- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Steam Deck
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BatchMan
senior tag
Itt azért keveredik két dolog:
Memrisztor - árammal megy, de fényt akarunk használni a gépben.
Megjegyzem nekem a masina ugyanolyan félrefordítás, mint a pumpa szivattyú helyett. Más a hangulata, mást jelent, nem az eredeti értelmet adja vissza. -
dtracer
tag
"az adattovábbítás reformja, a HP ugyanis elektronok helyett fényt használna"
Manapság sem elektronokat használunk adattovábbításra, mert az elég lassú lenne. Az elektronok pár tized millimétert tesznek meg másodpercenként egy rézkábelben.
-
bunevo
tag
Pedig a nagy mondás éppen abban lenne, hogy ha sok TB-nyi rendszermemóriát lehetne kis helyre (alacsony fogyasztás, gyors elérés, egy chip) bezsúfolni, akkor közelíteni lehetne az idegrendszer teljesítményét, pláne az ilyen memrisztoros elgondolásoknál, ahol a memóriaelem akár műveletvégzésre is tervezhető, így sok feladatnál a CPU-t is ki lehetne hagyni, mint szűk keresztmetszetet.
Sok szenzort neki, meg 100TB memóriát, és eljöhet akár az embernél okosabb telefon is. Bár sajnos 10 éven belül nem hiszem, hogy bármilyen memrisztoros kis kütyü lesz a zsebembe, de ami késik nem múlik. -
Komolyan, egy hülye off-megjegyzésemből milyen shitstorm lett
Szakadok a röhögéstől
-
ViZion
félisten
...a 2000 előtt születettek ezt nem fogják látni otthon
-
Sinesol
veterán
Közel 10 éve 400-500 wattos tápokat használok. De igazabol azt hiszem egy 350-400 w-os is elég lenne egy 92+ hatékonyságú tápból.
Igazábol miert is nött volna? Vehetsz 55-65 Wattos i7-öt ami kb ugyanazt tudja mint az alap.
Vga-ban most jön a Maxwell ami valoszinű 150 wattból bealázza a mostani 200-300wattos cuccokat. Vagy masik oldalon az Amd Tonga ami 80-100 wattbol hozza egy 7970/280x teljesitményét.Évek ota egyre kisebb energiabol óriási mértékben nő a teljesítmény, egyre kisebb tápokkal is pár évente duplazhatod a teljesítményt.
Évek óta talán a legnagyobb hangsúlyt helyezik a fogyasztás csökkentésére.Tehát egy jó 250-300 wattos táppal lehet akár i7+280x teljesítmény is megvan.
Csak annyi a baj hogy a jóféle 90.....+ táp drága nagyon, de ettől még kapható. -
atti_2010
nagyúr
Most sem 100W tápok kellenek hanem 350W-a minimum és ezek az alkatrészek sem fognak többet fogyasztani mint a mostaniak, sőt kikerül a HDD ami többet fogyaszt mint egy SSD, kevesebb alkatrész lesz mert a memória és a tároló eszköz ugyanaz lehet, nem értem mi fogyasztana olyan sokat a mai gépekhez képest.
És csökkent a tápod mérete a gépben vagy nőtt az évek alatt?
Az a VGA-k miatt van és semmi köze sem a memrisztorhoz sem pedig a HP új elképzeléséhez, amúgy a mai gépek sem fogyasztanak sokkal többet mint 10 évvel ezelőttiek csak ha 2 VGA-t használsz és ha valamit nőtt is a LOAD fogyasztás az IDLE nagyságrendekkel kevesebb lett..
-
Sinesol
veterán
Mégis mi indokolja szerinted azt a nagy fogyasztást?
Pár nanométeres cucc, ultra-alacsony feszültség, mozgo alkatrész hianya...ez inkább jelent minimalis fogyasztást.
Évek ota egyre inkább javult a hatékonyság, ha nem így lenne kutya nem fejlesztene uj cuccokat, csak ugy valthatja ki a memoriat+háttértárakat ha energia-hatékonyságban is jelentősen jobb. -
Cathulhu
addikt
válasz
ermisukrám #15 üzenetére
Abu meg van áldva a masina szóval, annyira frappánsnak gondolja (elég a steam-es cikkeket elolvasni), de egyszerűen borzasztó. Örülök, hogy itt már nem én szóltam érte, ezek szerint nem csak engem irritál.
-
törölt tag
+1
Érdekesen hangzik a koncepció, mire sorozatgyártásra kerül, addigra nem sok köze lesz az itt leírtakhoz.
A programozóknak(és az őket oktatóknak) is újjá kell születniük.Részemről addig megelégednék a mostani alaplap, ház, táp szabványok "finomításával".
Teljesen fölösleges lenne +1 venti a tápba és +1 a Cpu-ra, ha lenne némi Reform ezen a téren. -
zither
csendes tag
válasz
ermisukrám #15 üzenetére
Mondjuk ennyire nem egyértelmű ez a dolog. Az angol machine és a magyar masina ugyan annak a latin szónak a honosodása (hozzánk német közvetítéssel került). Így annak ellenére hogy furcsán hangzik, tulajdonképpen helyes fordítás. (Az meg megint más kérés, hogy nem feltétlenül kell mindig mindent lefordítani.)
Viszont hogy on is legyek: már látszik egy ideje, hogy a jelenleg elterjedten használt tervezési és gyártási módszertan kifullad (köszönhetően annak, hogy a csíkszélesség már nem csökkenthető érdemben tovább és a több réteges gyártás is csak időnyerés), ezért szerintem jó dolog, hogy új kísérleti technológiák jelennek meg, amelyek utódjai lehetnek a jelenlegi eszközöknek.
-
vittorio7
őstag
Érdekes, majd kiderül mi valósul meg belőle.
-
Writz
tag
Elképzelhető, hogy ebbe az irányba halad (akár) a PC ipar, hogy egy SoC-be lesz integrálva a CPU-tól a RAM-on és az IGP-n át a háttértárig minden. És persze az is jó lenne, ha a CPU-GPU közös memória címtérrel rendelkezne. Csak lehessen bővíteni plusz hardverekkel. Mert én arra allergiás vagyok amikor valami hardver teljesen fix, és nem lehet hozzányulni.
Szerk.: Sőt, az még jobb lenne, ha nem csak egy tokban lenne, hanem egy lapkán is.
-
sanzi89
addikt
Mennyi hasonló cikket olvastunk már az akkumulátorok korszakváltásáról is, aztán hány éve megy az egy helyben toporgás...
-
ermisukrám
tag
A Masina??? b..ki Abu ezt te se gondoltad komolyan hogy ezt jelenti ugye? Értem én hogy idézőjelek között van de ez a legbénább fordításban is "a gép"... nem? de.
-
-
Petyyyyy
addikt
Nagy fába vágta a fejszét a HP, csak remélem, hogy nem törik bele. Egyik tanárommal elkalandoztunk 2-3 éve az előadáson és ejtettünk pár szót a fény használatáról az elektron helyett, de ugye akkor is a megvalósítás nehézsége jött szóba és hogy csak kísérletek vannak, stb. Kíváncsian várom a fejleményeket.
-
pusszycat
nagyúr
Nekem fura,h csak a HP foglalkozik a dologgal. Ez a fény dolog optikai sata kábel lenne, mert nem hiszem h már a kvantumszámítógép korát élnénk.
-
tskó
tag
"A mai operációs rendszereket nem erre a működési modellre tervezték" igen csak ez az oka hogy nem vezetik be most rögtön... csak ez...
-
GhanBuri Ghan
őstag
Azért ezzel szemben eléggé szkeptikus vagyok - a reram is elhasználódik az olvasástól, igaz, elvileg jóval lassabban, mint az SSD, de munkaterületként használva pár perc alatt összejönne annyi írási művelet, mint amennyi az SSD-ben egy év alatt. Szerintem az lesz, hogy a data és a stack segment marad DDR-ben, viszont a code segment átkerül a reramba - egy program betöltése gyakorlatilag egy pointer átállítása lesz, gyakorlatilag megszűnik a betöltési idő.
Szóval mindenre reramot használva azt nyernénk, hogy a teljes háttértár memóriaként működne, áramszünet után is ott lehetne folytatni a munkát, ahol abbahagytuk, viszont erősen élettartamkorlátos lenne.
Egyébként várós már nagyon ez a reram. -
Dani_kp
addikt
-
Writz
tag
"A cég koncepciójának másik eleme az adattovábbítás reformja, a HP ugyanis elektronok helyett fényt használna." Ezt én már ma hásználnám pl. a SATA kábelek helyett.
-
Érdekes fejlesztés, már nagyon várjuk
Mondjuk a CPU és a a memória közti sebesség olló ettől nem tűnik el
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat „The Machine” kódnevű koncepciója igen érdekes jövőképet kínál.
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Apple TV eladó
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest