Hirdetés
- Itt a Razer-féle PC Remote Play szolgáltatás
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
- Az instabil gazdasági helyzet miatt nő a PlayStation 5 ára
- Még erősebb verziót hozott USB Type-C-s tápegységéből a Raspberry Pi
- Skálázhatóvá tenné a ferroelektromos memóriákat az FMC és a Neumonda
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Léghűtés topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
WonderCSabo #50 üzenetére
Jó ez csak poén, nem kell komolyan venni.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
WonderCSabo #50 üzenetére
Nyilvánvaló sarkítás az egész.. Az opera is többet tudott már 4 éve is.. 30 lap, röhej..
-
RootRulez
félisten
Nos én ennek jobban hiszek, mint annak, hogy az átlagos cikkek/hírek szerint már lassan többen használnak Chrome-ot.
Nem, nem hiszem, hogy ez igaz globálisan. Globálisan az én eredményeimhez képest pár-pár %-kal kevesebb minden böngésző részesedése, kivéve az IE-t, mert ő kapja az előbb levontakat.
-
ZxZ
tag
válasz
Rickazoid #39 üzenetére
..teljesen mindegy ki, mit használ.. a lényeg, hogy mire és hogy használja..
..ahány ember, annyi vélemény..
..a baj azokkal van, akiknek a böngészőjére már 5-6-7 toolbar települt (a lapok már csak 20%-ban látszanak) és még csak észre sem veszik... (milyen állapotban lehet akkor a teljes rendszerük..?)
: ) -
-
=Mentor=
őstag
Csak egy gond van ezekkel az adatokkal, már abszolút nem aktuálisak! A Firefox egyértelműen növekedésnek indult nem csak globálisan, de kishazánkban is, bár csak nagyon lassan de nő a részesedés!
-
Orton96
aktív tag
Kitartok akkor is a Firefox mellett
Amúgy miért használják az emberek az Internet Explorert?
Már közel használhatatlan...
-
Picike8
aktív tag
Laikusok számára is érthető, szép táblázat régi adatokkal.
-
HyP3b0y
senior tag
válasz
cousin333 #28 üzenetére
Az lehet, de egy mezei felhasználó csak néz nagyokat hogy ez a színes csigaikonú akármi micsoda, bezárja, megnyitja az IE-t ami kapásból feldobja, hogy alapértelmezett szeretne lenni. És persze egy OK-val el is intéztük a dolgot.
A lényeg, hogy nem a "véletlen" felhasználók okozzák a chrome táborának növekedését.
-
moma
őstag
azért az se felejtsük el, hogy a firefox az egyedüli független valami. ennek a népszerűsége a leginkább a garancia arra, hogy ne pár nagy cég legyen a meghatározó a weben. (ugye emlékszünk arra amikor az IE volt az egyeduralkodó...)
-
spammer
veterán
A Firefoxnak az előnye, hogy darabokra szedhető, azaz testreszabható könnyen, míg a Chrome-ot nem lehet ilyen szinten módosítani, illetve a népszerű kiegszítők Foxos verziója sokszor kidolgozottabb, jobban használható a Chrome-os verziónál.
Ennek ellenére a Chrome nálam a nyerő: egyszerű, letisztult, és sok kiegészítővel gyorsabb, mint a Firefox, nem kell újraindítani kiegészítők telepítése után, jók az asztali értesítések, gyorsabban indul, van tab csúsztatás (kényelmesebb és szebb), gyorsabb a tab detach és stb...
Ha a Chrome is olyan szinten moddolható lenne, mint a Firefox, és a kiegészítők is ugyanolyan jók lennének (idővel lesznek is) akkor a Mozilla lehúzhatná a (Firefox) rolót
Ja, és van Prohardveres kiegészítő Chrome alá, az sem hátrány!
-
válasz
Plazmacucci #11 üzenetére
Nem.
-
egykori
őstag
Én már régóta a Firefoxot használom. Az MSIE-t csak ritkán Firefoxon keresztül IETAB-bal. Fenn volt egy ideig a Chrome is, de valamelyik nap a Norton riasztott, hogy túl nagy a proci használat, hát a feladatkezelőben vagy öt Chrome kerregtette a CPU-t. Nem tudom mit gyűjtögetett, mert be sem indítottam, automatikus indításba sem volt betéve. Ekkor röpült a gépemről - maradok továbbra is a róka társaságában.
Amúgy meg szerintem ez egy gumicsont, hogy ki melyik böngészőt használja - csak esetleg arra jó, hogy a Usereket összeugrassza.
-
törölt tag
Most a Firefox védelmében...
2 180 961 felhasználó használja jelenleg a Noscript-et.
A gemius meg a többi ilyen cucc csak onnan tud adatot szolgáltatni ahol nincs Noscript, Ghostery, etc, vagy ahol ez nincs külön engedélyezve.A magam részéről engedélyezni szoktam, mert nekem a biztonság a fontos - Ghostery esetében pedig az, hogy ott blokkolja az adatgyűjtést ahol nem vagyok bizonyos róla, hogy nem adathalászat folyik -, tehát hogy ha egy nem biztonságos oldalra kerülök, akkor ott blokkoljon, de hogy statisztikát gyűjtő cuccokat nem blokkolok az tuti, főleg amikor még a mindenféle más anonim adatgyűjtést is engedélyezek a megbízható programokban, például: Mozilla Firefox, Google Picasa, Windows Live Messenger, Google Chrome... mi van még ?!
-
disy68
aktív tag
Nálam is a firefox játszik főként az általam megszokott kiegészítők miatt. A chrome-hoz is van már mindre alternatíva, de a kezelőfelület (bármilyen minimális) még mindig jobban testreszabható a firefoxban. Nemrég elővettem az operát is, ami szintén abszolút jól használható, itt is megtaláltam a fontosabb kiegészítőimet, de itt már voltak a hiányok, viszont a mouse gestures az nagyon jó.
Tehát nem meglepő, hogy az átlag felhasználónak akinek nincsenek nagy elvárásai és igényei a böngészőtől azt fogja használni, amit az orra elé raknak. Akinek meg egyéni igényei vannak, az ismeri a lehetőségeit és eldönti melyik szimpatikus neki.
-
wetomi
aktív tag
A napokban előkotortam a jó öreg Konquerort, az utóbbi napokban az volt a legstabilabb.
Nálam a chrome és firefox is katasztrófa egy ideje.
Nagyrészt a flashplayer miatt, de nézem a konzolt és mindig panaszkodik valamire. A chromenál az adblock is egyre többször omlik össze.
Lehet, csak valami frissítést szedett össze a rendszer, de most elég gáz.
Még a (talán leendő kde örökös) Rekonq sem volt a helyzet magaslatán, pedig szerintem jó irányba halad.
Legalább egy kicsit javítom a mérhetetlenül alacsony részesedésű böngészők arányát. -
ZxZ
tag
..mindig is pontatlan ez a statisztika..
..csak az internetet legtöbbször használókról mutat egy elnagyolt eredményt..
..ha mindenki fix ip-címmel rendelkezne, akkor lehetne normális statisztikát csinálni..(..persze hogy pofátlan a google..)
-
HyP3b0y
senior tag
válasz
Plazmacucci #11 üzenetére
Generált 1 oldalletöltést a google.hu-n, de ekkora növekedést akkor sem eredményez...
Sőt, ha jól emlékszem nincs is alapértelmezett kezdőoldal, about:blank-el indul alapból
-
-
HyP3b0y
senior tag
válasz
Plazmacucci #6 üzenetére
A statisztika még mindig a használatot veszi figyelembe. Ha egy "egypontnullás" felhasználó véletlen felrakja, azt se tudja mi az, IE-t fog használni(vagy ami eddig volt) továbbra is...
-
Rickazoid
addikt
A Speed Dial (és a többi ugyanilyen, mondjuk nálam is a 2-es van) nem frissíti magától az indítókat (állítólag a Google nem engedi ezt), az Adblock Plus állandóan hibát jelez, hogy ütközik valamivel és nem tud blokkolni az oldalon, és a hirdetésekből nem veszi ki a kereteket (sima AdBlock szintén, csak nem jelzi ki a hibát), így sok oldalon tátongó üres terek vannak Hirdetés felirattal a sarkukban, sok Flash hirdetést nem tud blokkolni, a ScriptNo kezelése enyhén szólva fura, néha kiírja, hogy blokkolt elemek vannak, de nem listázza ki őket engedélyezésre, a Ghostery meg.. na azt eltúloztam, az tényleg jól működik.
Van a Chrome-nak is hasznos kiegészítője és funkciója a Google integráció terén (bár még a Google Levélfigyelő sem működik mindig rendesen), de az apró hiányosságok zavaróak tudnak lenni, ha sok van belőlük. -
Syl
nagyúr
Az említett Firefox kiegészítőkön kívül én pl. nagyon szeretem az Operától másolt Secure Login-t, amit Chrome-ra nem láttam.
Plusz a táblagépemre nincs chrome, a default androidos böngésző meg b*szik szinkronizálni.
Szóval fittyet hányok a kimutatásokra és maradok a kezdetektől használt rókánál(#6) Plazmacucci
Én nagyon sok programban Bing Bar-t látok. Az IE meg ugye szerves része a windowsnak. Tekintsünk el a böngészőválasztó marhaságtól.
-
WonderCSabo
félisten
Nem tudom mi a gondod a Firefox-al. Egyetlen ponton tudok csak igazat adni: lassú a cold startupja. Az oldalak betöltése viszont legalább olyan gyors, mint a Chromé, a stabil verzió nem is emlékszem mikor omlott össze utoljára (a mostani flashes mizériát leszámítva), a memóriakezelésben pedig már egy ideje a Firefox a vezető a piacon. A fejlesztői eszközök még gagyik, de már dolgoznak rajta, de én nem is teljesen értem minek kell, hiszen a FireBug baromi jó.
-
Naná hogy a chrome van elöl, mert minden második szar program mellett ott van bepipálva, hogy a google chrome telepítése és google toolbar telepítés. Undorító. A leg több egypontnullás ismerősömnek véletlenűl van telepítve.
-
leslieke
Jómunkásember
Maradok az Opera kicsi, de hűséges táborában.
-
-
Rickazoid
addikt
2012 első fele érdekelne inkább. Mindenesetre a Mozilla összekaphatná végre magát, iszonyúan el van maradva sebességben, stabilitásban és a weben használt eszközök támogatásában a Chrome/Chromiumhoz képest, de funkciókban (például olyan apróság, mint a különböző fájlok letöltési helyének megjegyzése meg a külön ablakban nyíló letöltéskezelő, ami buboréksúgóban tud értesíteni a letöltés végéről) és kiegészítőkkel való bővíthetőségben (például a Speed Dial, normálisan használható AdBlock Plus, NoScript és Ghostery) bőven felülmúlja őket.
-
cbr688
senior tag
1 évvel ezelőtti statisztikák,hm rendkívül naprakész a gemius!
-
ledgeri
nagyúr
A böngészők csak pc-s viszonylatban értendőek?
Új hozzászólás Aktív témák
it A Gemius kiadta a 2011-es év második felében mért adatait ismertető jelentését.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- ASUS routerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- OpenWRT topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Lenovo Tab M11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- Oppo A54s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest