Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz zoltanz #437 üzenetére

"UAC -ra figyelmeztető rendszerre egy átlagfelhasználónak nincs égető szüksége"

Pont neki van (lenne) a legnagyobb szüksége rá. Egyébként egyrészt annyira nem vészes, de mégis szeretem biztonságban tudni a rendszert, mert ha egy videólejátszásnál UAC eleválást kér, akkor elgondolkozok, hogy valami probléma van és utána nézek.

Egyébként konkrétan arra értettem, amikor Nautílusban nem enged hozzáférni egy fájlhoz/könyvtárhoz, mert nincs jogom hozzá. Akkor fel kéne ugrania egy UAC ablaknak, hogy szeretném-e admin módban futtatni, nem pedig Terminált indítanom feleslegesen.

"mert a rendszer nem petézik maga alá könnyen egy Linux (vagy Ubuntu)..."

Erre inkább nem vennék mérget. Elhiszem, hogy stabil, de mivel nem én vagyok Linus Torvalds, így lehetnek sötét foltok a rendszer 100%-os ismeretével kapcsolatban.
    Másrészt lehet, hogy éppen én írok véletlenül felül egy fájlt, vagy egy béta szoftver szinkronizációs hibájából adódóan a fájlt vissza kéne állítani egy korábbi időpontra. Sokkal időspórolóbb és idegkímélőbb megoldás, mint vagy 1000 kisebb konfigurációs fájlról rendszeres biztonsági mentéseket csinálni.

Új hozzászólás Aktív témák