Akcióválogatás nyári napfordulóra

Notebookok, márkás PC, sok processzor, tápegység és pár ígéretes ház került a héten terítékre.

Processzorok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Tápegységek és processzorok szerepelnek a PCX heti akciójában – az utóbbi csoportból választottunk két hatmagos és egy nágymagos példányt. Az első az Intel Core i5-9400F, mely dobozos, hűtőventilátorral egybecsomagolt változatban, három év garanciával 50 000 forintba kerül. Az F széria tagjaként a „sima” 9400-hoz képest a különbséget az integrált grafika hiánya jelenti, tehát ez a CPU azokat célozza, akik amúgy is valamilyen dedikált GPU-t használnak, és feleslegesnek érzik az UHD Graphics 630 megvásárlását.


[+]

Ami a száraz adatokat illeti, a hat mag mellé nem kapunk Hyper-Threadinget, tehát a feldolgozás is hatszálas, a nyolcadik generációhoz képest pedig apró, 100 MHz-es sebességnövekedésre számíthtaunk, illetve, ami talán fontosabb, a processzor több híres sebezhetőség (L1TF, Meltdown, Spectre) ellen is védett. Az említett, 100 MHz-es ugrás egyébként azt jelenti, hogy immár 2,9 GHz-es alap és 4,1 GHz-es egymagos Turbo órajelre készülhetünk. A dobozba csomagolt hűtőtől acélos teljesítmény nem várható, de a 65 wattos TDP-nek megfelelő hőtermeléssel könnyedén képes megbirkózni.


[+]

Másik hatmagos ajánlatunk az ellentáborból érkezik, az ár/érték tekintetében igencsak vonzó Ryzen 5 2600 személyében, mely szintén három év garanciát kapott, és 45 000 forintba kerül. Specifikációi több helyen is megegyeznek inteles vetélytársáéval: szintén 65 watt a TDP értéke, ezt pedig a dobozban található hűtővel is könnyen kezelhetjük. A GPU itt is hiányzik, viszont van SMT, így 12 szálon dolgozhatnak az erre képes programok. Az órajelek tekintetében az alap 3,4 GHz, a maximális Boost frekvencia pedig 3,9 GHz, amelyen az XFR2 még tovább emelhet.


[+]

Míg az előbbi két processzorban nincs grafika, addig a 40 000 forintba kerülő Ryzen 5 2400G-ben már van, mégpedig egy Vega 11 képében. A 2400G-t mi is teszteltük, és egy éve különösen ajánlott díjat is kapott. A helyzet azóta sem változott érdemben, egy időnként egyszerűbb játékokhoz is használható HTPC alapjának egész jó választás lehet, hiszen a grafikus kártyára már nem kell költeni, és teljesítményben azért más szintet képvisel, mint egy UHD 620/630. A CPU maga egyébként négymagos, nyolcszálas és alapból 3,4 GHz-en üzemel, Boost órajele 3,9 GHz. A TDP 65 watt ennél a terméknél is, a dobozban pedig ugyanúgy megtaláljuk a Wraith Stealth hűtőt, mint a 2600 esetében.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Ajánlatok az év második félidejére

  Hűvösebb még nem lett, akciók azonban továbbra is vannak, érdemes lehet hardvert vásárolni ilyenkor is.

 • Generációváltás előtt

  Felkészült a piac az új AMD termékekre, de szerencsére nemcsak ezek között találunk megnyerő ajánlatokat.

 • Újdonságok a hétvégére

  Nem állunk le a friss komponensek ajánlásával: ezúttal a notebookok mellett új Ryzeneket és RTX Super videokártyákat hoztunk.

Előzmények

 • Olvadnak az árak

  Heti ajánlónkba játékosoknak szánt hardverek, pár forró grafikus kártya, RAM és Ryzennel szerelt notebook is belefért.

 • Ajánlatok víz mellé

  Eshet eső, fújhat a szél vagy lehet meleg: a most következő ajánlatok minden szituációban jól jöhetnek még nekünk.

 • Ütős akciók a nyár indulásával!

  Többek között notebookok, tabletek, videokártyák, gamer hardverek kerültek heti válogatásunkba.

 • Hazai pálya: ajánlatok május végére

  Grafikus kártyák, házak, notebookok, hűtők és még sok egyéb termék fért bele ezen a héten akciós gyűjteményünkbe.

Hirdetés