Új hozzászólás Aktív témák
-
ElEvEn11
senior tag
Azért Én is igen meglepődnék, ha a Rambus ismét gyártana is valamilyen terméket.
-
Youri
veterán
válasz
rambustibi #22 üzenetére
tényleg tiszteletet érdemel egy cég, aki a termékfejlesztés helyett szabadalom-trollkodással keresi a kenyerét...
-
rambustibi
őstag
Mindig Rambus lesz a legnagyobb
Maxi tisztelet!
-
Rebourne
aktív tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem ezt nem trollkodásra vették. Ha a speckók igazak, akkor rövidtávon a CMOx a NAND flash legjobb leváltója. Gyors, megbízható, nem szenved olyan gyermekbetegségekben mint a NAND, és egységnyi területen négyszer több adatot is tárolhat. A gyártás is abszolút megoldható a mai eszközökkel.
A ReRAM, a PRAM és az MRAM szintén nagyon jó, de sűrűségben mind elmarad a CMOx-tól, noha a speckók szerint gyorsabbak lehetnek, illetve a tűrőképességük jobb lehet. Összességében az MRAM itt az ultimate megoldás, csak még gyerekcipőben jár. Ha hozzávesszük az összegzéshez, hogy gyorsan kell a NAND-ra alternatíva, akkor a CMOx és az ReRAM lehet a befutó. Innentől kezdve pedig a CMOx előnye lehet, hogy nagyobb kapacitású tárolókat lehet belőle kihozni, ami talán a legfontosabb szempont manapság az SSD-knél. A sebességgel mindenki elégedett, ha erre rátesznek egy lapáttal az már álom lesz, a tűrőképesség a NAND-nál kezd nagyon gyenge lenni, de a CMOx és a ReRAM ebben jelentősen jobb. Összesítve tehát a kapacitásra kellene gyúrni.
A PRAM is elég korrekt, csak kérdés, hogy a Samsung hogy halad a fejlesztéssel. Véleményem szerint itt most az nyer, aki először lerak egy tömeggyártható alternatívát a NAND flashre, mert erre égető szükség van. -
datatomm
tag
Pióca vállalat. Tuti lenne jövője a technikának, de ezek kiszívják belőle az életet. Miért kellett eladni nekik? A memóriák így is nagyon lassan fejlődnek. Végre lenne valami előrelépés, és azt is megbékjózzák.
-
datatomm
tag
Nekem a rambuszról semmi jó nem jut eszembe. A régi P4-ek esete. És, hogy arcátlanul drága.
-
atti_2010
nagyúr
Kellene szólni az Alkaidának hogy a Rambus-on lehet gyakorlatozni korlátlanul.(most hogy leírtam az Alkaida szót bekerültem a CIA adatbázisába?).
-
Addig jó, amíg nem a Rambus gyártja, mert akkor aztán lesznek árcímkék.
-
.mf
veterán
Neeee
Pedig a múltkori hírek után már reménykedtem, hogy végre eltűnnek, erre most megint szabadalmakat vesznek, hogy zsarolják-lassítják az iparágat -
Bcy+
tag
Technologiák elterjedésének hátráltatása = Rambus
-
Mozsa
tag
Egy technológia, ami el lesz temetve a Rambus-nál, lásd rdram.
-
törölt tag
apu kezdőőőődik...
-
ViZion
félisten
Akartam írni, de az előző hozzászólásokban benne vannak az aggályaim...
Valahogy jobban örültem volna, ha Rambus helyett Samsung, OCZ, vagy akár Intel lett volna...
De ne legyen igazunk! -
atti_2010
nagyúr
Lehet hogy sohasem akarjak gyártani?? Nem vagyok paranoia-s csak Rambus-tól nem sok jót várhat az ember.
-
Youri
veterán
Gondolom nem a gyártás, hanem a trollkodás a cél
-
BioNiCMaN
addikt
Néhány napja még temették a Rambus-t.
Persze valahogy talpon kell maradni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az akvizíciónak hála a Rambus nem felejtő memóriákhoz használható technológiákat szerzett.
- BestBuy ruhás topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Asztrofotózás
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest