Új hozzászólás Aktív témák
-
Löncsi
őstag
Persze, de ha az nV-bullshitet kiveszi az ember, akkor nagyjából sztem használható és érdekes írást kap.
gordonfreemN
Lényegtelen, ami jobban zavar az az alpári stílusod. Nem vagyok 16éves "büdösparaszt", csak sajnálni tudlak, hogy ilyeneket írogatsz, gondolom nincs jobb dolgot mint másokat becsmérelni semmit mondó dolgok miatt.
Részemről befejeztem, többet ne írj rám itt fórumon, köszi szépen.
-
Tomcat
őstag
Én személy szerint nagyot csalódtam ebben a programban és magukban a fejlesztőkben is pedig nagyon vártam anno. Addig OK hogy kénytelenek voltak a Microsoft mint a megrendelő akaratát teljesíteni, de már akkor is abszurdnak neveztem azt, hogy lehet 180°-os fordulatot venni és kizárólag játékkonzolra kiadni. Legalább adták volna ki mint konzolportot 1-2 év mulva és akkor ráfogatták volna hogy optimalizálták a kódot PC-re. Ez az amolyan "nesze nektek is kiadjuk ennyi idő után" alamizsna jellegű hozzáállás nekem nagyon nem jön be és köszönöm, de nem kérek belőle!
-
Kaiku
senior tag
válasz
gordonfreemN #89 üzenetére
Akkor meg miért írsz félrevezető dolgokat?! Legyél objektív! Tedd hozzá, hogy a single playerről írsz. Aki nem ismeri a játékot könnyen félreértheti.
-
Kaiku
senior tag
válasz
gordonfreemN #87 üzenetére
Persze mert Te sem a multit nézed! Gondolom nem véletlen. Ugyan úgy mint a BFBC2-nél nem ugyan az a csapat készítette a kettőt. Csak a torrentesek ítélik meg ez alapján a játékot.
Szóval amit írsz az az elszomorító...
-
Löncsi
őstag
válasz
gordonfreemN #85 üzenetére
Úde szépet írtál PÜ-ben, köszönöm szépen, gondolkodom hova tegyem ki.
-
-
Kaiku
senior tag
válasz
Mártógyurma #18 üzenetére
Tényeket mond, ne általánosságban beszélj! Azt könnyű mondani, hogy "a tények ellened beszélnek" Kamuzol itt össze-vissza.
-
Löncsi
őstag
válasz
Plazmacucci #78 üzenetére
Én nem tartom Abu cikkeit megbízhatónak, Geforce oldal szerintem sokkal használhatóbb (számomra).
Pl. itt egy denevéremberes elemzés, szép és részletes, nekem ez mérvadóbb:[link]
-
Komolyan, Prohardver-t olvasó emberek azon vitatkoznak, hogy a DX9 ugyan úgy néz ki mint a 11. Most komolyan a többség nem érti meg, hogy mik a különbségek és előnyök a 11 javára? Vagy szimplán csak trollkodni járnak ide... Van aki annak sem hisz amit lát. Csak egy kis utánaolvasással járna az egész, ha már nem olvastok Abu cikkeket...
-
Kansas
addikt
válasz
WonderCSabo #62 üzenetére
Pláne, hogy milyen baromi öncélú... erre az útra én légpárnással nem mennék, nem hogy szekérrel vagy gyalog(csak ránézek és fáj a bokám), csak azért van tesszellálva a kő, hogy tesszellálva legyen
Bezzeg az útszéli sziklákra, ahol indokolt lenne, már nem futotta...
Majd akkor jöjjenek nekem a tesszellációval, ha tényleg lesz értelme... addig maradok DX10.1-en, bár ahogy a dolgok állnak, lehet nem veszek már új diszkrét karit, hanem ha váltok, akkor valami köv. generációs APU-ra. -
Löncsi
őstag
válasz
gordonfreemN #73 üzenetére
De nekem ne magyarázz, jó?
Benchek alatt látszik, de az techdemo, játékok alatt nekem nincs szükségem kamu effektekre, elköltöm másra a teljesítményt.
-
persil
nagyúr
válasz
gordonfreemN #71 üzenetére
Grafról volt szó, ai-nak semmi köze a dx verzióhoz
AI valóban gagyi, de maga a játék az egyik legjobb rpg, nagyon hosszú ideje sajnos...
-
L_ajos
őstag
Amugy éppen nem az a kategória ahol pont a grafika az ami elsődleges. Inkább a történet és a játékmenet az ami dominál. EZ volt xboxon is. És ott messze lexartam a grafikát ( jó box, de ott is van különbség ).
A jó portolás meg megintcsak nem a grafikáról szól ( elsősorban ).
-
L_ajos
őstag
Nekem is most már dx 11es karim van és jó erős, de én nagyon örülök a dx 9nek ( a win xp - már nem érdekel, me kihaló platform ). De becsülendő hogy gondolnak az alacsonyabb és kisebb géppel rendelkezőkre
-
Youri
veterán
Akkor még egy cím megy a "kit érdekel, ócska konzolport" kategóriába. Nevetséges, hogy 6 éve még szép grafikát akartak, ma már elég az ócska konzolos is
-
Angel1981
veterán
Kíváncsian várom!
-
waithEard
őstag
Nekem tök mindegy, hogy milyen Dx van egy játék alatt, ha rövid, és\vagy szar a történet.
Ahogy mostanság szokott lenni. Vagy csak válogatós lettem? (Nekem pl a MW3 grafikája tökéletesen elég lenne. A játékidő viszont karcsú.)
-
Janika!2
aktív tag
Nekem mindegy már ,hogy milyen támogatással jelenik meg csak jöjjön már!!!!444!!
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Perry-sama #25 üzenetére
A felső kettő is szar, az első meg már túlzás.
-
KvPt
tag
Ez akkor lenne probléma, ha lennének olyan játékok, amik kirekesztik a dx10 tulajokat, de ilyen játék eddig nem volt, és nem is valószínű, hogy lesz, vagy, ha igen, addigra már a dx10-et tudó kártyák lassúak lesznek az adott játékhoz.
Egyébként meg nem tudom ki, hogy van vele, de én nem a dx10 miatt vettem 8800 gt-t, hanem mert kellett egy gyorsabb kártya, és nagyon jól elvagyok vele azóta is (4 év), szóval én nem érzem, hogy pénzt dobtam volna ki...
DX10 meg azért volt pár játékban, de értelemszerűen, a 11 miatt nincs jövője. -
sti10p
senior tag
Engem csak az zavar, hogy pl. a DX10-et teljesen hanyagolják a mai napig, tán pár játék lehetett ami tudott direct DX10-es módot (nagyrészt ezek nem is érdekeltek), és mire jött az újabb váltás már ott tartunk, hogy vagy DX9 vagy DX11, a DX10-es kártyákkal rendelkezők meg csak néznek, hogy annak idején minek dobtak ki annyi pénzt. Jól be volt a nép etetve akkor is. Gyanítom ennél a játéknál is így lesz (bár ez sem érdekel nagyon), hogy a Launch menüben lehet 9 vagy 11 mód közül választani és csókolom... Szerintem vagyunk/vannak egy páran akik érintettek abban amit most fölvázoltam.
-
Löncsi
őstag
-
Chiller
őstag
Gondolkozzatok már, X360-ra adták ki, ott van (volt) ebben dx11, ahol mackósajtban brummogás.
-
FLATRONW
őstag
Én nem vagyok a DX11 vagy akármilyen más grafikai fejlődés ellen. Igazad van, programhibák voltak és lesznek is, azonban a DX11 esetében jóval több van belőle.
Az lenne a legjobb ha a készítők nem dx9-es játékokat csinálnának kiegészítve dx10-11-es effektekkel, hanem alapjaiban dx11-es játékokat. -
ilyen_85
senior tag
-
petya1992
tag
válasz
Perry-sama #25 üzenetére
Hát talán a fű "részletgazdagabb" de nekem ezért nem éri meg a DX11
-
KvPt
tag
válasz
Runner_fxr #28 üzenetére
A játékok gépigénye attól még nő, hogy nem használják ki a legújabb dx-et, tehát az új kártyáknak bőven van létjogosultsága, arról nem is beszélve, hogyha, nincs szükséged új kártyára, mert a jelenlegi is megfelel, akkor nem kell megvenni, és kész, senki nem kötelezi a pc-seket, hogy rohanjanak megvenni mindig az újat.
Ja és amúgy, a dx 11 terjedése egyáltalán nem lassú. -
Armagedown
őstag
Ez is olyan fejlett játék lesz mint a PCs Manhunt 2
Aki ismeri tudja miről beszélek
Minden PCsnek boldog karácsonyt ! -
Löncsi
őstag
válasz
Runner_fxr #32 üzenetére
Persze, értelek (sőt egyet is értek Veled) de akkor az nVidiát is telibe kell fikázni, így nem leszel fanboy és helyreáll a világ-egyensúly és a tökéletes harmónia.
-
Itt nem csak az AMD-ről van szó, hanem az egész díszes társaságról, beleértve a nagyobb hardver gyártókat és a játék fejlesztőket és kiadókat. Itt is megjelent a globalista, gusztustalan harácsolás. Én megértem azt, hogy xboxra van értelme fejleszteni mert az hozza a pénzt, de akkor miért akarják a pc-seket is lehúzni? Ha úgy gondolják, hogy nincs jövője a pc-s játékoknak, akkor ez van. El kell fogadni, de akkor ne rekálomzzanak dx11.1-et, meg azzal kijövő, világmegváltó játékokat, aztán gyakorlatilag kapsz valami hibás, használhatatlan sz@rt, 10 ezerért.
-
gyurcio
tag
Én pont bad company 2 közben estem át videokártya vásárláson(hd6950 2gb első széria).Én azt vettem észre, hogy minden tűéles lett, ezáltal jobban kiszúrtam a hátul sunnyogó ellenfeleket.Valamint a környezet(víz, tűz, füst)sokkal szebb lett.Eltünt a "közel megyek valamihez és pixeles lesz" hatás is.
-
Löncsi
őstag
válasz
Runner_fxr #28 üzenetére
Runner, mit tettél, mindjárt jönnek az AMD fanboyok.
-
Én nem vagyok egyáltalán egy divatmajom, hogy mindig mindenből a legújabb és legjobb kell. De azért ne haragudjanak már a kedves fejlesztők, a directx9 2002-ben jelent meg! A 9c pedig 2004-ben! Ma pedig 2011 van! Erre radeonból nemsokára dx11.1-es lesz, és a 6. generációs radeon jön ki a dx9 óta! Kérdem én, mi a büdös fenének ha még ma is dx9-re írnak meg pc-s játékokat? Amennyi pénzt behoz a konzolos játék, abból bőven futná igényes pc verzióra is. Dollár 100 milliókat keresnek a kiadók és sírnak! Tényleg nagyon sajnálom őket! Szegények! De oké, megértem, hogy azikszbokszra van igény, de akkor a radeon HD 79XX-et dugják fel maguknak, jó mélyen!
-
válasz
Perry-sama #25 üzenetére
Akarod mondani különbség...
-
Löncsi
őstag
Ez egy jó döntés.
Akinek meg DX11 kell, annak van jó pár másik gém, tolhatja azokkal.
KvPt
Skyrim DX9-es.
-
TR3
tag
"A várható rendszerkövetelményekkel kapcsolatban annyit lehet tudni, hogy némi optimalizáltsági tesztet kell még lefuttatniuk, hogy lássák, hogyan muzsikál majd a játék a régebbi kiadású DirectX9 támogatottsággal rendelkező hardvereken."
Ez elég viccesen hangzik annak fényében, hogy állítólag csak steamen jelenik meg a játék. Vethettek volna egy pillantást a novemberi hardware survey-re:
30.65% dx11 gpu+win7/vista
51.94% dx10 gpu+win7/vista
10.86% dx10/11 gpu+xpMarad kevesebb mint 7%, aki tényleg ilyen hardverrel rendelkezik.
-
válasz
Brutális eb #16 üzenetére
Épp azért kell 2-3 vga, mert sz@rul vannak optimalizálva.
-
KvPt
tag
válasz
Mártógyurma #18 üzenetére
De mondom, hogy a tesszeláció dobja meg a gépigényt, így hiába gyorsabb, a végeredmény mégis az lesz, hogy összességében lassabb. Persze a tesszeláció még elé gyerekcipőben van, de amúgy pl Skyrim-ban a dx11-et kizárólag arra használták, hogy gyorsítsanak a játékon, és a nyert teljesítményt nem költötték el pl tesszelációra.
-
keIdor
titán
DirectX 9.0-ban is megoldható minden, ami DirectX 10 és 11 alatt, csak sokkal lassabban.
Amikor egy DX11-es mód lassabb, mint a DX9-es az azért van, mert a DX11-et telepakolták plusz effektekkel, illetve ott van a pazarló tesszeláció is... azonban ha nem adnának hozzá plusz effekteket, akkor gyorsabb lenne. Illetve a programozóknak könnyebb dolguk van az újabb DirectX-ekkel.A marketing hibája, hogy a DX10-el és DX11-el azt tették, amit. Belemagyarázták, hogy a felhasználónak is milyen jó, pedig ez nem arról szólna.
-
Mártógyurma
tag
Akármit írhatsz, a tények ellened beszélnek.. Az eddigi dx11-re épülő játékok nagy része, vagy tele van bug-gal/ hibával, vagy baromi nagy gépigénye van (minimális grafikai fejlődés mellett).
Semmi köze a maradi gondolkodásnak ahhoz, hogy sokan még mindig óckodnak a dx11-re épülő játékoktól..
Mondják, hogy megkönnyíti a fejlesztők dolgát, meg kevesebb gépigényből tudják ugyanazt a grafikát kihozni.
..és mi a valóság? Az amit pár sorral feljebb írtam..
Jó! Lehet hozni a BF3-at egy szem pozítív példának.
Egyébiránt lehet hogy valóban rendelkezik a Dx11 mindazon előnnyel amit állítanak róla.. csak az a probléma, hogy amíg a hardvergyártóknak nem érdeke, hogy egy új technológiával gyengébb gépen is látványos grafikát lehessen produkálni, addig úgyse fogják kihasználni a benne rejlő lehetőségeket....
Meghát ugye; a konzolokat is el kell adni... -
persil
nagyúr
Az egyik eddigi legszebb játék(witcher 2) is dx9-es...
(és szerintem az eddigi dx11-es csodák a közelébe nem érnek)Egyébként ez a project létezik még... ? Annak idején, de évekkel ez előtt egy barátom mutatta, hogy hú mekkora jó lesz. Azóta kíváncsian várjuk
Aztán jött, hogy pc-re egyáltalán nem is lesz, stb stb.
Arra sorsra fog jutni, mint az összes hasonlóan elhúzódott fejlesztés. Elavult ótvar, több éves grafika, szinte biztos, hiába ígérnek fűt, fát. -
Kaiku
senior tag
Ez mekkora mellébeszélés! Program hibák mindig is voltak, lesznek is. Ez nem a DX11 függvénye. A "Sajnos ez sem mutatkozik meg" megint egy nesze semmi fogd meg jól kijelentés mindenféle konkrétumok nélküli bizonyítás. Remélem a BF3 mintáját követve hanyagolni fogják a DX9-et. A CoD-nak is jót tenne már egy igazi fejlesztés a sok rókabőr lehúzása után.
-
Vistaboy
veterán
válasz
noobsaibot #1 üzenetére
Igaz, félreértettem, hogyan mondták. Kijavítottam. Köszi.
-
WonderCSabo
félisten
Szóval akkor még Dx10 se lesz benne? Vicces. Mindegy, ha jól fog kinézni, engem nem zavar.
-
fasterware
aktív tag
Nincs bajom a DX9 - el, nagyon is szép grafikailag. Csak érted, manapság szerintem nem jó ha nem a legujabb grafikai lehetőségekkel él a játékkészítő cég, főképp ha Alan Wake kaliberű játékról van szó.
Igazság szerint az lenne a legkézenfekvőbb megoldás ha DX9/DX10/DX11 támogatottsággal bírna minden nagy kaliberű játék, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő beállítást.
Az már más kérdés, hogy grafikailag egetverő különbség szerintem sincs DX9c és DX11 között.
Ha lenne DX11 - es vga - m és mondjuk kiadnának 1 játékot DX11 - es címszó alatt és mégis DX9 - es lenne, valószínűleg nem venném észre, de szerintem sok átlagfelhasználó aki nem profi a DX11 - es tulajdonságokban szintén elhinné, hogy DX11, de mégsem az. -
-
FLATRONW
őstag
Állítólag megkönnyíti a programozók dolgát.
Sajnos ez nem látszik meg a munkájukon, mivel minden eddig kiadott dx11-es játék hibás volt.
Azt is mondják, hogy ugyanannak az effektnek kisebb a hardverigénye dx11 alatt mint dx9 alatt. Sajnos ez sem mutatkozik meg. Egy kivétel azért van, Far Cry 2 dx10 alatt jobban fut, mint dx9 alatt. -
petya1992
tag
Akkor valaki nekem leirná röviden mi a különbség DX9 & DX11 között?
Mert nagyon a grafikába nem mutatkozik meg max abba hogy vesztesz 10-20 fpst -
ATi0021
csendes tag
válasz
fasterware #2 üzenetére
Mi a bajod a DX9-el? Bőven jó még mai is. A DX10 és 11 csak szimplán népbutítás.
-
fasterware
aktív tag
Magyarán visszafele fejlesztenek, ha oda lennék ezért a játékért, akkor már biztos nem venném meg pont e miatt, mi az, hogy annakidején dx10-re csinálták volna meg erre kijön dx9 - en, ja ez is konzolport lesz, akkor értem.
Miért nem adják ki DX8 alatt ?, akkor biztosan még többen megvennék, mert több gépen futna teljesen jól, na mind1.
-
noobsaibot
tag
Nem shadermodell 5.0 akart az lenni?
A sm3.0 a DX9c alaptartozéka.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Quadro FX 570 eladó
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest