Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Na ja... Néhány napja elgondolkoztam egy 3 TB-os winchester vásárlásán, aztán megláttam a kemény 1 (egy) év garanciát. Ennyire hülyének nézik az embert? Menjenek a... Tavaly szeptemberig évi több HDD-t is vettem, azóta meg még egyet sem. Velem tutira nem jártak jól...
A tendencia (már a keresletcsökkenés) remélem hosszabb távon is meg fog maradni. Nem bánnám, ha visszanyalna nekik a fagyi, bár annál azért jobban észnél vannak, sajnos.
#48: Azzal egy idő után még jobban megszívnák, és tényleg csődbe juthatnának... Ezen a helyzeten mondjuk sokat árnyalnak az OEM-ek, ők nem tudják megkerülni a magas árakat, kénytelenek vásárolni - és sajnos elég nagy részét adják a piacnak.
#51: Elég valószínű...
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
XtremLor
őstag
-
8th
addikt
Nem tudom miért reménykedtek abban, hogy majd visszaesnek a merevlemezárak az árvíz előtti szintre. Soha ismétlem SOHA nem lesz már annyira olcsó a merevlemez mint akkor volt.
-
duke
aktív tag
Remélem, hogy valamilyen nemzetközi szervezet megbassza a gyártókat, és akkor többet nem mernek ilyet csinálni, hogy kartelba szerveződve 3-szorosára emelik az árakat.
És nem csak az a baj, hogy drágák a vinyok, hanem hogy egyúttal a fejlesztés is megállt vagy 2 éve. A legnagyobb merevlemez most 3 tera, de szerint már 10 teránál járnánk, ha nincs ez a szemétség. -
W.Wilson
aktív tag
Nem, csak feltűnt, hogy az emberek többsége nem helyesen használja a ragokat, gondoltam, terjesztem egy kicsit az igét.
[ Szerkesztve ]
%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel
-
grizlisandor
veterán
#fesii üzenetére válasz, csak újnak indult..[link]
Nem a legolcsóbb SSD-k árát kellene csökkenteni, hanem a nagyobb tárhellyel rendelkezőket, elérhető árúvá tenni...
Bár lehet, hogy fel kellene húzni egy pár HDD gyárat.
[ Szerkesztve ]
-
banhammer
veterán
Szerintem még nagyon messze vagyunk a normális áraktól.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
rii
nagyúr
nekem mondjuk 95%-ban olyan dok. filnejim vannak, amik sose jöttek ki, csak TV-k adták le ... így úgymond TV-s Dvix RIP-ek ...
szóval nem ártana vennem back-up céljából egy 2 terásat
jó persze, akinek a shrek 2-3-4-5-6-7-8-9-10-11 van meg, az tényleg nyugodtan törölheti (az egy még jó volt)
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
stephan0s_
csendes tag
Mióta ilyen magasan tartják az árakat, én sem vettem HDD-t, csak egy SSD-t. Ilyen árak mellett inkább megtaláltam a törlés gombot. Sokszor csak a lustaság miatt van tele a vinyó, meg az "ez még jó lehet valamire" lomizás miatt.
-
W.Wilson
aktív tag
Ez nem egy blog, így elvárnám, hogy a cikkíró ne fűzzön ilyen szinten saját véleményt a hírekhez, az egy másik műfaj.
%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel
-
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz fatallerror #31 üzenetére
na az ami nem lesz még...
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
fatallerror
addikt
"A Western Digital korábban azt jósolta, hogy 2012 harmadik negyedévében 157 millió merevlemez találhat gazdára, azonban a napokban ezt a számot 11%-kal, 140 millióra módosították."
ezt is olvasd el újra nehogy bántásnak vedd
#28) Ł-IceRocK-Ł : 50-60%-al kellene csökkenie a bevételüknek h árat csökkentsenek szóval
[ Szerkesztve ]
don't tell me what i can't do!
-
törölt tag
nemrég raktam össze egy új konfigot, de az árak miatt nem vettem vinyót bele, hanem előástam a fiókból egy régi 80 gigásat.
a legjobb, hogy ha okosan használom, bőven elég ez is, csak nem kell több terabájtnyi filmet tárolni, amiknek a 90%-át meg se nézem -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz fatallerror #20 üzenetére
akkor biz a k.va annyjukat.
-
fesii
aktív tag
válasz grizlisandor #24 üzenetére
Ha holnaptól elkezd mindenki SSD-t venni ott sem fognak csökkenni az árak. Ha az ember megveszi pl: 20e-ér akkor h@lye lesz 15e ft-ra levinni az árat.
Elfelejtettem szerkeszteni... ha van egy modi itt pls csinálja meg
[ Szerkesztve ]
-
fesii
aktív tag
Amíg csak tudják magasan tartják az árakat.
Az előállítási költség maradt de munkaerőből kevesebb kell,mert kevesebb fogy. Így bérekre keveset kell kifizetni,de a magas ár miatt ugyan annyi a bevétel.
Egy cégnek két dolog a legfontosabb: a profit illetve a vevői hűség.
Profit megvan.
Vevői hűség is megvan mivel csak két gyártótól lehet venni hdd-t így sok választásuk nincs. -
ebeni95
tag
válasz Angel1981 #21 üzenetére
Apám is így van. Csak neki már vagy 250 film van egy külső vinyón.
Én zene tárolás, esetleg pár jó film (B. Spencer & T. Hill, Star Wars, Star Gate, Back to the Future) erejéig kellene egy nagyobb kapacitású HDD, mert ezzel a mostani 250Gb-al már alig bírok. Pedig meg van 3.5 éve.[ Szerkesztve ]
"Istenem! Adj türelmet a hülye emberekhez, mert ha erőt adsz, megölöm őket!" http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ebeni95 .::70/602-75-44::.
-
Tibi86
aktív tag
Az
unszimpatikushelytelen. Helyesen antipatikus. Nem kötözködés, de legalább a hírekben legyen helyesen használva.(#23) Killer01 Azt mégsem írhattam.
[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
válasz fatallerror #10 üzenetére
+1
Nem kell minden sz*rt letölteni, és megőrizni!
Ismertem olyat, akinek már vagy 50 filmje volt letöltve úgy, hogy rájuk se nézett, de csak szedegette, és halmozta tovább. Most mit csinál? Elkezdte szépen nézni őket! -
fatallerror
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #17 üzenetére
nem lesz elég, sosem fog annyival csökkenni h kevesebbet keressenek mint az árvíz előtt ami árváltoztatást kívánna
don't tell me what i can't do!
-
Zolee11
senior tag
Valóban vannak olyan felhasználok, akik elvannak 10-20 Gb-al is mert, semmi másra nem kell az adott eszköz mint nyüstölni a netet... szóval ők eddig sem voltak a hdd piac célpontjai igazán. A másik, hogy amíg egy 160-500 gigás hdd olcsóbb mint egy ssd, addig a belépő szintű desktop gépekben nem lesz ssd. Erre oda fognak figyelni a gyártók.
A felhő... arról inkább ne is beszéljünk. Elég kockázatos tárolási terület a vállalatok számára, mert bármikor beüthet a connection error. Magánszektor számára pedig sose fogja kiváltani a több terrás tárterület értelmét, érthető okokból.A samsung egyáltalán nem azért "szállt ki", mert leszállóágban van ez a szektor. Még sokáig nem lesz abban. Az ssd-k nem tartanak még ott, hogy erre esély legyen.
no brain, no problem
-
Killer01
őstag
Nem az egyszerű user (mint mi) a fő profittermelő az évenkénti átlag 1 max 2 hdd vásárlásával, hanem az OEM partnerek, akik viszik tonnaszámra...
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Nah, csak sikerült összefogni a "ne vegyünk HDD-t" csoportnak?
remélem elég lesz hozzá.
-
Lacces
őstag
Nem akarok kötöszkődni, sosem volt jó helyesírásból, de miért légszükség szerepel itt "és ha nem volt légszükség"?
Én mindig úgy tudtam, hogy létszükség, és így használtam mindig is. Vagy ez egy helyi nyelvjárásból ered? Csak kíváncsiságból érdekel.
Palóc nyelvjárásban élek, ragadnak rám szavak, a palócban teljesen jó szó a haggya, hagyja, és hadja is , meg én mindig azt hallottam, hogy fáért helyett fáé, azé-t mondanak az emberek.Amúgy ja, ideje lenne árat csökkenteniük, mert Karácsonyra kell vennem HDD-t. És röhejes áron adják, és főleg, hogy már nem mindegyik olyan megbízható mint rég... Vagy csak én választottam rosszul
-
sev5g3
csendes tag
En megtalaltam a megoldast: torles. Raszoktam hogy csak akkor toltok le valamit ha par heten belul tenyleg lesz is idom megnezni/meghallgatni.
Csak be ne dogoljon.
A ket nagy gyarto meg szarjon sunt.
-
atti_2010
nagyúr
válasz próbakocka #4 üzenetére
Azért -20 -25% kereslet csökkenésnél már igencsak elgondolkoznának egy keményebb árcsökkentésen.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Integra
titán
továbbra sem kell hdd-t venni, szívjanak csak.
talán idővel leviszik újra az áraikat, és a jótállás is 3-5 év lesz. addig meg rohadjon rájuk nyugodtan...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
fatallerror
addikt
nagyon undorító amit kihasználtak meg csinálnak DE kár ezen mindig bosszankodni az átlagfelhasználóknak akiknek valljuk be a sok illegále anyag miatt kell nagy tárhely ÉS még ők se vesznek szerintem csak évi 1 vinyót kb és most nem 18 ezer ft 1 2 tb-os hanem 28 ezer ami meg évi 1 vásárlásánál nem olyan tragikus. ez van. 2 dolgot lehet csinálni, vagy megveszed v nem és törölgetsz
tehát oda akarok kilyukadni h nem ez a legszörnyűbb dolog a világon, lehet lehurrogni : Pdon't tell me what i can't do!
-
Cyberpunk
félisten
Felnyomni az árakat könnyű volt, persze csökkenteni már nem egyszerű. Szerencsére van még egy érintetlen +1 1TB-os vinyóm még a régi időkből.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem a consumer piacon HDD jövője a külső nagy méretű tárakban van. A gépekből lassan kiköltöznek, legyen az desktop, vagy notebook és helyükre SSD kerül. Az igazán mobil új generációs eszközökbe pedig esélyük se volt bejutni. Jön a felhőben való tárolás.
Maradnak nekik a WD My Book - My Passport szerű külső tárak.
Azzal hogy drágították a termékeiket, mikor a konkurens SSD-ket "olcsósították" szintén csak a generációváltást gyorsították fel. A Samsung meg jó érzékkel még időben megszabadult a HDD szekciójától és gyorsan felugrott az SSD vonatára. A hibrid tárolókkal volt még némi esélyük, de mivel azonnal az extraprofitra koncentráltak, az a szegmens szerintem már meg is döglött, mielőtt még megismerték volna az emberek. Most persze megy a népbutítás az ultrabookoknál, hogy a nép vegye drágán a HDD-s verziókat némi SSD gyorsítótárral, átverős marketinggel.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Azért, csak beülök az előadásra
By.: Johnny
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
rii
nagyúr
a gyártóknak mindegy, hogy sokat adnak el olcsóbban, vagy drágábban kevesebbet ....
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
junior11
veterán
Hát én is remélem, hogy csökkeni s normalizálódni fognak az árak...
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
sunyijanika
tag
Remélem 2x-en belebuknak ezek a gerinctelenek!
-
Zolee11
senior tag
Végre egy kis kellemetlenség a vastagbőrű arcuknak, remélem tovább csökkennek az eladások, és elkezdenek normalizálódni az árak.
no brain, no problem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest