Új hozzászólás Aktív témák
-
satz18
őstag
Amilyen ütemben a 4k monitorok ára esik, itt is lehetne már valami jelentősebb áreső. Pl egy 50k-s cumó.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
Zotya84
őstag
Ez nagyon jó ár érte, mert amikor legutóbb nagykerben néztem (mint szeretném megvenni terméket), akkor még a nagykerára volt 149+áfa...
Így viszont azt hiszem nem sokáig fog váratni magára a vásárlás...
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
Lomha 8V
addikt
Most komolyan. Ha van 130k-m monitorra, akkor van 150k-m is.
-
satz18
őstag
Amúgy pont nézegettem az e-bay-t és onnan lehet 70-80 körül is kapni 1440p-s monitort, az egyetlen buktatója, hogy dual link DVI kell neki, a Dp-t nem vágja, szóval a laptopokhoz való csatalkoztatás ott elve ki van lőve.
[ Szerkesztve ]
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
old_artist
addikt
A minap kezembe került ez az Acer B276HUL WQHD felbontású (2560x1440) monitor, most megosztok pár tapasztalatot, gondolatot.
Első ránézésre nem a design legszebb modellje, de bekapcsolva és egy kicsit tesztelve a monitort már nem is foglalkoztam a külcsínnel.
Nagy meglepetésemre, az első vizsgálódások alkalmával egyből szembetűnt, hogy PWM mentes a monitor, és tisztább homogenitást fedeztem fel, mint az eddigi Acer monitoroknál tapasztalhattunk. Egyből elkezdtem méricskélni, és a matt kijelző közepén 120cd/m2 fényerőre állítva, 5x3-as mezőt, mért pontokat alapul véve a homogenitást ellenőriztem: az Uniformity fényerő 9% alatti, az Uniformity fehér pont 5% alatti eltéréseket mutatott csak, ami egy homogenitás-korrekcióval rendelkező vetélytársnak is becsületére válna!
Tovább kezdtem vizsgálódni, és mivel a legújabb generációs AHVA (Advanced Hyper-Viewing Angle) AU Optronics technológia paneljét használja ez a B276HUL monitor, s olvasva az AUO weboldalán, hogy nagyobb statikus kontraszt jellemző erre a panelre, de ez sajnos nem feltétlenül igaz erre a monitorra.
Méréseim alapján ~730:1 kontrasztot lehetett csak kicsalogatni kalibrálással, továbbá 0,16cd/m2 feketepontot az sRGB színterű monitorból. Nagyon alacsony, átlagos 0,3 és max.0,8 deltaE eredménnyel szembesülhettünk, 2.2 gamma és 120cd/m2 fényerő és 6500 Kelvin színhőmérsékleten, ami (a kissé gyatra gyári értékeket figyelembe véve) igen kiváló eredmény, ezért is nagyon javasolt kalibrálni a monitort, mivel az sRGB színtérből kihozhatjuk a max.-ot az elektronika által.
A kontraszt stabilitással sem volt különösebb probléma, minden tartományban megtartotta az egyenletességet, a fényerő linearitásával sem volt különösebb gond!
Az IPS glow hasonlóság az AHVA panelen is visszaköszön, bevilágítási, szivárgási anomáliáktól ez sem mentes, bár nem olyan mértékű, mint az IPS vagy éppen a PLS paneleknél.
A szürkeárnyalati gradiensek is elfogathatóak, viszont a feketébe fordulva bizonyos „vágás”, enyhe egyenetlenség volt tapasztalható, de ezt csak bizonyos extrém módokban érhetjük tetten.A monitor energiafogyasztása is megfelelő, átlagosan max.38-40W-ot mértem normál üzemmódban (2xDP és 4xUSB csatlakozásokat használva), de kalibráltan (1xDP, 1xUSB) ~30W teljesítményfelvételt is mértem!
A dönthető, forgatható, magasság állítható, pivot funkcióval is rendelkező masszív állványt talán csak a bumszli, robosztus, a monitorhoz illetlen megjelenésű talp kiképzés ronthatja a látványt.
A több digitális bemenet közül választhatunk: dual DVI-D (HDCP), 2xHDMI és DisplayPort v1.2 input/output terminal DaisyChain támogatással, és a beépített 1 Up-/ 4 Down-Stream USB 3.0 Hub tágabb csatlakoztatási lehetőségeket biztosít.
A monitor OSD menü kissé puritán megjelenése ellenére még vállalható.Összességében, az ár/érték/tudás és ergonómia szintjén bőven vállalható a monitor, különösen annak, akinek szüksége van az sRGB színterű WQHD felbontásra, és árban is akár 20-30e-rel olcsóbban hozzájuthat, mint konkurensei.
-
Zotya84
őstag
válasz old_artist #6 üzenetére
Akkor te kalibráltad ma az új monitorom? Akkor azt hiszem jól választottam.
[ Szerkesztve ]
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
vellerd
tag
válasz old_artist #6 üzenetére
Meggyőző!
Főleg ha még az ára is ilyen kedvező!Eladó Pioneer TS-E2099,Q9550 Proci,160GB Sata HDD, 2,5" 250Gb Noti HDD 3napot használt 100/100
-
Zotya84
őstag
Ma megérkezett. Kalibrált profillal hibátlan a képe, olyan mint az előző monitoré, mely MVA paneles volt, és szabad szemmel kalibráltam a szemem számára - színei tetszenek, és ez alapján kijelenthetem, hogy jól éreztem én az előzővel is a színeket.
Ami pár dolog feltűnt: Még ilyen alacsony fényerő (20) mellett is fehér/világos háttér esetén túl erős a fényereje; valamint az IPS Glow kicsit észrevehető, de az meg csak szinte teljesen fekete kép esetén; pár játékkal is végigzongoráztam, és a sebessége jónak tűnik, de ezt még ki kell próbálnom többel is.
Tetszik.
És már meg is tudtam szokni a 16:9-t az 5:4 után, no meg a rengeteg helyet a programok számára.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, még alacsony fényerőn is ennek a monitornak is a háttérvilágítása erős, de este nagyon ajánlott, mint minden LED háttérvilágítású monitor mögé egy fényforrást helyezni, és nyugodtan leveheted a fényerőt 6-9 közé is.
Majd kérünk beszámolót a játékok alatt nyújtott teljesítményéről, mivel nem volt módom ezzel a lehetőséggel is kipróbálni a monitort – már csak azért sem, mivel nem vagyok az a játszós típus.vellerd és KAMELOT – igen, az ára is a teljesítményéhez és tudásához mérten igen kedvező, 135e-ért már hozzá lehet jutni!
-
KAMELOT
titán
válasz old_artist #12 üzenetére
Pontosan! Ár / tudás / minőség a helyén van! Aki többre vágyik az vegyen EIZO-t.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Zotya84
őstag
Hát igen. Háttérvilágításom már az előzőnél is volt, pedig az is minimális fényerővel ügyködött. (Elég fényérzékeny a szemem, így szinte minden általam használt fényforrásnak közel a minimumát használom, ahol csak lehet.)
Így a fényerőt beüzemelés után azonnal levettem 5-re, mert ott már nem zavar nappal, srégen hátulról érkező fény esetén sem, és az ablak sem tükröződik benne jobban, mint az előzőben, a nagyobb méret esetében sem.
Én sem vagyok az a kimondott játszós típus, de ki kell próbálnom.
-
vellerd
tag
Dell -re próbáltak rábeszélni, de akkor inkább veszek egy ilyet. Ideje már váltanom.
Bár az is igaz, hogy sokkal kisebb összegben gondolkodtam eleinte, /valahol max a 100k -s lélektani határ volt a plafonom/. De monitort úgy sem 1 évre vesz az ember, meg ugye vele vagyunk legtöbbet kapcsolatban.(#11) Zotya84
Köszi az infót!Eladó Pioneer TS-E2099,Q9550 Proci,160GB Sata HDD, 2,5" 250Gb Noti HDD 3napot használt 100/100
-
Zotya84
őstag
Én is kevesebbet szántam rá eredetileg, főleg, mikor 200 körül kezdett az ára, akkor voltam vele úgy, hogy majd, egyszer, de ennyiért egyelőre azt mondom, megérte.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Egy kis "méricskélési" eredmény az Acer B276HUL WQHD monitorról:
Nemsokára "kezemközé akad" majd egy Acer K272HUL monitor is, arról is beszámolok majd!
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
válasz old_artist #18 üzenetére
... mint ígértem ... Acer K272HUL
-
DarkByte
addikt
Szoktatok nagy teszteknél ICC színprofil fájlt csatolni a monitor menü beállításai mellett.
Esetleg ez nincs meg valakinek még a szerkesztőségből? A cikkben nem látom.
Tudom hogy ez nem lesz tökéletes feltétlen az én panelemmel és kártyámmal, de jobban közelíti hozzá mint a gyári beállítás. Nem fogom grafikus munkára használni szóval nem kell 100%-osnak lennie.[ Szerkesztve ]
-
xT4ken
tag
Sziasztok!
Pár hónapja megvettem ezt a monitort és nemrég észrevettem egy eléggé zavaró hibát.
Jelenleg a PCm HDMIre van csatlakoztatva de néha rá szurom a notebookomat is DisplayPorton keresztül és vátlogatom a forrást. Eddig minden rendbe van. Viszont ha kikapcsolom a monitort akkor nem tudom ujra bekapcsolni addig mig be van szurva a DisplayPort.
Még bőven garancián belül vagyok ezért reklamáción gondolkozom. Szerintetek indokolt?
(Firmware frissités nincs rá).Üdv,
Jocc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Videó stream letöltése
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple notebookok
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- Revolut
- További aktív témák...
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- DELL Alienware AW2725DF 26,7" QHD OLED Gaming Monitor 3 év GARANCIA
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- LG Ultragear 32GP850-B Gamer monitor!32"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Beszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest