Új hozzászólás Aktív témák
-
old_artist
addikt
A minap kezembe került ez az Acer B276HUL WQHD felbontású (2560x1440) monitor, most megosztok pár tapasztalatot, gondolatot.
Első ránézésre nem a design legszebb modellje, de bekapcsolva és egy kicsit tesztelve a monitort már nem is foglalkoztam a külcsínnel.
Nagy meglepetésemre, az első vizsgálódások alkalmával egyből szembetűnt, hogy PWM mentes a monitor, és tisztább homogenitást fedeztem fel, mint az eddigi Acer monitoroknál tapasztalhattunk. Egyből elkezdtem méricskélni, és a matt kijelző közepén 120cd/m2 fényerőre állítva, 5x3-as mezőt, mért pontokat alapul véve a homogenitást ellenőriztem: az Uniformity fényerő 9% alatti, az Uniformity fehér pont 5% alatti eltéréseket mutatott csak, ami egy homogenitás-korrekcióval rendelkező vetélytársnak is becsületére válna!
Tovább kezdtem vizsgálódni, és mivel a legújabb generációs AHVA (Advanced Hyper-Viewing Angle) AU Optronics technológia paneljét használja ez a B276HUL monitor, s olvasva az AUO weboldalán, hogy nagyobb statikus kontraszt jellemző erre a panelre, de ez sajnos nem feltétlenül igaz erre a monitorra.
Méréseim alapján ~730:1 kontrasztot lehetett csak kicsalogatni kalibrálással, továbbá 0,16cd/m2 feketepontot az sRGB színterű monitorból. Nagyon alacsony, átlagos 0,3 és max.0,8 deltaE eredménnyel szembesülhettünk, 2.2 gamma és 120cd/m2 fényerő és 6500 Kelvin színhőmérsékleten, ami (a kissé gyatra gyári értékeket figyelembe véve) igen kiváló eredmény, ezért is nagyon javasolt kalibrálni a monitort, mivel az sRGB színtérből kihozhatjuk a max.-ot az elektronika által.
A kontraszt stabilitással sem volt különösebb probléma, minden tartományban megtartotta az egyenletességet, a fényerő linearitásával sem volt különösebb gond!
Az IPS glow hasonlóság az AHVA panelen is visszaköszön, bevilágítási, szivárgási anomáliáktól ez sem mentes, bár nem olyan mértékű, mint az IPS vagy éppen a PLS paneleknél.
A szürkeárnyalati gradiensek is elfogathatóak, viszont a feketébe fordulva bizonyos „vágás”, enyhe egyenetlenség volt tapasztalható, de ezt csak bizonyos extrém módokban érhetjük tetten.A monitor energiafogyasztása is megfelelő, átlagosan max.38-40W-ot mértem normál üzemmódban (2xDP és 4xUSB csatlakozásokat használva), de kalibráltan (1xDP, 1xUSB) ~30W teljesítményfelvételt is mértem!
A dönthető, forgatható, magasság állítható, pivot funkcióval is rendelkező masszív állványt talán csak a bumszli, robosztus, a monitorhoz illetlen megjelenésű talp kiképzés ronthatja a látványt.
A több digitális bemenet közül választhatunk: dual DVI-D (HDCP), 2xHDMI és DisplayPort v1.2 input/output terminal DaisyChain támogatással, és a beépített 1 Up-/ 4 Down-Stream USB 3.0 Hub tágabb csatlakoztatási lehetőségeket biztosít.
A monitor OSD menü kissé puritán megjelenése ellenére még vállalható.Összességében, az ár/érték/tudás és ergonómia szintjén bőven vállalható a monitor, különösen annak, akinek szüksége van az sRGB színterű WQHD felbontásra, és árban is akár 20-30e-rel olcsóbban hozzájuthat, mint konkurensei.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, még alacsony fényerőn is ennek a monitornak is a háttérvilágítása erős, de este nagyon ajánlott, mint minden LED háttérvilágítású monitor mögé egy fényforrást helyezni, és nyugodtan leveheted a fényerőt 6-9 közé is.
Majd kérünk beszámolót a játékok alatt nyújtott teljesítményéről, mivel nem volt módom ezzel a lehetőséggel is kipróbálni a monitort – már csak azért sem, mivel nem vagyok az a játszós típus.vellerd és KAMELOT – igen, az ára is a teljesítményéhez és tudásához mérten igen kedvező, 135e-ért már hozzá lehet jutni!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Egy kis "méricskélési" eredmény az Acer B276HUL WQHD monitorról:
Nemsokára "kezemközé akad" majd egy Acer K272HUL monitor is, arról is beszámolok majd!
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
válasz old_artist #18 üzenetére
... mint ígértem ... Acer K272HUL
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Android felhasználók OFF topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Xbox Series X|S
- Politika
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Asus ROG PG42UQ Gamer Oled Monitor!42"/4k/138hz/0,1ms/Freesync-Gsync/HDR/Konzolhoz is/Beszámítás!
- LG Ultragear 32GP850-B Gamer monitor!32"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Beszámítás
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- DELL Alienware AW2725DF 26,7" QHD OLED Gaming Monitor 3 év GARANCIA
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- GABA GL-2701FHD Gamer Monitor 27 col 144 hz, 1 ms
- 2 év garancia 32" Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- 2év garancia!!! 43" Odyssey Neo G7 G70NC 4K 144 Hz smart gaming monitor - LS43CG700NUXEN VA miniLED
- Dell P2414H Full HD IPS MONITOR LED 24"
- Áron alul Új 49" Aoc Agon Pro PD49 Porsche Design OLED monitor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest