Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Megjelenés dátuma 2020, április 15. Megvásárolható 2020, április 24-től .
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
Köszi a tippet!
Igen mindenképpen meg akarom tartani a gmail címtárat, mert az platform független. Nem tudhatom, hogy a kövektező telefonom mi lesz, így nem akarom magam teljesen kitenni az apple korlátainak. Azt meg végképp ne várja el tőlem az apple, hogy majd 320 kontaktot újra fogok a kedvéért kategorizálni. Nem 1998-at írunk, hogy egy ebmernek 50 szám van a telefonjában és egy telefon esetleg platform váltás kész traumát jelentsen.
Már szedem is le, kíváncsi vagyok rá. -
flesh
tag
válasz
sebgutkopf #4094 üzenetére
Ha a Gmail címtárát használod akkor tudom ajánlani a [GContacts Lite] applikációt amelyel újra lehet alkotni a csoportokat, épp ma a facebookon is tárgyaltuk. Érdemes megtartani a Gmail címtárat, mert ezt tudja a droid, iOS WM10/WP is.
-
kalanchoe
senior tag
14.5 beta 1 akkuidő: a frissítés utáni időszakban nagyon durván merült a telefon, de mára rendeződött, és nem sokban különbözik a 14.4-hez képest. Holnap kipróbálom, hogy csak mobilneten használva hogyan bírja. [kép]
-
törölt tag
válasz
sebgutkopf #4094 üzenetére
1.
Érdemes icloud.com-on szerkeszteni, rendezgetni a névjegyeket, mert Apple, Microsoft, Google mind kicsit máshogy csinálják és akkor valamit máshogy szinkronizál egyikből a másikba, pl. nekem Outlookból mobil2 számból "autó" lett. Ha ez zavaró, egyszer kell az icloud névjegyeket rendbe tenni.Csoportok szintén icloud.com és onnan átveszi az iPhone, kontaktok appban bejelölni a csoportot.
Kedvencek: egyesével, hiszen olyan sok kedvenc nem lehet, hogy tömegével akard kedvencnek jelölniKontaktcsoport létrehozása az iCloud.com webhelyen - Apple Támogatás
2.
A hangerő beállítása az iPhone-on - Apple TámogatásAlvási ütemezések beállítása az iPhone-on lévő Egészségben - Apple Támogatás
-
sebgutkopf
őstag
Sziasztok!
Frissen csatlakoztam az iphone-osok táborához, eddig android telefonom volt, viszont nem ismeretlen számomra a rendszer mivel már 4 éve használok különböző generációs ipad pro-kat, ami alapján úgy gondoltam meg tudok barátkozni egy iphone-al is. Aztán csak belefutottam olyan korlátokba, amik ipad-en lényegtelenek, de mint telefon most zavar.
Remélem tudtok segíteni:
1. A kapcsolatok alkalmazás valami elképesztően tré (nem használom egyáltalán ipad os-en). Nem kezel csoportokat, a kedvencek megvalósítása valami vicc (egyesével hozzáadni 2021-ben?). A gooble címjegyzékem nagyon jól szervezett be van csillagozva csoportosítva, amit szeretnék használni, de úgy néz ki ezt nem tudja értelmezni a gyári alkalmazás. Keresni nem mindig opció névre, mert gyakran nem tudom fejből a nevét akit hívni akarok, de azt igen, hogy mely csoportba tartozó emberrel szeretnék beszélni.
Van valami más alkalmazás, amelyik a kontaktokat értelmesen tudja rendezni, vagy olyan funkciója a gyárinak, ami mellett elmentem?2. Ez valami vicc, hogy nem lehet eltérő hangerőt beállítani a hívásra és a jelzésekre, béresztőre?
Ha hallom a hívást, akkor reggel szívinfarktust kapok az ébresztőtől és minden egyes üzenet hangjától. Ha az értesítések nem tolakodóak, akkor meg a telefonhívásokat nem fogom meghallani. Ez nagyon gáz! -
-
xZer0kidx
senior tag
válasz
Luck Dragon #4088 üzenetére
Persze szívesen. 1 hét alatt szerintem kiderül, hogy elégett e a telefonom vagy sem utána okoskodok
Átcimkézett epico szóval szerintem nem lesz vele baj... -
-
Peter89x
csendes tag
Köszönöm szépen mindenki válaszát!
Kollégám i11-én is ugyanígy néz ki a MM védelem, ezek szerint ez a kissé hullámos felület teljesen normális..?
-
-
xZer0kidx
senior tag
válasz
Luck Dragon #4085 üzenetére
Ez bizony. Okozott is problémát, hogy amikor megrendeltem ezt a két terméket, ez a qi töltőcsomag még készleten volt. Megrendelés után kaptam egy emailt, hogy bocsi de mégsincs készleten, mi legyen akkor? Mondtam, hogy akkor köszi törölném az egészet erre nem telt el fél óra és mégiscsak előkerült egy...
Remélem nem egy kukából túrták ki
-
O.CS
aktív tag
válasz
Luck Dragon #4083 üzenetére
Csak én a jófogáson vettem : [link]
-
xZer0kidx
senior tag
válasz
Luck Dragon #4081 üzenetére
Sok tapasztalatom még nincs mert tegnap jött meg a csomag de a qi powerbank és a qi töltőszettjük sztem teljesen jó cucc. Különösen a powerbank tetszik mert tölthető type-c vel és lightningal is. Visszafelé meg type C és usb A gyorstöltést és wireless töltést is tud. Jól működnek remélem hosszabb távon sem lesz velük gond...
-
-
O.CS
aktív tag
válasz
Luck Dragon #4081 üzenetére
Pont ma vettem egy Besaus fánkot
3000FT-ért.Tudom, hogy egy kicsit nőies de otthon tök mindegy és 3000Ft-ért megérte.
-
Zozo0525
őstag
válasz
Luck Dragon #4079 üzenetére
Ez melyik lumia? Szerettem én is azt a vonalat, kár hogy vege szakadt☹️
Eddig minden telefonomra vigyaztam, mind sérülés nélkül meguszták… azert mindig rakok ra valami tok meg folia. (Egy pixel 3 volt ami dbrand folia volt csak az is hatekony) -
-
válasz
Peter89x #4075 üzenetére
Ha tényleg MM-Ben veszed akkor érdemes lehet elgondolkodni a garancia hosszabbítás lehetőségem , mert most az is jó árban elérhető .
Majd megvásárlását követően az okospult kijelzővédő fólia lehetőséget személyes tapasztalataim alapján ajánlom .Tok esetében , Nillkin , Spigen , Pitaka . Mind kínál lehetőséget a vékony jó minőségű tokra. Én most Spigen Liquid Crystal egyik változatát használom , vékony , kellemes tapintású tok.
Tok nélkülküli használat esetén arra fel kell készülni hogy a fekete és a vörös esetén a fém kerete porfestve van , így ahogyan a legtöbb iPhone esetében hamar meglátszik a mindennapok kihívása .
Ezt lehetne orvosolni egy átlátszó tokkal , de én itt hozzá tenném hogy egy színezett típusával azaz füst hatású vagy más fajta árnyaltabb kínált tokkal , mert a sima tok egy idő után sajátossága hogy megsárgul. Ez szerintem egy fehér telefon esetében nem szép látvány. -
Peter89x
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon úgy néz ki, hogy hétvégén egy ilyen készülék tulajdonosa leszek, most a MM-ban egész jó akció van rá, nehéz elsiklani felette.Tudom, hogy valószínűleg volt már kérdés, és forgatni fogjátok a szemeteket, de szeretném megismételni: ha a Media-ban vásárolom meg a telefont, az e-sim funkció ugyanúgy működik, ugye? (A privát számom előfizus telekomos.) Nagyon bezavar, hogy single sim-nek írják mindenhol, bár valószínűsítem hogy csak azért, hogy ne kavarja be az embereket az e-simmel.
Visszaolvasgatva látom, hogy van aki ajánlja az okospultos saját kijelzővédelmüket. Ez akkor tényleg jó? Vagy inkább nézzek valami másik megoldást? Berzenkednék olyan fóliát/üveget rátenni, ami a szélén fellevegősödik..
Aki tok nélkül használja, annak mik a tapasztalatai; a keret és a hátlap mennyire érzékeny a zsebkarcokra? Vennék rá tokot, valami vékonyabb Spigent vagy hasonlót, ez csak a kíváncsiság kedvéért érdekel.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
válasz
Luck Dragon #4062 üzenetére
Annak idején a Blackberrynek volt egy nagyon jó megoldása a magán és céges oldal szétválasztására, csak hát ők piacilag nem voltak sajnos sikeresek.
-
-
Zozo0525
őstag
ez lehet, de jó ez egyenlőre szimpatikus, mégegyszer kösz az ötletet
-
-
Zozo0525
őstag
válasz
Luck Dragon #4069 üzenetére
itt nem volt választás
szrác megkérdezte ez ugye SE2020? mondtam igen erre lekapta a tokot megcsinálta majd visszarakta a tokot. Kérdeztem mikor használhatom mert úgy hallom 2-3 órát nem javasoltok, erre annyit mondott óvatosan mehet csak ma ne rakjam zsebbe!
ezek szerint ez a zseb kompatibilis lehet?ahogy nézem, körben a 2-3 mm-l kissebb mint a telefon de nagyon szépnek tűnik eddig
-
-
Zozo0525
őstag
válasz
Luck Dragon #4046 üzenetére
Jelentem fél órája fent a fólia, egyenlőre nem nyomkodom igaz a gyerek azt mondja lassan használhatom. én inkább várok kicsit
6999 pénzért remélem jó lesz (2000 többet egy képernyővédelemért sem adtam eddig)
Mikorra szilárdul meg a fólia hogy nyugodtan használhassam? -
xZer0kidx
senior tag
válasz
Luck Dragon #4064 üzenetére
A csúcskategóriában a régiekhez képest sok fejlődés történt a középben meg nem. A samsung az én meglátásom szerint jelentőset lépet a munkaközpontú telefonhasználat felé míg az apple némileg más utat jár be ami teljesen rendben is van. Amúgy a másik telefonom topikját már telesírtam a kifagyó kamera app és a böngészőtől percekre befagyó rendszer miatt. Ahhoz képest az SE egy villám. Amint sikerül az androidos berögződéseimet némileg levetkőznöm úgy fogom ezt a kis készüléket is egyre jobban megkedvelni.
-
O.CS
aktív tag
válasz
Én azért használtam így az elöző telefonomat mert nem kellett két telefont tartanom magamnál.A kimenő hívásokra meg a netre illetve az SMS-re beállítottam a cégest.Így a saját pénzem nem fogyott de tudtak hívni a saját számomon is akik ismerték.
-
válasz
xZer0kidx #4063 üzenetére
Nem ismerem ezt a részét a Samsungnak. Régebben volt jó pár és azóta úgy vagyok vele soha többet . Persze tudom ez rossz gondolkodás , hiszen négy év alatt a mobil piac rengeteg fejlődésen megy át és ment át . De egyenlőre maga a Samsung felülete amit utoljára próbáltam nem győzött meg , mert ugyan azt éreztem mint anno miért akad az egész ? Miközben egy RN a tört értékének felért nem nyújtja ezt az érzetet ? Szóval talán egyszer újra próbálom .
-
xZer0kidx
senior tag
válasz
Ilyesmi igényekre talán a Samsung lehet jó választás. Ott elérhető a teljesen különválasztott ujjlenyomattal és knox-al védett, duplikált alkalmazásokkal is ellátott céges (létezik havidíjas változata is) és magán profil.
+ teljes átjárás a gyári samsung és az office appok között...
+ ott a mobilt "asztali géppé" kiterjesztő Dex is -
válasz
tuzpenge #4060 üzenetére
Egy gondolat eme hozzászóláshoz:
Értem én az eSIM lényeget és fontosságát . De és most magamból indulok ki. Miért jó egy készüléket használni céges és magán felhasználásra? Névjegyzék ugye könnyedén megoldható szétválasztás terén ,ez akkor jó ha csak telefonálásra használod a céges kütyüdet. De a hozzá tartozó naptári bejegyzések külön válogatása sem olyan vészes , de engem már ez zavarna.Rosszabb része az mikor fotókat kell készíteni , ugye ilyenkor a galéria nem tudja szétválasztani a magán és céges dolgokat még előre beállított lehetőséget sem kínál egy platform sem, itt jegyezném meg hogy az archívum meg a kedvencek lehetősége meg az új albumok létrehozását próbáltam de az nem az igazi . Itt hozza tenném az adott ügyhöz tartozó e-mailek és magán célúak véletlenszerű keveredése is megtörténhet.
Ide hoznám a közösségi applikaciók részét is, mert kezdik fel kapni az ilyen jellegű gyors kérdezz-felelek dolgot , ami azért sokkal jobb mint egy e-mail a sok között és elvész a rengetegben . Így jó ha van egy magán és külön erre a szegmensre is. Itt sem jó a köztes megoldás főleg ha belegondolok a folyamatosan ki és bejelentkezések sorára .
Plusz céges applikació és hozzá tartozó hírek , üzeneteket nem szeretném látni szabad felhasználás során amikor nem ezzel foglalkozók.
Kérdés így irányul feléd hogy nem tudomány felhasználási szokásodat , de ha hasonló mint az enyém akkor miért várod ennyire az eSIM-et?
Nekem így is megváltás hogy kettő telefonnal járom a mindennapokat egy kézi táskában mindegyik elfér . -
tuzpenge
őstag
válasz
#86564352 #4057 üzenetére
Nem is a 24 órás elérhetőség lenne a lényeg, mert nekem éjszaka ígyis-úgyis DND van, csak hogy napközben ne kelljen 2 készüléket vinnem...Sajna egyik kártya voda a másik telenor és mind a kettő céges
, szóval nekem mind1 lenne hogy melyik jön előbb ki vele csak jöjjenek már..
-
törölt tag
válasz
tuzpenge #4056 üzenetére
Kb. két éve már téma az eSIM? Pénzügyi oka van ennek a szolgáltatóknál? Annyira nem űrtechnológia. Telekomnál is csak havi számlásoknak van. Egy hátrányát érzem: tegyük fel elromlik az iPhone akár külföldön vagyok, veszek a sarki trafikban egy legolcsóbb Androidot vagy sima mobiltelefont, átrakom a SIM kártyát és kész elérhető vagy, amíg javítják a rendes készüléked. eSIM esetén ilyenkor kicsit macera lenne. Bár én szeretek offline lenni és "elveszni" utazáskor, csak semmi stressz. Régen is éltek emberek 24 órás elérhetőség nélkül.
-
tboldi
nagyúr
válasz
#16695808 #4051 üzenetére
Ha van is hatása az üzemidőre a dual SIM-nek, gyakorlatilag olyan pici, hogy észre sem veszed.
És szerintem az eSIM és a fizikai között sincs érzékelhető különbség.
Hívás közben a másik SIM ideiglenesen lecsatlakozik.
Netezni is csak egy SIM-mel lehet, az általad beállítottat használja, de olyankor nem dobja el a másikat, standby módban van, azaz fogadhatsz azzal hívást közben.
Persze, mehet a Digi fizikainak, amennyiben a másik telekomos, mert ugye csak náluk van eSIM. -
-
O.CS
aktív tag
Töltőpaddal kapcsolatosan volna egy kérdésem.Mivel nem adnak hozzá töltőfejet, ezért egy itthoni fejet használnék amire az van írva, hogy 5V2A; 4,5V5A OR 5V4,5A
Jól gondolom, hogy ez már jó a 7,W-os gyorstöltéshez ami az Iphone telefonokhoz kell? Régi emlékeim szerint a 5V2A =10W, ugye? -
törölt tag
jó működik az esim a telefonban? 1esimmel jobban vagy kevésbé merül a telefon aksija... kinek mi a tapasztalata ? Ha van meg egy fizikai SIM benne akkor hogy alakul az üzem idő ? Olvastam hogy az egyik SIM használható egyszerre azaz akkor a másik nem kapcsolhatóként van. A gyakorlatban ez hogy jelentkezik hívás közben.. és simán csak ha netezek a telefonnal? Beraknék 2. Fizikai SIM nek egy digis kártyát arról csak neteznék, ez így mehet ?
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Zozo0525 #4048 üzenetére
Ha lenne akkor az hirdetésnek minősülne, ami tilos.
Mostanában sajnos lassú, pandémia előtt max 2 hét alatt itt volt, most még vagy másfél hónap...
De ha nem zavar a műanyag fólia üveg helyett, és erre hajlandó vagy 6-8 vagy mennyi ezret rááldozni, akkor tényleg ott az MM. -
törölt tag
válasz
xZer0kidx #4029 üzenetére
Nokia Lumia Windows Phone sok jóság volt bennük, csak a Microsoft saját hibái mellett a Google és a fejlesztők úgy döntöttek nem kell harmadik mobilplatform. 2014-ben Nokia Lumia 1520, 930, 830, 735 máig modern design, jó fajta polikarbonát nem csúszott, nem szedte az ujjlenyomatot, kibírta az esést, nem kellett rá tok, meguntad a színét kicserélted, vezetéknélküli töltés ajándék töltőpaddal úgy emlékszem, sötét mód, double tap to wake, glance screen, élő fotók, 1080 videófelvétel sztereó hanggal, akár dolby, akár 4K videó, cortana akkor még okosabb volt, navi+térképek, onedrive, WP szerintem máig legjobb billentyűzet, egyedi user interface pl. ahelyett egyik chat appból a másikba ugrálsz, ott a people hub egységes felületen egy helyen láttad adott személy minden friss dolgát sms, email, skype, facebook poszt...
Szerencsére gyorsan megszerettem az iOS-t, viszont néha hiányzik a Nokia Lumia, több dolog korábban volt ott mint a két nagy platformon, csak elbuktak több okból.
-
Zozo0525
őstag
válasz
Luck Dragon #4046 üzenetére
Basszus tényleg pedig kétszer is nekiindultam már hiszen itt lakok mellettük Kaposváron
Holnap megnézem meló után, köszi Isten vagy. (vagy istennő)Tibee86
Ha médiás projekt nemsikerül akkor rendelek egyet amit linkeltél, ami zavar hogy lassú. nálad nincs egy +? :-) -
Zozo0525
őstag
valaki linkeljen már valami normális üvegfóliát vagy sima üvegfóliát ami nem jön fel.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
Luck Dragon #4042 üzenetére
Medzsik.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
Luck Dragon #4039 üzenetére
“Fícsör” (feature) az a szó, amit használnod kellett volna, nem fjúcsör (future).
-
-
kalanchoe
senior tag
Na, úgy döntöttem, hogy felteszem a 15 bétát, majd írok róla, hogy milyen, akku téren is, mert utóbbi időben nekem a 14 nagyon gázos volt.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Luck Dragon #4025 üzenetére
fjucsőr
Jövő?
-
xZer0kidx
senior tag
válasz
Luck Dragon #4018 üzenetére
És válasz erre is: #4023 Luck Dragon
Ez viszont egy nagyon jó és hasznos megoldás, már amennyiben tudja ezt a töltőpadunk. Az eddigi töltőim ilyet nem tudtak, igaz nem is voltam tisztában, hogy ilyet is lehet, így ezt nem is kerestem bennük.
A nokia töltőkről eddig mindig jókat hallottam itt a fórumokon. Ha egy régebbi darabról van szó akkor ilyen képességekkel igencsak meghaladta a korát, főleg ha a mostani átlag qi töltökhöz hasonlítom.
-
szebe
addikt
válasz
Luck Dragon #4025 üzenetére
Nem úgy van, hogy lezárt képernyőn jön a húzós opció, feloldott esetén pedig a zöld/piros?
-
-
O.CS
aktív tag
Az mitől van, hogy ha hívnak akkor egyszer félre kell húzni a gombot máskor meg egy zöld meg egy piros gomb ami megjelenik.Nem mintha nem tudnám kezelni a dolgot csak furcsa, hogy egyszer ilyen egyszer meg olyan.
-
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Luck Dragon #4018 üzenetére
Milyet használsz, ami lekapcsol ha feltöltötte a telefont?
-
tboldi
nagyúr
válasz
Luck Dragon #4020 üzenetére
Nem mindig teszem este töltőre, de ha igen, akkor az ágyam melletti Schuko csatis elosztóba szoktam dugni, amin van 2 USB is (valami ilyesmi). Azt hiszem, 2 A-es, azaz 10 W-ot tud.
De volt, hogy ebbe volt dugva egy Qi töltő is. -
-
tboldi
nagyúr
Nekem van mindenféle töltőm, gyorsabb, lassabb, vezetékes, anélküli. Mikor melyik a kényelmesebb, azt használom.
Az aksi élettartamával sem foglalkozom különösebben, csak használom, ahogy éppen kiadja, aztán majd ha csereérett lesz, akkor elviszem szervizbe. Bár általában előbb cserélem a telefonjaimat, minthogy az aksit kelljen, egyetlen egyszer cseréltettem csak egy 7-esben. -
-
xZer0kidx
senior tag
válasz
Luck Dragon #4015 üzenetére
Igen tudom de az egyik hivatalosnál a gyári 20w os 5000-el olcsóbb volt mint a 18w-os.
Az optimalizált töltés óta tudom már nem számít, de nekem régebben nem tűnt kedvezőbbnek az egész estés töltés. Oké lassabb, de 3 óra töltés után mondjuk még 4-5 órán keresztül maxon tartja/tartotta a töltést. Ez sem hangzik jobban, mint a sokkal rövidebb ideig tartó intenzívebb töltés ami belassul a vége felé plusz ébren vagyok hogy 80%-nál ne töltsem túl. -
Zozo0525
őstag
válasz
Luck Dragon #4015 üzenetére
Pontosan, én is este töltöm lassan👌
-
-
xZer0kidx
senior tag
Nem érdemes túl aggódni mert màr van 40, 60, 100w-os töltés is. Azokhoz képest a 18 nudli. Szerintem az optimalizált akkutöltés ezt is kordában tartja hisz a töltés bizonyos % felett belassul az akksi kímélése miatt. Én gyári 20w használok de ekkora kell az alap 5w nevetségesen lassú.
-
Zozo0525
őstag
Hagyd a francba, ha csak ez miatt szeretnéd. Ha igy lenne apple nem tamogatna a gyorstoltest
-
O.CS
aktív tag
Amikor megvettem a telefont, vettem hozzá egy gyári 18W-os töltőt mert nem volt a dobozban.Jó is, gyorsan feltölti a telefont viszont több helyen is olvastam, hogy káros az akksira nézve a gyorstöltés.Ezért gondolkodom egy vezeték nélküli töltőn.Szerintetek érdemes beruházni rá vagy hagyjam a francba és ne lihegjem túl a dolgot?
-
O.CS
aktív tag
Örülök mint majom a farkának!Igaz, hogy fél órámba telt a neten talált leírás alapján, de végül csak sikerült egy Youtube-ról letöltött számból csengőhangot csinálni
-
fuze
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Könyvajánló
- BestBuy topik
- Elite: Dangerous
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest