Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeszesKPT
őstag
Az a T-Force Delta RGB kiégette a retinámat. Mára kikapcsolom az internetet.
-
laposonly11
senior tag
Pontosan, ha visszafelé nézel az időben kapásból 5 tucat jó címet találhat bárki, saját ízlésének megfelelően, ami lefoglalhatja hosszú hónapokra, ha viszont előre, akkor kb. hány jó cím miatt vesz egy szerencsétlen emberke új kártyát? 2-3, max. 5 játék miatt, ami gyakran még meg sem jelent?
[ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
laposonly11
senior tag
Mondjuk nem tudom hogy Besenyő Pista bá' mennyi teccik lenni éves, lenni teccik, lenni. Majd megkérdezem Boborjántól, amint ráér, csak éppen az ernyő nélküli öngyilkos ernyős ugrást gyakorolja... állítólag csak egyszer próbálkozhat, de a reptéri kézikönyv szerint sokszor kell gyakorolni az ugrást mire belejön, szóval nem kell félteni.
No csak mert retro gémingnek nevezni, 4-5 éves játékokat, hát, nooooooooooooooooooooooooooormális?!
Nekem a retro szóra, még ilyen címek sem jutnak eszembe mint a Crysis 1 (a 2-3 már nem az!)
Bad Company 1-2, (a BF3, BF4 már nem az!), sőőőőt, inkább
ilyen címek mint: Another World, System Shock 2, Deus Ex 1-2, Elders Scroll: Oblivion, Thief I-II, Warcraft II, Starcraft 1, Star Wars: TIE Fighter, Star Wars: Knights of the Old Republic, Resident Evil 4, Fallout 1-2, Baldurs Gate, GoldenEye 007, Star Wars Jedi Knight I-II, Halo 1-2, Half-Life 2 ep. 1, meg az összes point and click a 90-es évekből.
Ezekhez viszont egy atomos tablet is gyakran bőven elég!Ordo est anima rerum.
-
DEJVID
őstag
válasz Scarletiel #84 üzenetére
Az ő pénzük nem a konzol eladásokból, hanem a játékokból jön, ezért az a céljuk, hogy a legtöbb emberhez eljusson a gép. Amit te írsz, azzal semmire sem mennének.
-
jedis
senior tag
válasz hahakocka #97 üzenetére
Hát jahh, én is várok kicsit még, pedig majdnem beleugrottam egy még bőven garos RX570-esbe jóval 40 alatt ( nekem ez a teljesítményszint bőven elég ). Ha tényleg olyan jó áron jönnek a Navi-k, és olyan teljesítménnyel, akkor át fogják kicsit rendezni a piacot, az közép, és alsó kategóriában. Lehet 30 körül, vagy netán alatta is meglesz az az 570-es
[ Szerkesztve ]
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
hahakocka
senior tag
Júniusban (Computex és E3) jelenthetik be a NAVI-kat és júliusban érkezhetnek a legújabb hírek szerint.
Tehát 1080 telj. t + 15% al (tehát majdnem RTX 2070 et!) kapnánk 80 90 e ft ért. 1070 est 60-70 ért és 1060 ast 40e ért. Kis fogyasztással köszönhetően a 7nm nek és az új generációnak együtt.
-
simonzé
addikt
Az ilyen vga, proci és ram árak miatt vagyok hálás a sorsnak, hogy megismertetett a retro gaminggel, a Dirt3-mal, a Caveblazerssel, az F1 2015-tel, a Dirt3-mal, a BF4-gyel, a Crysis 2-3-mal, a Grid 2-vel, a Broforce-szal és persze az open TTD-vel. Ezeket a gtx1050-emmel kimaxolva is tudom jatszani a végtelenségig.
Vegyen újabb hardvert, akinek sok az elegetni valo pénze.Egy mostani kozepkategorias vga arabol komplett pc-t veszek, ami ezeket szépen viszi.
Kettőt.
[ Szerkesztve ]
I don't fit in. I fit out.
-
simonzé
addikt
Ez nem komment volt, hanem 120% arrogancia... Kedves senior tag
I don't fit in. I fit out.
-
laposonly11
senior tag
"Plusz még nem igen láttuk mire is képes majd RT ebben a kezdetleges formátumban is egy darab játék alapján. Igazából Metró tűnik logikus lépésnek, mert szinte csak fényeffektekre és megvilágításra fogja használni a raytracinget, talán nem akar tovább nyújtózkodni , mint ameddig lehet."
Mivel a ray tracing, tehát a (fény)sugárkövetés, csak és kizárólag arról szól, hogy a fények-árnyékok(megvilágítás), tükröződések most már tűélesek, pontosak, tulajdonképpen a valós fénysugarakat szimulálva, teljesen élethűek lesznek. Másról nem szól a technológia.
[ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
bot1978
senior tag
3db 19"-os monitorból a 3840x1024-es felbontás biztos megvan 20.000Ft alatt 57 colon.
Oké, hogy az használt, de ehhez képest egy panellel ugyanez kétszázezer felett? Csak én érzem ezt irreálisnak? Valami hihetetlen elszállt árai vannak ezeknek a 21:9-es monitoroknak.
Ötven. Egy nagyobbacska legyen 70k, de 250k? Ehh?
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz hahakocka #90 üzenetére
De van értelme, sajnos, pedig szerintem sem kéne hogy legyen.
Méghozzá a presztízs-/marketing-érték: egyszerűen sok vérpisti attól a gyártótól vesz, aki éppen a csúcskategóriát nyeri, így a közép, de még inkább a felső-közép/felső kategóriás eladásokat húzza feljebb. Meg ugye a "bragging rights", lásd pl J. Huang, akinek a Radeon VII "underwhelming". Ha nem lenne neki 2080Ti-je, talán nem lenne ekkora arca.
A kérdés az, hogy húzza-e annyival, amennyibe a kifejlesztése/piacra dobása kerül...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
nexplo
őstag
válasz #16939776 #87 üzenetére
Nekem is kb ilyen a játék repertoárom. Amint látható szerintem nem belőlünk (kettőnkre célzok) élnek a gyártó cégek. Tény hogy szuper dolgokat lehet kapni és kb mindenből minden fajtát. Ezzel nincs is gond. Azt a részét tartom aggályosnak hogy a minimum követelményt tolták fel brutál magasan elérhető árkategóriába. Régen ez nem volt így. Az ha moddolsz vagy csili vili világítás kerül a gépbe az az ember maga választása, de az hogy 100k egy "alap" vga lassan az szerintem rossz irány. Sosem voltam konzolos de ezek után sajnos tuti lesz aki át fog térni rá mert egyszerűen megfizethetőbb. Ez vitán felül áll
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Kansas
addikt
válasz #65675776 #80 üzenetére
Nem gondolnám, hogy most teljesítményhez áraznának, egyszerűen csak a "bányászláz" megmutatta nekik, hogy lehet a kártyákért több pénzt is kérni, hát emeltek a kategóriák árain.
Biztos lehetsz benne, hogy ha csak rajta múlik az NV el fogja kérni a maximumot, amit még épp hajlandók az emberek anyázások mellett ugyan, de kifizetni. Az AMD ugyanezt csinálná, de piacot akar nyerni, így a lehetőségekhez képest próbál árversenyt csinálni.
Ellenben az abszolút csúcson(2080TI - Titan RTX) az AMD jelenleg nem versenyez, eggyel alatta meg - nos, meglátjuk, mit mutatnak majd a független Radeon VII tesztek és a kisker árak...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
törölt tag
válasz #71515136 #77 üzenetére
Nem vagyok egy mennyiségi játék fogyasztó. 20 éves - aktív - pályafutásom alatt jó ha 30-at toltam és ezekből volt 5 cím, amit számtalanszor végigjátszottam, és ebből az ötből van 2-3, amik a mai napig mennek.
Ezekhez a címekhez építettem újra PC-t.
Tapasztalataim alapján azt merem mondani, hogy az utóbbi 2 évben nagyon nagyot fejlődött a PC-s hardver kínálat minőség irányába, valóban lett mögé téve mérnöki munka.
Az hogy milyen játékok igénylik, és érdemes-e miattuk egyfolytában pénzt költeni hardverre, arra már nekem is Kösz-Nem! a válaszom.[ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
válasz Scarletiel #84 üzenetére
Igen sajnos ez a baj... fogyasztói társadalom mesterségesen generálva
-
Kansas
addikt
Problem? Nincs, ha azt nem számolod, hogy FHD kijelzőn elbukod a PS4Pro és az XOX Ps4Slim-hez és XOS-hez képest meglevő összes előnyét(4K, VR), kivéve egy maroknyi játék esetében, ami azokon 30 helyett 60fps-sel fut.
Szvsz a kategóriákkal foglalkozni a valódi igények helyett ostoba dolog, de hát a te pénzed, úgy pazarlod, ahogy neked tetszik - csak akkor ne siránkozz, hogy drága a prémium stuff...
#78 - ironikus, hogy ezt pont te mondod
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
Ha a PC komponensek az egeket fogják jobban verni és még többen pártolnak át konzolra, akkor a konzolgyártók is azt fogják mondani, hogy "Hmm hát ha ilyen jól megy adjuk drágábban, de még mindig olcsóbban mint a gamer PC-t és akkor is venni fogják"
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
nexplo
őstag
Ezek az "olcsó" videókarik és a ledek minden mennyiségben és mindenhol egy szép új világ képét vázolják nekem. Az egész gép világítani fog mint egy kínai bazársor... Zsebbe kell nyúlni lassan ha az ember játszani akar. Előbb utóbb a konzol fel fogja váltani a gépet ha így haladunk. Nem lesz pénze mindenkinek X100eFt-ért gépet össze rakni és 100+ k-ért évente videókarit venni bele. Kicsit vicces...
-
törölt tag
válasz SunMount3r #81 üzenetére
Mondasz valamit azt elismerem. Nekem is akkor volt utoljára gépem. Egy ideje xboxon játszom. Nincsen idegeskedés hogy az épp aktuális új game elindule e, hány fps lesz, mit hogyan állítsak a grafikán hogy élvezhető legyen.
A trendeket, az igényeket mindig a gyártók szabják meg. Egészen addig míg bele nem szaladnak a ló....ba. Nekem elképzelhetetlen hogy 200-300 ezerért vegyek mondjuk videokártyát. Nem azért mert csóró vagyok... Csupán nem ér ennyit, mert akárhogy is hypolják ezt az egészet, az nem változtat a lényegen. Ez csak egy hobbi.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz #71515136 #77 üzenetére
Rám azért nem hatnak az ilyen fogások, meg a 4K monitor téma. Játékra már régóta a TV-t preferálom, nekem nagyobban jobb (40"), ennyi, az meg marad még bizonyára jó sokáig a FHD. Viszont, ha ma veszek egy kártyát attól azért már minimum elvárás legyen, hogy mai legfrissebb AAA-as címeket is Max beállítások mellett elvigye FHD-n, min. 40-60fps-el. Már csak az időtállóság kitolása miatt is.
A "többi" extra nem igazán érdekel (főleg a váltó frekis monitoros fps hajhászás).
Főleg olyankor, ha az embernek már 2008 óta nem volt friss gépe összerakva, és ha ezért már legalább 2014 óta nem is játszott (játszhatott) épkézláb játékokkal. (Ez lennék én). -> Képes az amber ilyenkor kompromisszumokra, de míg pl. a PC-s elvárásomból nem engednék, addig lehet a végén simán be fogom érni egy PS4-el is. Bekapcsolom és játszok és nem töröm rajta a fejem, hogy pedig mennyivel szebben festene a játék grafikája egy mostani high-end PC-n, mert PS4-re is megcsinálták azt legalább annyira jóra, hogy azt mai szemmel is bőven élvezni lehessen.
-
törölt tag
Ez régebben minden generációváltásnál így volt. Mármint, hogy a középkategóriás hozta az előző csúcs szintjét. Meg ugye akkoriban kategóriához áraztak, nem teljesítményhez. Most ugye fordítva van, teljesítményhez áraznak. Ami azt jelenti, hogy ha az nV-n múlik, akkor a csúcskategória ára folyamatosan menni fog felfelé. Pár év és az xx30 fog 130k-ba kerülni.
Az RGB ventilátorra: végre kapható az eredeti kínai is, nem csak a rebrandelt (Corsair, Enermax pl), túlárazott redvák.Ez már majdnem hasonló árban van, mint az eredeti forrásból.
-
törölt tag
8 éve 142K-ért vettem GTX 580 FHD/60FPS-re. Ami még agresszív tunningal+vízhűtéssel se tudta tartani a 60FPS-t az egy hónappal később megjelenő címekkel.
A most még jónak számító, 1070ti-1080 teljesítményt adó, de kevesebb Vram-al megáldott kártya se ad garanciát semmire, a jövőre nézve.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt nem tudom hogy most mi a trend. Viszont azt elmondhatom hogy 2008 elején vettem anno a tescos gépembe egy 512MB rammal rendelkező videokártyát. Futott vele minden amit akartam, olyan grafikával amitől majdnem magamhoz nyúltam. Nem került 150 ezerbe. Ma meg mi látsz, neked mint gamer minimum 4k monitorod legyen, mert ha nincsen akkor szart sem ér a géped. Ha meg nem elég a géped akkor vedd meg ezt meg azt. Minimum 2-3 évente. Határ a csillagos ég persze.
Nagyon ügyesen kihasználja ez az ipar a mai fiatalokat, gamereket, streamereket. És a vicc hogy mindenki eszi az egészet mint kacsa a nokedlit.
-
XuChi
addikt
Nem villogni szoktam venni a kártyákat, hanem játszani. De a 2060 akkor is csak egy középszar kártya!
" Nem lepődnék meg, ha konzolon is FullHD-ban játszanál a PS4Pro-val meg az XOX-szel... "
Bizony, eltaláltad, abban játszom. Mivel nincs igényem a 4K-ra! FullHD bőven elég számomra. Problem ????
-
Kansas
addikt
Erre neked is jár ez a válasz: #28.
Döntsd el, mit akarsz: a haverok előtt felvágni vagy játszani?
Ha csak az előbbit, vegyél GeForce 9800GX2-t... aprón kapni már húszezerért is, villantani vele kiválóan lehet, böhöm nagy, fűtést is megoldja és garantáltan csúcskategóriás. Játékra mondjuk szopás manapság, de hát az nem annyira fontos, ugyebár, mint a kategóriacímke...Nem lepődnék meg, ha konzolon is FullHD-ban játszanál a PS4Pro-val meg az XOX-szel...
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
Igen ezt vártuk. Tekintve, hogy a 980-as erejét hozta az 1060 nagyjából.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
antikomcsi
veterán
Nekem lenne egy olyan kérésem, hogy amikor monitorok szerepelnek a hírekben, ajánlókban, tesztekben, akkor ne csak felsoroljátok, hogy van rajta HDMI, DP bemenetből ennyi, meg annyi, hanem legyetek szívesek kiírni, hogy konkrétan milyen. 1.2/1.2a/2.0 stb,stb.
Köszönöm!
-
scdlsc
aktív tag
"FHD és 2k felbontásra"
FYI
[2K resolution] -
ZrogNV
tag
Jelenleg 2 géppel rendelkezem (1050Ti és 1070) + PS4. Sajnos én is azt tapasztalom, hogy aki új címekkel szeretne játszani akkor 1060 a min FHD-ra. Aki nem akar nagy kompromiszumot tenni annak marad az 1070/Ti/2060 FHD és 2k felbontásra és ezeknek az árából már tényleg könnyedén meg van egy konzol. (És ez még csak a vga ára az egész géphez képest) Viszont a 2080Ti ahogy nézegettem felnőtt végre a 4k-hoz árban meg egy olyan szintre ami vállalhatatlan az átlag számára...
[ Szerkesztve ]
“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
sutyi^
senior tag
Elfogytak fogynak a Pascal készletek, megy fel az áruk. Novemberben és decemberben tudtál még venni olcsóbban GTX 1070Ti-t mint most.
Most ugyanezt a teljesítményt tudod majd megvenni kevesebb VRAM mellett. Hát ne haragudjatok, ha ehhez nincs álló taps...
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
hahakocka
senior tag
Egyetértek a középkategória témájában. Ezért is várok a nyári NAVI-ra remélem itt is bejönnek a spekulációk.
Logikus lépés is lenne AMD től Júliusban kártyákkal és a Ryzen 3000 el együtt kijönni. Ryzen 3000 ez év közepére mondták a CES-en fix dátum még nem volt.[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
válasz Cingáriusz #58 üzenetére
Nem véletlen hagytam abba a pc-zést. Szépen eladtam a kártyámat, most megy majd a lap és cpu is. Marad egy i7 notim 16GB rammal és a konzolok. Majd ha jön a ps5 akkor azt is berakom a TV alá. A pc nálam elérte a vállalhatatlan kategóriát. Fog a tököm egy középkategória alsó szegmensében lévő kártyáért 130-150k-t kiadni. És nem érdekel hogy ez már majdnem 1080 szint (inkább 1070/Ti), akkor is a nevezéktan szerint középszint!
-
őstag
Az RTX2060 árakat tekintve, el lehet felejteni, hogy a 2050 100 alatt lesz jóval.
Majd 64bites 2040-est lehet venni 60-70 ezerért[ Szerkesztve ]
-
félisten
reméljük ez a 400 K csak erre a szériára lesz igaz és valóban a horribilis gyártási költség és a GPU mérete miatt annyi. ha a következő generációnál is megmarad ez a tendencia , akkor valóban lehet aggódni.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
Weareus
addikt
Az első csúcskártyám egy GeForce 3 Ti volt, 2002 körül jött ki, 64 MB rammal, 150k volt.
Később lett egy HD 7900, ami szintén hasonló árban volt, 2011 körül jött ki, 3 GB rammal.
Kijövetelkor mindkettő csúcs gamer kártya volt.
Most bezzeg 400 fölött kapsz egy csúcskártyát.
Tíz évig akkoriban nem volt árváltozás, most meg úgy elpofátlanodtak az árak, hogy jajj...[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
nullpoint
őstag
válasz Baltazár123 #52 üzenetére
Munka miatt kell az erős gép, ezért játékra is használható, de a beteg hardver árak kiborítanak. Nagyon jól fogalmaztál a békás hasonlattal.
Ma ott tartunk hogy ha egy ismerős kéri hogy rakjunk össze neki gépet játékra akkor azt kell mondanom hogy vegyen konzolt
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
Baltazár123
senior tag
Ahhoz hozzátesz még egy kicsit az ember és vesz egy XOX konzolt. Én kb 3 éve váltottam konzolra, amikor a 2012-es gépem szintre hozására kaptam egy tényleg baráti ajánlatot ismerőstől, de még így is röhejes összeg jött ki a végén.
Én mindig szerettem, ha viszonylag modern PC-m van, de az árak nagyon elszaladtak szerintem és nem most kezdődött ez, hanem már korábban. Mint a békát az üstben szépen felforralták a vizet amiben ülünk és észre se vettük.
Most van i2400+660ti asztali gépem, ami játékra ugyan elavult és az új címek felejtősek vele, max 2014-es címekig lehet játékban gondolkodni vele, de egyébként minden másra bőségesen megfelelő a vas ereje (nekem). Játékra meg ott a konzol. -
félisten
130 ezret egy olyan kártyáért ad ki ami majdnem 1080 sebességű RT- nélkül is ami meg 180- 200K-s kártya volt/ van.
Persze ettől függetlenül nem jó, hogy a középkategória ennyit drágult, de az RT től el lehetne néha vonatkoztatni.
Az egy plusz ficsőr amit ha az ember nem használ akkor sem fázik rá a 2060 kártyával jelenleg, mert nincs olcsóbb alternatíva , csak drágább ugyan ezért a sebességért.
reméljük ez változni fog , mert valóban nem jó tendencia, hogy 2 generáció alatt az 50-60 k-s középkategória130- 150 K ra ment fel.
Plusz még nem igen láttuk mire is képes majd RT ebben a kezdetleges formátumban is egy darab játék alapján. Igazából Metró tűnik logikus lépésnek, mert szinte csak fényeffektekre és megvilágításra fogja használni a raytracinget, talán nem akar tovább nyújtózkodni , mint ameddig lehet. és egy singlaplayer játékban éppen elég is lehet az 1080P vagy 1440P@60 FPS.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
jedis
senior tag
Jah, jah, jah ! Az RT hatékonyságának követelménye, a minél több memória, és minél nagyobb sávszélességgel . Nohh a 2060-as eléggé csonkolt e téren csak 6GB, meg 192bit Nahh ide kéne a Radeon VII 16GB-ja, meg 4096bit-es HBM2-je !
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
félisten
Az a széles Samsung monitor, hát, az nagyon kellene!
Egyébként van annak technológiai oka, hogy a nagyobb monitorok rendre többe kerülnek fajlagosan, mit a kicsik?
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Akula
őstag
válasz Monngoose #38 üzenetére
Hagyd, már mások is szóvá tették.
Nekem tetszenek ezek az írások, látom, hogy aktuálisan mi van terítéken.
Vásárolni? Majd az árukereső alapján...
Amúgy, ha úgy érzed, hogy egy kereskedő megtéveszti a vevőket, simán írhatsz a fogyasztóvédelemnek. Utána járnak. Itt hiába teszed szóvá, nyilván a PH!-nak is élnie kell valamiből, reklámtevékenységből származik bevétel. Szerintem ez rendben van így. Nyugi"Akula Sub, ready for the deep!"
-
jedis
senior tag
válasz Monngoose #38 üzenetére
Teljes mértékben egyet értek. Ez a Fekete Péntek kint azért jött létre, hogy a nagy áruházláncok kipucolják a még bent maradt régi készleteket, mielőtt feltöltik a karácsonyi újakat. Ilyenkorra már az összes nagy áruházlánc bőven nyereséges, szóval nagyjából mindegy, mit mennyiért ad. Nálunk ezt a jó szokást vették át a magyar boltok, igaz a mi fekete péntekünket simán átkeresztelhetnénk "halvány szürkére", vagy inkább "tört fehérre" . Én már az utóbbi két évben meg sem nézem az árakat, pedig ömlik a sz.r rám is minden honnan ilyenkor, TV-ből, netről, rádióból, stb. Én már csak mosolygok rajtuk. Ha valami kell, felugrok a Hardverapróra, vagy a Jófogásra, és megveszem ott jóval olcsóbban. Pl. most vettem egy még bőven garos Ryzen 1400-ast 25-ért, oszt feldughatják maguknak a Fekete Pénteküket éntőlem.
-
Kansas
addikt
Ahol én szoktam vásárolni(iPon, Aqua), ott a 1070Ti 170-250e Ft közt van, a 1070 meg 130-200e Ft közt.
Ehhez képest a 2060 az iPon-ban 130-170e és az Aqua-ban 140-160e közt van. Mindez a 2060 megjelenésekor, jóval a 1070/1070Ti árainak "beállása" után.
Szóval lehet nyafogni, meg lehet utánajárni a tényeknek...
A szürkeimport nem érdekel.Az más kérdés, hogy ez úgy 70%-kal tud többet a 3 éve 90e-ért(megjelenéskor) vett RX480-amnál, kb. annyival drágábban, szóval ár/teljesítményben semmivel nem jobb nála.
Én még megvárom a Navit, mielőtt VGA-t fejlesztek, az akkori sweet spot karira - FHD-ra nem kell 2080[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
...úgy tudtam, hogy a beharangozott 350 dolláros népkártya 500 euró lesz.. ..De majd amikor a kutyának sem kell még 120-ért sem, akkor lesz itt kapkodás. . Az a memória egy vicc egyébként főleg ennyiért.
-
félisten
válasz fornettisuti #37 üzenetére
Gondlom black friday akció volt vagy ilyesmi, mert én novemberben adtam el egy riget 1070 Ti vel és akkor 147 k volt a legolcsóbb alzán.Most a legolcsóbb ami nem bontott, használt, új állapotú, hanem valóban új és nem mókuskerekes az 155 K.
-
Monngoose
aktív tag
T. Prohardver!
A PCX "akcióit" el kellene már felejteni végre - szimpla átverés az egész.
Először azt gondoltam, csak arról van szó, hogy a PCX akciós árai magasabbak egyéb áruházak nem akciós árainál, de nem erről van szó: a PCX akciós árai megegyeznek a PCX akció előtti áraival! Egyszerűen választanak egy árucsoportot, ráteszik az "akciós" címkét, az árakat pedig változatlanul hagyják. Még arra sem veszik a fáradságot, hogy az "akciós" árak fölé odabiggyesszenek egy pirossal áthúzott nagyobb összeget.
Ezt egyébként a tavalyi fekete péntek idején vettem észre. Volt 4-5 dolog, amivel meg akartam várni a BF akciót és persze a PCX is a látókörömben volt. Az akció előtt összeírtam az árakat és vártam a nagy napot - s lőn: a kérdéses cuccokra is rákerült a fekete akciós címke - változatlan áron. Azóta kerülöm őket. Persze nem nehéz, legalább 5-10 üzletben biztosan megkapom olcsóbban a cuccost - akció nélkül.
Csak egy példa a mostani cikkből:
A TEAMGROUP 250GB DELTA RGB SERIES T253TR250G3C313 SSD a PCX-nél akciósan: 23.271 Ft
Ugyanez ~10 egyéb üzletben 18-19 eFt - akció nélül...Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
fornettisuti
veterán
Novemberben Alzán 139k volt az MSI 1070Ti.
Nálam 280x Matrix Platinumot váltott.
(arra csak csere után jöttem rá, hogy az i7 (3770) kevés lesz a 1070Ti-hez)[ Szerkesztve ]
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
jedis
senior tag
Hát az biztos, hogy ha most kéne összeraknom egy optimális játékgépet, ez lenne az egyik alapja, a Ryzen 2600X, meg a másik.
-
félisten
ez inkább 1080 -1070TI/ vega 64 teljesítmény, az 1070 nél erősebb. 1070 Ti nem igen volt hivatalosan magyar boltban 150 K alatt mint ahogy Vega 64 sem.
135 K alatt van egy normálisabb kártya 5 napra a megjelenés után, aminek nem kell örülni, de ez adja akkor is a legolcsóbban ezt a teljesítményt jelenleg újan boltból.remélhetőleg le fog esni 120 K -ra hamarosan.[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
Ugyanannyiért kapsz GTX 1070 / 1070 Ti teljesítményt, amennyiért az még nem rég a polcokon volt. Ugyanaz a TDP, most 2GB kevesebb videómemóriával. Az évszázad üzlete valóban...
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
Akula
őstag
Most én sem nagyon vásárolnék semmit. Majd várok öt évet. Mondjuk engem nem az árak zavarnak, hanem ez a szivárvány RGB trend.
"Akula Sub, ready for the deep!"
-
Cefet
aktív tag
Majd akkor veszek 2060-at, ha 50k lesz...
Legyen béke! Menjenek az amerikai katonák haza, azonnal!
-
félisten
pascal megjelenésekor 105 ezer forintért vettem a GTx 1060 kártyámat, akkor az 1070 150 K körül voltak az olcsób verziók 170 K körül a drágábbak. Az 1080 meg 200 K-n kezdett. szóval 2 éve se volt éppen olcsó az 1060 .
Iponnál most van az MSI ventus 133 K ért, [link]nem rossz szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Szerintem ne kategóriát akarj venni, hanem teljesítményt.
A kategória csak az e-péniszed növeli, meg az egód simogatja, a teljesítmény meg hajtja a játékaid.
Ráadásul teljesítményből többet kapsz olcsóbban.Mi is akkor a probléma?
-
Hokunda
senior tag
Se flamecunamit nem szeretnék, se túlokoskodni a dolgot, DE két dolog.
Ad1: Annyira nem ástam bele magam, de a felületesen átfutott teszteken azért ez nem 1080, hanem 1070ti teljesítmény inkább.
Ad2: Ami jóval fontosabb és te is megerősítetted, a kártya egy 2.5 éves high end technikát ér el majdhogynem, a founders árakat hagyjuk, se a 1080 se a 2060 esetében nem relevánsak! Sőt "kifakadásom" mégcsak nem is a 2060nak szólt, bitang egy kártya ez, de ami a fontos mégegyszer, hogy 2.5 évvel ezelőtt a pénzedért a csúcsra voltál jó (a ti-t ne vegyük ide) addig most ugyanazért a pénzért a középkategóriára! Teljesítményben meg óriási stégyen is lenne, hogy az új technika az új áráért nem képes egy már túlhaladottnak a teljesítményét elérni. Azt meg figyelembe se vettük, hogy mi lett volna, ha a 2017es bányalázat pl most a 20**as széria kapta volna meg? Belőtte volna magát a csúcskategória1500 dollárra?
-
jedis
senior tag
"És ennek kéne örülni szerinted."
Igen, ennek. Most az 1080-as teljesítményét 50 ezerrel olcsóbban kapod meg. Mennyivel szeretnéd olcsóbban ? 150-nel? Majd ha ősszel jön a Navi, és tényleg olyan jó lesz ahogy azt mondják, és tényleg olyan áron, akkor majd helyre állnak az árak itt is. Nézd meg az Intel mit csinált 10 éven keresztül konkurencia hiányában, és nézd meg ahogy lett konkurencia, két év alatt hová fejlődött a CPU szegmens. Egy hiperugrást hajtott végre az előző 10 évhez képest. A CPU rész 1-2 évre kész az AMD részéről, már csak csiszolgatni kell ez idő alatt, így tud koncentrálni most a VGA részre. Lesznek itt még jó VGA árak, csak ki kell várni.Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
jedis
senior tag
Nem értelek benneteket. 🙄 Mi azzal a probléma, ha most ugyan azt a teljesítményt olcsóbban kapod meg (350 VS. 550 dollár) ? Persze, hogy senki se cserélném le, az 1070-est 1080-ast erre, semmi értelme nem lenne. Azok majd 2070-re cserélik minimum. Mit gondoltatok, majd az NV 1060-as árába fog adni 1080 - as teljesítményt? Főleg úgy, hogy most nagyon konkurencia sincs. 🙄
-
McSico
senior tag
RGB világítós SSD Most már tényleg túlzásnak érzem a dolgot...
"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
nullpoint
őstag
válasz SunMount3r #2 üzenetére
Komolytalan az a cég, nem kell vele foglalkozni, ilyeneket jobb elkerülni.
-
Amerigo57
őstag
Az EVGA cég , a hardverekre több év garanciát ad , ha meg beregisztrálod,
a megvásárolt EVGA terméket az Evgahoz , akkor plusz több év EVGA garanciát kapsz.
Garanciális meghibásodás esetén , visszaküldöd az EVGA cégnek és kb egy hét múlva kapsz ,
egy ugyan olyan új terméket.
-
nullpoint
őstag
A Samsung 860 QVO 1TB linkje valamilyen szerencsétlen véletlen folytán hibás, és sajnos a reklámban említett 40000ft ár is félre lett ütve.
Jó tudom, a numpadon veszélyesen közel van a 6-os billentyű a nulláshoz, és amúgy is, a mai technika már semmilyen eszközön nem teszi lehetővé a pontos számjegyjegybevitelt, tehát ezt (is) elnézzük.
Szóval a valós ár 46264ft, a linkje pedig:
[link][ Szerkesztve ]
-
Ed3r_X_
nagyúr
Mennyi lesz így a 2050? Gratulálok nekik, de jöjjön 2030-as kártya, 1060 6GB teljesítménnyel, mondjuk 40-50-ért
De szép idők voltak, mikor az ember 40-50 ezerért közép-felső kategóriás kártyát kapott.
[ Szerkesztve ]
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
-
Hokunda
senior tag
Jó az összehasonlítás!
Egyrészt az általad linkelt cikkben az MSI 2060as Gaming Zje van, ami nem 135-tel fog nyitni, hanem 150+-szal, ami ennél is fontosabb, hogy összehasonlítod az előző széria high-endjével ami 550 dolláros relase priceszal jött - ami kicsit több, mint a mostani 2060as - így még egy kategóriával ezelőtt megkaptad a csúcsközelit adott egységért, addig szérián belül ez az ár már csak a középkategóriára elég!
Szóval egy jelenlegi 1080 tulajnak, de még egy 1070nek sem éri meg lecserélni a kárnyáját egy 2060ra, mert teljesítményben ugyanott lesz, a 2070-80 meg már árkategória ugrás!
-
Televan74
nagyúr
Csak eltértek az előző generáció trendjétől, hogy 80.000-100.000 Ft -os kategóriába kínálok előző generációs x80 -as teljesítményt. Inno -t nem vennék,a jobb hűtésű esetleg csendesebb modellek meg mind 150.000 Ft vagy felette találtatók.Amit azért nem neveznék középkategóriának,ami az árazását illeti.
Mindenbe beleugatok!!!
-
-
Vagy akciócsokor vagy akciókcsokrok de lehet,hogy nem.
Azok az okos égők asszisztens kompatibilisek gondolom.Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
jedis
senior tag
Csak a saját családjában középkategória, de teljesítményben az előző generáció csúcsai között jár inkább. A tesztek szerint simán hozza egy 1080-as, vagy a Vega64 teljesítményét. Szóval ha azt nézed megkapod az 1080-as, vagy a Vega64 teljesítményt 135EFt-ért, jóval alacsonyabb fogyasztással. Pont hogy jó ár/értékű kártya szerintem per/pill.
[ Szerkesztve ]
-
Hokunda
senior tag
Ez a 155 ezres 2060as a hülyének is megéri, hát még...vagyis leginkább nekik éri meg!
-
Noukoum
veterán
válasz SunMount3r #2 üzenetére
Tényleg vicces
[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
SunMount3r
nagyúr
Hogy várja el egy cég, hogy potenciálisan a lehető legtöbb vevőt fogja bevonzani, amikor még az ilyen "egy-klikkes cikkekben" reklámozott termékeik adatalapján fenntüntetett -alap- információk elolvasása is komplett regisztrációhoz van kötve (ha egyáltalán)?
(Most mindenki tudja melyik webshop-ról beszélek, nem kell konkrétan beírnom... )
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Mennyi adat írása vagy olvasása után csökken az ssd átviteli sebessége (ha a hűtéstől eltekintünk)?
5GB, 10GB?Ezen értékek ~3000MB/s nem a vásárló megtévesztése, plána ha a hőkezelést is figyelembe vesszük
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Milyen széket vegyek?
- RC modell földön, vízen, levegőben
- CPU léghűtés kibeszélő
- Ukrajnai háború
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fűzzük össze a szavakat :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Toshiba Satellite L50D-B-12Z QuadCore AMD A6-6310 / 8 GB Ram / 1 TB HDD / AMD Radeon R4 2 GB
- Eladó vagy csere LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / monitor.
- Lenovo IdeaPad Y50-70 Intel Core i7-4710HQ / 15.6" 4K UHD / 16 GB RAM / 4 GB GTX 860M / 500 HDD
- Asus ROG Strix Soar 7.1 Gaming hangkártya
- Eredeti 1db Xerox 3210/3220 toner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest