Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
arányaiban kevesen játszanak, szóval nem fontos a bővíthetőség, azt sem tudják mi az ( : legtöbb halandó úgy vesz gépet, h meglátja az mm v bármelyik muti kínálatában és megveszi, főleg a nők, de sokszor a férfiemberek sem tudatosabbak
az, h mink' kockák nem így vásárolunk, az egy másik dolog, az eladónak meg minegy mit tukmál a kedves vevőre, csak tukmáljon, boltoknak is sokkal kevesebb gondjuk van notebookkal, mint pc-vel - ellenben ha garancián kívüli szervizelésre kerül sor, lehet pofátlan árat kérni -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
d4Y.187
tag
az egész világra vetítve, valószínüleg így van. főleg a keleti népek húzzák ezeket a statisztikákat. itthon azért ritka mint a fehér holló. a pc moduláris jellege erősebb eladási pont, ha a legtöbb teljesítményt szeretnénk kapni a legkevesebb pénzért, amit valamennyire a későbbiekben is naprakészen kéne tartani.
.: 3o 62o 9282 :: wehaveit.hu :.
-
d4Y.187
tag
10 pc-ből 2-t építenek nálam új cuccosból. refurbished vagy használt cuccokból, a valós teljesítményeket párosítva az igényekkel 500ból 2db erős közepes gémer pc jön ki, 120+ hz monitorokkal.
az új vga-k még mindig csak fele annyit érnek, mint amilyen árcédulát rájuk pofátlankodnak a gyártók... ezt még a laikus júzerek is gond nélkül átlátják. szomorú..: 3o 62o 9282 :: wehaveit.hu :.
-
Andrew_31
Modder
Mivel költöztem eladtam az asztali gépem és a laptopom. Vettem egy Acer Predatort 300-ért GTX1060-nal. 2 hónapos volt. Bőven elég munkára, játékra. Amúgy most raknék össze gépet, lehet VEGA 56 menne bele. Kövezzetek meg érte nyugodtan. De lassan 90 alá megy az ára. Régen azt akartam venni 140 körül. El is adtam a két db. RX290-et 100-éft. De szinte abban a pillanatban fel is ment az ára 300-ra a hülye bányász láz miatt.😂 Úgyhogy 45-ért egy 1050ti lett amit 1 év után ugyan azon az áron adtam el.
-
Chaser
legenda
válasz
Baryka007 #113 üzenetére
sztem nincsenek meglepődve...
gondolom "gamer" is egyre kevesebb van pc vonalon, konzolok egyre jobbak, nincs velük nyűg, pc meg csak egy pénztemető, ssd ára kezd helyrejönni, ramok is értelmesebb áron vannak, de vga-k nemrég még csúnya áron mentek, cpu-k is amíg nem volt a zen, aztán még a w10 csodái, meg driverek csodái...áááá
valamikor sok éve megvettem a mortal combat 10-et, addig még elfogadható volt, amíg nem akartam a részletességen állítani, de mivel a kártya tudta, mért ne? na utána állíthattam defaultra is, olyan durván laggolt a játék "öröm" volt nézni ( : már új játékokban nem is gondolkodom ha veszek pc-t, régi kedvenceket újra játszom, akkori időkhöz képest magas felbontáson, részletességgel és fps-sel
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Cs1csó
titán
válasz
Baryka007 #113 üzenetére
EZ a lényeg, de tedd a szívedre a kezed ha az Nvidia pénzügyese lennél vagy részvényese nem örülnél ennek? Nulla fejlődéssel ömlik a pénz.
A CPU-m - 4gen i5 - 4 éven keresztül ugyanazon az áron forgalmazták na ez az agyrém. 2011 októberében az "árvíz" előtt vettem kb. 23k-ért egy 2TB-os 3,5" külső Samsung HDD-t igaz külső áramforrásos de most 19k 2TB-os külső 2,5"-os. Itt tartunk. Persze azt sokszor elfelejtem, hogy a forint is folyamatosan mélyrepülésben van.
-
Baryka007
őstag
Nincs ebben meglepő... két és fél éve nem ment lejjebb az ára a GTX 1060 nak sem a(z) 1070 nek... Sem a többinek, de leginkább ezek nem változtak. Kicsit felfelé aztán most vissza a kiindulási pontra.
És közben alig mutattak fel a gyártók valami előrelépést... Ráadásul az "újabb" és "gyorsabb" vga-k nem a régiek helyére kerültek be az árlistára... Hanem föléjük csúsztatták őket...
Most komolyan ? ..... Nem is értem, a gyártók min vannak meglepődve.
-
-
Cs1csó
titán
Nem kell, gerincsérvem van szinte tünetmentes, pár dolgot be kell tartani és neked sem lesz gondod:
- GYÓGYTORNA YouTube videók ami alapján te is meg tudod csinálni
- az esetleges magas testsúly csökkentése
- vigyázni kell magadra pl.: reggel nem derékból kelsz fel az ágyból hanem oldalra fordulsz leteszed a lábaidat és a karoddal nyomd fel magad stb.
- ha sokat ülsz a gép mellett pár óránként állj fel és tornássz egy kicsit -
tisn
addikt
válasz
milkabrams #90 üzenetére
nekem regebbi i7 + 1060 van a gepben, de kizarolag az xbox one-n jatszok
a melo miatt gep elott ulok, nem bir ennyit a derekam, kenyelmesebb a kanapenrol jatszani -
TTomax
félisten
Hát azért ez így nem egészen,majd ha monitorokon is lesz 500PPI akkor a felett már tényleg mindegy lesz,addig meg lehet taknyolni az MFAA,FXAA,meg a többi morfologia szűréssel,vagy bika kártyát venni SSAAra hogy egy kerítéstől,villanydrótoktól meg lépcsőfokoktól pl nem hányd el magad...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Chaser
legenda
-
milkabrams
őstag
válasz
gidalight #93 üzenetére
Nem feltétlen. Egy pár éves workstation, játékon kívül kb. bármire elég, ha meg nagyobb képernyő kell, rá tudod dugni monitorra.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
Chaser
legenda
válasz
gidalight #93 üzenetére
kb 10 éve csak notebookom van, sokkal kényelmesebb
persze vannak kompromisszumok, de ágyban, fotelben gépezni az megfizethetetlen ( : és a hátam sem fáj
néha voltak asztali gépeim közben de be sem kapcsoltam általában, max telepítésre
a világ mobilizálódik, aki "kocka" annak van pc-je, aki csak aprót tud rászánni, aki dolgozik vele és kella a kraft, illetve aki " ultra gamer", de valóban egyre kevesebb helyen látok asztalit én is
az persze erős túlzás, h "aki meg tudja fizetni" annak notebookja van, valószjnűleg már rég olcsóbb egy komplett konfignál egy belépő v afeletti notebook, persze határ a csillagos ég_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
ddaydome
senior tag
válasz
milkabrams #90 üzenetére
Hello!
Szerintem jobban jársz. Én most vettem xbox one s-t 4 játékkal (forza4, just dance 2019, gears of war új, assasin új) 1tb-s, 2 év garis, újonan 78 ezerért. Nem voltam sosem konzolos, ez az első.... A vga-k meg kopjanak....
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
-
milkabrams
őstag
Gondolkodom rajta, hogy amint elavul az 1060-as, veszek pc helyett egy használt zbookot, játékhoz meg egy konzolt, és dugják oda a mindig másért méregdrága kártyáikat, ahova gondolom.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
Duck663
őstag
Azt nem tudom, hogy a GDDR6 mennyire fogta volna vissza a R7-et, de amikor áttértek a HBM használatára, én nem láttam kiugróan nagy változást a teljesítményben. Igaz azóta fejlődtek gyorsultak a VGA-k, de annyit nem. Az ár meg biztos, a HBM 20$/GB-tól kezdődik, a GDDR6 11.6$-tól, bár a 20xx vezérlőkön drágább van. A GDDR5 6$ körül van, lassabbakhoz 5$ alatt is hozzájutni.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Prof
addikt
Nem csoda mivel már 5 éve is mindenki, akinek volt pénze laptopot használt.
Játékok nem fejlődtek semmit magasabb felbontás annyit ér, mint az 50 megapixeles telefon, semmit.
Kalap szar 16K-ban is kalap szar.
-
Cs1csó
titán
válasz
Predatorr #71 üzenetére
Reális ár? Itt a HardverAprón 100k-ért hirdetik a 1070Ti-t van olyan ami pár nap híján 2021-ig van gari. A 1070-et pedig 80K-ért.
A 1070TI a 2060-al van kb. egy szinten: Benchmark
2060 újonnan boltból teljes garanciával már van annyiért amennyiért te hirdeted a használt kártyát, már 118k-ért van RTX 2060 3 év bolti garanciával.
Sajnos frusztrál ha hülyének nézik az embereket.
Gyuri27
Instant napba hajítás.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#04430080 #81 üzenetére
Benne van a teljes jelentésbe, de az fizetős, így ritkán jutok hozzá. Illetve a fizetős részeket nem lehet publikálni.
Egyébként a Q2-es adatok szerint akkora meglepi nincs. 300 dollár felett csak a teljes GPU-piac 3%-a vásárol
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
carl18
addikt
Az eladásokon nyilván sokat nem javít a 180 Dolláros GTX 1650, 70 dolcsival többet kérnel el majd érte mint a GTX 1050 elődjéért. Több oka is hogy a piac gyengü, a pascal generáció elég erős mai napig. Aki akarta az beszerezte már rég, a másik hogy az RTX kártyái nem valami jó ár-érték arányal rendelkeznek.
Sokan vesznek inkább konzol, mert azért a azért manapság a kártyák ára elégé elszált.Tény nem rossz kártya a GTX 1660Ti de még épp elfogadható vétel, de akinek van egy GTX 1060-1070 azt nem fogja inspirálni a váltásra. Az RTX 2060 meg hát sokkal drágább mint egy 1060 és az nvidia ráerőlteti az emberekre a Ray tracing hogy ez mennyire jó és vedd!
Talán majd a 7 Nanométeres Nvidia kártyákra fognak sokan váltani, jelentős teljesítményugrás lesz az. Mivel a bányákból is feszabadult Rengeteg VGA Nincs ezen semmi extra hogy nem igazán vásárolnak az emberek GPU_t.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AIB az lényegében a dobozos. Az asztali VGA-piac három részből áll. AIB, OEM és SB. Külön csak az AIB van mérve, ami nagyjából a VGA-piac harmada. A jelentős része az OEM, illetve kisebb része az SB. Azért nem mérik ezeket, mert eleve egy törpepiacról van szó a teljes GPU-piachoz viszonyítva, így nem éri meg az erőforrást teljesen elemezni.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nagyjából 500 dollár körül van a 2080 és a Radeon VII előállítási költsége. A Radeon VII fixen, mert csak referencia. A 2080-ből a Founders kerül kb. 500 dollárba. A gyártói példányok már olcsóbb komponenseket használnak, így levitték már 450 körüli szintre.
Hiába számolód a PCB-t, a komponensek nagyon számítanak. A 2080-ak 2200-2400 komponensből állnak. Egy 1080 Ti például csak 1600. Egy Radeon VII pedig 1400.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Chaser
legenda
biztos vagy benne?
v64-nél 2048 bites busz volt, r7-nél 4096, ezeket ha duplázták volna, lehet rosszabbul jönnek ki, mintha ddr6-ot használnak, azt sem ingyen adják - meg lehet úgy még lassabb is lenne az összteljesítmény, pedig így sem volt túl fényes a fogyasztások tükrében
___
2018 Q3 (aktuális) - ez nem 2019 q1 aktuális akar lenni? nem értem mit nézünk aktuálisan '18 q3-ban
2018 Q3 (előző negyedév) - ez meg 2018 q4 nem?
-
Predatorr
őstag
Én egy reális árat adtam meg, utánanéztem. Hogy akinek nincs rá pénze (annyira, hogy nem is alkuszik, csak dumál) frusztrált tőle, hidegen hagy.
De most már tényleg over.
Gyuri27: Ja, ezért nem ilyen helyeken árulok ált. semmit.
[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Gyuri27
félisten
válasz
Predatorr #58 üzenetére
Alkudni a majdnem jó árból lehet cimbi. A tiéd meg azért nem megy el. Mert értelmes ember nem ad érte annyit.
Majd jön egy veréb és tán megveszi.
Te meg ugyanannyiért vagy 10-20%-ért veszel újat. Nyilván ezért ennyi az ár, hogy ne kelljen vagy ne sokkal pótolni. De mondom normális ember ehhez nem fog hozzásegíteni.
Másik topikban már az első teszteknél beszéltük, hogy lesznek ilyenek akiket nem érdekel mit tud az új kártya mennyibe fog kerülni. Mert mikor ő vette x forintba került.
Csak hát ez normális embert nem érdekel.
Mert egy újonctól valahova szóló garival 120 pénzért nem vesz senki semmit. Főleg a bolti ár környékén (ami a teljesítményt illeti).Amd - Radeon - Ryzen
-
Duck663
őstag
(#24) nkmedve: A HBM-hez képest a GDDR6 fele ár, fele a mennyiség is, tehát negyed áron vagyunk 2080 esetén, annyit nem dob a pcb költsége.
Erősen kétlem, hogy a Radeon VII-en lenne 200$, nem jön ki a matek. A nv vezérlőin viszont a sok alkatrész ellenére is, bőven nagyobb haszon lehet 200$-nál. A legdrágább tételek a memória, a GPU és a pcb, ez szerintem együttesen sincs 320$ a 2080Ti esetében sem, vagy maximum azon a szinten lehet.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Lacc
aktív tag
Mitől lehet ilyen "magas" az AMD részvétele?
Zöldek: 16.1%, Pirosak: 12.4%. A kettejük közti különbség nekem nem tűnik soknak. Nem trollkodásból, de utóbbi időben nem készített az AMD olyan jó kártyákat, hogy megérje venni (talán a bányászat miatt), esetleg a Ryzen APU-k fogynak szépszámmal? -
nkmedve
őstag
válasz
Menthirist #50 üzenetére
A 2080 Ti előállítási költsége szerintem már alapból 200k fölött van. Talán majd 7nm-en olcsóbban lesz hasonló teljesítmény, de egyelőre (főleg konkurencia hiányában) nem várnék hatalmas áresést.
-
hash99
senior tag
válasz
Predatorr #58 üzenetére
Az a baj hogy ha van 100ért evga black edition garival mindennel meg 120-130 között 1080 akkor a kutya se fog tőled ennyiért kártyát venni. Az hogy a boltban mennyi az senkit nem érdekel a használt piacon. Én 200ért vettem a 1080ti -m fél évesen amikor 380 volt boltban ez a fajta...
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Tudommal az 1660ti nVidia gyártmány.
AMD-nél szoktak különböző csalásokkal (épp eleget kiteszteltem anno) később teljesítményt nyerni. Az 1660ti ráadásul jelentősen lassabb, az nem fogja behozni az 1070ti-t, főleg nem egy OC kiadást. Persze, aki még a sima 1660 és a ti verzió között sem tud különbséget tenni...
Hagyjuk az árus OFF-ot, aki alkudni akar, megteheti, aki meg a saját csóróságán röhögni, az is.[ Szerkesztve ]
-
NightGT
senior tag
Már csak egy kérdés marad: mennyi ezeknek az MSRP-je dollárban, mennyi az ára euróban (mire odaér/átváltódik, már +árat kap)...
És mennyi rajta még, azon túl, a magyar jóléti felár
Így lesz a 300 dolláros kártyából 140k itthon...
[ Szerkesztve ]
Speed is the only truly modern sensation
-
Chaser
legenda
válasz
Predatorr #52 üzenetére
A szamlaval ertelemszeruen azt jelenti, h adsz nevre szolo 27% afas szamlat, ami benne van a 118k-ban, ilyen tetelnel azert ez is sokaknak szamit
De ha ettol eltekintunk, 115k-ert van teljesen uj manli 2060 3 ev garral, tok mind1 mennyire noname, uj es 3 ev garos, de volt mar 110-ert is - gw meg 120-ert, raadasul ertelmesebb boltokban, te meg azt se irtad ki hova szol az a gar, kukutyinfalvi tortenetek nem csak engem nem erdekelnek, hanem sokakat -
Az armor egy teljesen kommersz kartya, aruld ennyiert ha neked jol esik_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Gyuri27
félisten
válasz
Predatorr #46 üzenetére
Ja tehát a használt (esetleg gari nélküli cuccot) árulod annyiért amennyiért boltban újként megkapja az ember azt a teljesitményt? Aha oké.
Ha itt ott lassabb is netán az 1660ti néhány driver múlva az változni fog.
Pont az ilyen árusoknak van egy logout. Ott szokunk röhögni a spanokkal az ilyeneken.Amd - Radeon - Ryzen
-
Chaser
legenda
válasz
Predatorr #46 üzenetére
Amennyiben a tiedhez is van 3ev gar, meg adsz nevre szolo szamlat, biztos tobbet er az is, mint 70-90k, azok nelkul meg nem, ennyire egyszeru
Egyebkent tevedsz, mert 2060 115-tol mar van, hiaba nem csucs gyartotol, de 3 ev garral es szamlavalSzerk:
1080-akat is lehet olcsobban venni apron mint amennyiert az 1070ti-t arulod, az megvan?1070ti ha valami ritkasag, ami renyleg draga volt ujan, erhet annyit amit az armorert szeretnel kapni, de az nem ritkasag.. .
[ Szerkesztve ]
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Predatorr #37 üzenetére
INGYEN adok egy tippet: hirdesd meg 85k-ra és egy órán belül elviszik. Szívesen.
SŐT rumkola azonnal át is venné tőled még hirdetéssel sem kell töltened a drága időd, igazi úriember.
Na, pont erről írtam, hogy emberek azt hiszik, az új generációból olcsóbban hozza bármi azt a szintet.
Erről szól a piac, pl. a GTX 480 gondolom csúcskártya volt a maga idejében ahogy nézem pl. a GTX 950 ami már megjelenésekor is egy alsó közép kártya volt kb. 25%-al jobb nála. Erről szólna a piac.
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Na, pont erről írtam, hogy emberek azt hiszik, az új generációból olcsóbban hozza bármi azt a szintet.
Az 1070ti egy szinten van a 2060-nal, amely 120000Ft-tól indul, de az a leggagyibb kiadás, a komolyabbak 130 fölött vannak. Ezek után mulatságos, ha valaki fele ennyiért akar 1070ti-t venni, ráadásul gyári OC-set.
Persze 2060-ban van használhatatlan RTX és randa DLSS...[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #29 üzenetére
Nem biztos hogy a gyártók gazdagodtak meg.Inkább a kereskedelmi láncra tippelnék.A gyártók inkább csak örültek annak hogy a GTX1050 -ig minden kártyát eladtak a raktáraikból.Persze most mindenki issza a bányászláz végét.Kivéve azokat akik most olcsón jutottak hozzá 1080p -s kártyához.
Mindenbe beleugatok!!!
-
nkmedve
őstag
válasz
Menthirist #31 üzenetére
Nincs, az 1080 egy kiugróan jól sikerült termék volt a maga idejében, ezért is élt meg olyan hosszú kort a boltokban és ezért sincs még mindig olyan kártya ami lényegesen jobb teljesítmény/ár arányt hozna (talán nem is lesz, mivel egyre drágább a gyártyástech és szűkül a piac).
A Pascal amolyan anomália volt (nevezhetjük akár utolsó Mohikánnak is
), nem sok hozzá hasonló generáció volt a GPU-k történetében, még a PC-k aranykorában sem.
(#37) Predatorr "pedig az 1070ti pont jó 4K-ra" - ezt remélem csak viccnek írtad, és hogy nem így reklámozod a kártyát az aprón, mert akkor meg is van az ok ami miatt nem veszi meg senki (azon kívül, hogy valószínűleg túl magas árat kérsz).
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Az 1660ti-t bucira verő 1070ti-mre nem találok vevőt, mert minden okostojásnak új kártya kell, aztán meg sírnak, hogy azok drágák, pedig az 1070ti pont jó 4K-ra, az 1660ti meg már pont nem. Nem, nekik adják olcsóbban az újat. Persze a jelek szerint elég sokan vannak, akiknek el lehet adni az új, gyenge kártyákat drágán, az nV csak a használt piacot nyírja ki az emberek ostobaságára alapozva (lásd még az 1080p-re túl erős kártyákat vevőket, akik aztán cpu-limit miatt panaszkodnak).
A majdnem csúcs 7870XT-met 58e-ért vettem, ma a csúcs kártyák között 3. 2080 240e Ft, mintha legalábbis 4* akkora GPU lenne rajta.
tisn: Az nem "sokkal gyorsabb", "sokkal modernebb" új, pedig fixewn mentek, nem folyamatosan ugráló terheléssel. Sok ismerősöm vett bányából, egyik kártyának sincs semmi baja, még OC-vel sem.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Rendben, korrekt, ezt így nem gondoltam végig. De az ár akkor sem stimmel, mert bár az 580 közelít egy 7870xt megjelenéskori árához, a 1060 ma sem nagyon, illetve az új szériák megjelenésével, mikor épelméjű ember nem vesz már 1060-at, talán; de ez teljesen friss történet. Én a mindenkori aránypároknál maradok, mégpedig azért, mert az előállítás drágább lett ugyan, de a technológia is fejlődött, tehát nem indokolható a laza dupla ár. Bekaphatják.
Lásd még a RAM bizniszt, ami ha jó emlékszem kartellbüntetéssel járt együtt, midőn egekbe tolták az árakat a gyártók, mindenféle hülyeségre hivatkozva. Aztán hogy, hogy nem, nagyjából ott is maradtak és tapsikolunk, hogy most lejjebb vannak tíz százalékkal, mint egy éve. Nem okés ez és remélem eleget esik a kereslet ahhoz, hogy megérezzék a szemétládák."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
válasz
Csak hogy érthetők legyen a mai árak (nem csak neked szól):
1. A HD 7870 az egy 212 mm² méretű GPU-t használ.
2. Jelenleg a RX 580 és a GTX 1060 használ kb ekkora GPU-t (232 és 200 mm²)
3. A Vega 56 GPU-ja 486 mm², az RTX 2070-é 445 mm² , esélytelen.
4. Még a GTX 1660 Ti GPU-ja is túl nagy ehhez a kategóriához (284 mm²)
5. Ha olcsóbb lenne a 7 nm, a Radeon VII GPU-ja is túl nagy lenne (331 mm²)
A bazi nagy GPU-k korát éljük, ebből következően rohadt drágák is.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Van bármi, amire leválthatnám vagy le kellene váltanom a gtx 1080-amat, épeszű áron?
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Cefet
aktív tag
válasz
+1
7éves 7870-et használok, FHD-ra elég nekem. Lassan kevés lesz a 2GB RAM-ja, de amíg megy nem cserélem. Irreálisan drágák az új kártyák.Legyen béke! Menjenek az amerikai katonák haza, azonnal!
-
RetepNyaraB
veterán
Anno a hd7870XT, ami a harmadik legerősebb volt a sorban (7970,7950->7870xt), tehát felső-közép kategória, 250 euróba került (Sapphire verzió, tehát menő). Most mondjuk ez egy (amd-nek nem igazán van versenyképes ajánlata, de legyen vega56) rtx2070 szintje, vagy ha lenne ilyen, 2060ti. Na de megközelítőleg sem 250 euróért
Természetesen teljesítmény aránypárokról beszélek, nem konkrét teljesítményről.
Ott rohadjon rájuk az egész raktárkészlet, ahol vannak. Megszedték magukat a bányászaton, most jön az uborkaszezon[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
nkmedve
őstag
Ja, ilyen alapon az összes Pascal, Vega, stb. széria is hibás.
Azért nem árt különbséget tenni aközött, hogy elvétve meghal néhány kártya (bármilyen nagy publicitást is kapnak ezek), vagy egy szériából úgy hullanak a kártyák mint a legyek (ilyen pedig csak a 2080 Ti Founder Edition-nél volt).
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
Ez azért nem teljesen így van, az RTX-ek gyártása is nagyon drága, csak ott nem annyira a memória (bár a GDDR6 sem olcsó), hanem a hatalmas GPU és a rekord mennyiségű NYÁK-alkatrész miatt (ez utóbbi miatt a tesztelés is nehezebb/költségesebb, láttuk is a kezdeti hibás 2080 Ti szériákat).
Összességében az NV sem keres sokkal többet egy 2080-on mint az AMD a Radeon VII-en. Ha jól emlékszem Abu nem olyan rég azt írta, hogy mindkét kártyán kb. 200 dollár haszon van, NV-nél talán valamivel több, AMD-nél kevesebb, de a különbség nem egetrengető. -
Chaser
legenda
Valoszinuleg azert ragaszkodnak az hbm-hez, mert a gpu gyenge - adott kategoriaban nv-hez kepest -, igy jelentosen megnovelik legalabb a savszelt, anelkul h "dupla bites" pcb-t kellene gyartaniuk, az valoszinuleg sokkal dragabb lenne
-
Gwannx1990
újonc
Igazság szerint majd ha ár érték arányban megfelelő választás lesz bármelyik RTX kártya , akkor majd fogyni fog,magát a technológiát nem sok minden használja még, ezt az egészet úgymond ha egy + ként kapták volna meg a felhasználók és nem lenne belekalkulálva a kártya árakba akkor jó vétel lehetne bármelyik.
Az 1660ti egész jó lenne ha abból az árból még egy 20 ast lefaragnának ,Esetleg ha jön a Navi majd akkor fognak érdemlegesen esni az árak. -
M@cika
őstag
Felejtsük már el az Intelt, amíg nem jön ki rendes videokártyával, vagy egy olyan integrálttal, amivel a Windows megjelenítésén kívül is lehet csinálni valamit. Értem, hogy a 70% gép fostalicska beépített Intelt használ, de azt ne vegyük már bele a diszkrét VGA statisztikába.
Nasit a kis fehér medvének!
-
Televan74
nagyúr
A 12nm drága,a 7nm még drágább gyártás technológia,aztán még itt vannak a HBM2 és GDDR6 árak.Plusz a bányászat utóhatása is, rengeteg garanciális kártya maradt a piacon,amin viszonylag jól lehet futtatni a játékokat.A kártyák zöme úgy is a használt piacon cserél gazdát.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
tibaimp
nagyúr
Most isszák a "bányász láz levét" a VGA gyártók....savanyú a szőlő....
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
subaruwrc
félisten
nem túlárazott átnevezett fosokat kéne árulni
-
nubreed
veterán
Most a 1660 Ti -nak értelmes árazása van, FullHD -ra tökéletes, talán az nGridia is kezdi megérteni, hogy igazából ez kell az emberek túlnyomó többségének. Jó kártya viszonylag olcsón.(100k körül már van) ÉS remélem jön majd (rtx nélküli) 1670 és 1680 is a 1070, 1080 helyére. Ezt a vonalat kéne erőltetni, és az AMD -nek is jó lenne ha lenne erre válasza, nagyon sajnálatos, hogy a NAVI ki van tolva az utolsó negyed évre.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Cs1csó
titán
" az asztali VGA-k egyszerűen nem fogynak eléggé." ??
Egy közepes kártya is 100k felett van, csúcs kártya 400k felett, ne bolondozzunk.
-
Romvr
őstag
Jé de meglepő... minél drágábban akarják lenyomni az emberek torkán annál kevesebb fogy. Talán a zsenik észreveszik előbb utóbb hogy kutyának sem kell annyiért a cuccuk és csökkentik az árakat.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Duck663
őstag
Veszteséggel nem adhatják el a kártyákat. Az AMD esetében a Radeon VII árazása érthető, 320$ -ba kerül csak a memória ami rajta van, nem értem miért ragaszkodnak a HBM-hez, egyszerűen nagyon-nagyon drága. Az nv-nek viszont bőven van mozgástere, ők ilyen Apple féle modellt kezdtek alkalmazni, az előállítási költség dupláján adják, de ahogy a iphone eladások is csökkentek, úgy a vga-k eladása is, nem lehet végtelenségig emelni az árakat és lenyomni minden sz@rt a felhasználók torkán, pusztán a "név" vagy a komoly versenytárs hiánya miatt.
-
nihill
őstag
Mennyiségileg szerintem nincs semmi csökkenés, csaképp az "új" kártyák most nem a boltból, hanem a rigekből jönnek.
-
GodGamer5
addikt
Az, hogy az Nvidia pofátlanul árazza a kártyáit egy dolog, de már az AMD is ugyanezt a modellt alkalmazza, holott a kártyái sok esetben kevésbé versenyképesek.
[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Dyingsoul
veterán
Ilyen árazás mellett ezen szerintem nem kell csodálkozni.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
tisn
addikt
no mining, no party
-
saen
veterán
Meg úgy általában nagyon drága egy jó pc, főleg ha a konzolokhoz hasonlítjuk őket.
-
Chaser
legenda
A Matrox
Egyebkent sztem sok meglepo ebben nincs, diszkret vga-k piacan most a hasznaltak mennyisege jelentosen nott, hala a lecsengo banyaszlaznak_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
ph Ismét csak az Intel tudta növelni a piaci részesedését, mivel az asztali VGA-k egyszerűen nem fogynak eléggé.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest