- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: AI a grillsütőben
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeryFlash
veterán
válasz Tigerclaw #32 üzenetére
Azok a játékok amik PC onlyk azoknak jellemzően nem kell erős vas. Ugyanez a steam kollekció, ami megvan steamen az nyilván elfut a meglévő gépükön, ettől még az új játékokat megérheti már konzolra venniük.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
hokuszpk
nagyúr
"Nvidia találgatósban nyilatkozta ezt.."
NV talalgatosba neha benezek, erre nem emlexem, majd visszaolvasom.
de mit csinaljanak, ha a Navi erkezesekor nem volt keznel super, csak az elavult kereszeletu sima 2070 ?
telleg engedjuk el, mert jol elbeszelunk egymas mellett, mert te ismet arrol ertekezel, hogy nemtetszik a rendszer.
ennek meg a megoldasi modja ismert : csinalj forradalmat oszt jonapot.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Tigerclaw
nagyúr
-
félisten
elárulom neked hogy kaptak kártyákat. A Turing GTX kártyák ott voltak nyáron náluk már ezt ő mondta. azt mondta ha lesz idejük tesztelik.nem ő a kompetens személy...Nvidia találgatósban nyilatkozta ezt..
nem volt rá idejük...
megvárták az aktuális Radeon kártyák beérkezését mellé first day melléjük lettek téve több hónapos csúszással. Lásd RX 5700 Vs az akkor már kifutó 2070, vagy most az 5500 Xt egy szintén teljesen más Nvidia portfólióval szemben mint amihez betették. Engedjük el ezt a témát szerintem nincs itt a helye.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hokuszpk
nagyúr
"Akinek ennyi annak általában mindíg szép piros a konfigja."
mit tesz a joeg, van itt mellettem egy i7 920 meg egy 3770 is, az osszes gepem nem fogom felsorolni. karira raktam ossze - igaz nemmagamnak - 9700K -t.
Van NV kartyas konfig is, csak epp en nem jatekra hasznalom ezeket. Amikor kellett, akkor openclre kellett, es utanaszamolva oda ar/teljesitmeny alapon vettem radeont, nem a jatekokbani teljesitmenye miatt. Ha megfigyeled az ilyen "30 fps tobblet vitakba nem is szoktam belefolyni, mert nem a vilagom.
Most az AMD a zaszloshajo. A Ryzen is azert vettem meg, mert a 8/16 jobb teljesitmenyt adott nekem még alacsonyabb orajelen is, mint az akkori araban kaphato 4/8 Intel. Es az elso AMD-m tenyleg a seregben volt, de ezt nembiztos, hogy erted.
ami a teszteket illeti, nekem tokmind1, mint emlitettem nem jatekra kell.
Abu sokszor mondta, ha kapnak kartyat a gyarto/forgalmazotol, akkor van teszt, ha nem, akkor nincs.
oke kesobb a megjelenes utan amikor mar kaphato a cucc, lehetne ezt potolni, de nembiztos, hogy az addigra az 1000 masik oldalon megjelent iras/velemeny/garasletetel utan megeri. Szerintem ez is szimpla matek, hogy bemegy a boltba, megvesszi az NV csucskartyat, - mert a gyartotol/forgalmazotol nemkap elore - es leteszteli.
visszahozza latogatottsagban/kattintasban az RTX 2080Ti teszt azt a felmillat ( mondjuk legyen 450e, mert teszt utan el lehet adni ) + raforditott idot vagy sem ?[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
félisten
szerinted ennyi, szerintem meg már nagyon régóta nem.Ennyi . Akinek ennyi annak általában mindíg szép piros a konfigja.Mint neked is.
Abunak meg nincs szüksége AMD-s testőrségre.Tettekkel kell bizonyítani az ellenkezőjét. Mondjuk pár ( úgy 10 ) Nvidia kártya teszttel ami nem jelent meg, még akkor sem amikor náluk voltak a kártyák szemben azzal a first day / hour / min 10 oldalas tesztekkel amik meg megjelennek meg a másik oldalról. majd akkor elhiszem, hogy nincs mögötte folyamatos propaganda, ha egyenlően lesznek kezelve mint régen. addig meg majd megvédheted továbbra is, hisz ez így jó neked.Másnak meg nem .[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hokuszpk
nagyúr
az a jovo titka, hogy megforditja-e a piacot. par ev es meglatjuk.
van az ugy, hogy nem az terjed el, ami fenyevekkel jobb, mint a konkurrencia, hanem ami mondjuk olcsobb.
most hirtelen a Betamax / Vhs ugrott be, lehet azert, mert estefele epp egy 75 eves uriembernek mutogatttam, hogyan tudja bedigizni a regi csaladi videoarchivumat.az meg termeszetes, hogy az NV nem nezi tetlenul, senki nem ulne olbetett kezzel, ha epp ki akarjak golyozni a milliardokat termelo uzletebol.
de errol az egeszrol nem ABU tehet, nem az o lazalmai, hanem leirja a hirt, meg elcseppenti az apro hirmorzsakat, amihez hozzajut es nem eleg egy egesz cikkre valamint nem NDA alatti, oszt ennyi.
-
félisten
hogyne bírnám elképzelni. lesz ilyen. ez nem kétséges.
1,Abban nem hiszek, hogy ez megfordítja a piacot.
2, nem hiszem, hogy lesznek ehhez a folyamathoz méltó kompetens hardverei a fenti két gyártónak VGA téren.
2, abban nem hiszek hogy ezt az Nvida tétlenül nézi. Ezt írta paprobert is.
Innentől értelmes szintre tereltük a beszélgetés menetét és talán érzed mit miért írtam én és ő is."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hokuszpk
nagyúr
es mibol gondolod, hogy ezek az o vizioi ?
el sem birod kepzelni, hogy ez tenyleg az Intel es az AMD vizioja, es ABUnak valami sajtós hatterbeszelgetesen valamelyik fél ( akár az Intel ) felvázolta, és azért mondogatja ?[ Szerkesztve ]
-
félisten
továbbra is értelmezési gondot látok, a piros link feliratra ha rányomsz látod miről beszéltünk a másik topikban.Cikket Abu írta. Abu85. paprobert erre utalt a hozzászólásában. ennél jobban nem tudom neked a szádba rágni.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
en erre reagaltam :
" a cikkíró víziói szerint a gonosz nvidiát."
kerlek azt mutasd, a cikkben hol van az NV megemlitve. komolyan vegigkerestem az NVIDIA es az NV stringre is, de csak az "invesztalni" szoban talalta meg a firefox.
ahogy nezem ABU sem a cikkben sem a topikban nem emlitette az Nvidiat.
egyszeruen lehozta, hogy az EBC news riportja szerint a Samu nem all jol a fejlesztessel.
tudom azt is, hogy mashol kihoztad, mert neked mindig ugy jon ki a matek, hogy Abunak az NV == mumus.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
félisten
nem tudsz olvasni vagy értelmezni vagy esetleg összegfüggést találni az között amikor az ember a "válasz " gombot használja? segítsek?Erre válaszoltam [link]
Ott látok olyan szót hogy NV.( aka Nvidia [link] )És a kollega akinek válaszoltam tudja miről beszélünk, mert erre utalt.de ha gondolod ebben is segítek. [link] [link]Szívesen
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz paprobert #19 üzenetére
A egybecsomagolt jövőre értem csak, hogy ezek az x ezer dolláros szettek megváltják a világot és elpusztítják a cikkíró víziói szerint a gonosz nvidiát.
Amúgy egyetértek veled.[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
Mert mit "hiszek el" én, amit nem kéne?
1. Indirekt módon látható, hogy az NV tényleg jobban hajt, mint azt pl. a Navi teljesítménye diktálná. (nem spórolja ki a node-ot, pedig 1.5 generációs előnyben van perpill)
Erre kell lennie logikus magyarázatnak, és számomra az ARM-mal való összeölelkezéssel együtt ez így már kitesz egy kerek történetet.2. A jelenlegi elszállt hardverárakat kicsit reálisabbá fogja tenni a konzol, azok a hardverek amik pedig ennél nagyobb kaliberek, ugródeszkaként fogja használni árazáskor a két chipgyártó.
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
Cs1csó
félisten
Borzasztó dolog ez a kapitalizmus, szabad verseny stb.
VGA piac:
Nvidia és egy gyenge AMD
Asztali Proci piac:
2000-es évek végétől a Ryzen-ig Intel uralom és egy gyenge AMD
AKkor most ebben a "bérgyártás" dologban már csak 1-2 szereplő vanHol van itt a verseny? Mert én csak monopóliumokat látok.
-
Tomassy00
senior tag
-
paprobert
őstag
válasz GeryFlash #13 üzenetére
Mintha a saját gondolataimat olvasnám.
A konzol lesz a póráz az elszálló PC-s hardveráraknak.Illetve az a tendencia is hat majd, hogy a CPU gyártók(Intel, AMD) be akarják csukni a kaput az NV orra előtt a CPU+GPU árukapcsolásukkal, emiatt az NV-nek most apait-anyait bele kell adnia hogy tényező maradjon.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
M107
addikt
Majd ha ott tartunk beszéljünk róla, addig mindenki csak találgat értelmetlenül !A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
GeryFlash
veterán
De a DRAM árak teljesen függetlenek a TSMC előnyétől és leading edge chipgyártás monopóliumától. Ha esetleg attól félsz hogy a VGA-k drágák lesznek, mert a Samsungál nem fognak gyártatni... Hát nem tudom. Egyrészt ha kijönnek az új konzolok 400-500 dollárra, akkor azért az elég nagy pofon lesz a bányászláztól elkanászodott Nvidiának (és a hozzá árazó AMD-nek). Amíg kellő számú irracionális ember van aki foggal-körömmel ragaszkodik a PC-hez addig magasan lesznek az árak, de szerintem a mostani konzolgeneráció váltásnál áttörik a gát, mert egyszerűen számol az 1X1 vektoros PC-s, és kijön a matekból hogy 1 PS5+4k TV + olcsó SSD-s laptop megvan 1200-1300 euróból, pont ugyanúgy mint egy felső kategóriás videokártya + CPU, vagy egy felső középkategóriás PC monitor nélkül.
Szóval szerintem előbb utóbb elkezd az Nvidia is a konzolhoz árazni, nem véletlen jön a mostani generáció árhatóan 50%-os gyorsulással, még egy 2xxx féle drága fingreszelést a közeljövőben nem engedhetnek meg maguknak.Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Cathulhu
addikt
válasz Petykemano #6 üzenetére
A samsungos szamok mennyire valosak? Mert a piaci aranyok meg az eddigi megrendelesek se azt mutatjak, hogy a samsungnak ilyen nagy kapacitasa lenne 7 nanon, meg hogy az iden ezt meg meg is akarja negyszerezni? H2-re 140e vs 600e lenne? Mivan?
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
GeryFlash
veterán
,,Igy az 5 es 3nm gyartas irgalmatlan draga lesz"
Ez miből következik? Nem lesz olcsó, de ezt eddig is lehetett tudni. a 30%-os kihozatal a Samsungra igaz. DRAM-nak semmi köze a leading-edge chipgyártáshoz. Tippre 12nm-14nm-en fog jönni. De ha esetleg 7-en jönne, mire lecsurog konzumerbe 2021-22-re addigra a 7nm wafferek se lesznek leterhelve és a kihozatali arány is javulni fog. Ettől még a kartell kamuzhat, a versenyhivatal effektíve ejnyebejnyézésen kívül lófas*t se csinál.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Dr. Akula
félisten
A fejlesztés már nem is opció, csak a melósok átcsábítása meg az igénytelenebb vevők felkutatása?
-
Z10N
veterán
válasz Petykemano #6 üzenetére
Ez egy nagyon jo kerdes, illetve eleg beszedes, hogy bizonyos esetben 30% alatti a kihozatal, ha ezt levetitjuk a 150k WPM-re mar nem tul rozsas a helyzet. Igy az 5 es 3nm gyartas irgalmatlan draga lesz. Melle meg jon a DRAM dragulas valami uruggyel. Peldaul aramkimaradas a Samsungnal...
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
tibaimp
nagyúr
Nem csak az Intel tud ilyen technológiai zsákutcába futni, ez ott van mindig, annó pont a TSMC szívatta partnereit a 28nm-el évekig, ezért van már ki a hátsó felem minden Inteles hírnél a sok okoskodó hülyével akik jönnek a 14++++++-al, és hozza az elvárt szintet vagy nem, akkor....
Ebben csak egy problémát látok, ha a TSMC marad egyedül, olyan áremelés lesz, cpu és gpu fronton is, hogy majd csak lesünk....
vagy marad mindenki 7nm-en még jó pár évig, és az Intel szépen felzárkózikA tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Petykemano
veterán
Abu!
A tegnapi TSMC cikkből:
TSMC: 110,000 WPM (H1 2020)
TSMC: 140,000 WPM (H2 2020)
Samsung: 150,000 WPM
AMD: 30,000 WPM booked at TSMCEz aalpján a SS több wafert fog megmunkálni, mint a TSMC idén.
Ha az nvidia is csak valami low-end productot visz oda és mindenki a TSMC-t akarja, akkor ki és mit fog a 7nm-en Samsungnál gyártani, amihez ilyen wafer mennyiség kell?Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Hihetetlen, hogy Krzanich mennyi kárt volt képes okozni.
https://www.coreinfinity.tech
-
kalimist
aktív tag
Amióta nem tudnak lopni a TSMC-től szépen mennek le spirálban. [link] Közben pedig Ázsia legértékesebb vállalata a TSMC lett.
-
apatyas
Korrektor
"egy ideje komoly útitervekkel bombázza a médiát, bizonyítva ezzel a rátermettségüket"
Egy fenét, az nem rátermettség, legfeljebb ambíció. A rátermettséget a fentí hír ellentétes tartalma igazolná.pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Szólánc.
- Horgász topik
- Drón topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM