Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Nyilvánvaló, félreérthetően foglamaztam, s ezzel pont beleestem abba amit el kivántam kerülni.
Egyrészt 'számítási teljesítményben' nem használjuk ki az egészet (ld. Einstein/Tesla, ők sem, csupán többet használtak az átlagnál, s _feltehetőleg_ kissé más volt az agyuk struktúrája - Einsteinnél mindez bizonyítható, ld Dean Falk a Brain szaklapban megjelent értekezését), hovatovább a teljes agykapacitás kihasználása már csak biológiai szempontból sem lehetséges meglátásom szerint.Itt inkább amire akartam utalni: Ha egy elosztott, moduláris rendszerként tekintünk az agyra (lásd: vannak esetek amikor bizonyos eltávolított agyterületek szerepét addig "inaktív" vagy kevéssé aktív, főként mással foglalkozó részek veszik át) akkor sokkal több kihozható az emberekből egy ilyen rendszerrel, legalábbis szerintem Könnyebbé válhat a tanulás, a munka.
Lennének ötleteim
Üdv. core2
-
veterán
válasz kakuk.tamas #20 üzenetére
"nem készült fel még erre az egészre a világ, de legfőképpen ez a hülye, emberi agy?!"
No offense, de azért a mentális betegségeket ne keverjük már az emberi agy korlátaihoz.
Jelenleg agyunk egészen kis százslék ismerjük behatóan, s annak is kis százalékát használjuk. Az ilyen eszközök a funkciógazdagság mellett stimulálhatnak olyan agyterületeket is, melyek végül pozitív hatásban realizálódnak.Gondolj bele: Benne van a lehetőség, hogy rögtön gondolatok/hangirányítás/szemmozgás szintjén/alapján kommunikálj
Üdv. core2
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D nyomtatás
- Óra topik
- DIGI internet
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Ingyen kellene, de tegnapra
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest