Új hozzászólás Aktív témák
-
Én azt nem értem, hogy miért nem a desktop hátterén van RAJTA a csepme?
Mellette maradhatna a start menü is bármilyen formában.
A régi menü azért szimpatikusabb számomra a most előkerült koncepcióknál, mert helytakarékosabb, bár ez már ízlés dolga.Nem a csempével van bajom, hanem az örökös váltogatással csempe-desktop között, ami idegesítő. Egy bárhonnan kinyíló minél inkább átlátszó app launcher (= Win7 start menü kb.) segítségével sokkal nyugisabb a munka számomra.
Minél többet használom a munkában (ahol nem rakhatok fel startisback-et) a Win8-at, annál inkább egyetértek Steve Jobs szkeumorf design-hoz való ragaszkodásával, pedig nem vennék apple cuccot soha.
-
válasz
FіkuszKukіsz #160 üzenetére
"minek a szerverre csempe"
Szerintem két oka van:
1.) Szerintem nagyobb pöcsölés lenne kiszedni belőle, mint amennyire zavaró
2.) Szervert nem csak a szerverteremben használnak, hanem sok esetben a web- és adatbázis fejlesztők is, mert saját szervert futtatnak, saját beállításokkal, hogy jobban tudjanak debugolni, profiler-ezni.
+ hogy a csempéken megjelenő élő diagnosztika sokkal jobb, mint az asztalon. Nálunk ilyen van, és sokak gondolják úgy köztünk, hogy kb. ez az egy terület, ahol tényleg hasznos a csempe.
-
válasz
xxSanchez #32 üzenetére
Én pl. nem gondolom rossz felületnek, csak korlátozottan használhatónak.
Átlag emberek igényeinek biztos megfelel, sőt lehet, hogy jobban, mint a régi asztal.
De amikor munka közben kell valami és a start menü helyett bevillan a csempe az elég zavaró.
Megtalálok rajta mindent, de valahogy idegesítő, hogy folyton képernyőt vált.
Ezen kívül sok programban pont ott vannak a kis gombok, scrollbar-ok, ahol a jobb oldali bizgentyűk előjönnek desktop módban. Ez pl. szörnyű élmény munka közben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch Pro Controller (19000 Ft / db)
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest