Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
hahakocka #49 üzenetére
Azért azt az Amd javára kell írni, hogy jóval rugalmasabban álltak az alaplap-proci-memória cseréhez, mint az Intel.
Pl. annó tudtam venni AM2+-os alaplapot Phenom II x4-hez, amibe még belementek a Core2 Duo-mból maradt DDR2 modulok, nem kellett a DDR3 megjelenés után egy-két évvel még mindig qrvadrága DDR3-akat venni.
Aztán amikor kinőttem a 2x2GB-t, akkor szimplán alaplapot cseréltem alatta AM3+-ra, aztán mehetett bele 2x4GB, akkor már jóval olcsóbb DDR3.
Végül amikor elegem lett a már kevés számítási teljesítményből, akkor mehetett bele gazdaságosan egy FX-6300. (még mindig tudnék bővülni FX-8350-re)Intel vonalon mindez úgy nézett volna ki, hogy már az első procicserénél meg kellett volna venni alaplappal együtt a méregdrága DDR3-at, aztán második procicsere környékén alaplappal együtt mehettek volna a kukába, és új, megintcsak drága DDR4 kellett volna.
De most, hogy már kezd normalizálódni a DDR4 ára, lassan én is platformot válthatok valamelyik AM4-es Ryzenre.
-
-
Csapoati
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
ph Notebookok, márkás PC, sok processzor, tápegység és pár ígéretes ház került a héten terítékre.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sorozatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Manjaro Linux
- Honda topik
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest