Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Dell notebook topic
- Androidos fejegységek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen videókártyát?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autóhifi
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nekünk még nem pusztult el egyik sem. Erre csak ennyit tudunk mondani. Próbáltam kideríteni az okát, de minden ilyen kérdés elől elzárkózik az összes érintett, és az a sablonválasz jön, hogy a korábbi generációkhoz képest nem kiugró az RTX-ek meghibásodási aránya. Mást nem mond senki, még a boltok sem. Ők is ugyanezt a sablonválaszt küldik.
-
nkmedve
őstag
2070,2080 esetén sosem volt széleskörű gond. A 2080 Ti Founders Editionnel volt, de azzal is csak a kezdetekben, azóta nem nagyon lehet hallani már ilyesmiről. Persze elvétve vannak hibás kártyák minden szériából (néhány %), de ez pont úgy igaz a Radeon-okra vagy régebbi Geforce-okra is (pl. az 1080-nak 7%-os hibaaránya volt sok ezer eladott darab után, egy nagy német áruház szerint).
Néha ránézek nagyobb webshopok oldalaira amelyek írnak hibaarányt az egyes kártyákhoz. Eddig még 1 modellnél sem láttam 10%-nál nagyobb arányt (2080 Ti modelleknél általában magasabb az arány, azok komplexebbek), de többnyire inkább csak 1-3% ami az általános.
Szerintem tipikusan az az eset amikor egy kezdeti hibás szállítmány bekerül forgalomba, majd a user-ek bepánikolnak és terjed a hír, hogy az összes kártya meghal (pedig nem).
-
-
-
Habib[HUN]
senior tag
Jelenleg nekem is RX580-am van, és nem igazán érzem, hogy ennél drágább kártya kellene a gépembe. (Bár én csak fhd-n játszok.) Az Anthem demo elketyegett átlag 64 fps-el. Ami azért elég tud lenni. Én is elég sok gépet rakok össze, sőt kifejezetten kisérletező kedvű ember vagyok e téren. Simán belenyúlok régi hardverekbe, ha tudom hogy hozza azt a szintet amit elvárok tőle. Használt RX 580-nál kicsit vigyázni kell, hogy ne legyen szénné hajtott bányász kártya. (Az enyém is anno ott dolgozott, de okosan választva nem jelent az se problémát)
Ha nem csak szórakozásra, hanem melóra kellene a kártya. Akkor valószínűleg beruháznék a Radeonra, mert ott kijön az előnye. Mert akkor munka, hobbi egy kártyával az már nem rossz.
-
Lacc
aktív tag
Igen, ezt elfelejtik leírni, hogy a Radeon VII-t erősen a Radeon Instinct MI60 és MI50 - termékek ihlették, amiket profeszionális felhasználásra szántak. Nem Gamereknek. Specifikációt látni, hogy 90%+-ban megegyezik a leírás. (majdnem ugyanaz a termék)
Ezért sem valószínű, hogy lesz ebből több, mert az MI60 és MI50-et drágábban tudja eladni, az AMD.AMD-s fórumon olvastam, hogy a Radeon VII nem más, mint a leselejtezett MI50 kártyák lennének.
-
Nekem csak a rotorhang nem volt annyira szimpi komolyabb terhelésen. Nem halk, na.
Amúgy első blikkre nagyon baba kis kártya, némileg industrial-ízű optikával. A sok torz ROG meg AORUS meg mittudomén még milyen hűtések közt felüdítő látványt nyújt (akár az RX 590 Nitro+ kék verziója; az is elég guszta).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Új gyártástechnológia, egy kis csiszolás az architektúrán, és a Vega máris ott a felsőkategóriában.
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Dell notebook topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Farming Simulator 25
- Minden ami hőszivattyú
- Vírusirtó topic
- FOTÓS beárazás
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest