Hirdetés
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Mini PC
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Ageia PhysX ppu - az első fizikai gyorsítókártya
- Pánik a memóriapiacon
Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Va
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hát igaz a mondás: Az erősebb kutya ugat...

A Microsoft se volt sosem egy elnéző kedves cég... bár nekik sosem volt igazi konkurenciájuk (legalábbis oprendszer terén), és ők is sok mindent "loptak"...
A kiskutyáknak marad a lerágott csont sajnos...Mindenesetre én drukkolok az AMD-nek, és ha nem is győz, de megközelíti egy jó Intel CPU teljesítményét (és nem drágábban), akkor jövőre beruházok egy ütős AM4 platformra, ideje lecserélni a 940BE-t.

-
Dare2Live
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Most akkor ne menjünk bele a mondat első felébe a mondat másik felébe meg betolsz egy konteot?
"Hibátlan" -
Dare2Live
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Mint pl Kína?
Rengeteg komoly függés van a világon. Mi lenne pl ha az élelmiszer exportőr államok is nekiállnának kartelezni?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Dare2Live
üzenetére
És ha elnézel arra a környékre, akkor meg is látod mi lesz azzal, aki nem fogadja el a rájuk erőltetett szabályokat...
Az OPEC azért kivétel, mert a világ túlságosan is függ tőlük. Több ország gazdasága alapul a kőolaj-importon, nálunk irdatlan nagy adóbevétel is van belőle.
-
Dare2Live
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
"No offense, de pont az EU farkalta meg..."
Ez pont addig működik amíg elfogadják a partnerek a játékszabályokat. Ott a pl OPEC mint baromi nagy kartell, hányszor büntették eddig meg?
-
Cs1csó
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Mennyire igaz! Eléggé leszűkítettem a változókat. Megfelelő egészséges versenyre azért szükség lenne. DE tuti, ha még jobban elszáll az Intel akkor beintek és kész.
-
TESCO-Zsömle
titán
Nézd, ez is kétélű fegyver. Piaci verseny és fizetőképes kereslet nélkül a fejlődés szükségszerűen lassul. Ez nem csak azt jelenti, hogy lassabban nő generációról generációra a teljesítmény, miközben emelkednek az árak, hanem azt is, hogy a megvett vasad degradációja is lassul. Nem lesz szükséged olyan hamar új vasat venni, több időd lesz spórolni a következőre, ha egyáltalán.
-
Cs1csó
titán
Egy dolog miatt szorítok az AMD-nek mind proci mind vidikari fronton, jelesül, mégjobban ne szálljon el az intel és az nvidia.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
És ezt pont te mondod egy fikcionális fanatikus vallási szervezettel a nevedben...

-
-
TESCO-Zsömle
titán
Ugyanakkor fontos tudni, hogy fordított helyzetben az AMD is ugyanezt csinálta volna. Itt jogi személyekről beszélnünk, akik -bármennyire is szeretnénk ezt beléjük látni- nem rendelkeznek se lelkiismerettel, se becsülettel, se egyéb emberi tulajdonságokkal, csupán antropomorfizáljuk őket saját érzéseink, szimpátiánk szerint. Kisebb szervezeteknél, ahol egyetlen döntéshozó van, aki közvetlenül tartja a kezében a dolgokat még fel lehet fedrzni az embert a cég mögött, de ekkora vállalatoknál már nincs más, csak a kapitalizmus gazdaságtanának könyvszerű működése.
-
D.Va
őstag
Én szimplán azért nem veszek Intel-es gépet mert az intel előttem elásta magát a lefizetős gusztustalan patkány módszereivel amivel ki akarta (akarja?) nyírni az AMD-t... Ilyen szemét bandától én nem veszek semmit akkor se ha egyébként jó terméket gyártanak...

(na most jöhetnek megkövezni a vérpisti intel fanok...
) -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Dare2Live
üzenetére
No offense, de pont az EU farkalta meg az Intel-t 1 milliárd euróra anno a visszautasíthatatlan marketing-ajánlatokért.
A gazdasági versenyhivatal nem az USA találmánya, hanem a kapitalizmus része, hogy megakadályozza a kellően nagy hatalommal bíró szervezetek összefogását. Egyesek szerint a felhasználók védelmében, mások szerint azért, hogy ne jelentsenek fenyegetést a táplálékláncban felettük állókra.
-
Picco
addikt
antitroszt intel feldarabolasaban vegzodhet konnyen, en is hasonloan gondolom. Most mar annyira nagy a szakadek a ketto kozott h lehet dobnak egy csontot es hagyjak oket fel evig hogy nyerjenek vissza 5 szazalek reszesedest. Franc tudja hogy mukodik a business amikor ilyen nagy penzekrol van szo.
No mind1, remejuk a legjobbakat, egy kis piaci verseny nem artana. Meg szeretnek osszedobni egy customot is hogy kielegitsem a bennem elo hulyegyereket, vizzel mindennel, en mar annak is orulnek ha az 5. Gen HEDT ara bebukna 20-30 szazalekot, akar hasznaltan is, erre meg van esely

-
gyiku
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
van ott mas finomsag is, nem csak a 909

-
devast
addikt
Őszintén, én lassan kezdem azt hinni, hogy az intel csak úgy odaadja a legalja dekstop piac egy részét az amd-nek, hogy ne legyen antitröszt per, meg ne menjen csődbe. Mondjuk ezzel mi felhasználók jól járunk

@b: Egy cégnek az esetek 99%-ában nem éri meg ilyeneken kockáztatni. Még úgy is, hogy a cpu $1000 meg $1500 dollár, a vas/hw értéke eltörpül a szoftver és a támogatás értéke mellett... egyszerűen nem gazdaságos.
-
Dare2Live
félisten
"Ezeket nagyrészt oem-ek rakják workstation-ökbe...
továbbra is sztem a 10+magos cpuk fő piaca a server vonal és nem a workstation. Még ha persze most nem is volt téma. Nem tudok erről semmi pontos elosztást tényleg csak sztem.
"és cégeknek megy, nem pistike rendeli az amazonról... nekik meg majdnem mindegy mennyibe kerül. Azt vesznek ami a szükséges szoftverhez "ajánlott"."
Ezt már megéltük anno az első X2nél. intel kénytelen volt évekig lopni, csalni, hazudni, megkenni mert a cégeket annyira érdekelte, hogy intel.
Persze óriási előny a brand, hogy ez intel, AMD meg "nem megbízható". -
Egyértelmű hátrányban vannak, és egyáltalán nem hangzik hülyén amit írsz, ez hatalmas kockázat vállalás. Itt az a kérdés, hogy egy cégnek megéri e új alapokra helyezkedni., Ehhez AMD-nek nagyon le kell mennie árakban, hogy ezt bevállalja bárki is, + teljes lefedettségű dinamikusan karbantartott szoftverkörnyezetet kell biztosítani, ami a mai világban olyan árakon oldható meg csak, amit nehezen tudok elhinni, hogy ne buknának a végén.
-
Duck663
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Szerintem még tegyél elé egy egyest.
Nem tudom elképzelni, hogy a csúcs processzort harmad, negyed áron osztogassák.
-
Picco
addikt
Ugyugy, bar volt legalabb 3 gep ami fireproval erkezett.
Ez egy lepessel kozelebb viszi oket az biztos, egy zsiros szerzodes HP/Lenovo/Dell-el esetleg foxconnal vagy mas oem alaplapgyartokkal sem lenne hatrany szvsz.persz biztos vannak hatraltato tenyezok is *kogoes_intel* amik nem egyszerusitik meg a dolgot, de a GCN sokat segithet hosszu tavon. Vagy nem, nem vagyok jos
b. A p100 szerintem szerverbe valo es nem workstationbe. M5000 es tarsai esetleg egy kissebb tesla amire van nemi igeny, utobbi eleg ritkan.
-
devast
addikt
Nem olyan egyszerű.... a sok, nagyrészt f*staliga szoftvernek kell konkrétan azt mondania, hogy ő kompatibilis amd cpu-val is. Most ez így hülyén hangzik, de az ilyen dolgokat konkrétan validájlák a szoftverek gyártói, megmondják, hogy mit használhatsz, hogy a szoftvertámogatást megkapd. És ők hobbiból nem fogják ezt megtenni amd cuccokon... :/ Legalábbis eddig ez volt a gyakorlat, remélem ez változni fog.
-
->Raizen<-
veterán
Ha 70k-ért adják majd a 8 magos zent akkor bajba lesz az intel.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Petykemano
üzenetére
Szerintem nincs összefüggés. A Ryzen megnevezés a to rise, rose, risen (felemelkedik) szó és a Zen kódnév "játékos" egybegyúrása.
Szerk: Az ipszilon meg azért került bele, mert az i betű túl snassz, ezt ugye tudjuk Bódi Silvy, Nótár Mary és Tolvai Reny óta.
-
Duck663
őstag
Mégis mivel kellett volna demozni? Ez nem GPU bemutató volt. A VEGA drivere még amúgy sincsen kész. Konkurencia termékeivel meg miért demoznának? Majd ha jön a VEGA játékos piaci bemutatója, ott már mehet alá a RyZen, és lehet hasonlítgatni.
Árat meg szerintem azért nem mondtak, mert a reakciókra várnak, és a lehető legmagasabbra akarják belőni. Elvégre kell a bevétel. Simán el tudom képzelni, hogy akár kaphat egy 800$-os árcédulát is.
-
devast
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Ezeket nagyrészt oem-ek rakják workstation-ökbe, és cégeknek megy, nem pistike rendeli az amazonról... nekik meg majdnem mindegy mennyibe kerül. Azt vesznek ami a szükséges szoftverhez "ajánlott". Szerver sku-ról most nem is volt a bemutatón szó....
De azt jól látod, hogy 4/8-as érdekesebb lesz. De hirtelen nagy piaci térnyerésre, cpu hiányra én nem nagyon számítok... ha olcsó lesz akkor sem. -
proci985
MODERÁTOR
Tisztánlátás kedvéért: Ha a harmadik hozzászólásod törli a moderátor 15 percen belül, akkor lehet finomabban kéne fogalmazni. Cicaharcot hanyagoljuk

-
Nekem ez a prezi játékos szemszögből mégis nagyrészt kudarcként jött le. Egyébként meg ilyen órajelre számítottam alapon, nem leptek meg. Elmaradtak a normális játékos tesztekkel, ami szerintem egyértelmű jele annak, hogy sehol sincsenek a 6700k-hoz képest. Ez viszont nem feltétlenül hatalmas tragédia, ha i5 áron adják majd az i5 és i7 közötti terméküket!
-
Duck663
őstag
Azt elmondhatjuk, hogy előadást még mindig nem tudnak tartani. De a RyZen kifejezetten ígéretes. Az viszont nem tetszik, hogy Win10 kell majd hozzá.
Most már pedig azt is tudjuk mi az az "NCU": Neural Compute Unit Ami kifejezetten komoly fejlesztést sejtet a háttérben.
-
válasz
proci985
üzenetére
Az Intel deszkák alap szinten gyengébb VRM körökkel is drágábbak, ez mindig is így volt. Ettől függetlenül még nem tudunk semmit az ÚJ deszkákról, nem hogy az áraikról.
Giga és Asrock azonos minőségű VRM köröket használ 970-990 és Z170 deszkáknál, utóbbiak mégis drágábbak, igaz mostanában eléggé közel kerültek egymáshoz, már csak 20 % van a legolcsóbb példányok között. -
Yutani
nagyúr
Azóta függ össze, mióta az Intel alacsony fogyasztású procikat készít és egy 10k-s hurka lapban is elmegy a legnagyobb (foglalatba beleillő) i7, míg az AM3+ nagy FX-eknek kell a drágább deszka, hogy ne throttlingoljanak.
Most ugyanez a téma, csak az AMD hoz 95W-on egy olyan teljesítményű procit, amire az Intelnek 140W-on van válasza. És ehhez a 95W procihoz elég lesz a 10k-s lap, nem kell hozzá 60k+ HEDT deszka.
Teccikérteni?
-
gyiku
nagyúr
AMD AM4 X370 Zen Motherboard Preview Coming December 13th At New Horizon Event
ez mintha beégett volna kicsit, en 1db lapot nem lattam
zsomle: na meg egy inwin haz

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Menthirist
üzenetére
Engem se hajt a tatár a 3770k-val, de mondjuk a 7870-est már ki kéne ebrudalni és a 7 éves Fu-Si monitor helyére is kéne egy legalább 27"-os, VA paneles, 120Hz-es és 1440p-s cucc VESA felfogatóval.
-
proci985
MODERÁTOR
Pl azota, hogy 95Wra eleg gyengebb VRM, illetve azota, hogy Intel HEDT lap nincs 200 euro alatt?
Intel HEDT nem csak a proci miatt draga. a 6900k meg HEDT, szoval kb 1300euro a platform belepes azzal a procival, es akkor meg csak 16GB ramot raktunk melle, meg a letezo legolcsobb lapot.
aztan jon a kovetkezo problema, hogy eleg keves huto fer el magasbordas lapok mellett a kialakitasa miatt, szoval marad a vizhutes az esetek joreszeben. en emiatt valtottam vizre anno.
-
ovics
aktív tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
ja, sajnos valami hasonlóra gondoltam, vagy későbbire inkább. de hát akkor számomra el is dőlt ennek a sorsa

-
devast
addikt
válasz
Menthirist
üzenetére
Sztem aki eddig kiadott $1000+ -t egy intel cpu-ra, azt nem igazán fogja meghatni, hogy az amd csak $7-800. Azt a keveset amit ebből eladnak valószínűleg nagyrészt workstation-ökbe rakják, nem játékos gépekbe (jelenleg nincs is értelme).
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hát a 4790K-mat azért még nem most kell majd lecserélnem szerintem

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Menthirist
üzenetére
meg 6900k ala az infrastruktura is a draga, 95Ws proci ala boven nem kell 2-400euros lap, meg adott esetben vizesblokk a mosfetre (mondjuk ez lapfuggo)
(#100) Picco: ja, ez eddig szep meg jo, de majd lesznek vegleges tesztek is. mindenesetre ugy nez ki, hogy vegre az AMDnek is lesz versenykepes termeke a felsohazban, es ennek mar nagyon ideje volt.
-
-
ezt már több hónapja be mutatták 3,2ghz en ua ilyen eredménnyel ... újdonság nem volt ... konkrét sem... milyen típusok kerülnek a boltba milyen árakon lehet rá számítani... mennyi lesz a max boost, hány magosak típusok jönnek ,lockosak lesznek vagy sem... stb... semmi újat nem mondtak...
vega arról még kevesebbet azt mondja 60+ #ny#dat ettől falra mászom

-
-
ovics
aktív tag
CES-en gondoljátok lesz valami érdemi infó hogy mikortól, mennyiért lehet megvenni? az azért nem sok idő (bár ebben az iparban de) azt még talán kivárom azért
-
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Menthirist
üzenetére
Heck with 'em!
Nekünk jó lesz, a többiek meg le vannak xarva. Mindenkinek joga van a véleményéhez, éljenek a hitük/nézetük szerint. Fél év múlva lesz tonnányi teszt Zen-ről is és Vega-ról is, akkor majd ráérünk levonni a következtetést.
-
Itt ugye még az ár is kérdéses lesz, mert a 6900K nagyon nem olcsó proci (1000+ dolcsi). Ha kihozzák mondjuk 7-800 körül, máris más a leányzó fekvése. Ha még olcsóbban, pláne.
Szaby59:
"Inkább ne vágták volna bele azt a pár mp-es BF demót, ha nincs hozzá VGA-juk, de komolyan Pascal Titánnal demózni "
És még te mondod hogy gyerekes. -
kisninja
őstag
Hát én most már megvárom.. kb addigra lesz pénzem egy gépre is...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
úgy érzem jó cucc lesz. -
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Meg hogy akár az i7-nél 3x erősebb procit is bemutathattak volna, sok itteni embernek az maradt volna meg, hogy 1: nem boostolt az intel, 2: nvidia vga-t használtak, 3: le van szarva a rendering teszt, mert ő maga nem renderel. Bámulatos.
myckie2 "amit egy kenyérpirító is elvisz"
Azért 4k-ban ultrán annyira nem.Steven: amennyire tudom, senki sem tudta még megsaccolni sem, hogy tényleg ott tud lenni egy mostani intel körül vagy sem. Ehhez képest ez új infó hogy nem tűnik rossznak
-
Picco
addikt
Nem sok erdemi uj informacio latott vilagot, csak ontik a benyat a hypera. Tobbre szamitottam.
BF alatt en nem lattam egy kuma fps szamlalot, nameg 4k max mellett ugy is hamarabb elfogy a vga mint a proci. Sem arak sem verziok nem voltak emlitve. De meg a boost orajel sem vegleges... -
FPS sehol ... mokás a bemutató meg vegánál mondjukák 60+ 4k juhu konkrét?: sehol semmi

-
Zoltn
senior tag
Esküszöm a chat ablakon visítoztam végig!

-
Dare2Live
félisten
ha 10magos 6900k kategóriában képes intel szintet hozni (nem mellesleg 95Wból amit intel 140wból ami azért hihetetlennek tűnik) akkor inkább az ára lesz kérdés. Mennyivel fog AMD jobb ár/teljesítményt adni mint intel.?
komcsi: sztem nyárig tuti ellátási problémák lesznek zenből...
-
Ha verte volna játékokban a 6700k-t, nem így "teszteltek" volna! Ettől függetlenül jónak tűnik, ha az ára is jó lesz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
Bemutatták az előadás végén a Vegát. Rakhatták volna azt is bele. Azért nem tették, mert az Intel másnap rögtön adta volna ki a nyilatkozatot, hogy a Vegához még nem tesztelhették a meghajtót, így ez egy nem hiteles teszt számukra. Ennyi. Olyan hardver kell, amit az Intel is elfogad, azaz amihez már láttak legalább egy stabil meghajtót.
-
myckie2
őstag
Tehát amit megtudtunk, hogy a RYZEN és a VEGA tud játékokat futtatni. Megáll az ész. Le a kalappal az AMD előtt.

@(#72) Abu85 De hát FPS értékeket nem is mutattak.
-
ovics
aktív tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
igen tudom, követtem az álomgépem árváltozását, csak akkor még nem volt aktuális sajnos :/
ahogy nézem ennek még kell pár hónap hogy vásárolható legyen. ha meg is érné várni, azt hiszem egy i7 6700/7700 is kiszolgál jó pár évre még
-
-
törölt tag
Mekkora noob már nem kattint a Press to joinra

Mondjuk a Battlefront, különösen az űrcsatás rész amit demóztak nem olyan nagy cucc, a dzsungeles részt már nem várták meg.
-
-
myckie2
őstag
CRINGE XD
-
gyiku
nagyúr
VEGA!
elonytelen ez a ruha

-
Yutani
nagyúr
Q1 launch!

VEEEGAAA!

-
gyiku
nagyúr
35 perc es ennyi?
alaplap? rx370?

-
myckie2
őstag
Tehát amire számíthatunk, hogy csinálnak 3-4 fajta RYSEN processzort amit belőnek Intel ára alá (i3,i5,i7)? Mert most csak eléggé csak egyről van szó.
-
törölt tag
Inkább ne vágták volna bele azt a pár mp-es BF demót, ha nincs hozzá VGA-juk, de komolyan Pascal Titánnal demózni

-
antikomcsi
veterán
Hú de beletekernék! Ez a fránya élő adás!

Igazából ez ilyen nesze semmi fogd meg jól lesz, beszélnek, beszélnek, de annyit nem mondanak, mint várnánk. Ez gondolom így is marad a CES-ig. Csak az érdeklődést fenn kell tartani, fel kell ébreszteni már most.
(#55) ovics
Ne várj! Én ezt tettem, de nagyon megbántam. Nyárhoz képest duplájára emelkedett a memória ára, drágult minden. Ez volt az utolsó, hogy vártam!
De tényleg!

-
ovics
aktív tag
na igen, szerény angolommal ezt pont nem vettem ki, bár talán ment volna ha jobban figyelek
jogos a felvetés, így viszont kissé el vagyok keseredve, nem hiszem hogy lesz ebből januári indulás, hónapokig nem biztos hogy akarom húzni a gépvásárlást, mert akkor megint várhatnék egy másikraszerintem azért a dota alapján nem lehet telejsen megítélni hogy mennyire jó az egy szálas teljesítmény, nem a legacélosabb játék
-
gyiku
nagyúr
válasz
Menthirist
üzenetére
belegondolva valoban. nincs most jobb vga, vga limit meg nem mutatna semmit.
-
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
errorcode06
üzenetére
Elvileg a CES-en startol januárban.
-
ovics
aktív tag
a játék bemutatónak nem sok értelmét láttam igazából. lehet csak én nem vagyok tisztában és volt, vagy lemaradtam, de egy egyszálas tesztet is mutathattak volna
-
errorcode06
őstag
Mikor lesznek pontos infók a zenről? (hivatalosan)
TESCO-Zsömle: Köszönöm!
-
-
gyiku
nagyúr
a zintel gepet egy corsair 750d-be raktak.
-
Chp
őstag
Up, hogy nyomon tudjam követni az eseményeket. Popcorn is van!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Omegared
csendes tag
Azért kicsit savanyú fagyi lehet az a Titan X

-
gyiku
nagyúr
na nezzuk a bf1-et.
pascal titannal

-
-
Picco
addikt
válasz
Menthirist
üzenetére
ket olyan programban amit sajnos en nem hasznalok.
most mondta auntie Lisa hogy le lehet oket tolteni es ki lehet probalni sajat gepen, ezt lehet kiprobalom. -
gyiku
nagyúr
válasz
Menthirist
üzenetére
with no boost

-
Élő prezentáció alapján blenderben hozta a 6900K teljesítményét, 140W helyett 91W-ból.
-
proci985
MODERÁTOR
na ha tenyleg tudni fogja a 40%os C2C improvementet a 8350hez kepest ahogy mondta, akkor meglesz az a
80% a 6900khoz kepest tippre.blender alatt lehozta a 6900kt. -
Tazsam01
tag
Ryzen
LOL. A névválasztás legalább ok 
-
R9DEON
senior tag
válasz
CsigaGyilkos
üzenetére
Miért a régi AMD konfigodból mit fogsz használni a Zen-hez komolyan kíváncsi vagyok, (alaplap -memória -CPU), semmit akkor meg miről beszélünk de az Intelnél sem sokat tarthatsz meg a múltból, vagyis csókolom.
-
do3om
addikt
válasz
CsigaGyilkos
üzenetére
Nem + támogatás kellene hanem elég ha ebben is felzárkózik, inkább hátrány a teljes AMD konfig. A vga-juk jobban szereti az intelt. A cpu meg bár nem a legjobb de az NV-vel többet lehet kihozni belölle. Szánalom.
-
Ha behozza a lemaradását és az új architektúra hoz plusz támogatást a saját GPU fejlesztései mellé (akinek teljes AMD konfigja van), akkor már megérte. Igazából egyelőre némi információ + bejelentési dátummal beérném.

-
Levwi
aktív tag
Én bízok a ZEN-ben, mert jó lenne már lecserélni az fm1-es procit valami erősebbre. És ha tényleg hozza azt amit mondanak akkor zen lesz az utód és lehet a 8 magos, csak hogy időtálló legyen. De majd meglátjuk a tényleges teljesítményt és az árazást.
-
R9DEON
senior tag
Valójában az Intel procik tartják az árukat, nézzük már meg mennyi egy FX a használt piacon VS i5 gen 5, az FX legalább az 50% elvesztette az értékét amíg az I5 gen 5 még mindig eladható a legnagyobb FX áron.
-
(12) gyiku: Ilyenkor hogy elhallgatnak az nvidiasok..

Jack@l? -
Melyik új Intel, a Kaby Lake? Mert az nem lesz valami erős, ipc-ben talán még 1%-ot sem tud hozni a Skylake-en. A kicsivel magasabb órajelek miatt egy kicsivel erősebb lesz, de kábé smafu a gyorsulás.
Ha valamikor, akkor most van esélye az AMD-nek! (Mondom ezt úgy, hogy kábé egy hónapja váltottam Skylake-re.
) -
ovics
aktív tag
igen tudom, ezért várom hogy mire képes. időtálló gépet szeretnék, inkább most egy kicsit többet rááldozok ezért. ha tényleg olyan jó, akkor megvárom a kicsikét.
sajnos inkább elméleti síkon vagyok képben, szóval lehet jobban megérné most egy gyengébbet és később a csere, de magamnak nem biztos hogy ki tudnám cserélni, vagy inkább nem mernék hozzáfogni ilyen árak mellett, nehogy hazavágjam -
nyunyu
félisten
Látott már valaki olyan embert, aki már hallott valami konkrétat a Zenről?
-
ovics
aktív tag
-
tailor74
addikt
Remélem lassan eljutnak oda, hogy a piacra bocsátás pontos dátumát is elárulják.

-
gyiku
nagyúr
válasz
flashpointer
üzenetére

ilyenre gondolsz? -
R9DEON
senior tag
Egyedüli dolog ami egy Zen mellett szólna a 16 szál és a 95W TDP de ezek csak akkor érnek valamit ha 1 szálon legalább az Intel 6 gen sebességet hozza, de akkor is csak azoknak éri meg akik AM3 alatt vagy 1155 foglalaton vagy az alatt vannak.
flashpointer
Ez meg alap minden gyártónál.
-
flashpointer
őstag
80%-nál kezdődő grafikonokra felkészülni.
-
R9DEON
senior tag
Február max Március de: ha veszel egy I5 4460 procit ugyan mond már meg mire nem elég, a másik gépemben apró pénzért vett I5 3530 ketyeg de semmi különbség, valóban így kimosták az agyát mindenkinek hogy képes a semmiért alaplapot+ddr4+CPU -t cserélni mert ez a trendi?
#Chris
Simán megeshet hogy tönkreveri mert a gyártástechnológia és a architektusra is kedvező de akkor mi lesz, nem kel fel a nap vagy fordítva forog a föld, mert kapsz +8-10 FPS -t egy játékban? Ezek lényegtelen apróságok , a mai CPU generációk között alig van különbség.
-
#Chris
tag
Ez a baj, hogy beszélnek róla. Az meg beszédes lenne, ha egy PH tesztben tönkreverné az i7-et...

-
Csak érjek haza addigra!

-
tivadar9
csendes tag
Szívből kívánom , legyen nagyon ütős az ajánlatuk.
Maradjanak talpon -
M5Norbi
őstag
Ne csak beszélnének már róla.

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Peugeot, Citroën topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mini PC
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)