppen elvigye a készleteket, de ne legyen hiány sem belőle. -
04ahgy
nagyúr
válasz speedmetal #4 üzenetére
Köszi! Az a korrektor volt, én inch-nek írtam, de simán bevállaltam volna az elírt magyarosabb változatot is...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Tigerclaw
nagyúr
Sajnos ez már az a méret, amiért már olyan komoly felárat kérnek, amit csak az fizet meg, akinek tényleg nem felel meg nagyobb gép. Én is keresek most egy minimál, low-power gépet otthonra. Semmi játék, de azért egy Full HD-s videót le tudjon játszani hardveres gyorsítással. Érdekes mód minden mini gép, barebone cucc és stick PC kivétel nélkül sokkal drágább mint egy normál mini-itx/micro-atx kivitelű gép.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
speedmetal
tag
A cikk írónak: kevesebb munka, több csajozás! :-) Az nem "hüvely", hanem hüvelyk.
Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
Ruuwa
tag
A VRM mellett is van két lik a hűtőbordának, és a PCH-nál is valami érdekes formályú borda lehet, ha nem akar belelógni az M.2 SSD-be.
Az lenne igazán érdekes, ha erre a méretszabványra épülne néhány ARM alapú megoldás. Mondjuk Snapdragon 810 aktív hűtéssel.
Valami tréfás, humoros, mégis mélyenszántó gondolatokat magában hordozó, rövid, velős mondat, mely egyéniségem rendkívüli sokszínűségéről tesz tanúbizonyságot.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz flashpointer #1 üzenetére
Semmi értelme lefektetni a RAM-okat, ha CPU hűtő miatt nem férne be a lap slim házba. Egyedül valami hőcsöves megoldásnál működhetne.
⭐ Stella
-
flashpointer
őstag
A ramok pozicioja miatt egy slim itx meg laposabb is, nem tudom hova jo ez ahova az nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Adobe Photoshop
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tuning kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest