- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- Mini PC
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gV
őstag
-
Srodney
senior tag
válasz Sennalacy #24 üzenetére
a PH azon cikke után hogy az nvidia "útkeresésbe" kezdett,más plafrmok után....hát igen,el lehet gondolkodni rajta.kár hogy az nvidiának már nem az atival kel versenyeznie hanem beéri az elöző generációt lenyomó teljesítménnyel.ez szerintem vminek az előjele..
[ Szerkesztve ]
-
Sennalacy
aktív tag
Arra senki nem gondol, hogy esetleg azért csökkentették a kártyák képességét, hogy többet kelljen belőle venni a szükséges teljesítmény eléréséhez? Ami annak fényében, hogy eddig nem fogyott úgy a Fermi ahogy szerették volna, nem is olyan meglepő. Ahogy PC fronton is be tudták úgy lőni az órajeleket, még ha némi nehézségek árán is, hogy versenyképes legyen a kártya, úgy itt is bőven adhattak volna még neki kakaót, de innen akarnak nagy pénzt leszakítani a sokkal inkább márkahű professzionális piacról, és oda elég az, ha a saját előző generációs terméküket megverik.
Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!
-
tdd587
őstag
válasz KevinMulder #22 üzenetére
És a negyedik rész? Nem csak most mutatták be a harmadikat?
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
CocooN-z
őstag
itt persze normál méretű a hdmi...
BRSZK 10.0 - 2025.06.07-09. !!!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #06658560 #11 üzenetére
Nem jobb csak gyorsabb, és pár területen csak ez számít (+ az Eyefinity, de az alapból hiányzik az NV-nek, így az most lényegtelen). Jó dolog a professzionális szintre tervezett felépítés, de ha egy jókora részt letiltasz belőle, akkor azzal elveszted a teljesítményelőnyt.
Biztos tudtak volna egy 225 wattos Quadrót csinálni, de nyilván felmérték, hogy az sem lenne elég a top FirePro ellen. Ezért a fogyasztáson van a hangsúly. Azokon a területeken ahol nem szükségesek a Quadro szolgáltatásai már régóta a FirePro a jó választás, már csak a sokkal alacsonyabb ár miatt is.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
ghostmat
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Most már kicsit tisztább a kép.
Fogalmam nem volt ezek mire jók, és főleg ennyi pénzért -
superecneB
őstag
Egyébiránt én tök kíváncsi lennék arra, hogy ezek a kártyák mit teljesítenek egykét akár régebbi játékban, annak ellenére, hogy tudom jól nem erre vannak tervezve csak sosem találtam erre vonatkozó tesztet és úgy gondolom ha már integrált notebookos VGA-kkal tolnak ilyesmi teszteket ahol ugyan csak tudja mindenki hogy nem játékra való én személy szerint kíváncsi lennék mire képes mondjuk egy HD3200 vagy hasonlóhoz képest játékban.
-
.mf
veterán
Fura, én arra számítottam, hogy inkább az órajelet csökkentik, mint a magok jelentős részét tiltják le. Legalábbis úgy hallottam/láttam/tapasztaltam, hogy a fogyasztás az órajellel és feszültséggel exponenciálisan nő, míg a magok számával csak ~lineárisan.
A single-slot quadro elég merész... grillforce thermi...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
leviske
veterán
Hülye kérdés, de van egyáltalán olyan GF100-ra épülő kártyája az NVIDIA-nak, amiben mind az 512 CUDA mag aktiválva van? Esetleg a Tesla termékcsaládba érkezett teljes értékű GF100?
Vagy rosszul emlékszem és a GTX480 nem 480 CUDA maggal érkezett?
-
psylocke
csendes tag
>>> Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore, QuadCore
úúúúúúúúúúú -
Hobbbyt
őstag
Ha jóltudom a Meteorológiában is nagyon keményen használják.. felhőmozgások, légáramlatok szimulálására.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
törölt tag
Ezt nem HPC-re használják, hanem grafikai, CAD feladatokra elsősorban.
HPC általánosságban bármi, aminél sokat kell számolni Pl Los Alamosban nukleáris robbantások szimulációit futtatják, de ők talán még hagyományos módon, cpu-kkal. Aztán az LHC eredményeinek feldolgozása is egy szép feladat lesz..
A HPC bizonyos részterületein, ahol sok jól párhutamosítható művelet van lehet ~10-100-szoros gyorsulást is elérni egy Tesla kártyával (költségarányosan). Például van egy függvényed, és annak véges sok eredményére vagy kíváncsi, akkor egyszerre futhat több száz számítás is egy vga-n eltérő kiindulási értékekkel, egyáltalán nem kell egymásra várniuk.
Van olyan cég, amely tőzsdei előrejelzéseket számol, de az ELTE-n is vannak vga-n futtatott számítások, pár éve kvantumszíndinamikával foglalkoztak, most nem tudom, épp hol használják.
-
ghostmat
tag
valaki homályosítson fel, melyek azok a területek ahol ezeket a kártyákat használják?
sosem tudtam a HPC-t hova tenni...
-
tzsolesz
nagyúr
Hát igen a szoftver a kulcs mindenhez. Nem semmi csúnya kártyák azért.
-
törölt tag
válasz lionhearted #3 üzenetére
Akkor sem arányos a csökkenés, szóval a kisebbik kártyában kevésbé sikerült chipek vannak.
-
-
Yutani
nagyúr
Most tényleg komoly az az egyszeres szélességű Fermi Quadro? Sosem gondoltam volna... És ahhoz képest, hogy a fele le van tiltva, alig kevesebb a fogyasztása a nagyobbikénál.
#tarcsad
-
Zolás
addikt
Remélem mihamarabb lesz teszt az új kártyákkal és megtudjuk az ár/érték arányukat. Na meg hogy valóban mit is tudnak mert írni szépet-jót könnyen lehet
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
Új hozzászólás Aktív témák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Trollok komolyan
- Delta Force (2024)
- További aktív témák...
- Hibátlan - ASUS Nvidia Geforce GTX 1080 Turbo 8GB GDDR5X 256bit VGA videókártya
- Hibátlan - ASUS Nvidia Geforce RTX 2060 Super Dual Evo V2 Advanced 8GB GDDR6 256bit VGA videókártya
- AMD RX Széria VIDEÓKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! /Házhoz megyek!/Azonnal/NAGY MENNYISÉGBEN AKÁR!
- ELKELT, FIZETVE! ASUS TUF RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 3090 GAMING X TRIO 24 GB - GARIS
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest