Hirdetés

Akciócsokor január közepére

Lassan kezd beindulni az év, és ezzel egyre több akciós termék is feltűnik a boltok kínálatában.

Monitorok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Az Oázis Computernél ismét kapható az ASUS egyik komolyabb, egész napos munkára is teljes nyugalommal használható modellje, a PB278QR, mely 106 900 forintba kerül.


[+]

Ezért a pénzért itt kapunk egy 2560x1440 pixeles felbontású IPS panelt, 300 cd/m² maximális fényerővel, 10 bites színekkel, egy olyan állványt, mely minden irányú állíthatóságot és pivotot is kínál, matt bevonatot, hogy ne kelljen a tükröződésekkel bajlódnunk, valamint egy visszafogott, professzionális dizájnt. A három év garanciával rendelkező készüléket egyébként D-Sub, DVI, HDMI, DisplayPort és 3,5 mm-es analóg hangbemenetekkel látták el, és kapott fülhallgató-kimenetet, de rendelkezik beépített hangszórókkal is, ha inkább azokat használnánk némi zenehallgatásra vagy videótelefonálásra. Ami a színvisszaaadást illeti, a gyártó 100%-os sRGB színteret ígér.


[+]

A következő, már komolyabb grafikai munkákhoz is nyugodtan ajánlható eszköz az ASUS ProArt szériájába tartozó, 3 év garanciával érkező PA27AC, mely 214 901 forint. Nem olcsó, de cserébe itt tényleg megkapunk mindent, ami a minőségi munkához kell. Ezek közül is elsőként ott a 27”-es, 2560x1440 pixeles IPS panel, amely 400 cd/m² maximális fényerővel rendelkezik, illetve az ehhez társuló HDR10 támogatás. Aztán a következő a gyári kalibráció, aminek következtében az ASUS ΔE = 2-nél jobb színhűséget ígér a 100%-ban lefedett sRGB színtér mellett. Végül, de nem utolsó sorban ott a Thunderbolt 3 támogatás és az USB-PD is, ami lehetővé teszi egyrészt a gyors adatátvitelt, másrészt azt, hogy például egy kompatibilis noteszgépet a monitorra kötve a videójelek átvitele közben töltsük is a készüléket.

Az egyedi és elegáns állvány a kategóriában megszokott módon minden irányban kínál állítási lehetőséget, illetve pivotot, a bemeneteknél pedig ott a HDMI, a DisplayPort és a DVI is (az utóbbiból ráadásul kettő), van USB hub, annak pedig, aki nem szeret csendben dolgozni, hangszórók illetve fülhallgató-kimenet is rendelkezésre áll.


[+]

A szuperszéles, 21:9-es kijelzőket kedvelőknek ajánlja az Oázis a Samsung C34J791WTU-t, mely 249 900 forintba kerül. Az elnyújtott, 34”-es, kvantumpontos VA panel 3440x1440 pixeles felbontást kínál, és nemcsak arra jó, hogy két weboldalt kipakoljunk egymás mellé, hanem játékra is bevethető, tudniillik 100 Hz-es maximális frissítésre képes, és mellékesen FreeSync kompatibilis is. Hogy a képek ne csak gyorsan, de szépen jelenjenek meg, arról a 92%-os AdobeRGB és 92%-os DCI-P3 lefedettség is hivatott egyébként gondoskodni, a jelek pedig DisplayPort és HDMI bemeneteken, valamint TB3-as csatlakozón keresztül érkezhetnek. Van USB hub, hangszóró, az állvány pedig magasságában is állítható – ahogy ezért az árért az el is várható.


[+]

Ha nekünk a 21:9-es képarány sem lenne elég széles, akkor a következő fokozatot, tehát a 32:10-et kínálja a Samsung C43J890DKU, szintén 249 900 forintért. Ez a modell egy 43”-es, hajlított VA panelre épül, 120 Hz-es maximális frissítéssel. A különleges panel mellé kevesebb extra jár: nincs FreeSync, nincs extra nagy színtér, de azért az sRGB 99%-os lefedésére számíthatunk. A 3840x1200 pixeles felbontás viszont megengedi, hogy gyakorlatilag két normál szélesvásznú monitor képét egymás mellé rakjuk a kijelzőn, ami videós szoftvereknél, táblázatkezelésénél elég hasznos tud például lenni, de ha grafikus kártyánk elég erős, játékok közben is egyedi élményt ad ez a készülék, melynek bemenetei között DisplayPort, HDMI és hangcsatlakozó is szerepelnek – az utóbbihoz hangszóró is tartozik az extrák között, és nem hiányzik az USB hub sem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés