Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
erer1000
őstag
válasz
Komplikato #6 üzenetére
GB=/=Gb tanuljuk már meg
-
ricsip
addikt
Csak óvatosan a 2,5gbit-el, az Intel is jól elbaszta az I225-V controllerjeit (és az állítólag javított B revision is ugyanolyan hibás állítólag): https://www.reddit.com/r/intel/comments/gp2okm/intel_25g_lan_issue_impacted_models/?utm_source=amp&utm_medium=&utm_content=post_body
-
PROTRON
addikt
swticheket még találni ha rendesen körbe néz az ember, nem is olyan drágán.
A probléma hogy NAS-okban eléggé drágák az ilyenek, otthoni környezetben főként épített verziókban lehet jól megoldani, mivel ott könnyű szerrel rádugsz egy 15k hufba kerülő usb3as 2.5G adaptert.
igen, a sata 6GBps SSD-k miatt valóban az 5g-s lenne a célszerű, de valamikor visszakell hoznia a 2.5G-nek is a fejlesztési költségeket, meg a legyártott alkatrészeket is ki kell szórni.
Meg azt se felejtsük hogy a fenti kolléga sem látja hasznát mindennapi használatban az 1G feletti sebességnek, hát még a laikusok. Ki fogja megfizetni az 5G-re váltás felárát?
A 10G végponti lehetőséget egyelőre tényleg nem használja ki az ezzel a lappal célzott közönség, így na annak még tényleg horribilis felára van. Én se fizettem ki munkaállomás PC-be a 20k felárat ugyanazon alaplap 10G-vel mellékelt változatáért, pedig én látom értelmét. -
SaGaIn
senior tag
Ha már lúd legyen kövér elven felmehettek volna 10Gbe-ig, vagy legalább 5ig. Ez így igen karcsú. Nem is nagyon van hozzá switch vagy router.
-
Kekmen
senior tag
válasz
Komplikato #6 üzenetére
De. A Telekom már Sagemcom F@st 5670 GPON-t ad az 1 és 2 Gbit-es csomaghoz, amin van 2.5 Gbit port.
-
shardd
csendes tag
Nyilván való hogy nem tudja mit beszél. Internet hozzáférés sebességre gondolt a bajszos rendőr kollega, csak nem sikerült neki ezt leírni. Választ már küldtek is, van olyan szolgáltató ahol kilehet használni a sebességet.
Lan-hoz csak annyit hogy ott pl. egy raid m.2 ssd tömb kiadhat akár 12-15 GB/s adatot is! (ha a pénz nem határ) -
siposz
aktív tag
Gigaerős Net 2000/1000 - Magyar Telekom csoport
Nekem az eggyel ez alatti csomag ezt tudja az ookla szerint:
DOWNLOAD Mbps 943.05
UPLOAD Mbps 194.37Ha jól számolom, akkkor hiába váltanék nagyobb csomagra, a gigabites lan megfogná.
-
eboostr
aktív tag
2.5 gigás lan-t melyik hazai szolgáltatónál lehet kihasználni?
-
törölt tag
Még egy egy mATX lap jön.. A GTN szériával bezzeg még mindig adósak, legalább B550-ben illene kihozni. Lehetőleg még karácsony előtt, hogy februárban már Európában is meg lehessen vásárolni.
Kedves Jézuska...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte MJ11-EC1 AMD EPYC 3151 4c8t, 4xDDR4, 8xSATA, NvME, Mini-ITX, 2xGbE LAN, szervermenedzsment
- Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Gigabyte GA-H81M-S1 1150 alaplap eladó kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest