- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
Ceruza, ventilátoros hűtés, félig asztali oprendszer, alacsony üzemidő, magas ár, vastag készülékház, a 2001-es tablet PC-re emlékeztet több szempontból is. Tuti nagy siker lesz.
-
lapa
veterán
válasz
#56573440 #42 üzenetére
igen, nagyjából én is erre az utolsó gondolatra jutottam. nagyon komoly tech, nagyon legjobbabb mérnökök csinálták a legjobbabb anyagokból. figyeltek rá, hogy milyen hanggal csukódjon meg minden. csak épp tökéletesen felesleges a koncept.
illetve nem tök felesleges, turmixgépes emberünknek legalább lesz kis dolga vele, mire kettétöri, hogy a gépbe gyömöszkézze.
@Chal: és rajtad, meg azon a két másik emberen kívül, akinek nem elég kicsi az mba / akinek nem jó egy 12" üzleti notesz ki fogja venni?
-
válasz
#56573440 #42 üzenetére
"mondj egyetlen értelmes alternatívát tablet fronton amire nem elég egy arm szett és kell, kötelező, must have egy i5. nincs. ennyi"
Én mondok: szerintem nagyon sokan várták azt az eszközt, ami kivált egy üzleti notebookot. Én pl szeretek nagyképernyőn (minimum 23-24 col, vagy nagyobb) dolgozni, de kicsi a teljesítményigényem (böngésző, e-mail kliens, office, + pár speckó app a munkámhoz amik aprók, ennyi). A notebook teher, kolonc a nyakamon. Nincs szükségem arra hogy amíg A monitortól B monitorig megyek, cipeljek egy 13-15" colos tepsit, amiben van egy harmadik monitor, amit alig használok.
Évek óta egy olyan eszközre várok, amit tudok dokkolni itthon, és az irodámban is. Amikor viszont mozdulni kell valahova, akkor nagyon kicsi és könnyű méretben ugyanezt az eszközt tudjam magammal vinni. A képernyő mérete nem számít szinte, illetve 10" körül már oké. De ha valaki csinál nekem cigisdoboz méretben ilyet, kijelző nélkül, hát egye bassza..... (x86 appok menjenek rajta, Rasperry PI-t ne írd le, tudom, köszi
Jelenleg vállalható minőségben és teljesítményben, illetve súlyban, méretben egyetlen ilyen eszköz létezik a világon, az pedig az Apple MacBook Air 11". Ami még mindig egy notebook, de már majdnem jó.
A Surface Pro-tól én azt vártam, hogy túl tudnak lépni a 11"-es Air-en, és közelítünk ahhoz amit szeretnék, de átestek a ló túlsó oldalára. Ventilátor? 45 perc üzemidő? Ne. Tévedésben élnek. -
=WiNTeR=
senior tag
válasz
#56573440 #42 üzenetére
Az AMD hondo / temash alapú x86-os tabok azért alig zabálnak valamit és mégse az intel atom féle gagyiság. Csakhát itt jön a képbe az Intel...
#46: Erőben már elég lenne a mostani Intel ULV sorozat, csak csökkenteni kéne a fogyasztását. (Majd a Haswell és a Trinity 2.0 remélhetőleg...)
-
madgie
titán
Linpack, benchmarkok, sokmag... zseniális, megint egy hardverőrült
Majd szólj, ha az 256 mega ramos, 1 GHz-en futó, egy magos cpu-s x86-os PC-vel 720p-s videókat vágsz real time lejátszással, vágóképpel. Azért pont ennyin, mert anno egy pár ilyet csináltam már a csoffadék, semmire sem jó ipad1-en. Ja, hogy optimalizáció, meg normálisan megírt szoftverek? Az vajon mi?
Lábjegyzet: persze azóta az apple is az újabb tablettákhoz igazította az imovie-t, gondolom nyekeregne a régi vas alatt... hiába, fogyasztói társadalom
-
PPatrik
aktív tag
válasz
#56573440 #42 üzenetére
"reggel wc-n híreket olvas, reggeli közben yt-t néz, utazás közben felcsap pár filmet, és fb-n kattog." Igen nekik eleg a sima tablet. De aki egy mindig elokaphato, hordozhato gepre vagyik annak jo ez. En utalom a laptop sulyat, nem lehet hordozni, a tabletem meg lassucska eleg rendesen foleg az utobbi idoben, igaz konnyu, de semmi ertelmes dolgot nem lehet rajta csinalni.
Egy i5-ot tablet arra jo, hogy viszed magaddal akkor hasznalod mint rendes tablet, de amikor haza ersz, vagy vonaton ulsz, akkor mar helyettesit egy laptopot.Nem szeretnek vitazni senkivel. Leirtam, hogy szerintem van ertelme, sot ha lenne eleg penzem mielobb beszereznek egyet. A laptopom, meg a tabletem meg rogotn adnam el. Mert az egyik sok, a masik meg keves.
Inzl: Jol mondod. A 10 vagy sok, vagy keves.
Nekem nem tetszik ez a tul laza bill, nem tudom, hogy lehet olben billel hasznalni, meg a konkurenciahoz kepest kicsit vastagnak talalom a surface-t. -
-
törölt tag
"A masik, hogy egy i5 vagy i7 sokkal de sokkal de sokkal ....... de sokkal erosebb mint az arm procik."
és? nem tudom feltűnt e de egy egy tablet továbbra is. mi a retket kezd az ember egy tablettel? reggel wc-n híreket olvas, reggeli közben yt-t néz, utazás közben felcsap pár filmet, és fb-n kattog. mondj egyetlen értelmes alternatívát tablet fronton amire nem elég egy arm szett és kell, kötelező, must have egy i5. nincs. ennyi.
az rt arra amire kitalálták jó, az atom továbbra is lehúzás számomra. ez meg értelmetlen.
próbáld már meg belőni te is a felhasználást mielőtt lázadsz. a tablet ultrahorodzható cucc, amit előkap az ember és akár napokig elketyeg. ez egy egérmozi ami jól néz ki, de értelmetlen szerintem ez a konstrukció. akinek tablet kell az nem vesz x86-ot jelenleg mert a készenléti idő töredéknyi. akinek x86 kell menet közben az nem vesz tabletet mert a desktop programok egérre, billre és nem 10"-os monitorra vannak optimalizálva.
ez egy gadget. egy új kategória, amit nem tudok definiálni. a tablet és subnoti hátrányainak metszete. egyik se, de mindegyiknél rosszabb. kár racionalizálni. én egy felhasználási területet nem látok ahol értelme lenne.
ha valaki tud az szóljon mert persze lehet hogy tévedek
-
spammer
veterán
Ennyiért, ilyen akkuidővel ez halott ügy. Pedig én is azt hittem, hogy ez jó lesz, de ebben a formában ez még nem az. Bőven van alternatíva, jobb ár/teljesítmény arányban. Majd talán a Surface 2
-
Inzl
csendes tag
Ez nem tablet. Ez ultrabook, aminek "lejár a kijelzője", ami plusz egy extra feature. Ennek megfelelően érdemes csak értékelni.
A 10" egyébként szerintem az egyik legelb*szottabb méret. Dolgozni - billentyűzettel, netán egérrel - még pont nem elég (a 12" már elviselhető, bár határeset), szórakozni (web, video, etc.) meg már túl nagy, nehéz, kényelmetlen. Esetleg ha kicsatolja a nullponti energiát
, és nem kell rá táp, tehát lesz mondjuk 20 deka, akkor talán.
Nagy bizodalmam volt a Surface-ben, de jól elrontották
Az ARM-os túlárazva, billentyűzet nélkül, a Pro szintén túlárazva (bár kevésbé), aktív hűtéssel...
Mondjuk még mindig inkább a Pro, mint az RT.
-
-
PPatrik
aktív tag
-
lapa
veterán
hát az x thinkpadomról lepattintom a palmrestet meg a billzetet, rászigetelőszalagozom a panelt, és ugyanitt vagyok. ez ilyen futkorászás a piac után több év lemaradással. a majomember szerintem komolyan gondolta anno az "höhö nincsenek is rajta gombok"-at, és tényleg szalmát keresztbe nem tettek.
-
ZIL
tag
Hát ez a gép nekem teljes képzavar. De legalább jó drága...
-
PPatrik
aktív tag
Nem ertem az embereket. Miert kell ipadhoz hasonlitani? Mi az ipad? Semmi. Egy a sokbol!
Nyomkodtam egyet egy boltban, es ahogy hasznalgattam elkezdett zavarni a csunyan kattogo home gomb. Ez masnak meg nem tunt fel? Na es ekkor kezdtem orulni, hogy androidos tablagepet hasznalok. Ja es nem vagyok apple ellenes, van apple termekem es folyton a kezem alatt van. ( billentyuzet)
A masik, hogy egy i5 vagy i7 sokkal de sokkal de sokkal ....... de sokkal erosebb mint az arm procik. A linpack tesztben mennyit is csinal egy csucs tablet? kb 110mflops
Es ez? Hat amit eddig lattam szerintem valahol a 10 es 20gflops kozott. Hat kb 100-szor erosebb. Es arrol meg nem is beszeltunk, hogy az arm procik (egyenlore) 32 bitesek. A 64bites ketszer annyi adatot tud mozgatni, ergo megfelelo programmal 2-szor gyorsabb.Az a kis venti meg biztos, hogy energiatakarekos modban/uresjaratban kikapcsol, szoval szerintem nincs miert aggodni. Igen, engem is zavarna, ha ciripelne, de szerintem nem fog.
A masik amiert nem ertem az embereket, az az, hogy a pozitivum mindig le van sz@rva, csak a negativot nezzuk:
- windwos rt ==> nem futnak desktop progik nincs ertelme ==><== legvekonyabb, legkonnyebb, hosszu, uzemido, olcso
- windows 8 atommal ==> gyenge, sz@r ==><== vekonyabb,konnyebb, futnak a desktop progik, viszonylag hosszu uzemido, olcsobb
- windows 8 i5-el ==> hangos venti, tul eros, draga, rovid uzemido ==><== eros, gyors,futnak a desktop progik,tobb port (pl usb 3.0), kepes kivaltani egy laptopotCsak az karogas megy, ha valakinek kedve van csinaljon jobbat. Igaz most meg nem lehet. Meg kell varni a haswellt, es maris jobb lesz a helyzet. Ez meg szerintem csak szarny probalgatas. Nem lehet minden elsore tokeletes.
mas:
Szerintem kicsit novelni kene a kepenyo meretet, a 10 col sokszor kicsi lehet. -
DraXoN
addikt
Csak már évek óta a fogyasztással van gondja a subrendszerekbe szánt lapkáknak... és ha csökken akkor a teljesítmény nem nő.. ha nő akkor a fogyasztás is... és az ARM is fejlődik.. Ott is egyre nagyobb az adott teljesítmény, van egy olyan érzésem mire kb egálban lesz a fogyasztás a teljesítmény hasonlóan egyforma lehet... viszont az ARM alapú rendszer előnyben lehet mivel annál nemfognak megpróbálni asztalira készített alkalmazást használni ami kényelmetlenné teheti.. szerintem a tabletnél végső soron nem előny az x86 windows kompatibilitás, sőt inkább felesleges hisz azok amik "fontos" x86os alkalmazások egytől-egyig nem tabletes képernyőre van felkészítve.
Míg az egyszerűbb kezdetektől fogva tabletes alkalmazások egyre több dologra jók időközben, mondhatni alulról építkeznek. Azaz az egész x86 egy placebó ami jelenleg jónak tűnik csak ép nem optimális mikorra meg használható lenne addigra az ARM változatra készült alkalmazások felnőhetnek. (ezek az x86-tabletek most még mindig max. demo-nak jók...).
-
törölt tag
Ezért rossz, ha lapcsaládon belül van ugyanaz a hír 2 különböző formában.
A másik topicban már eljutottunk odáig legalább, hogy ezt nem az iPad ellenfelének szánták, felejtsétek már el ezt.
És igen, inkább UMPC, mint tablet.
Bár ha azt írom, tablet PC, akkor több legyet is ütöttem egy csapásraWinter jót írtál, ez lenne a cél, a lényeg, hogy majd minden hordozható legyen kis méretben
-
Pug
veterán
Terhelve 45 perc.... aham... ennek aztan van ertelme. Tabletet is akarunk meg desktop pc-t is egyben megoldani, teljesen ugyan az a hibas hozzaallas, mint a Windows 8 eseteben.
-
-
LordX
veterán
Ez... már elnézést a kifejezésért, de egy szar.
-
Angel1981
veterán
A specifikációk alapján ez már inkább egyfajta különleges Ultrabook, mint tablet - és akkor mi értelme tabletként árulni?
Tablethez képest vastag, nehéz, alacsony az aksiideje, és "túl erős".
Mondjuk jövőre, a 10W-os TDP-jű Ultrabook procikkal már jobb lehet. -
Cyberpunk
félisten
Drága Iconia W700 800 $.
narumon: és egy laptopban nem zavar a pörgő, mozgó, zajongó ventilátor he? Képzed el úgy, mint egy subnotit, csak itt a kijelző részében van a hardver.
-
narumon
őstag
Szerintem ez totál FAIL. A mozgó ventillátoron ki is feküdtem. És akkor majd fél évenként lehet benne ventit cserélni? De jó is lesz amikor fekszel este az ágyban ez meg adja az alaphangot :/
Azt sem értem, hogy amire a tablet kellhet azt tudják a nagyobb ARM-os tabletek is. Akkor miért kell mindenáron az x86? Azért hogy netezzen, skypeoljon, filmezzen az ember teljesen felesleges. Játékra sem lesz jobb mert butaGPU van benne szóval nem értem. -
Nem kell nagyon aggódni, ez az első generáció. Majd a következő lesz a jó és használható.
Ezt még nem szabad megvenni, de az utódot, ami majd fele ennyit fogyaszt és kétszer ilyen gyors lesz, és vékonyabb és olcsóbb már igen... -
zoltanz
nagyúr
Na azért én rossznak sem mondanám az Arm-es eszközök tudását, amit ma a piac elvár annak pont megfelelnek tökéletessen. (gondolom teljesen fel fog nőni a feladathoz mire az igények megnőnek, nézz meg kik állnak mögötte (forgalamzó cégek, gyártók, szoftverfejlesztőcégek), a mennyire sikeresek és milyen jövőt josolnak neki, sztem semmi kétség)
-
Ganxxta
csendes tag
nem lesz rossz
-
=WiNTeR=
senior tag
Tegnap voltam egy, a főiskolám által szervezett előadáson, ahol az információ és társadalom kapcsolata volt a fő téma, és ott hangzott el, hogy igazából mi is a fő fejlődési vonal IT-technológiai téren: Lényegében a desktop számítógépek és a laptopok is mind-mind csak egy időhúzás-kitérő volt (amíg nem lesz megfelelő a technikai szint), mert a valódi és tényleges cél a tabletek, melyekkel megvalósítható az a cél, amiért az IT technológia az elmúlt évtizedekben küzd: A szórakozáshoz / munkához szükséges adat a felhasználóval legyen, kis kompakt méretben (gondolom a ~10" az optimális etéren), de ugyanakkor ne csak szórakozásra legyenek alkalmasok, hanem a produktív munkára is, tehát mindent megkapjon egybe. Persze azon lehet vitatkozni, hogy ez mennyire igaz, vagy hogy ezek az x86-os rendszerek képesek-e erre, de szerintem még egy-két év, és már igen. Persze nagyon nagy teljesítményigényes játékokra jónéhány évig még biztos nem lesznek képesek, de aki azzal akar játszani, az úgyis desktop rendszeren elvan.
#12: Teljesen más architektúra -> Teljesen más célközönség. Az ARM-es tabok tudásban sehol sincsenek az x86-hoz képest. A hibrid-x86-os tabokak csak a fogyasztással van gondja, de ezt a technikai fejlődés ütemét látva gyorsan meg fog oldódni (Haswell-> 10W TDP)
Nekem azért kéne egy x86-os tablet, mert így egy géppel ki tudnám váltani a laptopomat, és hibrid rendszer esetén (ASUS Transformer Book-> billentyű-dokkolóban aksi és HDD) jegyzetelni és Visual Studio-ra tökéletes lenne, otthon pedig (ha nem éppen BF3-on mészárolok a desktop gépen), akkor filmezni, netezni, de mindezt úgy, hogy ha kell, akkor a háttérben menjen a minden program ami kell, tehát egy megszokott és jól felépített rendszer.
-
Nigér
őstag
2 óra alatt ki lehet fektetni...?
Kemény.
Asszem marad az iPad kettőm...
Bár nem konkurrenciája ennek a táblának hardverileg, az sem az iPadnak üzemidőben. -
zoltanz
nagyúr
AMD jobb lett volna hozzá sztem, de mindegy, az Ipad -al úgysem versenyezhet.
-
DraXoN
addikt
Huh.. ezek a paraméterek... bukás szaga van
Eléggé az UMPC vonalra emlékeztet.. az is elvérzett.
#2: Szerintem csak ironizált
-
Ez az üzemidő még viccnek is rossz. Netezéssel két óra alatt bedobja a törülközőt...
Pedig nagyon vártam de így marad az iPad. -
mepet
addikt
Hát ezeknek a kütyüknek az értelme méginkább megkérdőjelezhető, mint az átlagos tableteknek...
-
bolvar
senior tag
-
aram01
nagyúr
Vezetékes tábla,de jó lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Microsoft Windows 8-as tabletje a teljesítményre helyezi a hangsúlyt, ami nagyon gyenge üzemidőt von maga után.
- Lenovo Thinkpad L440 alaplap
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB DDR4/512GB NVMe SSD/13"3 FHD, IPS,Touch, Matt/WIN11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD IPS/Chrome OS
- HP Chromebook 14a-na0006nl :Intel Pentium Silver/8GB/128GB eMMC/14"HD LED/Chrome OS
- ASUS VivoBook Pro! 3K OLED / Ultra 7 155H / RTX 4050 6GB / 1TB NVMe! 27% számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest