Új hozzászólás Aktív témák
-
eziskamu
addikt
Ehhez csak két dolog hiányzik, a Win7 és a 3T-s vinyó. Csak megpróbálok előre gondolni a jövőre, mert ahogy a pénztárcám nézem, teljes platformváltást nem mostanában fogok csinálni. Inkább ezt a meglévőt fejlesztgetem a végletekig, pláne most hogy már ha kerülőkkel is, de legalább a vinyóval nem lesz gondom. Sandit meg nem akarok csak az UEFI miatt venni.
-
Male
nagyúr
-
_Volkovy_
nagyúr
Ez szimpatikus húzás.
Bár megnézném azt az elvetemültet, aki egy X58-as alaplapon 32 bites XP-t futtat, és MELLÉ akar 3 TB-os HDD-t. -
eziskamu
addikt
válasz
NagyVillany #59 üzenetére
A floppyról nem a Gigabyte tehet, az XP ilyen "hülye", bár 2001-ben még ritka volt a pendrive, addig meg még szériatartozék volt az FDD, legalább is PC-s környezetben. Amúgy szinte csak RAID-hez kellett szinte a floppy-s telepítés. Az AHCI később jött.
-
NagyVillany
tag
Hehe, kemény a floppis szöveg a 3 TB vinyó beüzemeléséhez
Olyasmi feeling, mint pl audi szalonban az új A8 tulajhoz a végén odadobnak egy kurblit, hogy nesze ezzel tudod inditani
Valszeg sokunkat nem érint mostanában ez a 3TB téma, de azért jó tisztában lenni vele, mert ha majd a 4tb meg 6tb vinyók lenyomják a 3tb árát, akkor ne legyen má meglepi -
eziskamu
addikt
Ha nem akarsz róla bootolni, akkor nincs gáz.
Ha bootolni akarsz akkor EFI-s lap kell, ami még a P/G4x-es chipkészlet esetén is ritka, p35-ben meg talán ha egy-két Intel gyártmányú lap volt.Külföldi oldalon azt írják, hogy egy 3T+-os vinyót több virtuális vinyónak fog látni a rendszer az adott meghajtóprogival, a GPT és az MBR meg már az oprendszer dolga (bár megkötéseket ír az MBR partíciók számával).
Arra vagyok kíváncsi, ha ilyet átraknak egy másik gépbe, mi fog történni.
-
fatal`
titán
Ez csak 32biten jelent problémát? Teszemazt van egy régi p35 lapom és akarok bele egy 3TB-os HDD-t, akkor 64bites OS-n működni fog, vagy 2 teránál nagyobb HDD felejtős?
-
eziskamu
addikt
Úgy lenne értelme, ha a minimum i945-ös lapok lennének.
-
S*Tom*
aktív tag
XP és 3TB-os HDD az komoly nagyon, jó marketing a gigától semmi több.
-
--HARDCORE--
senior tag
először új erőre, utána 2-3 hónap múlva visszarakod az XP-t és megint új erőre kel..
tárhelyre szükség van -> az sem mindegy hogy 5 vagy 25 gigát nyel be egy fos Oprendszer.
nem is zavarna ha lenne valami vLite szerű alkalmazás amivel ki lehetne hajigálni a 90%át a win7nek... (amit sose fogok használni) -
Jaffafa
aktív tag
Floppy?
Mér nem mindjárt ZIP-Drive-on jön ki? -
Hát engem meg sok más embert azt hiszem nem érint,Drága egy ekkora winyó,Gyakorlatilag nincs rá szükségem,legalábbis most még
-
LGLuke
őstag
A Windows XP telepítésénél lehet külső drivert megadni, és azt floppyn keresi, mikor az F6-os billentyűt leütöd.
Semmi köze a merevlemezhez. Bele is integrálhatod a telepítő cd-be a drivert és akkor semmi nem kell.
A Windows XP pedig 2001-ben jelent meg, idestova 10 év, akkor még bőven akadtak floppy diskek. -
CsendesMark
aktív tag
Hasznos!
már csak 3 terrás vincsi kéne
-
Cs_Laci
senior tag
Azért mekkora LOL már. Hogy a 3TB-os HDD működjön, Floppy. LOL. Ha még 30GB lenne. Vagy 30MB...
-
siriq
őstag
Egy szo sem esett a GPT-rol a cikkben. Nalam GPT-re formazott HDD van. Akkor ezek utan mar nyugodtan bootolhatok(win 7 64 bit) vagy csak siman NTFS es ugy latja a rendszert hattertarnak egyben? Itt, aztan volt minden meg semmi.
Megneztem mashol, ott le is van irva ......................
-
Domi_Jani
tag
-
LGLuke
őstag
Ez biztosan igaz, mert a Win7-tel ezt én is tapasztaltam. De egy nagy cégnél többet számít a stabil működés, és az egyszerű managelhetőség, mint pár % sebesség többlet.
Egyik rendszergazda sem maga ellensége, könnyebb csak XP-s gépeket felügyelni, minthogy a gépek fele, xp, másik fele linux, 3. része, vista, 4. win7... és akkor még a szerverekről nem is beszéltünk, lehet novell/linux/unix/win/solaris...Persze az tényleg jó lenne, ha régebbi gépekbe is beszerelhető lenne, de xp64 bites változata is támogatja adattárként. Csak a 32 bitesekkel van gond.
-
gabo9201
senior tag
Nem azt mondtam, hogy nem jó
Csak ha a meglévő Giga lapokkal is lehetne használni még jobb lenne.Arra gondolok, hogy a vállalatoknál (meglátásom szerint) elsősorban még nem terjedtek ezek a lapok. Általában 775-ös gépeket és sok helyen még régi S478-asakat is használnak. Ezekhez jönne igazán jól ez a frissítés.
-
Talma
tag
Windowsokhoz nem igazán értek, de gondolom nlite-al bele lehet integrálni a drivert a telepítőlemezbe, és akkor nem kell floppy drive.
-
LGLuke
őstag
Intel H67-es chipset nem jó munkára? Ez nekem új! Kérdezzük meg az Intelt?
kenwood3: De több ezer gép esetében Active Directoryt használva nem mindegy, hogy hányféle profilt kell konfigolni. Ha már megvan, hogy usereknek milyen jogosultságuk van Win XP alatt, akkor könnyebb a rendszergazdáknak egy homogén rendszert menedzselni, mint 100 féle OS-en külön állitgatni Domainekbe a jogokat.
Nem 3 fős bt-re meg kukutyin kft-re gondoltam, hanem nagyvállalati környezetre. -
kenwood3
addikt
"de tárhelyre szükség van, valamint gyors HW-re"
Ezzel nem értek teljesen 1et , mert sztem ezek az alaplapok az Xp-vel inkább lassúbbak lennének mint windows 7-el. Nem 1x előfordult már velem , hogy 1 olyan régebbi gépre raktam 7et amin előtte mindig is Xp volt és a 7el új erőre illetve életre kelt a gép .
(#27) Male Thanksezen átsiklottam
De a véleményemen nem sokat változtat
-
Male
nagyúr
Ezt a részt is olvastad?
"Természetesen a szoftver az újabb Windows operációs rendszereket is támogatja, ahol a telepítés hasonló módon zajlik, ám a Preinstall driver alkalmazása elhagyható."
Szóval XP-hez is jó, de Vista, Win7 esetén is megoldja a dolgot, csak ott az első felére nincs szükség.
-
mickemoto
őstag
Az én gépemben dvd meghajtó sincs, nemhogy flopy.
-
LGLuke
őstag
Miért mindig saját magatokból indultok ki?! Rengeteg cég van, ahol még nem váltottak újabb OS-re, de tárhelyre szükség van, valamint gyors HW-re.
Viszont, ha minden gép XP-s, akkor az újakra is azt szeretnének telepíteni, amíg lehet, mert könnyebb egy homogén rendszert menedzselni, mint egy heterogén 100féle OS-ből állót. -
válasz
Dragon3000 #14 üzenetére
Világos most már. Csak xp alatt sem használtam floppyt.
-
gabo9201
senior tag
Azt nem értem, hogy miért pont ezekre a viszonylag új (felsőkategóriás/drága) lapokra adták ki ezt a frissítést. Szerintem az lenne a kézenfekvőbb, hogy akinek olcsóbb/régebbi alaplapja van pont az a réteg örülne ennek.
-
kenwood3
addikt
Floppy ez de kemény
Én már vagy 5 éve kidobtam a gépemből a meghajtót -
2011-ben még floppyval kell rohangálni.
Menne pendrive-ról is? Nem mintha xp-t használnék, csak úgy kérdezem.
-
wolfman
veterán
ASUS is csinálhatna ilyet Windows7-re, vagy ne legyek telhetetlen!?
-
Domi_Jani
tag
tudom kicsit off, de egyértelműen kijelentett, személyes tapasztalaton alapuló választ még nem kaptam senkitől arra a kérdése, ha:
- nem rendszer vincseszternek szánom, tehát másikon lesz a windows 7 64bites verziója
- egy 3TB-os wincsesztert szeretnék adattárolásra
ez működik efi nélkül? vagy ahoz is kell h egyáltalán használni tudjam????
a találgatásokat mellőzzük szeretnék már egy épkézláb választ valakitől THX -
vanhalen
senior tag
MS is kiadhatna rá valamit (nem pont XP-re..) Ha egy F6-os driver képes megoldani, nem értem az egész múltbéli túllihegést... 3TB-os winyók amúgy mennyre elterjedtek?
Vagy csupán ez a címzéskorlát az elterjedés akadálya? Vélemény?
-
törölt tag
azt hittem pedig hogy kidobhatom már a floppykat... valahonnan majd túrok egyet ha kell
-
vinibali
őstag
nem tudom hány ember használ XP-vel(32bites) ilyen nagy winyót, de legalább megoldás már van rá
-
keIdor
titán
Érdekes, hogy nincs P55 alaplap..
-
Male
nagyúr
Szóval egy újabb gyártó megoldotta... lassan csatlakozni fog mindegyik.
Mondjuk egy "cseppet" előbb is léphettek volna, nem az UEFI-s lapok érkezésekor... -
lujó55
addikt
Tisztességes!
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest