- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Melyik tápegységet vegyem?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Béééla
őstag
Az Ubi telefonos (meg amúgy általános) terjedése azért jót tesz nekik - nagyobb részesedés, nagyobb kedv a fejlesztéshez, így általánosságban jobban megéri majd befejezni vagy továbbfejleszteni a programokat és ez öngerjesztő lesz egy ponton túl. Én egyedül a törekvéseiket érzem kicsit "árulónak": jó dolog egyrészt a szoftverbolt, meg hogy így kicsit pénz is jut a fejlesztőknek, de így Linux = Ubuntu fog kialakulni az emberekben, megjelennek majd tömegesen az Ubuntardok, a többi disztró meg "oldja meg". Emellett meg sok kezdőnek mehet el a kedve pont emiatt, hogy egy a Linux, egy szar; tesztként leszedtem (sajnos amit művelek, nem lehet Pingvin alól) egy Ubit és feltettem rá a Steamet tesztként, majd megtapasztaltam az A10 APU teljesítményének hiányát; W7 alatt hasít mint a szélvész - egy átlag júzer ezzel le is húzza a WC-n, mert "szarlassúnemmegy" és ez egy disztró miatt; mondjuk a kezdő meg nem fog optimalizálni és finomhangolni.
Én továbbra is hiszek abban, hogy normális portolás "presztízskészülékekre" simán járható út lenne, csak azt is ki választja ki, meg Google mennyire örülne neki
A készüléknek még nem jött ki a neve tudtommal, azért írtam hogy Ubuntu phone.
-
Mint mondtam, kénytelenek valakivel lefeküdni, hogy legyen valami gyerek. Azonban nem minden gyerekcsinálás fertályodatolás vagy k*rválkodás.
Az Ubuntu Phone nem lenne szvsz. sem az Ubuntu, sem a hardvergyártó érdeke. Az Ubuntu nem olyan Apple, aki HW/SW értékesítő, elsősorban az OS-t szeretné eladni. A HW gyártó meg csak akkor tud igazán alacsony árat adni, ha belekalkulálja a presztízsépítést. Márpedig ennek olcsónak kell lennie induláskor. -
Béééla
őstag
Látom nagyon tetszik az elírás
És miért ne Ubuntu phone néven adnák ki? Egy jó darabig kb. az az egy készülékük lesz és a házi barkáccsal portolt droidos telefonok. Tök egyértelmű húzás lenne egy jó ideig egy saját telefonnal nyomulni, illetve a droidos telefonok minőségi konvertálásával lehetne piacot szerezni, mert droidosból van olcsó és erős telefon is és könnyen lehet rajtuk romot cserélni. Így meg volna oldva a probléma: Hogy kipróbálhasd, nem árt szerezni valakit, aki vasat tesz alá.
A k*rválkodást meg nem feltétlen a vasat gyártókra kell érteni, hanem hogy kinek-hogy akarnak megfelelni; egyértelmű pénzügyi függés van, de hogy ezért mi mindent tesznek meg: értelmes funkciókat és irányvonalakat is hajlandók eldobni egy kis apróért? Mert az átlag Ubuntun nagyon azt érezem.
-
Ha vesznek valakitől hardvert, akkor sem hiszem, hogy Ubuntu néven fogják piacra dobni. Ha mégis, az elég nagy ökörség. Még a Google sem nevezi Andoidnak a Nexus szériát. Ebben az esetben más telefonra nem igen kerülne fel.
Amúgy kétlem, hogy bármelyik befutna. Egyszerűen too late.De a hozzászólásomban arra reagáltam, hogy ők OS fejlesztők, valakivel össze kell feküdniük (oda kell adniuk az alsó feltályukat, ha piacra akarnak lépni).
-
Ubuntu telefon, Firefox telefon Nem tudok róla, hogy bármelyik létezne. Ubuntu OS, Firefox OS. Hogy kipróbálhasd, nem árt szerezni valakit, aki vasat tesz alá.
egyik cég sem arról híres véletlenül sem, hogy egy kis támogatásért odatartja akárkinek az alsó feltályát. Az nem feltály, hanem fertály. Mivel mindkét rendszer ingyenes, a támogatásért cserébe kénytelenek valamit adni. Még mindig jobb, mint pénzzel rávenni kormányokat, hogy téged válasszanak. -
Béééla
őstag
Ubuntu telefon, Firefox telefon, egyik cég sem arról híres véletlenül sem, hogy egy kis támogatásért odatartja akárkinek az alsó feltályát. Csak lenne már elérhető, hadd próbálja ki a nép.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Helyi hírek szerint a piacbővítés szándéka vezeti a tajvani gyártót.
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EAFC 25
- Saab, Volvo topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- További aktív témák...
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest