Hirdetés
- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
wednesday
őstag
Nekünk van Ambi-s Philips TV-nk, használjuk. A szötét szobába tényleg nagyon kellemes. Nincs éles kontranszt különbség, nem kell egyéb fényforrást gyújtani. Mert nálam a sötét szobába TV-zés fejfájáshoz is vezethet. Van benne egy pihentető érzés.
Szerintem ez is a szubjetív döntés, mennyire találjuk kellemesnek, de ebbe sokkal többen állnak a pozitív oldalon. Főleg mert negatív oldala nincs (mint pl: 3D), nem tudom miben lehetne zavaró (nem vonja el a figyelmet, nincs kellemetlen érzés stb). Max valakit nem érdekel a dolog.
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Én azokat szeretném megkérdezni, akik HASZNÁLNAK ilyet (pl.Philips TV tulajok): mi erről a tapasztalatuk? Tényleg jó ez a technológia - mármint a fénykör a TV körül -, vagy csak marketing?
-
yvsmad
őstag
válasz
Zsmester89 #45 üzenetére
Nekem is LB730V van és láttam a sógornál a 7-es Philipset. Nem rosszabb, sőt 3 oldalas Ambilight is van benne, ami bármilyen forrásról működik. A WebOS 1-et meg ne lihegjük túl, toldozzák-foldozzák, de van jobb nála. Ha érdekel, nézz rá az Árukeresőn egy mai 7-es LG-re és 7-es Philipsre.
-
Zsmester89
őstag
730-som van, ha adott kategóriát nézem, akkor ennyiért jobb választást, vagy hasonlót sem találtam Philips felől és akkor a szoftveres lemaradást még nem néztem.
nem mondom, hogy nincsenek jók, csak az árazásuk...hmmm, vagy már csak én nem tekintek úgy a Philipsre mint régen.
-
yvsmad
őstag
válasz
Zsmester89 #43 üzenetére
Ha alsó kategóriában gondolkozol, ott a Philips sem ad Ambilightot, csak a 6-os szériától felfelé. De a középkategóriában a Philips nem drágább és már az Ambilight is benne van. Csak utána kell nézni.
Mellesleg az alsó kategória bármelyik márkából elég gáz, szóval nagy minőséget egy 5-ös LG-ben se keress.
A 6-os, 7-es Philipsek minősége azért már nem rossz. -
Zsmester89
őstag
Az LG szállít nekik panelokat, de az LG-nél túl vannak árazva, a szoftvereik, összeszerelésük minősége nem mindig adja a beszállító partner alsó kategóriás készülékeinek szintjét.
Így inkább összerakok egy ilyet (fele ennyiből) és arra a tv-re rakom, ami szerintem a legmegfelelőbb számomra.
Balika911: Ez ugyan az összerakva kb, mint amit én linkeltem, "hogyan csináld meg otthon" cikkben van.
-
yvsmad
őstag
Én továbbra is azt mondom, hogy akinek Ambilight kell az vegyen olyan Philips tévét, ne a Samu/LG/Pana/Sony-t drágítsa tovább félmegoldásokkal, amik csak korlátozottan használhatók és ugrik vele a készüléke egy árkategóriát (125 USD = 34.000 HUF).
-
MaUser
addikt
Az Ambilight miért lenne a "szabadalmi rendszer szégyene"? 2002-ben nyújtotta be a Philips az első patentet, ez azt jelenti, hogy már előtte jóval dolgoztak rajta. A 2000-es évek elején, a katódsugárcsöves tv-k hőskorában ez meg igencsak sci-fi volt. Ne abból indulj ki, hogy ma fél fillérért veszel rgb led vezérlőt meg hozzá szalagot a sarki virágárusnál is.
Az innováció követelményeinek meg tökéletesen megfelelt anno. Nem volt létező rendszerekből megalkotható, volt "innovative step", stb. Ma nyilván már az ilyesmi nem kapna szabadalmat egyszerűen azért, mert a hozzá szükséges technika immár átlag mérnök számára is elérhető.
Btw, úgy szokták mondani, hogy az szabadalmaztatható, amit a világ összes tudásával rendelkező mérnök nem tud megalkotni kreativitás nélkül. Ennek pedig tökéletesen megfelelt anno az Ambilight.
-
törölt tag
Ez még nem szerepelt itt, de esetleg az AmbiLED HD?
-
aram01
nagyúr
Megnéztem a videót és nem jött át az érzés, csak nekem nincs hozzá szemem?
-
ALBY
senior tag
Ha HTPC-ről tolok mindent, ez az ultimate forrás, többit leszarom, (egy HDMI kimenetem a tv/erősítő felé )
akkor a melyik megoldás lehetne a legjobb a felsoroltakból PC-hez?
Lényeg hogy RasPi-t se akarok venni hiszen ott a kajak PC, software-el olvasható az aktuális kép (pixeltömb) tartalma. Mondjuk USB-re rádugható valami kütyü+software ami vezérelné a felragasztott led szegmenseket?
(Ha nem Philips lenne esetleg a következő tévém is)
A Boblight ha jól értem csak a Kodi-ra épülne, mondjuk a desktop képe kieseik a buliból, az nem az igazi még.
Arduino-val valahogy máshogy?
Mi lenne a tuti PC mögé? -
ALBY
senior tag
Igen, ez egy HDMI jeléből csinálja meg a fényparádét. Hiszen abban van az információ.
A tévéknek kimenete nem szokott lenni, így nyilván elé kell beállni, ami meg belül van az nem jut ki.
(Pont mint a külön Darbee processzor)
Döntsél mi elé akarsz beállni.Tévébe épített megoldás kényelmesebb nyilván, de más márka nem csinálhatja.
A korrekt az ha a házimozi erősítő HDMI kimenete után kötjük, az erősítőbe fut be úgyis minden, majd egy HDMI a képpel a tévébe. Ilyen kor nem kell kihagyni semmit, media lejátszó, dvd, xbox, settopbox stb képe mind belefut.
Vagy kb ugyan ez, egy HTPC kimenete majdnem mindent lefedhet. Nálam pl mindent.A DreamScreen megoldása nem nagy ötlet de legalább belevágtak üzletileg is, van sok más hasonló megoldás barkács, és vagy kompromisszumos félmegoldás. Magam is filóztam sok hasonlón.
Az övég elegánsabb és egyszerűbb,(a tehetetlenbbeknek)felhasználóbarátabb , cserébe drágább, hiszen ők nem szívességből c$inálják.
Ez a 125 dollár viszont szerintem már akkor felár, hogy inkább vennék tényleg Philips tévét inkább. (fogok is)
(Kivéve ha van már mondjuk egy nagy Pana VT plazmámvagy egy milkós oled tévém)
Vagy ha tudok pár lejjebb adni a "fényűzés" igényekből, és hajlandó vagyok összecsavarozni pár holmit, akkor sokkal olcsóbban is kaphatok megoldást nem-Philips tv mögé, ahogy már ti is sokmindent említettetek. -
mepet
addikt
Összeszedtek félmillió dollárt. Remélem ezt a pénzt a Philips ügyvédei nem teszik majd el, jut a per után a Philips-nek is.
-
Neck
veterán
Én NAS-ról játszom le a tartalmaimat, ha jól értem, akkor sajnos egyik HDMI-s megoldás sem jó nekem
-
Zsmester89
őstag
válasz
Zsmester89 #27 üzenetére
Csak a link maradt le
sry. BullZeye - Ambilight
-
djgeg
őstag
Van weblapjuk is: [link]
Szerintem nagyon jó kis cucc így első ránézésre, sőt még vennék is ha nem csúsztam volna le a kampányról.
Azoknak akik nem akarnak otthon barkácsolni tökéletes.
Nálam amúgy is minden az erősítőbe van bedugva(Konzol, Chromecast, UPC netes TV stb..) és úgy megy egy HDMI a TV-be így pont jó lenne a közé berakni. -
Zsmester89
őstag
Az idei filipszekben is már projektoros téma dolgozik, ha jól tudom
--
BullZeye cikke elég friss, én azt tartom most a legjobb leírásnak, már a videója alapján látni, hogy tényleg + élményt ad a filmezéshez. Mi tv adást nem is nézünk a tv-n (max online a híradót), így a beépített dolgok megjelenítése miatt nem fáj a fejem.
A fent linkelt projektre ráálltam én is, csak 60led/m alaponmég így is egész baráti áron jön ki.
tecsu: A kolléga leírta, hogy addig keresi a színt, amíg nem találja, ergó a színeket a fekete sáv figyelembe vétele nélkül továbbra is kitolja a falra
Nem szoktam rázoomolni a filmekre, de ha tényleg zavaró lesz, majd megteszem
am. meg keresni kell az imax verziókat
ott nincsenek fekete csíkok.
-
dabadab
titán
A szabadalmi rendszer szégyene lenne, ha ezt ilyen szinten le lehetne szabadalmaztatni.
Mondjuk nagyjából minden, itt megjelenő szabadalmi hírhez bekommentelhetném, hogy az a szabadalmi rendszer szégyene (és komolyan is gondolom, mert végig szoktam olvasni, hogy mi mindent (amik minimálisan sem ugorják meg a szabadalmazhatóság követelményeit) képesek szabadalomként befogadni). -
haxiboy
veterán
válasz
Foglalt név #18 üzenetére
Semmi problémája nincs a rendszernek a fekete csíkokkal. Szimplán ignorálja addíg amíg nem talál színt ami alapján tud számítani és már küldi ki a ledeknek.
-
big-J
őstag
Nem hiszem el hogy a phillips nen patentelte agyon ezt a technologiat. Meg lennek lepodne ha ez siman piacra menne pereskedes nelkul.
-
yvsmad
őstag
válasz
Foglalt név #18 üzenetére
Az Ambilight lényege az ambiens háttérfény, hogy ne folyjon ki a szemed a vaksötét szobában tévézve.
Semmi köze a fekete csíkokhoz. Sok mai Philips tévének csak 2 oldalon vannak LED-jei, nem zavar be a fekete csík. -
Foglalt név
addikt
Jó látni, hogy mindenkinek már szélesvásznú tévéje van. Én a régi 16:9-el ennek nem látom sok értelmét
A desktop nem hiszem, hogy szebb lenne-e tőle, a felső és alsó fekete sávot meg nem tudom milyen színű leddel lehetne projektálni filmeknél.
-
yvsmad
őstag
Az Ambilight kb. 10 évvel régebbi technika, mint az IPS, a Philips már az első plazmáinál is használta, semmi köze tehát a fekete szinthez.
Egyébként nem tudom, hogy miért olcsó a 125 dollár (kb. 34.000 Ft), az ambilightos Philips tévék nem drágábbak ennyivel a konkurrenciánál. Akinek rendes Ambilight kell, az vegyen olyan Philips tévét. A sok otthoni megoldás nem jó sem a tévéadásokhoz, sem a beépített lejátszóhoz. -
Nem ez az első cég aki feltalálta újból a spanyolviaszt. De ez is elfog tűnni előbb vagy utóbb.
-
-
Tegla80
addikt
válasz
lajthabalazs #11 üzenetére
Mivel a Philips IPS panelt hasznal(t) es annak igen keves a fekete szintje ezen technikaval picit optikai tuningolta a dolgot.....megszuletett az ambilight.
(nem javult a fekete,de igy mar nem tunik annyira szurkenek.
)
Azota mar lehet hasznal VA panelt is(nem kovetem a gyartot),de az ambi +maradt nekik amolyan "filipsz ficsornek".....
Szoval jol gondoltad,mert nem ez kell ahoz,h jo mozielmenyt kapj. -
Mindez tényleg jól hangzik, de azért az emberben motoszkál a kisördög, hogy ha valóban ennyire egyszerű és olcsó lett volna a dolog, akkor egy nagy gyártó már valószínűleg előállt volna valami hasonlóval.
Nekem is valami hasonló motoszkál a fejemben.Ezek szerint a tévé adásnál nem müködik,és persze a belsö média lejátszóval sem.
-
lajthabalazs
senior tag
Nagyon jól néz ki az ambilight, és jópofa ötlet, egy ideig én is gondolkoztam rajta. Aztán ahelyett hogy megpróbáltam volna egy ilyen trükkel megnövelni a kép méretét, inkább vettem egy nagyobb kijelzőt. Az igazi moziélményt egyébként is csak rontja minden fény, ami nem a tartalomhoz tartozik, legyen az olvasólámpa vagy a tartalom visszasugárzása a szobáról. Minek még több fénnyel zavarni a tartalmat?
-
haxiboy
veterán
Ez nem egy nagy cucc szerintem.
A megoldás is baromi egyszerűnek tűnik. HDMI splitter = elosztom a jelet két felé, az egyik megy a tv-be a másik meg a kis elektronikába, ami mondjuk átlagolja a szélső pixeleket, és ezeket a színeket küldi a ledeknek amik meg világítani fognak.
Ennyi...
Arduinohoz is lehet venni hdmi shieldet. HDMI input rgb output...ráadásul ott az egész cucc olyan 6-7 ezer forintból megvalósítható, ha sűrűn ledezett, címezhető ledszalagot veszel még az összhatás is jobb. -
ZoPád
tag
felbukkant DreamScream nevű eszköz
agresszív marketing a siker titka
-
Ez nem lesz valódi Ambilight, mert a tévé saját tartalmát (tuner, belső médialejátszó, hálózati tartalom) nem tudja megjeleníteni.
-
törölt tag
nem sokkal bonyolultabb, bár engem vonz ez a diy
-
RVR400
veterán
Egyetlen egy probléma van ezzel, vagyis kettő. Én a TV-met használom TV-ként, ott milyen helyről kapja a jelet a LED-sor? Valamint a TV-t használom gépről is, meg TV-BOX-ról is. Akkor mire megyek az 1 db splitterrel?
Szóval az ötlet nagyon jó, de van hová fejlődni.
-
szente
addikt
Csak nekem tűnik kicsit kevésnek a TV hátulján a LED? A DIY projektekben általában 60 led/m-t szoktak használni.
-
törölt tag
Itt a Kickstarter oldaluk, ezen minden kérdésedre ott a válasz.
(#2) blackrulz:
Én is éppen egy Pi alapú megoldást nézegettem a múltkor, konkrétan a Lightberry-t. Eléggé bejön.
-
törölt tag
van ezer ilyen megoldás, ardiuno-ra koplett tool-ok, raspberry pi-re komplett csomagok is évek óta.
a hdmi bejövő képet kapja meg, a forrás meg a tv között slitteled, az egyiket megkapja a tv, a másikat ez, megnézi mi van a szélein és a konfignak megfelelő ledeket rálöki arra a színre.
a pi-vel kb egy plugin meg vagy 16 forrasztásból bőven megvan az egész, van a topikjában nem egy ember aki azt használja már régóta, és akkor a media player meg a vezérlő is egyben van. jó ez azoknak akik mondjuk nem akarnak ilyennel hobbizni, bár arra szintén ott volt a rasplight eddig is.
-
BalanceR
addikt
A működési elvről van valami infó?
Oké, hogy HDMI-n csatlakozik, de honnan tudja, hogy "mi van a képen" , milyen színekkel kell redíteni a széleken? A HDMI szinte minden TV-n csak bemenet, kifelé nem megy képadat, max hang....
Ás a tápot honnan kapja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Mindössze 125 dollárba kerülő masina a tartalomtól függően dinamikusan változtatja a fényglória színét.
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest